|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 14:04:39   
Pia67
Teta Beta, najprej tebi hvala za lepe želje. Postajam odvisnica od RR in sem vas pošteno pogrešala.
Včeraj, ponedeljek, sem šla na CTG, malo sem še pojamrala glede pritiska spodaj in sem želela, da me pogledajo z ultrazvokom. CTG je bil OK, punčkini utripi dokaj visoki (povprečje 155udar./min) in nekaj blagih popadkov. Zataknilo se je na UZ. Plodovnice je bilo premalo, zato se me sprejeli na porodniški oddelek, jutri v sredo pa naj bi bil urgentni CR. Mešanih občutkov sem se tolažila, da vsak UZ drugače pokaže in da bo morda malo bolj izkušeni ginekolog vseeno drugače ocenil. Pregledala me je specializantka, naredila test, ki indicira odtekajočo plodovnico, ki pa je bil negativen.
Danes pa je šlo s svetlobno hitrostjo. Jutranja vizita je bila kar mučna, ker sem komaj dopovedala zakaj CR (napotnico so jasno nekje založili, še dobro, da sabo vlačim papirčke operacije izpred 4 let). Nato je sledil UZ, plodovnice je 96 enot (sešteje se v obliki kvadrata levo, desno zgoraj, ...). Ni sicer dobro, a za silo bo. Moram mirovat :grrr:, žlampat vodo in čez 3 dni na kontrolo. "Spodaj" me še malo bolj boli, ker so me 3x pogledal vaginalno in zabasali oni test, ampak, po moje je proti kaki amnioskopiji malenkost.
Skratka, upam, da preživim v enem kosu teh 14 dni in da punčka ne bo utrpela kako pomanjkanje. Je prava babnica, tako kot je napisala Teta Beta.Pozitivna stran vsega je, da sem si ogledala novomeški porodniški oddelek, kjer so zelo prijazni, nič ne manjka, vendar je biti doma vseeno najlepše.:)
Trudim se ostati septemberka in vesela sem, da je z vami vse v najlepšem redu.
Uživajte doma, porodnišnica lahko še počaka :zmeden:

Pia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 14:15:20   
lenika
Pozdravljena. Ti se čisto nič ne sekiraj, ker v 37. tednu pa je otrok že popolnoma razvit in tudi, če ti jutri naredijo carski rez, otrok ne bo več nedonošenček. :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 14:15:21   
2ursae
no, me veseli, da se ti je dobro izteklo in da si doma :bravo:
Mal boš počivala, 14 dni pa tudi hitro mine. Kolk je pa velika oz. težka tvoja "babnica"?

želim ti, da bi dočakala tvoj rok :rozica::rozica::rozica::rozica: in da se pod temo "september" še kaj beremo.

pozdravček :muca:

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 15:12:15   
teta beta
Dobrodošla nazaj!

Glavno, da je vse v redu! Pa tudi paše že prej videt tisti porodni blok in porodnišnico, da veš, v kaj potem greš, a ne? Jaz sem si prej to čisto drugače predstavljala, zdaj ko sem pa vsak teden tam, pa vidim, da sploh ni tekanja sem in tja in gužve in panike. Včeraj sem celo slišala eno med porodom. Sicer ne vem, v kateri fazi je bila, najbrž še bolj v začetni, ker je bilo "stokanje" bolj podobno orgazmu :)-.
Septembrke, zna se zgoditi, da vas bom pa jaz zapustila jutri za kakšen teden. Že včeraj so me hoteli obdržati notri, pa sem se še nekako zmenila za eno kontrolo čez dva dni. Naš otročiček v rasti namreč zaostaja za tri tedne in moram počivat oz. mirovat. Počitek so mi res že prej priporočali, pa jih nisem vzela dovolj resno, zdaj pa imam :((. Moram jim nest izvid od NS, ker so mi že tam rekli, da sem verjetno en teden kasneje zanosila, ampak moja G potem uradnega datuma ni spreminjala. Upam, da bo kaj zaleglo.
Punce, držte se, jaz grem mirovat in upam, da se jutri vrnem še domov. Me čaka še ful dela, če drugače ne, da vsaj jezik sučem, kaj vse je še treba. Ubogi :love:.

Pozdrave!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 15:29:40   
2ursae
oh, teta beta, a zdaj pa tudi ti. Drž se, upam da bo vse ok, tko kot pri katji in piji :rozica::rozica:

Pa kaj je s temi našimi septemberčki oz. devičkami/tehtnicami? Eni so preveliki, eni pa premajhni. Kaj je to, punce? Pa saj so bili narejeni v Veselem decembru - bi človek rekel, da je to dobra popotnica za naprej :).


pozdravček, pa ostanimo na vezi :angel:
:muca:

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
23.8.2005 18:47:08   
ameli
Pia, kam pa se tebi mudi, počakaj še malo;) . Drage moje, pri meni pa so se začele resne bolečine v trtici:( , boli me ko tristo :hudicek:! Najhuje je, ko ležim, če hodim je OK. Tako se kontroliram, da sem čim več v gibanju. Tudi pritiski v spodnji del so postali neprijetni. Res komaj čakam, da bo tega konec in da se začne cartanje:bravo:9nebesa.
Lepo se imejte, Pia, ti pa noge fejst skup drži.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Septembrka Pia prišla domov v enem kosu :
24.8.2005 8:24:34   
Pia67
Ja, res je Ameli, kam se mi mudi? Saj bi bilo glede kilaže punčice vse OK. Samo, ko poslušaš kako zgodbo iz razvojne ambulante, pa enkrat se spomnim, ko sem na računalniškem tečaju imela scrkljanega otročka (trkam na les, da ne vzgojim scrkljanke), ki je hotel vse po svoje in mi je mamica, ko sem ji dejala, da njen sine ne bi delal tisto kar delamo vsi, ampak kar nekaj, potem pa mu je dolgčas, dejala: "Veste, on se je rodil malo pred rokom...".Brez komentarja, da se mi ne bi kaj zareklo. Glede samega roka, če bi bila res kriza, mi je popolnoma vseeno. Važno je, da spedenam punčko. Tako pa me je edini dan, ko sem bila na porodniškem oddelku presenetilo, koliko dajo ljudje na numerologijo, datum rojstva, ime otročka, vero.Da o telesnih proporcih niti ne govorim. Zanimivo je bilo poslušat nosečke in tiste, ki so rodile. Skupna usoda nas hitro naredi zaupne, nikoli pa ne veš koliko resnično tehtajo besede, kaj je za tem.:zmeden2:
Skratka, čaka me še 14-dnevno zmerno življenje, pitje tekočine (uradno se reče v diagnozi "oligohidramnij") in 5.9. pride moj ginekolog z dopusta jaz pa pod njegov nožek. Če ni nuja, ostali dohtarji neradi delajo CR. Ogromno dajo na dogovor in vsak se drži svoje čredice nosečk ;)
Cartajte svoje otročičke, Teta Beta tvojemu je usejeno, da je mali maneken, glavno je, da bo zdrav:)

Hvala za vse vzpodbudne besede,

Pia

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?