|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rdeči noski
11.7.2007 23:44:39   
rija
 

http://www.rdecinoski.org/

saj bomo pomagale, ne? user posted image

_____________________________

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rdeči noski
11.7.2007 23:48:48   
Anonimen
Redno vsako leto preko sms-a. Očitno bom pa še kartuše letos, pa kovance seveda. sem bla enkrat na otroški kirurgiji, ko so bili tam, resnično so občudovanja vredni ti noski.user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rdeči noski
12.7.2007 7:20:03   
srki
Poslala sms.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rdeči noski
12.7.2007 7:31:03   
puncica
Ja vse pohvale mamici Evi user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rdeči noski
12.7.2007 23:31:07   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Ja vse pohvale mamici Evi user posted image user posted image


user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rdeči noski
21.7.2007 8:45:41   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Ja vse pohvale mamici Evi user posted image user posted image


user posted image


Verjetno puncica misli na Evo Maurer, ki je idejni vodja projekta.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.7.2007 18:07:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rdeči noski
26.7.2007 22:33:02   
rija
NOSOVIČKE julij 2007
V tokratnih Nosovičkah si preberite:
1. Zavarovalnica Generali priskočila Rdečim noskom na pomoč
2. Na turneji z novim Twingom
3. Dopust dr. Sfrčkljane
4. Klovni in vizite
5. Rdeči noski v Tatrah
6. Program sodelovanja s slovenskimi občinami
7. Kako lahko pomagate?
 
Delovanje Rdečih noskov podpirajo:
Generalni sponzor Donator turneje  Sponzor prevozov na turneji [/link]  
Dolgoročni partner [link=http://www.elektro-ljubljana.si/]
  Partner pri projektu zbiranja kartuš [/link]
Podporniki projekta zbiranja starega denarja [link=http://www.ba-ca.si/]
 [/link] [link=http://www.relax.si/]  [/link]
 
 
1.    ZAVAROVALNICA GENERALI PRISKOČILA RDEČIM NOSKOM NA POMOČ
Kot že veste, se septembra Rdeči noski odpravljamo na turnejo po 12-ih slovenskih bolnišnicah z otroškimi oddelki. Toliko Rdečih noskov na enem mestu, toliko veselja in iskrivih otroških nasmehov, toliko dobre volje! Klovni zdravniki bodo dokazali, da je smeh pol zdravja in ga med 4. in 27. septembrom na svojem šegavem popotovanju razširjali med malimi bolniki po vsej Sloveniji. Ob tem jim bo kot glavni donator turneje pomagala [link=http://www.generali.si/]Generali Zavarovalnica d.d.
Slednja je oktobra 2006, društvu Rdeči noski za izvedbo gostovanja klovnov zdravnikov podarila 4.173 evrov.
Poleg finančne pomoči Zavarovalnica Generali nudi našemu društvu podporo pri turneji tudi v drugih oblikah, za kar smo sodelavcem Generalija zelo hvaležni. »S pomočjo donacije bomo Rdeči noski – klovni-zdravniki lahko obiskali ter prijetno presenetili in razveselili bolne otroke v otroških oddelkih slovenskih bolnišnic oziroma otroških bolnišnicah v Novi Gorici, Novem mestu, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Celju, Trbovljah, Brežicah, Izoli, Mariboru in Ljubljani ter na Jesenicah in Ptuju,« je ob prejemu donacije obrazložila Eva Škofič Maurer, umetniška vodja društva.
 
2. RDEČI NOSKI SE BOMO NA TURNEJI VOZILI V NOVEM TWINGU
[/link][link=http://blog.novitwingo.si/][/link][link=http://blog.novitwingo.si/][/link]Ni dolgo, ko smo Rdeči noski na drugi strani telefonske žice zaslišali odgovor g. Prosenca, odgovornega za komunikacije z javnostmi pri Renaultu: »Ja, za čas turneje vam bomo posodili novega Renault Twingo 1,2 16V Dynamique živo rdeče barve.« Od veselja in navdušenja smo začeli skakati tri metre v zrak. Novi twingo bo živordeč in bo izgledal kot rdeč nosek, zato ga boste na naših cestah septembra še laže opazili. Pomahajte Rdečim noskom, ko v [link=http://blog.novitwingo.si/]Novem Twingu švignejo mimo vas!
 
3.   DOPUST DR. SFRČKLJANE
Dr. Ifigenijo Sfrčkljano smo ujeli in povprašali kako kaj dopust. Tole je njen sfrčkljan odgovor.
'Dopust izhaja še iz pradavnine. Pravzaprav se je pojavil takoj po tistem, ko se je pojavil pust. Pust pa je eden najlepših praznikov na sploh. Saj se vse obrne narobe (in zato prav – kot je že veliki Ježek prepeval: »Je v mojem svetu vse lepo narobe in kar narobe je, zato je prav!«) in je veliko klovnov. Pred pustom je torej do-pust. Po pustu pa je po-pust. Nekje vmes je še pust-to pa pust-ono. Nekateri prisegajo da je tudi s-pust pomemben – jaz pravim da odvisno od česa.  In od koga. In s kje.
Seveda pa ima dopust že veliko možnosti – kot so recimo nadpust, podpust, zapust, …
Ne smemo pozabiti tudi na od-pust in od-pust-iti. Iti… u,  zdaj pa moram od-iti…'
 
4.   KLOVNI IN VIZITE
Ja, klovni ne samo, da radi nastopajo za bolne otroke. Radi tudi pišejo. Če si želite brati njihove prispevke o vizitah, vas vabimo k ogledu našega bloga, kjer klovni zdravniki odslej redno objavljajo svoje novice.

