|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 12:59:56   
Pikabu
moram napisati tole.

Danes sem bila spet na CTG-ju. Imam še točno en teden do roka. Pa se je zgodilo, da je ravno ena rojevala, ko sem jaz tam ležala in so mi snemali CTG. Je bilo prav grozno poslušati. Jokala je, spuščala čudne zvoke, mene je pa vse bolj panika grabila. Babica je rekla, da ni tako hudo kot se sliši, ampak mene je čisto zvilo, najraje bi zbežala. Jaz sem danes še prišla domov, me je pa sedaj kar groza. Prej me poroda sploh ni bilo strah, v bistvu nisem kaj dosti razmišljala o njem, tole danes me je pa vrglo iz tira.

Sem morala dati iz sebe, saj vem, da bo pri meni vse drugače.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:09:44   
Bibek
Ko sem jaz že ležala v porodni sobi, je bilo iz sosednje sobe slišati točno tako, kot si opisala. Mene ni bilo strah poroda, ampak ko sem slišala tisto ubogo revo, sem si rekla, kaj mene danes čaka. Potem pa sploh ni bilo hudo. Seveda je bolelo, ampak zdržiš, res pa je, da sem rodila v dveh urah. Pri enih je bolj hudo kot pri drugih in ene lažje prenešajo bolečino kot druge. Vse se pa strinjamo, da je tisti trenutek, ko držiš malo štručko v rokah, vse trpljenje pozabljeno.
lp in čim lažji porod ti želim
Bibek

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:17:27   
Dolina
Jaz sicer še nisem rodila, sem se pa pogovarjala z dvema mamicama, ki imata za samo že tri porode. Pravita, da boli in da si pred tem ni treba zatiskati oči. Da pa ni tako hudo, da ne bi zdržala in če se na bolečino pripraviš, potem bo vse v redu. Potem pa, ko bo štručka v roka, pa samo še veselje...:)

Upam, da sem te malo potolažila. :rozica::rozica:
Čim lažji porod ti želim.

Lp, Dolina 14t


(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:20:34   
Venera
Tudi jaz še čakam na to izkušnjo!:)-

Je pa ravno moja prijateljica rodila in je bila po porodu že 2x v bolnici, ker ima mastitis!:(:((:((:(( Je rekla, da bi šla še enkrat rodit, v zameno s tem!

Kaj nas vse še čaka!:)-:)-:)-
Ampak mislim, da ko nas bo naš sonček enkrat pogledal in se nam nasmehnil, bo takoj vse pozabljeno!:bravo:

lp
Venera 16t 4/7

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:30:05   
Taša
Kot vidiš sem rodila že dvakrat. Prvič je bilo malce lažje kot drugič ampak ni hudo ni pa seveda prijetno. Popadki sicer bolijo tisti zadnji, tahudi vendar se tolažiš z mislijo da čakaš nekaj lepega in bo kmalu privekalo na svet nekaj samo tvojega. Izstis samega ploda sploh ne boli. Ko pa je tisto najlepše tako pričakovano že zunaj, ko jo dajo oz. ga dajo ležati takoj tisti trenutek pozabiš še tiste najhujše bolečine. Zato kar pogumno in brez strahu. Čimprejšnje in neboleče srečanje z tvojo oz. tvojim sončkom ti želim !

:rozica:LP

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:48:55   
Pikabu
O, hvala za vso tolžabo.

Saj ves čas mislim na štručko, ki jo bom držala v rokah in komaj že čakam tega, ampak zdi se mi, da me je danes kot strela z jasnega zadelo to, kaj me čaka na poti do tega, da bom to štručko dobila v roke. Pa tako mučno je bilo poslušati.

A je mogoče imela katera težave z ledvičnimi kamni? Jaz sem jih imela in s tem so bile povezane kar hude bolečine, pa sem jih baje (po moževih trditvah) zelo dobro prenašala, pa težave so bile med nosečnostjo, tako da nisem kaj dosti dobivala proti bolečinam. Mož me tolaži, da naj bi bile tiste bolečine hujše od poroda in da bi morala tudi sam porod čisto dobro prenašati. Pa vem, da sem se takrat ves čas tolažila s tem, da popadki minejo, medtem ko pri ledvičnih bolečnah nisem vedela, kdaj jih bo konec, se je pa vleklo kar 3-4 dni skupaj. Tudi takrat se spomnim, da sem z dihanjem poskušala preusmeriti pozornost od same bolečine, samo danes se sploh ne morem spomniti, kako je vse skupaj bilo, pa koliko me je v resnici bolelo.

