|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 8:19:30   
Anonimen
Ne vem. Sinček je star 16 mesecev. Nisem preveč stroga pri vzgoji. Na živce mi gre, da bi non stop govorila: Ne, tega ne smeš, ne ne ne ...
Pustim mu, da se igra z mojim telefonom, z daljinci, da prižiga in ugaša luči, da odpira predale, včasih kaj ven zloži (pač potem pospravim nazaj ..), da se prosto sprehaja po stanovanju in raziskuje. Res da je potem stanovanje velikokrat prava katastrofa.
Dovolim mu prižigati stolp, tipkati po tipkovnici, če je rač ugasnjen ...

Sem preveč popustljiva, bi morala biti bolj stroga?
Kako bo v prihodnje?
Že mož je dosti bolj strog. Jemlje mu stvari iz rok, govori: ne po 100x. Men gre pa to tolk na živce.
Ko pa berem vaše poste, imam pa slabo vest. Slabo vzgajam svojega otroka? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 8:23:24   
paris
Jaz ne mislim komentirati tvoje vzgoje, vsak mora vedeti za svoje otroke. Lahko pa ti napišem splošno dejstvo, da je vzgoja trdo delo in, da ni za lene! Pa lep pozdrav in brez zamere!

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 8:27:03   
Anonimen
Jaz sme mu tudi veliko pustila, mogoče tudi za to, ker mojemu otroku beseda NE ni bila razumljiva. user posted image  Eni so taki. Se pa spomnim, da s emi je zdelo pa čudno, kako to, da mož ni nič popizdil, ko se je mali lotil daljincev in stolpa. Ko sem ga o tem vprašala, je rekel, da se otrok danes pač mora čimprej spoznati s tehniko, tako da ga je raje naučil, kje se prižge ali kakšen program najde in je to kar delovalo. Tisto dajanje stvari iz predalov mi je kmalu začelo presedati, pospravljanje namreč, zato sem določene predale in omare zvezala tako, da se jih ni dalo odpreti. Saj zraven sem isto rekla, da ne, da tega ne sme, samo če ni bil "onemogočen dostop", bi to lahko rekla 1000-krat, pa ne bi bilo efekta.
Je pa tako, da to, da sem mu pač po mnenju nekaterih, ki otroka poznajo le bežno, pustila kar precej, nima nobenih posledic. Danes je star 4 leta in če mamica npr. z gromkim glasom reče, naj gre pospravit kocke v sobo, jih gre. Pa tudi druge stvari kar uboga, bi rekla. Pač sedaj dojame, zakaj je kakšna stvar tako, kot se reče, prej pa ni.
Po moje ne delaš nič narobe. Zaenkrat. Pač beri otroka, kaj že zmore, kaj lahko že razume in česa ne. Potem se sproti prilagajaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 8:28:43   
moola
meni se ne zdiš preveč popustljiva. normalno je, da otrok raziskuje. pa kaj potem, če se igra z daljincem. saj ne naredi nobene škode, zanj pa tudi ni nevarno. jaz tudi vse to pustim. tudi meni se ne zdi smiselno kar naprej nekaj prepovedovati. če otroku postaviš preveč omejitev, ne bo spoštoval niti tistih, ki so res potrebne. mislim, da je bolj koristno, da razume, da  nečesa res ne sme zato, ker je to nevarno ali škodljivo.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 8:51:37   
vidja
Po mije bi bilo huje, če bi mu govorila, da ne sme, pa bi on vseeno to lahko počel. Važno je, da otroka naučiš, da je ne NE. Vsak sam ve, kaj je primerno, tud jez ne gnjavim, če svoje plastične posode iz predalov jemlje, ga pa povabim, da skupaj pospraviva. To pa je nujno! Tudi pilota lahko ima, ne sme pa ga v zid metat. Najpomembnejša je doslednost, doslednost in še enkrat doslednost.

(odgovor članu moola)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 9:07:58   
Jančika_
Večino stvari, ki jih opisuješ, tudi jaz pustim mojemu, pa se imam za dokaj strogo mamo. Sem pač nepopustljiva pri drugih, res pomembnih stvareh. OK, omare in predale imamo zaščitene, ker sem prelena, da bi non štop pospravljala. Nekaj predalov ima na voljo in zdaj pri 20 mesecih večinoma stvari sam pospravi nazaj.

Daljinec se mi nikoli ni zdel sveta stvar, s katero se otrok ne bi smel igrati. Dol mi visi za daljinca, otroku pa zgleda tudi, ker ga komaj povoha. Sme in zna prižgati možev računalnik (ko je prižgan, lepo počaka, da kdo od naju naštima risanke), mojega laptopa pa ne sme, čeprav ga zna. Na splošno mu pustim raziskovati stanovanje in vse, kar je do zdaj pregledal, mu je sčasoma postalo normalno in nezanimivo. Karkoli mu je bilo prepovedano, je zanimivo še zdaj. In tudi možu se zdi bolje, da ve, kako se ravna s tehniko, kot da se zadev ne sme pritakniti in jih potem štora na skrivaj.