In še …
V sredo, 25. 7. sta dr. Mally in sestra Marjetka opravila redno vizito. Ko sta odhajala, sta od medicinske sestre prejela tako risbico male Kaje.
 
Na zadnji strani pa je bilo pripisano še sporočilo.
 
Tudi tebi hvala, Kaja! Pa hitro se pozdravi!
 
5. RDEČI NOSKI V TATRAH NA SLOVAŠKEM
Po uspešno izpeljani domači klovnovski delavnici pod vodstvom profesionalnega klovna Huga iz Španije, se bodo Maja Dekleva, Tomaž Lapajne in Petra Markovič, oz. bolje rečeno Dr. Anastazija, Dr. Edvard Knoj in Dr. Rozeta, v času od 24. do 29. julija, torej prav ta teden, klovnovsko izobraževali v slovaškem hribovju Tatre, na mednarodni delavnici Red Noses International. Srečanja se bo udeležilo približno 60 klovnov iz Slovaške, Češke, Madžarske, Nemčije, Avstrije in Slovenije. Glavna učitelja bosta Lassaad Saidi, pedagog, režiser in igralec, iz Belgije in Andreas Kohlmann, izkušen pedagog in tolkalec, iz Berlina. Temi delavnic sta Klovn in improvizacija ter Zvok in ritem v bolnici.
Poleg uradnega dela izobraževanja pa na Slovaškem zagotovo ne bo manjkalo klovnovskega izmenjevanja idej in izkušenj, glasbenih večerov in raznoraznih iger, točk in trikov, ki se bodo vlekli pozno v noč. 60 klovnov na kupu je pač težko ustaviti.
 
6.   PROGRAM SODELOVANJA S SLOVENSKIMI OBČINAMI
Pretekli mesec smo Rdeči noski povabili vse slovenske občine k sodelovanju pri izvedbi turneje ter zbiranju kartuš in starega denarja. Želimo si namreč vzpostaviti mrežo lokacij, kamor bi ljudje lahko nosili kartuše in tonerje ter star denar, hkrati pa smo prosili tudi za finančno podporo za izvedbo naše turneje.

Sodelovati smo že začeli z občinami: Občina Komen, MO Maribor, MO Murska Sobota,   MO Kranj, MO Velenje, Občina Kanal, Občina Luče, Občina Šmartno ob Paki, Občina Odranci, Občina Rače-Fram, Občina Slovenske Konjice, Občina Slovenska Bistrica, Občina Moravske Toplice, Občina Muta, Občina Trzin, Občina Žirovnica, Občina Cerkno, Občina Gornji Petrovci.
Lepa hvala vsem občanom zgoraj naštetih občin. V prihodnje lahko nekateri sledite objavam o našem sodelovanju tudi v vaših lokalnih medijih in, seveda, v Nosovičkah.
 
7.   KAKO ŠE LAHKO POMAGATE RDEČIM NOSKOM?
Rdeči noski se financiramo iz darov posameznikov, podjetij, občin in drugih organizacij. Za letos smo si zastavili dva cilja:
Dvakrat tedensko obiskati bolne otroke v Pediatrični bolnišnici v Ljubljani ter enkrat tedensko v Splošni bolnišnici v Mariboru. Želimo si tudi uspešno izvesti septembrsko turnejo in prinašati nasmehe na obraze vseh bolnih otrok.
 
Pomagate nam lahko na več načinov:

Lahko nam namenite donacijo. V izogib težavam pri nakazovanju vaših darov smo vam pripravili naslednje podatke: TRR: IBAN SI56 2900 0005 5219 532 (odprt pri Bank Austria) Sklic: 99 Namen plačila: Donacija. V kolikor potrebujete potrdilo o donaciji ali bi z nami sklenili donacijsko pogodbo, nam tudi to sporočite ali prek spletnega kontaktnega obrazca ali pa na rdeci.noski@siol.net.
 

Lahko pošljete SMS s ključno besedo NOSKI na 1919 in nam donirate 0,96€.
 

