|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 8:14:26   
Spicy Black
Ker sem videla, da je odprta tema otrok rojenih v aprilu 2005, jo odpiram še za rojene v maju .

Naš mali bo jutri dopolnil 4 mesece. Vsak dan pogrunta kakšno novo glasovno oglašanje , da se mu moraš smejati...vse je aktualno od oooooooo, buuuuuu, pokašljevanje itd. Na vsak način se proba obrniti iz boka na trebuh pa mu še ne gre .
"Kravice" pase že nekaj časa in iz trebuha na hrbet se tudi že prevrne.
Včeraj in prejšnji dan sva že probala Hippovo kašico s breskvami in je bil totalno navdušen ...Pojedel bi jo tudi polovico, pa smo mu dali le nekaj žličk.
Popoldne ni bilo videti, da ga kaj matra. Kljub vsemu mu ne upam dati preveč saj ima zagotovo okrog 9 kg že samo z dojenjem . Bova še malo počakala.
Torej zaenkrat se samo dojiva, adaptiranega mleka na mara.
Spimo tako-tako: če dan zelo malo, ponoči pa imamo že cel teden budnice na uro ali dve, le okrog 3h se umiri in zaspi. Včeraj sem ga vzela k sebi v posteljo in je spal pri meni do 3h. Tako mi ni treba kar naprej vstajat in ga dvigovat saj me že pošteno križ boli ..

No tolk od mene, zdaj pa še ve kaj napišite kako se redite in rastete ..
Aja ob rojstvu je imel naš mali: 3800 / 52, ob 3 mesecih pa: 8000 / 64.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 8:33:49   
babsie
ojla,
tudi moj bo jutri star 4 mesece. Ima 7 kg in 64 cm (čeprav se mi zdi da ne zmerijo ravno pravilno) in je kar priden fant. Ponoči je spal že lepše (neprekinjeno od 9-5ih), zdaj pa se je začel zbujati (tudi ob polnoči, kdaj tudi okoli 3-eh), tako da ga podojim in spo naprej. Vstaneva pa vedno ob 6,30, potem pa spet zaspi okrog 8-ih za eno uro. Se še vedno samo dojiva, s kašicami bom počakala do 1. novembra. Je prav luštno, ker zaenkrat ni problemov s hrano :-). Potem bom pa samo študirala kaj bi mu skuhala. Prevrača se še ne, kravice pa tudi ne pase ravno rad. Kakor ujamem trenutek. Cepljenje smo preživeli, jutri imamo slikanje kolkov. No, toliko od mene, lp babsie

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 8:43:32   
A-N-J-A
No,mi bomo 4 m 21 5 .Tudi mi vsak dan odkrijemo kakšen nov glasek. Najbolj smešno mi je bilo,ko je prvič zavriskala in se je sama sebe ustrašla .
Mi se iz hrbta na bušija obrnemo v 1/2 sekunde že kakšna dva tedna.Samo iz bušija na hrbet nazaj je pa znanost .
Zelo uživa,ko leži in koga brca z nogicam .
Pa tudi za nogice se že proba prijemat,ampak ji ponavadi uspe k sebi vleči samo kolenčka.
Mi se zaenkrat še samo dojimo in se bomo sigurno do dopolnjenih 6 mes.,ker je alergična na kravje mleko ,tko da se moramo čim dlje dojit.Saj me nič ne moti,je dojenje res ena komot zadeva.
Spimo ok.Včasih se zbudimo 1x,včasih 2x,včasih pa spimo celo noč.
Čes dan tudi kar spimo,se ne morem nič pritoževat .
Drugače pa gremo danes teden malo na slov.obalo pogledat ,da se naša češpla malo naužije morskega zraka.
Aja,pri 3 m smo bili veliki 65,5cm in težki 5815g.Rojeni 54cm in 3780g.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 9:01:18   
mimica
No, mi bomo tudi stari 19.9 štiri mesece. Težak je 6510 g in dolg 62 cm za kar sem zelo vesela, saj je nedonošenček ( 47 cm, 2550 g ). Njemu je najljubše oglašanje zjutraj, ko se zbudi. Neutrudoma zna opazovati svoje rokice, kravice zelo rad pase že od prvega meseca, na trebuščka pa se še ni skušal obrnit.Zelo rad je na rokah in če je v stolčku ter noče noter sedeti, pa pride kdo novi v sobo začne dvigovat rit, češ vzemi me ven.Tudi midva se še vedno dojima ( začela sva se pri 2.mesecih, prej sem si črpala )in mislim, da se bova do 6.meseca.Tudi mi odhajamo na morje in sicer na Krk s prijatelji.
Spimo dobro. Čez dan čisto odvisno, včasih ful, včasih nič. Zvečer gre spat ob 20.00 ter se zbudi tam nekje ob 5.00 se naje ter zaspi nazaj včasih celo do 10.30.
Tako mi napredujemo in sem zelo vesela ter ponosna na mojega malega škrata.

