|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samostojni podjetnik
9.1.2007 13:21:56   
temboli1
Pozdravček,
(sicer sem temo že odprla na drugem forumu, ampak mogoče bo tukaj kaj več odziva)

prosim vse, ki imate izkušnje z sp, kakšne so prednosti, katere so slabosti, na kaj je potrebno biti še posebej pozoren.
Vesela bom vaših nasvetov.

Hvala,

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samostojni podjetnik
9.1.2007 17:15:17   
anajmad
s.p. -sami pufi. Ne se hecam. Sama sem že s.p. več kot 15 let. Tako ti bom rekla. Nenehne skrbi,kaj moraš delati,kaj nabaviti,kako bo funkcioniralo.....v glavnem sama skrb. Potem včasih so takšni meseci,da moraš kr gledat,kam daš vsak dnar itd.
Pr nas je tako,da je mož zaposlen pri meni in del obremenitev prevzame nase.
Jst sem še drgač zaposlena na zavarovalnici in nekako gre.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Samostojni podjetnik
9.1.2007 23:16:25   
Anonimen
Evo, eno frišno s.p.-jevko... user posted image user posted image user posted image ... oz. "ženo" s.p.-jevca... user posted image user posted image user posted image

Da znoriš, bi rekla... Res je, da sva šla midva v posel, ki ga on opravlja že skoraj 10 let (jaz pa 5 let) in da nama je delo zagotovljeno preko posrednika, ampak vseeno... kar naprej neko preračunavanje, o davkih pojma nimam (se kar na Internetu nekaj poskušam učit user posted image ), evidence imam verjetno kriminalne user posted image  (beri: skregane z vsemi zakoni)... prispevki - no, zaenkrat jih plačujeva samo zanj (zdaj januarja prvič, pravzaprav), ampak so še zmeraj "adijo pamet"...

Vseeno - dokler imaš zaslužek, vse ostalo gre... vsaj pri najinem delu... Največja slabost je pa po mojem mnenju to, da za vse odgovarjaš z vsem svojim premoženjem. To je pri nama pravzaprav hec, saj ničesar nimava user posted image , torej nama tudi nimajo kaj vzeti, če kaj zabluziva user posted image .

Ampak to bomo pa razmišljali takrat, ko in če bo do tega prišlo. user posted image

(odgovor članu temboli1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Samostojni podjetnik
11.1.2007 12:42:35   
Tasika
Predvsem si od začetka zrihtaj računovodkinjo, da ne bodo potem problemi. Sploh če gre za posel s sprotnimi plačili, ko gre denar direktno v žep, ko je potrebno plačat DDV ali pa dohodnino, ga pa ni nikjer.

Osnove računovodstva/ekonomije, davkov in urejanja papirjev tudi ne škodijo.

Sproti plačuj davčni, ker drugače je joj. Zamudne obresti, rubeži, davčni dolgovi ipd. lahko prinesejo veliko neprespanih noči.

Če mi še kaj pade na pamet se oglasim.


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Samostojni podjetnik
11.1.2007 15:57:47   
CIPRESA
Prednosti in slabosti boš počasi spoznavala ko boš v posluuser posted image user posted image user posted image brezveze da se že sedaj obremenjuješ z njimi.
lahko ti pa povem kaj zagotovo potrebuješ da greš v tako "naložbo"
- posel (brez dela in strank ne gre)user posted image
- vsakomesečno plačevanje prispevkov za zasebnika - če pogledam za december2006 = bi ti  ker si na novo v poslu določili I.osnovo - kar pomeni  54.3863,50 SIT (226,94 EUR) stroškov prispevkov. Prvi mesec članarine obrtni zbornici ne plačuješ, drugi mesec pa jo že plačaš (odvisno za katero območje gre) - za kamnik je bilo to za december 6.614 SIT (27,60 EUR). - vse to se plača obvezno do 15. v mesecu za pretekli mesec.
- Če imaš tudi zaposlene jim prav tako moraš po zakonu dati vsaj minimalno bruto  plačo 152.052 SIT (521,83 EUR) + malico + prevoz. Prav tako za  zaposlenega plačaš prispevke + njegov OD do 15. v mesecu za pretekli mesec.
- če imaš zaposlene vsako leto oddati tudi do konca aprila obrazec M4 in do 31.01. kontrolne podatke na DURS in delavcu.
- prvo leto š ne plačuješ akontacije davka iz dejavnosti, ker še nimaš podatkov o poslovanju za preteklo leto, drugo leto pa boš iz podatkov iz bilance in končnega obračuna izračunala koliko te stane mesečna obveznost za plačilo akontacije davka iz dejavnosti.
- polek tega moraš spremljati promet  12 mesecev, ker le ta ne sme preseči 25.000 EUR, v nasprotnem primeru postaneš zavezanec za DDV in moraš še pred dosego tega prihodka (1 mesec pred tem) obvestiti davčno da boš prihodnji mesec postal davčni zavezanec, ta ti pošlje odločbo in od takrat naprej na računih prikazuješ tudi DDV in ga tudi odbijaš.
-Če že takoj postaneš DDV zavezanec, vsak mesec oddaš najkasneje do konca meseca za pretekli mesec obrazec DDV-O kjer obračunaš koliko je vstopnega in koliko izstopnega DDV-ja in ali moraš plačati DDV ali si upravičena da ti ga vrnejo.
- voditi vse davčne in računovodske evidence, vključno z pretoki med gospodinjstvom in podjetjem.
- poslati na davčno izjavo ali boš sama vodila računovodstvo ali ga bo vodil računovodski servis in ali ga boš vodila po enostavnem ali dvostavnem knjigovodstvu.
vsako leto ob koncu leta narediti končno bilanco stanja in uspeha in spremljati zakone kaj vse potrebuješ za oddajo do 31.03. naslednjega leta.
-
-
-
-
-
in še in še................

Zdaj se pa sama odloči kaj so prednosti in kaj slabostiuser posted image

Želim ti veliko uspeha in volje......pa bo šlo!!!!!!!!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?