|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sir!
28.3.2009 18:58:07   
nebo
Mene pa zanima, če so trdi siri, ki jih kupimo v trgovini (Gauda, Edamec...) pasterizirani, torej termično obdelani. Pa recimo sirni namazi in skuta - tisti v zaprtih posodah?
Pa recimo suhe klobase, ki se dajo lupit in so v celufanu? Pa recimo navadna Hmeljarska klobasa?
Jaz to vse namreč jem, a danes sem neka panična, pa me dajejo razni dvomi. Toxe še nisem prebolela, bi me pa recimo zanimalo, kako vedeti, da jo prebolevaš, razen seveda ob odvzemu krvi...so mi že 2krat preverjali, pa je bilo vse o.k., pa vedno isto jem, ne vem kaj mi je danes, da mi hodijo neumne misli po glavi.
Kaj pa kupljeno solato jeste? Jaz jo namreč trenutno obožujem!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sir!
28.3.2009 19:01:41   
Petr_a
če ti kaj pomaga: jedla sem vse v obeh nosečnostih

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sir!
28.3.2009 19:04:47   
ringa raja
jaz tak pravim kot vse ostale,jej kaj teb ugaja.sam suhe salame pa suho meso al pa sire kateri majo plesen ti ne priporočam.al pa jih jej v malih količinahuser posted image

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sir!
28.3.2009 19:06:05   
ringa raja
solate se nee odreči,jej največ zelenjave,to bo dobro za tebe in otroka če si nosečauser posted image

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sir!
28.3.2009 19:15:30   
Abrakadabra
Mislim da panična glede tega ni treba bit. Koliko salam in vseh sirov si do zdaj pojedla pa še nič ni bilo narobe. Razen mačjim iztrebkom se izogibaj in vse kar boš pojedla svežega dobro operi. Trdi siri so dovolj obdelani, suhe salame in podobno so pa tudi pregledani, čeprav se lahko še vedno kaj najde notri. V mehkih sirih in suhih stvareh je pa bolj možna listeria kot toxa, ki pa je lahko tudi nevarna, vendar je tudi za to bakterijo tako majhna možnost in da bi jo ravno zdaj dobila tudi skoraj ni mogoče, pa še pri nas so živila pod nadzorom in pregledana, tako da ni panike. Zamrznjene in surove stvari je pa treba fino prekuhati. Nič se ne sekiraj...tudi jaz sem že visoko noseča pa se trudim da se za nič nebi sekirala...

(odgovor članu ringa raja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sir!
28.3.2009 19:17:55   
tanja040
Če boš jedla surovo sadje ali zelenjavo, je to potrebo več kot temeljito oprati. Kar se tiče pa suhomesnatih izdelkov, ti pa priporočam, da se jih izogneš, ker je včasih dovolj samo pikica in se okužiš. S toksoplazmo ni heca. 

_____________________________

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu ringa raja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sir!
30.3.2009 9:50:32   
monty
tudi jaz sem v konec 26 tedna nosečnosti in se sama srečujem z butastimi vprašanji, ker pa sem ziheraš ne jem suhega, biftka, mehkih sirov, nepasteriziranega mleka in meso skuham in prepečem ful. res je tako, da sem pojedla v življenju že na tone, suhih sala, tudi domačih ki niso pregledane, biftka, pršut naravnost obožujem... vendar sem se temu med user posted image  odrekla, ker ni hec, če imaš res tisto prek.... nesrečo in se okužiš ravnop sedaj.

solato perem kot nora in v gostilni je ne jem. to pa po nasvetu kolegice, ki dela na mikrobiologiji in mi je povedala,da je pranje solat v gostilni ponavadi le splakovanje. in da najdejo v tistih vzorcih več listerioze kot v kakšnem mesu. sem sigurna, da v gostilni ne operejo solate več kot triktrat pa še to ne. doma pa jo bolj temeljito.

vsak se odloči zase. je pa res,da več kot bereš in veš bolj si zmešan in počasi ti ostane samo đe juha in riž.user posted image

jaz imam še tri mesece in  hvalabogu sem začela pospešeno komplicirat šele zadnje čase, drugače bi tako pop... v 9 mesecih. decembra sem tudi kak košček budjole pojedla pa se nisem sekirala, zdaj je ne upam več!

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?