|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Septembrke
1.9.2005 11:06:25   
benika
Mene pa nekaj zanima. Kako dobro čutite otroka v 9. mesecu? Moj mišek se je zadnje par dni kr precej umiril. Sicer pobrca (tolk da vem, da je še živ), ampak kakih posebnih akrobacij pa ne zganja. Včasih ga moram prav malo podrezat da stegne nogico ali rokico.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Septembrke
1.9.2005 11:34:34   
*Mirna*
Zivjo, mislim, da je to normalno, konec koncev nima vec prav veliko prostora za kaksne akrobacije. Poznas obcutek, kako je stati v vrsti na koncert v vsej tisti guzvi in se boriti za svoj prostor? No, priblizno tak feeling mam jst, kot da bi slo za eno prerivanje v trebuhu
Kdaj imas pdp? Jaz 14.9.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Septembrke
1.9.2005 11:41:22   
ameli
Moj pa je še normalno aktiven. PDP imam 21.9., torej se še nič ne pripravlja . Zadnje dni me daje močna lenoma in se samo vlačim od računalnika do kavča.
Sicer pa je to sedaj naš mesec, zato poskrbimo, da bomo na novi RR najbolj pridne

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Septembrke
1.9.2005 11:50:28   
pety78
O, septembrke, to je pa naš mesec.
Danes prvi dan moje porodniške, kar pomeni, da mam še samo 28 dni do PDP-ja. Upam, da bo moj mišek privekal na svet vsaj kak dan prej.

Drugače pa počutje kar ok, samo spanje me matra že kar nekaj časa. Ponoči ne morem spat pa pika. Čez dan pa tudi raje ne grem. Ampak se tolažim, da bo po porodu bolje.....ha ha ha

Aktiven pa moj fantek tudi ni več tako zelo. Ga čutim vsak dan, to vsekakor, ampak včasih se je kobacal sem in tja po trebuhu, da mi je kar valovol.
Sedaj pa brcike in otrdevanje.

Lep pozdrav!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Septembrke
1.9.2005 12:17:52   
benika
Mirna, prvi PDP imam v sredo 7.9., drug PDP je pa 15.9. Bomo videli kdaj bo pa šlo zares.Upam da kmalu, ker me že blazno boli v spodnjem delu trebuha tik nad nožnico in včasih imam filing, da mi bo glavica kar ven pogledala.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Septembrke
1.9.2005 13:21:55   
Kiki
Jaz imam rok jutri, pa še kar NIČ Sem že tok sita vsega, da sem sama sebi že odveč. Bebica je full mirna, malo se pretegne, to je pa tudi vse. Izcedka za izvoz, kosti bi najraje podarila kakemu psu, bi jih bil sigurno bolj vesel kot pa jaz trenutno, ker me tako bolijo da pop... V glavnem, dost mam!!! Danes imam spet pregled pri ginekologu, pa bomo videli, kaj bo rekel. Jutri pa predvidevam, da moram v porodnišnico? a katera kaj ve na koliko časa in pa koliko časa trajajo pregledi, če si čez rok? Nimam nobene želje vsak drugi dan viseti tam celo dopoldne...

Kiki

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Septembrke
1.9.2005 14:26:39   
tanaja*
Ojla septemberke!

Sporočam vam veselooooooo novico, da je Sally postala avgustovka !

Včeraj je v Izolski porodnišnici rodila deklico Nicole, dolgo 51 cm in težko 3525 g . Ponosni očka pravi, da sta obe v redu, da ima mala Nicole veliko lask, da je živahna dojenčica . Več bo pa povedala sama, ko bo spet online .

papa, tanaja

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Septembrke
1.9.2005 16:09:15   
spella
Moja pupa se je tud full umirila...cel dan spi, prej je bla pa pravi razgrajač. Zjutraj in zvečer se mal okrog obrne, čez dan se pa sam na rahlo pretegne.

O kakšnih lažnih popadkih, otrdevanju trebuha....ni ne duha ne sluha...počutje je pa boljše kot v šestem mesecu (razen bolečega križa, nespečnosti in zatekanja nog in rok). Rok imamo 18.9 in upam, da ne gremo čez...ker jaz tud komaj čaka da vidim in pocartam našo malo pikico .

