|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 14:42:10   
venezuela
Zanima me, kako dolgo vam stojijo ličila na polički?Jst imam senčila za oči že kar nekaj časa. Ker je samo prah mislim, da se ni tu kaj za pokvarit, ali pač? lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 14:46:04   
Felicity
Pokvarljivo je vsekakor, tudi senčke.

Jaz se držim roka kot je napisano na embalaži, če pa stvari že dalj časa ne uporabljam, pa zavržem še preden poteče rok.

(odgovor članu venezuela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 14:48:45   
Anonimen
uf.. nisem vedela, da to obstaja..user posted image user posted image

Maskaro uporabljam samo za potemnitev trepalnic, tako,da vedno kupim najcenejšo in nikakor ne vodoodporno.. Ker ne prenesem, da bi se mogla zvečer pol ure drgnit pod očmi, pa bi bila še vedno videti kot panda.. No, skratka, porabim jo res zelo malo, zato jo imam 100% cca. 1 leto..

Ostalih ličil pa ne uporabljam.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 14:56:54   
Taula
Devet od desetih žensk je izpostavljenih nevarnosti infekcijskih obolenj, ker uporabljajo ličila s pretečenim rokom.
Mnoge ženske se ne zavedajo, da so stare šminke vir okužb, ker se na njih zbirajo različne bakterije. Marsikatera ženska ne zavrže stare šminke, ker ne more kupiti nove, saj takih, kot jih je uporabljala, ne prodajajo več.

Britanski strokovnjaki so ugotovili, da je priporočljivo uporabljati maskaro tri do šest mesecev, vendar kar 92 odstotkov žensk ne upošteva tega nasveta. Dve tretjini žensk uporablja eno maskaro tudi do dve leti. Anketiranke, stare od 30 do 40 let, so povedale, da imajo v svoji toaletni torbici šminke, ki so stare po pet let.


Praviloma naj bi bil povprečni rok trajanja vsakega kozmetičnega proizvoda 30 mesecev oz. dve leti in pol. Torej, v kolikor na emabalaži ni specifično naveden rok trajanja, potem velja pravilo, da je le-ta 30 mesecev.
Vendar, pozor! To pravilo velja samo za popolnoma zaprt, originalno zapakiran in še neuporabljen izdelek.
Izdelki, ki ne ustrezajo temu kriteriju in je njihova življenjska doba krajša ali daljša od 30 mesecev, morajo imeti rok uporabnosti izrecno naveden.
Poleg nevedenega roka se je potrebno zavedati dejstva, da na njihovo življenjsko dobo vplivajo tudi drugi pomembni dejavniki. Ko izdelek odprete in ga začnete uporabljati, se njihova življenjska doba avtomatično skrajša, za koliko, pa je odvisno od naslednjih dejavnikov:
- Če izdelek vsebuje veliko vode, pomeni, da je hitro pokvarljiv. Voda je izredno ugodno okolje za razvoj bakterij. Veliko pozornost posvetite kremam in tonikom, saj se od vseh proizvodov najhitreje pokvarijo. Za vse ostale proizvode, ki sicer ne vsebujejo vode, pazite, da ne pridejo v stik z vlago.
- Kremo v lončku vedno zajemajte s plastično lopatico, ki je temu namenjena, saj s prsti vanjo prehitro vnesemo bakterije.
- Kozmetika v tubi traja dlje, saj skozi majhno odprtino prodre vanjo manj bakterij, pa tudi manj zraka, ki povzroči oksidacijo.
- Pomembna je tudi temperatura prostora, v katerem shranjujete svoj kozmetični zaklad. Čeprav je v navadi, da imamo vse na poličkah v kopalnici, je to najslabša izbira. Kopalnica, ki je topla in vedno vlažna, nikakor ni primerno skladišče za kozmetiko. Idealna temperatura za skladiščenje je 18 stopinj.
- Vse izdelke hranite v temnem in hladnem prostoru. V kolikor določenih izdelkov ne uporabljate redno, jih je potrebno občasno pregledati.
- Vse proizvode, ki imajo spremenjen vonj, teksturo ali barvo, takoj vrzite v smeti, saj lahko v nasprotnem primeru pridelate alergijo.

Rok uporabe odprtih kozmetičnih proizvodov 


V kolikor se v celoti držite zgoraj navedenih pravil, potem imajo sledeči izdelki naslednjo življenjsko dobo:
Če odprto kremo za obraz hranite v temnem in hladnem prostoru, potem ji je preostalo še 6-12 mesecev.
Odprti tekoči puder je uporaben približno eno leto.
Senčila za oči so uporabna še dve leti po odprtju, prav tako rdečila za ustnice in obraz.
Barvice za oči so uporabne še tri leta po odprtju, maske za obraz pa eno do dve leti.

Kreme za okoli oči in kozmetika za dojenčke praviloma vsebujejo malo ali nič konzervansov (v kolikor vsebujejo več, zamenjajte blagovno znamko - govorimo o občutljivih predelih). Ravno zaradi premajhne vsebnosti konzervansov je njihov rok uporabe po odprtju zelo kratek - kvečjemu 3 mesece.
Losioni za telo in kreme za samoporjavitev so uporabni še 6 mesecev po odprtju.

Maskara in tuš za veke (eyeliner) sta uporabna še 6 mesecev po odprtju. Pazite, da ju po vsaki uporabi hitro in dobro zaprete ter tako preprečite izsuševanje na zraku.
Kreme za sončenje, parfumi, lak za nohte in puder v kamnu so uporabni še eno leto po odprtju.
Posebno pozornost posvetite lakom za nohte - shranjujte jih v zelo mrzlem prostoru (najbolje v hladilniku), saj jim toplota skrajša življenjsko dobo. Pokvarjen lak za nohte ima vonj po lepilu, ki vas sili na kašelj.
Kolonjske vodice, šamponi, geli za tuširanje in sredstva za čiščenje kože trajajo nekoliko dlje - do dve leti.
Večina dekorativne kozmetike, ki vsebujejo nič ali zelo malo vode, lahko trajajo tudi tri leta. Seveda, pod pogojem, da ne pridejo v stik z vlago.

Ali obstajajo kozmetični izdelki z neomejenim rokom uporabnosti?
Da, obstajajo! To so izdelki, ki nimajo in ne morejo v stik z vlago - sem spadajo deodoranti, laki za lase, mila in puder v kamnu.


_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 15:04:06   
Anonimen
no, fajn da sem zvedela.. Bom kar danes zmetala vse v smeti.user posted image

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 15:12:50   
blue sky
Pri senčkah, maskarah in pudrih se ne opazi takoj, da so že mimo, šminke pa imajo tak čuden vonj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rok uporabnosti za ličila
28.8.2007 19:29:43   
mmijau
user posted image Pol kozmetične torbice lahko kar zmečem v smeti. Maskaro pa imam ziher dve leti. user posted image

_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?