|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SODOBNA IMENA
18.2.2006 12:29:34   
Anonimen
Ali se kdaj vprašate, kam pelje to, kar se zdaj dogaja z imeni, da vsi dajejo neka moderna in zelo kratka imena. Saj so mi všeč imena Sara, Eva, Nika itd., ampak kje je potem individium posameznika oz. otroka, če so npr. v razredu trije z enakim imenom? Kaj bo s tradicionalnimi, a vseeno lepimi imeni, kot so npr. Barbara, Helena, Sabina itd.? Mi pričakujemo punčko in bi raje dala kakšno tako ime, vendar povejte mi, ali takšna imena sploh še kdo da? Upam, da me razumete. Ne bi rada, da bi otrok imel tako ime, ki jih je veliko, pa tudi ne takega, ki ga nihče ne da več. Torej, ali poznate tudi kakšne take mamice, ki ne dajo ravno tista imena, ki so na top lestvici in katera imena poznate, da so jih v kratkem npr. dale od bolj tradicionalnih in že dalj časa uporabljenih. Saj vem, da Eva in Sara obstajata že neskončno dajali, torej pod tradicionalna imena, štejem tista, ki so jih bolj dajali tudi pred 20 ali 30-timi leti. Zanima me vaš komentar.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 12:44:51   
lin
Prvo me zanima zakaj se skrivaš pod anonimen sej to ni nič takega če ti niso všeč posebna-nenavadna imena.
Na svetu nas je ogromno ljudi in prav je da nimamo vsi enakih okusov,ker če bi jih imeli bi bili vsi enaki in imeli vsi enaka imena.
Midva sva naši punčki dala ime Lin ker so nama ravno všeč kratka in nenavadna in neprepogosta imena,če pa so tebi všeč tradicionalna imena kot so Mateja,Barbara,......pa daj otroku tako ime in se neoziraj na druge.
Res je da je zdaj veliko otrok z kratkimi in nenavadnimi imeni so pa tudi še zmeraj otroci z tradicoinalnimi imeni,in če pomislim pač da ko sem jaz hodila v šolo in smo imeli v razredu 4 Nataše in 3 Maje bodo pač zdaj v razredu 4Niki in 5........................in nebo nič narobe.
Svetujem ti,da se res neoziraš na druge in daš otroku tako ime kot je tebi oz.vama všeč.
Ko sva midva soporočila sorodnikom da sem rodila punčko Lin je marsi kdo rabil čas da se navadi na ime zdaj pa vsak reče da nemore bit nič drugega kot Lin in sem jim zdi ime Lin navadno ker ga uporabljajo vsak dan.
Lep dan pa lepo izbiro imena

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 12:55:06   
April
lahko daš otroku ime marija ali janez. Najbrž bo v tem času edini v razredu s tem inenom. Statistično je pa teh največ.

Mene sodobna imena ne motijo Itak je tako, da je vsako obdobje kakšno ime bolj v ospredju.

Jaz sem svojga sina poimenovala z kratkim, starim a nevsakdanjim imenom. Sedaj si ne predstavlajm, da bi imel drugo ime.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 13:15:08   
lin
April lepo si povedala kratko in jedrnato,to mislim tudi jaz samo jaz sem malo dolgotvezilauser posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 13:36:22   
Anonimen
Meni so všeč imena, kot so Barbara, Andreja, Nataša in podobna  in če bi imela punčko, ne bi premišljevala o tem, če sploh še kdo da tako ime, ampak bi ji ga preprosto dala.
Vendar ti sprašuješ, če kdo pozna kakšno punčko s takim imenom. Ne, jaz je ne poznam. Je pa ravno v tem poanta tvoje dileme, saj nočeš dati svojemu otroku imena, ki bi ga imeli še trije v vrtcu oz. razredu. Zato bi jaz rekla, da ji vsekakor daj kakšno tako lepo ime. Bo neobičajno običajno.user posted image

(odgovor članu lin)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 14:04:34   
fionaP
Ej, VEDNO je bilo tako. V razredu smo imeli 5 Boštjanov, punce smo bile pa razne variacije na -anja (Tanja, Manja, Sanja, Vanja....) pa Nataše in Mojce. Fantje sicer niso imeli težav, ker so se vsi klicali po priimkih...
Zdaj pač taka imena niso moderna, mene to nič ne moti. Okus se je pač malo spremenil.