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 9:12:29   
Urška//
Ojla

Še midve. Lara je rojena 10.5,čeprav smo jo pričakovali šele 29.5. .
Tehtala je 2760g in bila dolga 47 cm,sedaj pri 4m pa tehta 5700g in je dolga 59 cm.

Pri hrani je pravi ,se žal več ne dojima, adaptirano mleko mi je začela pa zavračat ,zato zdaj papa baby gries,ga ma ful rada.Pa tudi banano sma že probale .

Ponoči je zadnje čase prav tako en mali , prej je spala do 3,pa tudi že do 5 ene parkrat,zdaj pa se zbuja že ob 11 .
Ne vem zakaj, mogoče bo zdaj boljše ko ne je več adapt. mlekeca,ker prej je bila lačna.Zdaj pa z užitkom poje grieseka celih 100ml.

Čez dan tudi spi, po eno uro vsak obrok , včasih tudi več.
S trebuščka na hrbet se tudi že obrne in prejšnji teden se je prvič celo minuto na ves glas smejala

Najbolj srečna pa je ko je nagica , je pa še vedno taka razvajenka da je najraje na maminih rokah, sploh ko je treba it ajoajo, tako da tudi mene prav pošteno boli križ.

majčki in majčice lepo se imejte pa upam da bomo od zdaj naprej imeli več takih tem SPICY BLACK

Urška in Lara

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 9:26:49   
Anonimen
Evo jaz bi morala bit majčica 29.5 je bil moj PDP, vendar je bilo Niku tak fajn, da je počakal do 2.6

Nik bo v četrtek torej star 16 tednov in je pravi fant že.Vriska, se smeje, kriči, kašlja, brca,...vglavnem vse mu je zanimivo! Sva na hipp1 in to že dolgo(dojila sem ga le slabi mesec) .Drugače pa saem mu prejšni teden začela zjutraj davat malo kosmičov v mleko, ker mu mleko preprosto ni dovolj, je na 4 ure po 210ml pa vščasih to ni dovolj Sokece mu mešam z vodo, torej dam 125ml vode in 40ml frutkovega sokeca.Danes sem dala hruška in zelišča
Ponoči lepo spimo...ponavadi od 22.30 pa do 8.00

Drugače je Nik imel ob rojstvu 3730g in 50cm, ko sva šla iz bolnice je imel že 50g VEČ, so bili vsi ful presenečeni, ker ponavadi izgubijo malo na teži Zdaj pri treh mescih je imel 6820g in 63cm .Vglavnem fajn je bit njegova mamica!

Btw včeraj smo imeli krst, ko bo album delal, bodo noter tudi slikice!

Urška, kdaj bomo zdaj tvojo Larico vidli?

(odgovor članu Spicy Black)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 10:46:48   
fricka
Tudi medve sva majske, rodile naj bi se 12.5, vendar sva imele carski rez 3.5.