Lp špela

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Septembrke
1.9.2005 17:49:22   
barbara1
Rok imam v ponedeljek pa se tudi pri meni še nič ne dogaja. Vsaj konkretnega ne. Bebica se je malo umirila a še vedno zganja prave akrobacije. včasih imam občutek da bo kar čez trebušček skočla.
držte se. To je naš mesec in zdaj je čas za nagrade.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Septembrke
1.9.2005 19:53:18   
maya_slo1
Meni se pa ravno obratno zdi namreč, da je otroček malo bolj aktiven ratal zdaj 17 dni pred rokom. No ja, bomo videli...za enkrat imam samo boleč križ, če dalj časa ležim, občasno mi gležnji otečejo, kakšna zgagica kdaj pa kdaj zapeče pa lenoba me daje. Komaj čakam, da grem rodit...se premetavam okoli s tem trebuhom kot kakšen hrošč, ki pristane na hrbtu pa še fejst si že želim mojega spoznat!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Septembrke
1.9.2005 21:22:32   
Lenči
Ku-ku dekleta!

Ja naš mesec je to. In jaz po eni strani že nestrpno odšetavm dneve, po drugi si pa želim, da bi še trajalo - saj je to vendarle druga in morda zadnja nosečnost. Dojenček je še zelo aktiven in imam občutek, da so moja rebra na levi strani nalomljena .

Lepo se imejte in se beremo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Septembrke
1.9.2005 23:18:13   
Sugy
Ojla septemberke,

naš mali je čedalje bolj (!) aktiven. Vsak večer začne noreti, da kar cela poskakujem. Včasih je prav naporno.

Tudi meni se zdi, da mi trebuh še nič ne otrduje. Samo ti pritiski na nožnico se mi dogajajo. Katera ve, kaj to pomeni?

Komaj čakam, da končno spoznam svojega , pa tudi tale trebuh me čedalje bolj moti

LP

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Septembrke
2.9.2005 7:00:35   
ameli
Lenči, tudi jaz čutim žalost, ker vem, da je to moja prva in zadnja nosečnost . To je res lepo obdobje v življenju in ko tako gledam nazaj, se mi zdi, da je teh 8 mesecev kar prehitro minilo.
Po drugi strani pa že komaj čakam , predvsem, pa naju z zanima spol naše pikice.
A katera pije malinov čaj? Jaz si pridno masiram presredek (upam, da bo kaj pomagalo), prav tako izvajam Koeglerjeve vaje. Bomo videli, če kaj pomaga

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Septembrke
2.9.2005 8:44:22   
tajčy
Jaz imam rok jutri in se grem pokazat v porodnišnico, če se prej nič ne zgodi. Zanima me, če še katero tako zeloooooooooo matra kot mene. Imam res močne popadke že nekaj dni, pred vsem ponoči. Kar neprej hodim na WC lulat po par kapljic in kontrolirat če je kaj novega v hlačkah. Nič ne morem, samo ležim v pol sedečem položaju in se prestavljam na levi in desni bok. Komaj diham, ker mi zmanjkuje zraka, kolki me bolijo kot da bi imela zdrobljene, boli me medenica, sramna kost in po nogah vse do kolen, da o hemoroidih sploh ne govorim. Postajam depresivna .... vsaj otroka čutim normalno, to pa je edini plus.

Ali je še s katero tako?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Septembrke
2.9.2005 10:08:56   
2ursae
pozdravljene,

ja, naš mali je še kar lepo aktiven, je pa res, da ni več tiste galame, ki je bila prejšnje mesece. Zdaj bolj valovi in počasi rine komolčke in kolenca navzven, kot da bi se želel prebiti ven kar čez trebuh . Moram vam priznati, da je včasih kar neprijetno boleče.

Včeraj mi je G dal tisto tabelco, v katero moram beležiti premike in paziti, da jih je vsaj 10 na dan. Ima še katera to? Če jih je manj, moram k njemu na CTG. Najbrž se tik pred rojstvom umiri.

Lepo vas je brati, še posebno zdaj, ko res prihaja naš čas. En velik za vse.

pozdravček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Septembrke
2.9.2005 14:37:39   
teta beta
Hojla!

Po nekajdnevnem (5,5 neskončno dolgih dni) bivanju v bolnišnici so me spustili domov, pretoki so se izboljšali in je zrasel. Tudi današnja kontrola je bila OK, tako da do poroda ne grem več v polni penzion. Sicer pa imam prvi rok že v torek , naslednjega pa potem čez en teden. Dojenček oz. moj trebuh je v 10 dneh prav vidno zrasel, kar neverjetno, kako se pozna. Je pa otrok kar precej živahen, včasih malo manj, ampak načeloma se kar prestavlja po trebuhu in porine kako nogico ven. Tudi jaz že diham težje in že komaj čakam, da spoznam našo pikico.