Kar je meni važno za ime je:
- da si lahko s tem imenom predstavljam ne samo dojenčka, ampak tudi šolarja, najstnika, odraslega človeka
- da ni nekaj na silo skovanega, samo zato da je "drugačno" - še posebej mi niso všeč 3-črkovne naključne kombinacije
- da ni nerazumljivo, ko ga izgovoriš - kako zelo neprijetno je, če moraš vedno po 2x, 3x ponoviti svoje ime ali ga celo črkovati (jaz sem imela tak dekliški priimek)
- da nima notri raznih y in x, samo zato, da je "drugačno"

To so moji pogledi na poimenovanje mojih otrok, kakšna imena pa drugi dajejo svojim otrokom, mi je pa vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 14:20:40   
sazi
Otroku daj tako ime, ki ti je všeč in se ne oziraj na druge, na število imen... Jaz na ime mojega sinka doživljam burne odzive - od zgražanja, do popolega navdušenja - vmesnih variant ni.
Tu pa ti dodajam link, kjer lahko preveriš, koliko otrok s katerimi imeni je bilo rojenih od leta 1993 naprej (prvih 100 za vsako leto) - izberi spodaj in se ti prikaže Excelova datoteka po letih.

http://www.stat.si/imena.asp

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 14:47:19   
Marogica
TUdi jaz moram odkrito priznati, da ne poznam nobene mamice, ki bi v roku 5 let, dala kakšno daljše in "staromodno" ime. Kot jaz pravim, trenutno mnogo staršev daje imena, ki so sestavljena iz nekih zlogov, pa še tuja povrhu. To je očitno moda, bojim pa se, da bo marsikateri izmed teh otrok še v življenju žalosten zaradi svojega imena in neokusa staršev. pa kaj hočemo. Okus je vedno stvar posameznika, le da imajo eni dober, drugi pa pač slab okus.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 15:06:07   
Anonimen
Poglej, meni se imena Barbara, Helena in Sabina ne zdijo čisto nič tradicionalna. Je že res, da ne zvenijo kot nekatera tročrkovna imena, ki imajo zvok lonca, ki pada po stopnicah, ampak to še ne pomeni da so tradicionalna. Zame so tradicionalna imena npr. Marija, Francka, Lojzka, Elizabeta ipd. Ta bi morda res čudno zvenela v današnjem okolju, nikakor pa ne tako čudno kot tročrkovna!
In se nikakor ne strinjam, da izberi otroku katerokoli ime, ki ti pade na pamet. Preden otroka poimenuješ, pomisli, kako bo živel s tem imenom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 17:22:57   
3new!yes!!
oh. a je res treba toliko komplicirat?
Kaj je vazno kaj pravi sosed na ime vasega otroka?
Ali pa koliko jih je s takim imenom?
Kaj je vazno ali je tradicionalno, starinsko, kratko, moderno, dolgo....
Dajte jim ime kot vam je vsec pa konec..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 17:42:06   
Anonimen
No, v tistem času, ko sem jaz hodila v šolo, so bile v razredu 3 NAtaše, 3 Andreje, 3 Barbare, 2 Boštjana, 2 Gregorja....

Zdaj so v razredu 3 Nike, 3 Žani, 3 Jani, 3 Anje, 3 Lare....

Vsak čas za seboj prinese neka moderna imena. Pri naši izbiri imena je bilo pomembno to, da ni vsak ta drugi otrok v ulici s takšnim imenom, da je ime staro in da je internacionalno. TAko smo izbirali in ibrali za fanta Filip, za punco pa Katarina.


(odgovor članu 3new!yes!!)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 20:40:16   
Grascakinja
Jaz sem svoji hčerki dala ime Karolina. Ker mi je blazno všeč, tako lepo se mi sliši, tako močno ime je. Paše k njenemu karakterju. Močna osebnost je, princeskasta in fina. Vztrajam, da jo kličemo s polnim imenom in ne krajšamo. Nekaterim je bilo v zečetku težko, pa so se vsi navadili. Poleg tega sem že večkrat bila deležna čestitk, da ni Eva in Sara, kot praviš, in večini se ime ful dopade.
Meni moderne skovanke poljubnih 3 črk in pisanja, ki ne spada v slovenski jezik, enostavno ne potegnejo. Sama sem bila del petčlanske druščine v razredu, ki nam je bilo enako ime. Katastrofa.
KIRA na RR ima Viktorijo.
Zasledila sem tudi Julijo tu gor. Pa še jih je podobnih. In kako Marijo sem ter tja. Ker je, čeprav pomisliš, čudovito ime. Samo vse te Micke in Mime in podobne skrajšave, ki jih tako radi dajemo, so jo pokvarile.
KOnec koncev je lahko vasko ime lepo, če ga lepo pokličeš.
Bodi korajžna, otroku daj ime, ki ti je všeč. Ni treba, da je moderno, sploh ne.  Jaz te 100% podpiram user posted image !!!