Tudi medve se dojiva od 2,5 meseca, prej sva izčrpavale- naporna zadeva, zlasti ponoči. Sem mislila, da bom umrla od neprespanih noči v prvih mesecih, saj gretje flaške zahteva veliko časa in joka.

Kravice pasemo zelo radi, s hrbta se obračamo na bok, s trebuščka na bok in hrbet pa še ne.

Še vedno sva na mleku, dodajava tudi adaptiranega. Resno razmišljam, da bom pričela dodajat. Sem v dilemi ali naj čakam nasvete pediatra ali pa ravnam po svoji presoji.

Kako je pri vas s sedenjem? Pa vožnja v vozičku? Še vedno samo ležite?

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 10:53:26   
Spicy Black
Fricka - pri nas je v ležalniku v polsedečem položaju. Kdaj pa kdaj ga posedem za nekaj sekund med igro ali pa med pestvanjem. Na vozičku imam košaro, ki se ji ležalni del lahko deloma dvigne in tako gleda ven. Ko postane zaspan ga poležem. Med kosilom pa ga dam v stolček za hranjenje, ki se mu lahko regulira naslon.

Glede dodajanja pa po moje pokliči pediatra in se posvetuj..škoditi ne more .

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 12:20:36   
fricka
hvala za odgovor Spiy Black

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 12:38:27   
sabini
No pa še midva: DANES JE MATIC STAR 4 MESECE JE ZELO ŽE PRIDEN SPIMO FULL FAJN PONAVADI GRE SPANČKAT OKROG 7H ZVEČER IN SPI DO 7 ZJUTRAJ PONOČI PIJE PRI MENI TUDI DO 5KRAT NA NOČ TAKO DA RESNO RAZMIŠLJAM O GOSTi HRANI . pODNEVI PA PIJE APTIMIL, KER ČE GLEDA NOČE PITI NA DOJKI AMPAK SAMO PO FLAŠI. Popije 17oml, na vsake dve ure in pol . Včasih še vmes hoče pit full je lačen skoz ,Pomoje bi mogla zvečer dati kašico v mleko da se ponoči ne bi prebujal sicer ne odpre učk tudi joka ne ponoči mu dam dudo pa jo ven meče samo jedel bi-

Z gosto hrano začnemo ko pridemo z morja .

Ob rojstu 3.81o 54    sedaj 7.210 64


Kravice pase že skoz najrajši ,tudi v vozičku ni hotel ležati na hrbtu samo na trebuhu bi bil. Zelo rad pa se že vozi v vozičku tudni tako da gleda ven da napol sedi.
Ko jemo kosilo odpira usta kot ptičk misli da bo kaj notr padlo, zaenkrat liže samo piškote.Najrajši se preoblači pa kopa podnevi pa bolj malo spančka bolj dremucka



l.p. od Matica in Sabine

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 12:50:06   
tanjaDi
O ke lepo...mi smo tudi rojeni maja in to 17.
Tezek je 7300kg in dolg 66cm.
Zaenkrat se samo dojimo, saj v posvetovalnici je rekla da do 6 mes. naj rajsi samo dojim, zaradi alergij....pa ne vem, tukaj berem da mu ze kar dajate tudi druge stvari.
Ovcke zelo rad pase, ko je buden se non stop obraca in ko mu je dovolj spet nazaj na hrbet....to dela ze nekaj cajta. Komaj komaj ga preoblecem ker se non stop obraca
Je pa res cel smeh, pravi veseljak je...pa tudi pogovarjal (na svoj nacin) bi se non stop.

Mi v vozicku ga imamo ze pol sede....