Seveda pa na obiskih ni pardona in to tudi ve. No ja, itak pa hodimo na obiske tja, kjer imajo sami otroke, tako da tudi ni panike. Najbolj nepopustljiva sem na cesti, zato je tam tudi največ dretja...tako z moje kot z njegove straniuser posted image . Včasih se mi zdi, da tulim samo še "ne" in "Vasja, pridi sem, ne hodi tja"user posted image ...

< Sporočilo je popravil Jančika -- 13.4.2006 9:08:50 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 9:11:47   
viv_
Ja, dokler se loči raziskovanje in uničevanje.

Zdaj itak že zna telefonirat z mobitelom (speed dial), zna prižgat TV in vključit video. Ta dva daljinca smo ji tudi pustili. Ostalo feršterkerijo pa imamo vredno več kot pol milijona (je možev hobi), tako da tam pa nismo pustili raziskovanja.

Predal je imela dovoljen en, to je kuhinjski s pokrovkami. Sedaj ji to itak ni več zanimivo. Ampak kljub temu, da ostalih predalov nismo pustili odpirati, sedaj ve, kje je kaj in če ji rečeš, prinesi tvojo žličko, bo odprla pravi predal in jo prinesla...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 9:15:42   
Anonimen
Večino stvari, ki jih opisuješ, tudi jaz pustim mojemu, pa se imam za dokaj strogo mamo. Sem pač nepopustljiva pri drugih, res pomembnih stvareh.


Jaz tudi. In to, kar opisuješ ti, anonimna, se mi ne zdi nič kritičnega.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 9:22:20   
ZARA



Pomoje to kar opisuješ ni nič takega. Jst ji tud marsikaj pustim... da menja programe na TV, da se igra z mobijem, tipkovnico ima svojo, ...Se mi zdi, da preveč NE - jev na dan tudi ni OK. Če si prestrog in preveč vsiljiv s svojimi zahtevami in mu ničesar ne dovoliš, potem se ne more svobodno razvijat in ga nekako oviraš pri samostojnosti.




_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 9:29:21   
Jančika_
Pa tudi posluša te ne več, če mu skoz nekaj trobiš. Po moje je to tako kot pri moških - bolj ko najedaš, bolj je gluhuser posted image .

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 10:09:16   
Naja31
Se strinjam z Jančiko.
Jaz sem pri mojem pogruntala, da čim bolj mu NE govorim, tem bolj je ta stvar zanimiva.
Če pa mu pustim in mu ne težim, mu hitro postane stvar nezanimiva.
Tako je bilo pri vlečenju predalov. Sem bila že kot pokvarjena plošča, ker sem skoz  NE govorila, potem sem mu pa pustila in zdaj niso več zanimivi.

Se mi zdi, da podobna taktika deluje tudi pri možu user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 10:25:51   
tinatona
Oj!

Po moje nisi preveč popustljiva. Moram pa priznat da mu jaz ne dovolim daljincev in mobitela. Bi mu jih rade volje, če jih on ne bi pol skoz po ustih valjal. Tako pa je bil moj GSM predrag, da bi ga on uničil...

LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 10:42:09   
bskrle
Tudi naša stalno nosi kape ven s predala, nekaj časa so bile aktualne pokrovke ...
Ne morem razbrati, kako vzgajaš iz tega, kar si napisala.
Kje in kako  postavljaš meje je tvoja stvar, je pa važno,da otrok sliši tudi ne.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 11:52:28   
snorlax
Večino vsega, kar si napisala, je tudi pri nas. S tem, da smo eno kuhinjsko omarico zaščitili z zatičem, da ne more odpret. To pa zato, ker imam noter tudi steklene sklede in druge stvari, ki se razbijejo in se lahko poškoduje. Pustim mu pa plastične posodice, lonce, kuhle... Prav tako imam zaščiteno omarico, kjer ima on svoja oblačila, ker mi je vse zmetal ven, iskal je pa samo slinčke (je maniak na slinčke) in se mi ni ljubilo vse zlagat nazaj.

Računalnik izklopim iz elektrike, tako da ga ne more prižigat in ugašat, daljinc in mobiteli pa so tako visoko, da ne doseže. Če pa dobi daljinca v roke, ponavadi "šalta" kanale in se mu ful dopade. Do danes še ni uničil nič dragocenega.

