|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slikanje zob
27.9.2007 8:42:16   
Isabellabina
Pozdravljene!Sem 11 tednov noseča in sem se naročila pri zobozdravniku,a glejga zlomka ,kljub temu da sem noseča me ne vzamejo prej kot januarja na pregled.Ne vem ali je res taka gužva a kaj se dogaja v zobozdravstvu???!!!!Sedaj pa sem preko zvez dobila pregled v Avstriji samo ta zobarca zahteva slikanje takoimenovan ORTOPAN(nimam pojma kaj je to )in tudi nevem če se lahko slikam ker sem v pričakovanju.Pa še nekaj ali lahko dobiš injekcijo proti bolečinam?Saj vem ,da bi vse to lahko izvedela tam kjer slikajo zobe samo se moram peljati 33 km do zd.doma saj ga imam v Logatcu.Kaj vi mislite?

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 27.9.2007 16:21:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 8:54:01   
Anonimen
Slikanje zob je za nosečnice prepovedano, ker lahko škoduje plodu, posebaj v začetku nosečnosti tako kot si ti. Tudi če greš poskusiti slikati je na vratih vedno napisano za nosečnice prepovedano.
Inekcije pa lahko dobiš, čeprav so si zobarji tukaj različnih mnenj, ampak brez problema lahko dobiš inekcijo, ti samo reč.

Pa lep dan,
Vesna

(odgovor članu Isabellabina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 8:57:28   
Raho
Glede na to, da sem ekspert za zobovje in vse ostalo povezano z njim v času nosečnosti (ja, imam eno gangreno za drugo), ti lahko odgovorim:

a) slikanje zob v nosečnosti NITI POD RAZNO (meni je zobar preveril, kaj je z zobom tako, da mi je z ogledalcem ruknil po njem - očitno ima toliko izkušenj, da je vedel)user posted image
b) injekcija proti bolečinam - lahko - vendar naj ti dajo tisto lokalno anastezijo, ki se uporablja tudi v ginekologiji (moj zobar je celo tak ekstrem, da mi je da samo poluser posted image )
c) če si nujni primer - te boli zob, se ti zlomi ipd. te morajo vzeti.

Pa kje za user posted image  si najdete take zobare, da je na pregled treba čakati 4 mesece. Ko sem jaz mojemu zobarju povedala, da sem user posted image , sem naslednji dan letela na pregled. Ko sem ga v ponedeljek klicala, da me boli zob, je prišel iz AVstrije takoj, samo, da mi je odprl zob...

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 8:59:00   
ona
ORTOPAN je slika vsega zobovja in ni nič strašnega,samo slikajo ti da gredo čez z rentgenom in ti računalnik poslika cse zobe...
je za nosečnice pa to seveda prepovedano,ker zna bit kaj narobe,zato pri tebi slikanje odpade!!!!!
edino se provaj pozanimat,ker baje imajo v Izoli neko slikanje,ki nič ne škodi in se tam najraje pelje majhne otroke,ker baje da ni dosti sevanja,je za poklicat in vprašat...tel pa je 05/641-42-12 =XDENT
Pokliči,povej,da si noseča in da rabiš tole ortopan slikouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 12:23:59   
Anonimen
No, meni so pa slikali zob, ko sem bila noseča, česar takrat še nisem vedela, ampak sem potem izvedela, da bi mi ga vseeno, ker je bilo to pač nujno potrebno, ker bi se mi sicer lahko zastrupil organizem (so mi ga morali pol pod nujno operirati), brez slike pa niso imeli kaj delat. S tamalo je vse ok. Sem pa seveda vsa presrana spraševala o tem ginekologinjo in me je potolažila, da je sevanje tako majhno (še s številkami mi je nekaj ponazorila, pa se jih ne spomnim), poleg tega ti pa še vse, kar ne slikajo, zaščitijo, in je rekla, da se nimam kaj bat. Seveda pa se ne slika, če to ni res nujno in prav je tako. In na tvojem mestu, ker ni nujno, se ne bi dala slikat.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 13:32:45   
*BellaLuna*
V nosečnosti lahko tudi slikajo z rentgenom, a samo če je nujno in še to te moprajo dodatno zaščititi. Seveda če ni nujno, raje počakaj za po nosečnosti. Meni se je recimo odkrušil zob in mi bo mogla delati nadomestnega, pa bomo rajši delali po porodu ravno zaradi slikanja.
Kar se pa injekcije tiče, jo pa brez problema lahko dobiš, ni nevarna, samo moraš zobozdravnika opozoriti, da si noseča, ker potem uporabijo injekcije z malo drugačno sestavo. So pa zobje in dlesni v nosečnosti veliko bolj občutljive.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 18:47:14   
Pia77
Rentgensko slikanje ima jasno dokazan teratogen učinek. Seveda je dovoljeno tudi v nosečnosti, če je za to urgentna strokovna indikacija (npr. zlom stegnenice), rutinski ortopan kar tako pred prvim pregledom pri zobozdravniku pa res lahko počaka do obdobja po porodu...
Saj v bistvu doze rentgenskega sevanja pri navadnem slikanju (RTG prsnega koša, zoba, ipd.) pravzaprav niso tako velike (več ga npr. dobiš, če letiš v letalu čez Atlantik), ampak zakaj nabirati dozo in se sekirati, kaj bo z otrokom, če ni potrebno?