Prav zanimivo je prebrat vase komentarje...saj nasi so tam tam po starosti....se veliko takih debat

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 14:17:17   
zi&mm
Ojla,

pa naj še midva z Žigcem kakšno dodava ;
Ob rojstvu je bil velik 50cm in 3470gr, sedaj pri 3m in 2t pa 6700gr in 72,5cm, se dojiva na 3ure in to samo čez dan, zvečer gre spat ob 21-ih in spi do 6-te, ko se privič dojiva pol pa podaljša do 9-te ; čez dan pa spi bol malo . Odvisno od vremena; ko je sonček je buden, če pa je na nebu kakšen oblaček ali dežuje pa spi oziroma sitnari ; Drugače je prav živahen , skozi gleda svoje prstke pa vse nosi v usta, flaško s čajčkom bi že sam držal, če mu ponudim roke se dvigne na rit, pa v ogledalo se rad gleda , zadnjič je med kopanjem ugotovil, da ima lulka in ga je nekaj otipaval, sedaj pa kr med previjanjem da rokico med nogice in se šlata . Čeblja že kr na vs glas in če se nihče ne zmeni zanj, zažene vik in krik, kravice pa pase že od prvega meseca, s trebuha na hrbet se tudi že prekucne, s hrbta pa na bok. Če gremo na dolge sprehode, je v košari saj jih prespi, če pa do trgovine al kak mini sprehod pa je v lupinici da vidi ven, čez dan pa v ležalniku, spi pa v svoji posteljici . Včeraj sem mu ponudila korenček pa je vse letelo ven iz ustk, bomo počakali do 6.meseca, mogoče kak sokec sedaj za drugo pa bo še čas.

Danes pa bomo kr brez kosila, saj bi mali gospod bil kr po rokah in če ga dam v ležalnik začne tako da se cartava že od 06:30, ko je ustal.

No, toliko o naju,

Pa-pa

Mili & Žiga

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Rojeni v maju 2005
12.9.2005 14:38:58   
BibaJ
Naš Jaša je bil 9. star 4 mesece in je pravi falot. Že tri tedne se obrača iz hrbta na trebuh in obratno. V bistvu ni niti sekundo na miru. Vsaj z nogicami in rokicami mora migati in raziskovati okolico. V vozičku se dviguje s hrbtom in hoče sedeti.
Vse prime v rokico. V ogledalo se ful rad gleda in se sam sabo pogovarja. Je mali dobrovoljček . Vsem se smeji in se "pogovarja".
Če ga dam na igralno blazino se sam zamoti, se igra in "pogovarja". Prava faca je.
Nad sadnimi kašicami je ful navdušen, kar vriska zraven .
Spimo celo noč od 21. do 7.30 ali dalj.
Je najboljši otrok na svetu!

Pri rojstvu je meril 55 cm in tehtal 3900g, pri treh mesecih pa 66 cm in 6800g. Koliko bo pa zdaj bomo pa videli drugi teden.

čao

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Rojeni v maju 2005
13.9.2005 10:06:30   
zi&mm
Majčice,
a se vaši malčki tudu ogromno slinijo?
Žiga kr naprej;
Kolko jih pa kaj imate po rokah? Najin poba bi bil kr skozi zadnje dneve.
Aja, kako pa kaže kaj za zobeke? Pri njemu so dlesni že fajn bele;

Ga moram it previt, polna plenica in jokec, najbrž je pokakan,

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Rojeni v maju 2005
13.9.2005 10:32:27   
Spicy Black
No, mi pa smo danes stari 4 MESECE . Tudi moj se slini, dlesni ima sicer bele toda se mi zdi, da če bi bili zobki se opazi drugače. Pri prvi sem videla, da je imela na dlesni temno črtico..
Drgač pa imamo mi bolj pestre noči ..Mali dobesedno KRIČI, noče dude. Na rokah zaspi, da odložiš gleda ..Danes je bilo pestro do 1:30..

Po rokah čez dan niti ni. Je v ležalniku ali stolčku. Se je pa včeraj prvič prekucnil iz hrbta na trebuh ..mi vsi veseli, mali pa v jok

(odgovor članu Spicy Black)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?