Še en način je zbiranje kartuš in tonerjev. Če sodite med večje potrošnike kartuš ali pa ste organizacija, ki jo dnevno obišče veliko ljudi in imate dovolj prostora za postavitev našega zbiralnika za odrabljene kartuše in tonerje, potem si ga naročite na: rdeci.noski@siol.com. V roku nekaj dni boste prejeli zložljivo škatlo, ki jo postavite na vidno mesto. Z reciklažo tonerjev in kartuš skupaj poskrbimo za zdravo okolje, saj te kljub temu, da so prazne, še vedno vsebujejo škodljive snovi. Rdeči noski od reciklažnega podjetja prejmemo 1€ za vsako kartušo. Za več informacij o akciji obiščite tudi spletno stran www.recycling4smile.org. Naročite tudi vi svojo škatlo!
 

Že skoraj dva meseca je, kar smo po raznih lokacijah po Sloveniji postavili zbiralnike za star denar. Valute, ki jih je zamenjal evro, Rdečim noskov še vedno lahko koristijo. Za podporo pri izvedbi akcije se zahvaljujemo Bank Austria Creditanstalt d.d., Relax turizem d.d., NLB d.d., Podružnica Podravlje. Zahvaljujemo se tudi Pošti Slovenije d.o.o. Do danes so bili namreč zbiralniki Rdečih noskov postavljeni 20ih njihovih poslovalnicah po Sloveniji. Obveščamo vas, da na poslovalnicah Pošte Slovenije od 27. julija zbiralnikov Rdečih noskov ni več!
Lokacije, kjer se zbiralniki še nahajajo, so objavljene na naši spletni strani.  Če ste od razpoložljivih lokacij preveč oddaljeni, nam lahko star denar tudi pošljete na naslov društva, ki je naveden spodaj.   
 
HVALA ZA VAŠO VELIKODUŠNOST
               
Hvala vsem tistim, ki ste nam finančno ali kako drugače pomagali in tako pomagali pomagati. Hvala medijem za objave naših oglasov in novic o delovanju Rdečih noskov. Še posebej se zahvaljujemo naslednjim ljudem in podjetjem: (Zaradi varovanja osebnih podatkov namesto priimkov objavljamo samo začetnice.):
Tavčar A & B d.o.o., SDS, Regijska org. SKEI Ljubljane, Abanka, Florjana M., Telsima d.o.o., Rahela G., Biro A. Pantelič, Ajdovec Janez s.p., Nikolaja T., Marija Z., Vrtec Semedela, Vrtec Tezno Maribor, Poštna banka Slovenije, Bernarda P., Zavod Ekometer, Barbara G.R., Aleksandra Š., Helena M., Peter K., Marija G. P., Mediafond d.o.o., Simonka O.Z., Drago D., Katja K., Dolores L., Mojca S., Dododent d.o.o., Anica M., Ipen - Avgust Vindiš s.p., Eva S. K., Franc V., Miha S., Andrej Z., Peri storitve d.o.o., Nataša S., Mojca Podvratnik s.p., Darja S., Blaž P., Ana K. P., Brena J. M., Meta M., Rinalda K., Marjetka S., Marijan M., Barbara K., Eva B., Nina N., Branka K., Igor H., Jasna V., Helena M., Anka M. R., Nuša V., Katarina K., Nataša K. Z., Tamara C., Jerica T., Robert Z., Alenka K., Marija K., Damijana Franceskin s.p., Ana G., Polonca S., Melita M., Marijana J., Viljemka K., Danica K., Branka Z., Nuša V., Stanislava Z., Marjeta S., Andreja K., Helena R., Goran K., Jana M. B., Marjan P., Kornelija B., Neža O. Sršen, Damjana Ž., Luka N., Slavko K., Danica Z., Vera S., Monika S., Marija S., Lilijana J., Vera P., Maja L., Martina P., Miran H., Zlatko P., Milan O., Kladis K., Ida D., Metka T., Lidia J., Silva Z., Andrej D., Nevenka S., Tatjana Š. S., Matej G., Primož N., Sašo K. I.
Hvala tudi medijem: Joker, STA, Ljubljanskim novicam, Bistriškim novicam, portalu Telemach.net, Idrijskim novicam, Dnevniku, Zasavcu, Antena, Lisa, Naš čas, Jana, Gloss, Radiu Ena, Radiu Kranj in Radiu Sora za objave oglasov in novic o naših zbiralnih akcijah.
 
Rdeči noski smo zelo hvaležni tudi tistim, ki nam sporočate svoje ideje in zamisli pa tudi spodbudne misli. Hvala tudi vsem tistim, ki ste posredovali našo predstavitev ter tistim, ki posredujete naše Nosovičke. Hvala tudi ljudem, ki se javljate na blog ali pa nam pišete v knjigo gostov na spletni strani.
… Za nasmeh na obrazih bolnih otrok!
 
Kontaktne informacije društva:
Društvo za pomoč trpečim in bolnim – Rdeči noski
Prušnikova 28
1210 Ljubljana – Šentvid
www.rdecinoski.org
e-pošta: rdeci.noski@siol.net
031 508 734

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rdeči noski
26.7.2007 23:24:06   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: morrak

Kaj je že rodila in kaj ima?


Baje ima fantka.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




in najlepše od teh je?
Erin



Kristin (61%)

Kerstin (15%)

Tristin (24%)


Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!