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SLIKANJE ZOB
27.9.2007 20:38:18   
Magi*
sem tudi srečko na področju zobovjauser posted image  vedno me zgrabi ob najbolj neprimernem trenutku. tako tudi zdaj, v nosečnosti. moja zobarca pravi, da NITI POD RAZNO slikat. bo vse drugo prej poskusila. se z njo popolnoma strinjam. injekcija pa ni problem.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SLIKANJE ZOB
28.9.2007 8:51:51   
mala pikica
Se strinjam z ostalimi puncami. Slikanje je prepovedano in ga izvedejo samo, če je res nujno potrebno.
Kar se pa tiče drugih stvari, lahko delajo vse tako kot da nisi noseča, tudi injekcijo lahko dobiš. Zdaj, če si naročena samo na reden pregled, potem verjamem, da moraš čakati do januarja, pri nekaterih je pač tako. Če pa gre za kaj bolj nujnega, pa obstajajo tudi dežurne ambulante oz. ambulante, kjer jemljejo bolečine v primeru, da tvoj zobozdravnik ne dela. Če pa tvoj zobozdravnik normalno dela, pa te mora v vsakem primeru z bolečino vzeti takoj.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SLIKANJE ZOB
6.5.2022 12:57:03   
Anonimen
Vem da je se ena stara temo ki jo obujam ampak ne morem prebolet dejstva da so me v 3 letih 3x slikal isti zob (se kar mi ga zobarca ni popravila!!) in ravno ko sem bila noseca a nisem vedela in v vseh 3 primerih je prislo do okvare ploda, prenehal se ne razvoj in bitje srca v 8t nosecnosti. 
Nevem ampak iscem izgovor “kdo je kriv” samo da si pomirim duso, a je mozno da je rentgen zob, saj se je slikalo ravno v prvih 4 tednih nosecnosti, ko nisem vedela da sem noseca? Pri zdaj zadnjem slikanju, me niso niti zascitili, nic mi ni gor dala! 

(odgovor članu mala pikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SLIKANJE ZOB
12.5.2022 5:51:46   
abdulseitz

IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica friday night funkin

Se strinjam z ostalimi puncami. Slikanje je prepovedano in ga izvedejo samo, če je res nujno potrebno.
Kar se pa tiče drugih stvari, lahko delajo vse tako kot da nisi noseča, tudi injekcijo lahko dobiš. Zdaj, če si naročena samo na reden pregled, potem verjamem, da moraš čakati do januarja, pri nekaterih je pač tako. Če pa gre za kaj bolj nujnega, pa obstajajo tudi dežurne ambulante oz. ambulante, kjer jemljejo bolečine v primeru, da tvoj zobozdravnik ne dela. Če pa tvoj zobozdravnik normalno dela, pa te mora v vsakem primeru z bolečino vzeti takoj.


pa zobje in dlesni v nosečnosti veliko bolj občutljive.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?