< Sporočilo je popravil pupa25 -- 18.2.2006 20:46:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SODOBNA IMENA
18.2.2006 22:04:40   
mamči
Meni osebno je všeč nekaj od modernih in nekaj od  starejših imen.
Niso pa mi všeč pretirano kratka imena iz "črk kar tako".

od "nesodobnih" so mi všeč: KRISTIJAN, DANIJEL, MARTIN, MARSEL, MARKO, MARK,
 
VANESSA, ALISA, JULIJA, HELENA, VIKTORIJA, NASTJA.........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SODOBNA IMENA
19.2.2006 19:35:06   
ElaM
Daj otroku tako ime, kot je vama všeč. In, če bi rada Barbaro, zakaj ne?
Moja bo, če bo punca Tinkara, če bo fant Jernej. Nekateri nama pravijo , da sva izbrala predolga imena, ampak nama so všeč in otrok bo najin.

_____________________________

:)

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SODOBNA IMENA
19.2.2006 19:52:01   
Anonimen
Pri meni je edino merilo to, da otrokom ne bo ime na A. ker sem sama na A, pa me kličejo vsi po vrsti, pa pošiljajo sms-je, pa sploh ne vejo za to.user posted image

Sicer mi je par imen na A zelo všeč (Anej...)

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SODOBNA IMENA
20.2.2006 9:37:06   
Anka
Jaz se bolj nagibam k tradicionalnim imenom, všeč pa so mi tudi hebrejska (svetopisemska). Meni je všeč, da ima ime nek pomen in ni neka skovanka treh črk ali pa pisano z y,x.... Že res da je v zadnjem času poplava raznoraznih novih - modernih imen, ma poznam tudi dve majhni Mariji, pa Janeza, Vido, Ivana... Ma, izbereš ime ki ti je všeč..., mislim pa da je nekoliko treba pomisliti tudi na to da se bo kasneje otrok s tem imenom predstavljal po svetu...  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SODOBNA IMENA
21.2.2006 22:38:00   
Eviii
jst sm se tudi odločla, da želim otroku dati tako ime, ki ga ne bo imel vsak. pa seveda ime, ki bo otroka prijetno spremljalo celo življenje. mene so starši pred več kot 30-im leti poimenovali eva in dolgo cajta v moji okolici nisem poznala nobene punce s takim imenom. danes jih je kr precej, ampak to še ne pomeni, da mi to ime ni všeč. daleč od tega. mislim, da mi prou fajn pristoji. za svojega otročka sm se pa odločla, da bo maja oziroma dejan. obe imeni imata zame sila velik pomen. maja mi je všeč zato, ker sm v svoji mladosti oboževala čebelico majo in imam tak lep spomin na svoje otroštvo, ko pomislim na majo. dejan bo pa zato, ker me je tako prosila moja sestra, ko ji je oktobra lani umrl fant s tem imenom. in sm bla tudi sama precej navezana na tega svojega svaka in sm bla presrečna, ko mi je sama ponudila to možnost. ne oziraj se na druge. tudi tradicionalna imena so zelo lepa, pa v tem trenutku še manj pogosta, tako da se tvojemu otroku ne bo treba ozirat nazaj na vsakem vogalu, ker bo kdo zaklical njegovo ime. in zanašaj se na svoj občutek. otrokovega imena se ne izbere kar tako, čez noč...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SODOBNA IMENA
22.2.2006 12:55:46   
HuAnita
Meni se tudi sodelavci posmehujejo, ko rečem, da mi je lepo imw Fani (iz Frančiška), meni pa se zdi ravno pravšnja kombinacija tradicionalnega in moredno-kratkega, pa še rekdo je povrh (starejše psebe s tem imenom pač umirajouser posted image )

