|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlika med PCO in SPCO
25.3.2009 10:43:45   
Anonimen
mene pa zanima kakšna je razlika med PCO IN SPCO,jaz imam PCO...


hvala

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 30.3.2009 11:45:24 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razlika
25.3.2009 14:30:44   
anci banci
pco so policistični jajčniki pcos pa sindrom policitičnih jajčnikov.-..kakšna je točno razlika pa ti ne znam povedat... je pa tukaj nekaj napisano


Pri policističnih jajčnikih gre za presnovno motnjo. Jajčniki so povečani in vsebujejo številne ciste – s hormonsko tekočino napolnjene mešičke.


Znaki policističnih jajčnikov so neredne menstruacije na daljša obdobja, aknasta koža, povežemo jih lahko tudi s pretirano poraščenostjo (poraščenost pod popkom ali nad sramno kostjo).

user posted image
Znak policističnih jajčnikov so neredne menstruacija ali pa le-ta sploh izgine. (Foto: iStockphoto)Pogosto je opazna prevelika telesna teža in nagnjenost k sladkorni bolezni ter k nekaterim drugim boleznim, ki se pokažejo v starosti.

Natančno določenega vzroka za nastanek ni, velik delež pa se pripisuje vplivom dednosti in okolja. Vendar je treba poudariti, da so tako akne kot tudi policistični jajčniki v določenem starostnem obdobju zelo pogosti. Lahko povzročajo težave pri kasnejši zanositvi, vendar niso znak neplodnosti, pravi ginekologinja dr. Jasna Kuhelj Recer .

Sindrom policističnih jajčnikov

Policistični jajčniki se kažejo s slabšim zorenjem jajčeca. Kadar ženska dobi menstruacijo vsaj štirikrat na leto, je delovanje hormonov sprejemljivo; če menstruacija povsem izgine, je potrebno celovitejše zdravljenje.

Ko se v odrasli dobi ob hormonskem zorenju stanje slabša, moramo nujno ukrepati. Težave povzroči porušeno ravnovesje ženskih in moških hormonov (tvori se preveč moškega hormona testosterona). Z ustreznimi kontracepcijskimi tabletkami in drugimi hormonskimi sredstvi vzdržujemo primerno delovanje. Sicer pa lahko veliko naredimo z vzdrževanjem idealne telesne teže.

Zaradi policističnih jajčnikov v odrasli dobi in nerednega menstrualnega ciklusa ima ženska lahko težave z zanositvijo – na to vpliva manjše število kvalitetnih ovulacij. Ko želi zanositi, običajno dobi zdravilo, ki spodbuja jajčnike k sproščanju jajčeca ali se odloči za drugo obliko zdravljenja, ki sproži ovulacijo.

»Po mojih izkušnjah se da v zgodnjem obdobju obdržati policistične jajčnike na primernem nivoju delovanja in če v ozadju ni kakšne druge težave, ne bi smeli predstavljati vzroka za neplodnost« , dodaja dr. Jasna Kuhelj Recer.


user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razlika
25.3.2009 14:55:35   
Anonimen
ANCI BANCI

tisočktat ti hvalauser posted image

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razlika
30.3.2009 11:04:09   
anci banci
ni zakaj:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razlika
3.4.2009 23:00:12   
bati

zanima me kakšne simpotme imaš od naštetih glede na to da navajaš da imaš policistične jajčnike, ker meni je G. rekla da jih imam tudi jaz, vendar moram reči da nimam niti enega simptoma od naštetih....menstruacijo imam redno, aken nimam, težo mam normalno in tudi poraščenosti ni....


zato sem se tudi odločila vprašati še za eno G. mnenje..

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razlika
4.4.2009 14:47:24   
evolinca
Tudi pri meni je tako, nobenega od naštetih simptomov; ko sem se naročila na laparoskopijo mi je zdravnik tudi rekel, da se mu zdi čudno, da je menstruacija redna...le bolečine so v času, ko naj bi imela ovulacijo, kar precejšnje, nekje 2 - 3 dni. Nevem, kaj naj si mislim...LP

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razlika
5.4.2009 13:30:14   
Anonimen
ojla..

nimam redne menstruacije,zato sem tudi laparoskopsko odstranila vodne ciste in sedaj upam,da se bo uredilo,,pa tudi z aknami imam kar probleme,sedaj po laparoskopiji se stanje rahlo umirja..


lp

(odgovor članu evolinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razlika
6.4.2009 12:10:42   
anci banci
jaz imam od teh znakov le neredne menstruacije tako da je tudi po kako leto nimam , drugače pa nobenih drugih ... še hormonska slika je super... le na ultrazvoku se vidi da so jajčniki povečni in polni malih cistic..
mogoče je tvoja ginekologina videla na UZ

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?