Se pa zelo zanašam na moža. Mislim, da je ta, ki danes rojevala bila sama, vsaj slišati ni bilo nikogar, pa babica je hodila ves čas tja in dihala z njo. On vem, da mi bo v največjo oporo.

Res še enkrat hvala vsem za tolažilne besede.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:50:49   
Anonimen
Taša, kako lepa sta tvoja sončka!!!:love:
Ja tako je. Jaz se pripravljam na tretji porod. Prvi je bil zelo težek in dolgotrajen, drugi malo manj, pa še vedno zelo. Ampak, čeprav se sliši butasto, je res! Bolečine so v tistem hipu, ko zajoka otročiček pozabljene. Ravno danes sem se poskušala spomnit, na kakšen način bolijo popadki, pa se sploh ne spomnim občutka. Samo vem, da je bilo kar naporno, zlasti prvič, ko sem bila 14 ur na umetnih popadkih.
Sploh ni nič takega, česar se ne bi dalo zdržat. Pri meni je bila problem edino izčrpanost, ker je pač obakrat trajalo tako dolgo.
Vem tudi, da sem bila glasna. Pa to ne pomeni, da sem bolj trpela kot druge. Ženske pač drugače odreagiramo na tak velik fizični napor. Če stokajo tenisačice, dvigovalci uteži, če kričijo pri udarcih pri raznih borilnih veščinah, da dobijo večjo moč, ne vem zakaj bi morale biti porodnice tiho. Saj je konec koncev porajanje velik fizični napor, povrh vsega povezan z bolečino...
Konec koncev pa so ene pri seksu tiho kot miške, druge pa smo bolj pri ta glasnih:ups::)-:ups:
No, to zadnje ravno ne spada k tej temi, ampak mi je pač padlo na pamet!
Nič se ne bojte, nosečkice, res se da potrpet in res je potem v hipu vse pozabljeno!
Srečno, Nojči 36 4/7:sloncek:

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 13:53:45   
Tejči
Ojla!

Ja tud mene še čaka ta preizkušnja!

Zaenkrat me še ni nič strah, tudi ko mi nekatere pravijo, kak je hudo, pa boleče, pa..sem ter tja..vse mi gre pri enem ušesu not, pri drugem ven. Jaz komaj čakam, da pride ta dan, pa če se bom ne vem kak mantrala, samo da bom držala svojo štručko v rokah-takrat bo vse pozabljeno!9nebesa

Želim ti čimhitrejši in čimlažji porod!

LP, Tea&:duda:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 14:05:06   
kikica
Živjo nosečke!

Jaz imam še 4 dni do roka, pa me včasih tud mal zvija od strahu.... in veste kaj...pol pa pomislim na štručko, ki bo ležala zraven mene, pa potem ratam vsa nestrpna. Bolečina med porodom je pač naš davek za tako čudovito darilo-samo en del bi lahko nosili tudi očki, a ne? :)-

Vse bo OK, nič se bat!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 14:33:26   
Anonimen
;)Pikabu vsaka ženska po svoje sprošča svojo energijo ko rojeva.Spuščanje glasov je za nekatere samotolažba da pozabijo bolečine saj se nekatere niti ne zavedajo.Tiste ki imajo poleg moža mu vse izrečejo kar v normalnem stanju ne bi nikoli in tudi takoj ko rodijo pozabijo kaj so rekle vse to je čisto normalno.Tudi ko potiskaš ti grejo čudni glasovi iz ust zakon fizike ali karkoli je že.:)-:)-:)-:)-Nekatere pa so tiho:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Samo za tolžabo...
6.9.2004 20:47:16   
filipinka
...veš, kaj mene trenutno sploh čisto nič več ni strah poroda, bolj me je strah za mičkenega, da bo O.K., ker mi je danes namreč G povedal, da imam gestozo, se pravi, da mi ledvice več ne delajo kot bi mogle. Si mislim, naj porod boli, me nič ne briga samo, da bo štručka zdrava. Me res skrbi!
Tako, da ti Pikabu predlagam, da si ne delaš nepotrebnih skrbi. Jaz si mislim, fajn ravno ne bo, a na koncu vseeno dobim darilo, ki bi si ga lahko želela samo v sanjah- :modri:- mojega-najinega sinčka!:bravo::bravo::bravo:
V. in :duda:

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?