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: SODOBNA IMENA
23.2.2006 9:07:49   
Barbs
Aleksander, Benjamin, Sebastjan - močna imena, imena s tradicijo, imena za zgodbe...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: SODOBNA IMENA
24.2.2006 7:55:57   
muki1
Čudno, da ni nobena omenila Katarine, meni je Katarina super ime, samo je v naši družini že uporabljeno. Pa Karolina je tudi zelo lepo (Pupa 25 user posted image ),jaz sem imela dologo izbrano tudi ime Julija, samo potem smo se premislili in dali Neža user posted image .
Meni so imena, kar neki iz naključno izbranih črk čisto mimo. Zdaj mi je najbolj všeč Maruša in za fanta Bor.Mi je bilo najbolj všečČrtomir,samo sem gledala v leksikonu imen in ima same negativne pomene user posted image , tako, da je na žalost odpadel.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 24.2.2006 7:56:59 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: SODOBNA IMENA
24.2.2006 19:32:14   
NRMM
Tudi mi, ko smo izbirali ime za user posted image  se nismo ozirali na nikogar. Meni so všeč bolj dolga imena in tako imamo babiko z imenom Maruša, če bi bil pa fantek bi bil pa Benjamin. Brat ima dva otroka in malemu je ime Gašper, mali pa Špela, tako da ni pri nas novitet.
Pusti kar drugi govorijo,naredi kar je tebi in tvojemu všeč.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: SODOBNA IMENA
24.2.2006 20:35:38   
Gina
A tebe zanima, koliko so naša, staromodna imena v uporabi danes? Meni se zdi, da je odvisno od kraja. Pri nas se še kar sem in tja pojavljajo, sploh kakšno Barbaro, pa Marijo, Janeza, Martina ali Anžeta, Ožbeja, pa Gašperja in Benjamina, pa takšna imena najdeš kar v uporabi. V Lj., kjer delam, pa je z imeni precej drugače in smo imeli, kolikor se jaz spomnim na šoli s po tremi oddelki na leto, menda v vseh 15. letih 2 Barbari (učenki, a ne, učiteljic je pa cel roj), nobene Nataše, da bi se jo jaz spomnila, dve Mariji, dve Ivani v zadnjih par letih(to ime je zdaj postalo spet moderno), pa ogromno Mihatov, Lukatov, nobene Mojce, veliko Juretov in nobenega Jurija, nobenega Janeza, pa ogromno Janov, eno Heleno in eno Sabino, nekaj An, kakšno Anamarijo, dve Klavdiji, začuda se ne spomnim nobene Katarine, vendar jih v našem kraju pa obratno kar mrgoli, nobene Darje, kar nekaj Ev in Sar, ogromno Maj, nobenega Boštjana, enega Gregorja, nobene Andreje, nobene Karoline, Viktorije in eno Julijo, nekaj Jernejev in eno Tinkaro, nobene Vide, pa dve Viti, polno Dejanov in polno , ampak res polno Urš, pa Špel in še daleč največ pa imamo modernih imen, ki tukaj niso našteta in so večinoma kratka in na tri ali štiri črke, ali pa so iz drugih jezikov zaradi staršev druge narodnosti ali ker so jim tuja imena pač samo všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: SODOBNA IMENA
2.3.2006 17:25:46   
x_srečka_x
meni pa tela nova imena nikakor ne potegnejo sploh si ne znam  predstavlat da bi imela sina ki bi mu bilo ime mel kot je to moj bratranc sploh se mi ne dopadejo,se mi pa zdi da je bl mal sabin barbar pa nataš zdej poznam jih še iz moje generacije ampak zdej bl redko slišim da bi kdo dav svojemu otročku ime nataša ali pa barbara
midva z user posted image  sva se pa odločila da dava fantku ime grega prov grega ne gregor punčka bo pa vesna user posted image  zdita se mi tko lepi imeni pa barbara mi je zele zelo všeč ampak to na žalost ne more biti ker to je moja teta,se mi pa zelo dopade čeprov je dovgo sama pa ima kratko ime user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: SODOBNA IMENA
3.3.2006 19:18:54   
Grascakinja
Srečka, a si že kdaj slišala za ločila???

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: SODOBNA IMENA
3.3.2006 19:20:49   
Anonimen
Ali se kdaj vprašate, kam pelje to, kar se zdaj dogaja z imeni, da vsi dajejo neka moderna in zelo kratka imena.[/quote]

Ne, ti mi povej, kam to peljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?