Pri obiskih pa seveda velja drug režim, tam se tega ne sme. Ponavadi pa se obiskujemo itak bolj s starši, ki imajo tudi sami male otroke in tudi tam imajo varno spravljeno vse tisto, kar se razbije ali je škoda.

Tudi pri prvem otroku smo ravnali tako, pa je star 14 let in nima nobenih problemov s tem.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 12:58:44   
tinica
Jaz mu tudi vse to pustim, pri predalih in omarah je pa tako da določene lahko odpre drugih pač ne sme in to on dobro ve. Res pa da ne pustim, da pač stvari meče okrog kot so npr. telefon, daljinc in še kaj bi se našlo. Jaz tako pravim, da vsega pa mu tudi ne moreš prepovedati

_____________________________

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 13:09:07   
Anonimen
ne men se zdi to vse ok, dokler ne preraste v uničevanje. recimo js sem moji pustila dalinca dokler ni začela z njim po tvju tolčt. to ji pa ne pustim. in če sem za kako stvar 100x rekla ne je blo tisto še bl zanimivo. tko da dalinca je pr ns lahko mela itak je pa hitro ratov nezanimiv ker ga je lahko imela. mal hujš je blo s telefoni ker mi je enkrat klicala reševalce enkrat pa viv user posted image ..od takrat jo mal bl nadzurujem kva prtiska drgač pa ok :) ne bi ji jih pustila če bi jih namenoma metala v tla al pa slinila al pa kej tazga. do predalov ni mela nikol kakega posebnega navdušenja. ima svoj predal z igračami pa enga z risalnimi pripomočki, enga še v kuhinji kjer so not same plastične sklede, drugo je pa sploh ne zanima. nikol mi ni odpirala predalov s cunami recimo pa vn metala, isto ne omarc s čistili.
v glavnem ni ti treba met nobene slabe vesti sej veš sama kaj je samo opazovanje in učenje kaj pa uničevanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sem preveč popustljiva?
13.4.2006 13:16:24   
corfu
Daljinec, posoda, moj telefon in še določene druge stvari niso za njega in tudi ne dovolim, da se z njimi igra. Moj telefon ni igrača in ob vsem kupu igrač, knjig, poganjalčkih in še in še se mi zdi to res nepotrebno. Kar se tiče odpiranja omar mu ne dovolim in se tega tudi spomni ne. Ima pa v svoji sobi omaro s katero se lahko ukvarja, pospravlja in razmetava igrače po mili volji, ampak vsak večer pred spanjem skupaj pospraviva. Moje mnenje je, da mora otrok vedeti kje je meja in če mu jo starš ne predstavi sploh ne ve, da obstaja in kot je že ena pred mano omenila vzgoja ni za lene in kakšnen dan sem pošteno utrujena od besede "NE" ampak se pa obrestuje in rezultat se kaže in dneva v dan.

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sem preveč popustljiva?
14.4.2006 21:51:20   
Marogica
Če si preveč popustljiva? ne vem, upam, pa da, ne boš čez kakšno leto pisala, da ste že dva daljinca zamenjali, telefona pa ne najdete, ali kaj podobnega. Vsak si pač po svoje razlaga, kaj je zanj oz. za otroka dopustljivo ali ne.
JAz mojima dvema ne dovolim igranja z daljincem, telefoni, stolpi ipd., ker to enostavno niso stvari, s katerimi bi se naj otrok igral. Dokler nista razumela besedice NE, sem takšne stvari pač umikala iz "dosega" oči in rok, pa ni bilo problema ne zanju, ne zame. Sta si brez problemov našla kakšno drugo igračo.
Kar se posode tiče, zapiranja/odpiranja predalov, jima pustim, vendar v kuhinji je bil to vedno isti predal, ki je bil "otrokov" (plastična posoda), ostalo pa "mamini". Me tudi ni nikoli motilo, če sem po 10x otrokov predal "polnila" nazaj.
Vem, da otroci nekaj takšnega pač morajo imeti in da se radi igrajo s stvarmi, ki niso ravno otroške igrače. Vendar sem jaz tudi tukaj postavila pač določeno mejo.
In kot pravi viv, eno je igranje, drugo uničevanje. PRi otroku pa je ta meja dostikrat zabrisana. Zato me pač manj moti, če uniči skledo kot pa daljinca.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sem preveč popustljiva?
15.4.2006 5:45:48   
dm#101
tudi jaz ravnam podobno. Pustim ji daljinca, lahko pritiska na tipkovnico, odpre večino predalov. Mojega telefona ji pa ne pustim (če ji slučajno uspe prit do njega, je pa tak he,he,he...z njene strani in z njim vred beži v nasprotno stran od mene, potem ji ga vzamem in rečem, ne, tega pa ne). Za predale sem se nehala sekirati, tiste, za keatere ne želim, da jih odpre, so zaščiteni, ostalo pa, če želi, ni problema.  Daljinca ji pa vzamem, če ga vrže na tla. In zdaj ga nič več ne meče na tla.  Poleg tega mi pomaga pritiskati pralni stroj, sušilec, pomivalni stroj in podobno. Se ji tolk fino zdi.
dokler ni nevarno zanjo, ne kompliciram.