Med bivanjem v bolnici pa sem prišla tudi do zelo pomembnega spoznanja - porod traja!!! Sam porod v porodni sobi mogoče niti ne, ampak da/ko se začnejo popadki, pa da so čedalje pogostejši, pa da se odpreš itd. itd. Se kar namatraš , se pa splača!!!

No, to je to, dolgo me ni bilo, vidim, da je Sally rodila, a še mogoče katera?

Uživajte v septembru!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Septembrke
2.9.2005 14:52:32   
urši77
Pozdravljene septemberke!
A me sprejmete medse? Sem ena zapoznela avgustovka (pdp je bil 27.08.)pa se naš malček noče nič pridet pokazat. Danes sem bila spet na kontroli, pa je rekel dr. da če prej ne bo nič, naj pridem v poned.zjutraj za sprejem. Komaj že čakam da spoznamo tega našega škrata, hkrati pa je prav čuden občutek ko veš kdaj moraš rodit.
No, ja bo že...

LP in čimmanj nosečnostih nevšečnosti

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Septembrke
2.9.2005 15:32:54   
Mirna*
Moj trebuh prav nic ne otrdeva...malinov caj pa sem pila kaksne 14 dni, pa zdaj malo nehala, delam pa Keglove vaje. Pa tud ne tako pridno, kot bi jih lahko, ko se spomnim sem pa tja naredim parkrat. Pa presredka tud ne masiram...ene pa ste tako pridne!
Jaz imam, ce seveda prej n3e pride do cudeza, na dan pdp oz. kaksen dan prej mogoce kontrolo v lj. Pa ce takrat ne bo "zadeva tam dol" nic se pripravljena, pa zmehcana, gotovo dobim datum za rodit oz. za sekcijo (ker sem ga imela tudi ze 1.).
Sem pa kot en kit-ovka,, tezko hodim, dol mi tisci... sem dopoldne pospravljala kot zmesana, mogoce pa bo to kaj pomagalo, da dobim svoje popadke in kar rodim hehe?

Jaz si pravim, da cez 3 t bo pa sigurno ze v mojem narocju, saj mi vec kot 1 t cez rok ne bodo sli. So mi pa ti zadnji tedni opz. dnevi prav mucni, ko me razne tete in sosede in firbci sprasujejo "Ja, a se nisi sla"...Prav sitni so, kot da ne bi sla ze vceraj, ce bi lahko izbrala.

LP vsem, A

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Septembrke
2.9.2005 17:01:13   
ameli
Jaz sem zjutraj doživela nenadni napad slabosti z bruhanjem. Pa sem samo kornfleks jedla za zajtrk , no sedaj sem malo poležavala in mi je bolje. Se je moj že v ustrašu, da je že čas . Pa saj ne bi imela nič proti.
Urši a ti pa še skoz čakaš, no, saj kdo čaka, dočaka .
Upam, da bodo tile zadnji dnevi hitro minili in da se ne bom preveč poredila med tem poležavanjem. Sem se do sedaj lepo pazila, zadnje dni pa še samo jem in spim .


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Septembrke
2.9.2005 19:20:11   
Pia67
Ojej, me je globoko sram , sem čisto prezrla našo temo in odprla še en september. Pa naj velja za jutri. kristus, kak tunelski, nosečniški vid sem dobila.

Vas je pa lepo brat, dogajajo se vam čisto konkretne stvari. Teta beta, lepo, da se je malček tako popravil. Upam, da se do torka še kaj beremo, potem pa itak grem v porodnišnico.
Vam kar zavidam, pri meni je vse skupaj popolnoma neromantično. Se počutim, da bom rodila na McDonalds način
Potem pa poslušam od znank kako mi bo fajn. Ah, človek ni nikol zadovoljen. Glavno je, da bo z Nino vse Ok, ostali lahko počakajo.

Pia

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Septembrke
2.9.2005 20:36:07   
KiSsMyAsS
Pozdravljene sotrpinke. Jst sm dans ponoc bla cist iz sebe. Trebuh mi je otrdel ene 5x v kratkem casu, 3x sm mogla laufat na wc, uglavnem grozno je blo. Sploh nism mogla spat in use me je bolelo. Drugace pa kot je ena napisala mam jst tut te probleme, da me bolijo kosti kot hudic in pa med nogami sploh ko spim, se premikam kot en robot, da me nebi tok bolelo. Pregled mam u torek, zdi se mi ze cela vecnost in to cakanje me prau ubija. Ko berem take in drugacne zalostne zgodbe o malcku ki se rodi in ze ima tezave, se kr mal ustrasim. Ampak upam, da bo nas korenjak uredu in bo prisel zdrav na prostost. Lp in cuvajte se

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?