|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sesanje
8.9.2004 21:01:35   
Dr.S
Živjo,
imamo 10 tedensko punčko. Drugače je zelo pridna, umirjena, najraje spi in veliko je. Zadnjih 10 dni opažamo, da je začela mrzlično dajati roke v usta in sesati pesti. Bojimo se, da ne bi začela sesati prsta. Poskušamo z dudo ampak ta ni zanimiva in jo zavrača.

Če imate izkušnje s sesalčki na pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sesanje
8.9.2004 21:05:55   
*
Moj začne hruške papati in sesati prstke ko je lačen...da ni lačna mogoče? Poskusi..kaj vem..
Mogoče še katera z izkušnjami ti pove kaj več.

Lp!

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Sesanje
8.9.2004 21:06:12   
LORELAJ
Živjo! Moja petmesečnica Brina je počela isto, jaz sem vztrajala z dudo in jo je nato sprejela, tako da rokic ne sesa več. Ne eno ne drugo ni dobro, vendar jaz pravim tako dudo lahko vržem proč roke ji ne morem, zato naj raje dudla dudo. Vztrajaj, upam da ti bo uspelo.

lp, Tanja

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sesanje
8.9.2004 21:07:19   
Tipi
Mi imamo isti problem. Naša pupika si je pri dveh mesecih pričela tlačiti roke v usta, nato pa postopoma prstek po prstek.

V začetku sem se obremenjevala in ji stavila roke iz ust, pa sem ugotovila, da je vse skupaj brezveze. Tako je najbolše. Sedaj si jih stavi v usta šele zvečer, ko gre spat ali pa ko ima slab dan.

Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč obremenjevala. Smo pa ljudje različni in vsak ima svoje mišljenje.

Uživajate in se še naprej crkljajete.

Lp

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sesanje
8.9.2004 21:54:55   
Dr.S
Živa.:bravo:

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sesanje
9.9.2004 0:34:12   
mami Lea
Jaz imam s tem sesanjem slabe izkušnje.
Imam 10 let mlajšo sestro, ki je sedaj stara 14 let.
Zelo pridno se je navadila sesati svoj palec in ga je sesala do svojega tretjega leta.
Prve težave so se začele z izgovarjenjem posameznih glasov (l, r, s, š...). Potem je kar nekaj časa hodila na govorne vaje. Pri svojih 13 letih je zaradi deformacije čeljusti dobila ustni aparat (zakovice + žička na vseh zobeh). In še vedno kljub 1 letnem nošenju aparata seslja in nerazumljivo izgovarja kakšne besede.
Sama imam s svojima otrokoma drugačne izkušnje. Prvi otrok je visel na joški "24 ur na dan" tako da sploh ni potreboval ne dude in ne prsta. Sedaj pri svojih petih letih neverjetno jasno in lepo izgovarja vse besede.
Drugi otrok, ki pa je sedaj star 4 mesece pa je ravno tako začel tlačiti prst v usta in sem mu vsakič ko sem to videla dala prst ven in dudo v usta. En teden smo se malo matrali ampak je nakoncu obupal in sprejel dudo. Sedaj jo uporabljamo samo kadar je sit in ga želimo uspavati ali pa potolažiti.
Roke sicer še vedno tlači v usta vendar prsta ne sesa več.
Baje pa je tudi tako, da dojenčki pričnejo okušati in ni povsem dobro, da jim popolnoma preprečiš da okušajo svoje roke, le prsta jim ne smeš pustiti, ker se potem preveč navadijo.

Lp.

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sesanje
9.9.2004 19:22:43   
Sandra*
Ojla! Poskušaj preprečiti da bi sesala prst! Dudo ji boš lahko vzela prsta pa se ne da! Rokce pa verjetno baše v usta, ker raziskuje svoje telo in okus! Jaz prisegam na dude, pa četudi do petega leta, pol jo vržeš v koš, otrok mal trma pol pa vse pozab, prst pa še odrezat ne morš! Upam da boš problemček čimuspešnejše rešila!

(odgovor članu Dr.S)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?