SEm pa nepopoustljiva na cesti, v trgovini, ter pri nevarnih situacijah (kot je npr. tlačenje prstov med vrata).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sem preveč popustljiva?
15.4.2006 9:30:24   
kepa*
Dm, se strinjam s tabo. Tudi naš lahko ima daljinca, pa moj telefon, ki je itak že skoraj za odpis. Rad prižiga luči in pritiska na razne gumbke. Ne vem, kaj naj bi bilo to narobe, če mu to dovolim. Tudi naš prižiga stolp, že zna dat na CD in pol pleše. Mene to niti malo ne moti. Zakaj se pa ne bi smel naučiti nekaterih stvari?
Seveda pa je razlika med uničevanjem in igranjem. V primeru, da bi hotel kaj uničiti, pa mu seveda vzamem. Ne pustim mu pa igranja z mojim prenosnikom, ima svojo tipkovnico, ki pa mu ni zanimiva. Tudi predale odpira, a redko kaj ven zloži.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu dm#101)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sem preveč popustljiva?
16.4.2006 13:38:45   
Jutra
Jaz za razliko od večine staršev ne dovolim nobenih daljincov, telefona, šarjenja po računalniku, stikalih in gumbih na strojih, brskanja po predalih... Raziskovanje po stanovanju je omejeno in točno ve, kateri predali in kotički so ji prepovedani.

Besedo NE sem uporabila že milijonkrat, pa predvidevam, da nisem niti na četrtini poti.

Kot je rekla Paris, je vzgoja res trdo delo. Si nisem mislila, da bo tako naporno. Imam pa vseskozi pred očmi, da z vzgojo tlakujem del osebnosti svoje hčere in naše medsebojne odnoseuser posted image

Meni je vseeno, kaj starši svojim otrokom doma dovolijo. Moteče pa mi je, kako se otroci obnašajo na javnem mestu, kadar jih starši ne obvladajo. Tukaj pa se je za zamisliti, kaj bi bilo potrebno spremeniti v vzgoji.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sem preveč popustljiva?
16.4.2006 15:37:37   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Kot je rekla Paris, je vzgoja res trdo delo. Si nisem mislila, da bo tako naporno.

Meni je vseeno, kaj starši svojim otrokom doma dovolijo. Moteče pa mi je, kako se otroci obnašajo na javnem mestu, kadar jih starši ne obvladajo. Tukaj pa se je za zamisliti, kaj bi bilo potrebno spremeniti v vzgoji.


Se strinjam.

Pri nas ni šanse, da bi tipkal po tipkovnici, ker je to predrag špas. Niti z drugo tehnično robo se ne sme igrat, razen kadar skupaj prestavljava kanale na daljincu - sam ne sme uporabljat brez koga zraven. Ima pa svoj star navaden kalkulator , pa tipkovnico, pa cvileče reči na gumbe, da mu je fajn. Največkrat me pretenta s cd-jem, kjer odpira in zapira pokrov, ker je preveč na dosegu roke, pa ga nimam kam umaknit, pa na mobi je tudi že parkrat klical ljudi, ker sem ga pustila prenizko. Samo meni to ni nekaj, kar bi mu kar pustila. Predale nekatere lahko odpira -plastika, kuhavnice, večine pa ne. Meni ni za neprestano pospravljat za njim, že tako razmeče preveč svojih reči in tistih, dosegljivih.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Sem preveč popustljiva?
16.4.2006 15:57:53   
Anonimen
Jaz za razliko od večine staršev ne dovolim nobenih daljincov, telefona, šarjenja po računalniku, stikalih in gumbih na strojih, brskanja po predalih... Raziskovanje po stanovanju je omejeno in točno ve, kateri predali in kotički so ji prepovedani.

Besedo NE sem uporabila že milijonkrat, pa predvidevam, da nisem niti na četrtini poti.


Tudi jaz tole podpišem. Saj lahko, a ne, Jutra?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Sem preveč popustljiva?
16.4.2006 16:05:10   
ZARA
Ne, ne smeš se.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Sem preveč popustljiva?
16.4.2006 16:07:26   
Anonimen
Ti boš rekla, ja user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?

Manj kot 1 leto. (0%)

1-2 leti. (29%)

2-3 leti. (64%)

3-4 leta. (7%)

4-5 let. (0%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!