|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 17:59:41   
janjja
NAj povem svojo situacijo ki ni rožnata. user posted image
otrok je star 14mes in porodniška mi je potekla. Moje izobrazbe: Ekonomski tehnik, vzgojitelj predšolskih otrok, od nedavnega tudi diploma iz komerciale. službo aktivno iščem in ker nimam nobene prakse vsi pa jo zahtevajo je žal ne dobim.user posted image

No dala sem vlogo za socialno pomoč in dobila negativen odgovor. Ker me bi naj moj preživljal. Halo?

Ni prijavljen na mojem naslovu niti nisva poročena. Preživnine pa res nisma nikol rihtala ker se imama namen spomladi poročiti.
Obrazložitev je bila da je meja za njegovo plačo cca.93000sIT ON PA IMA 140.000sit. iN KAJ NAJ ZDAJ?!
Ne morem razumeti kako je to možno!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 18:11:42   
eva1
ja kaj si kje napisala da živita v izvenzakonski skupnosti? 

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 18:15:33   
total
Soialno pomoč dobi vsaka oseba,ki je brezposelna in prijavljena na zavodu,pozanimaj se.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 18:40:06   
SašaR
Jaz je trenutno tudi ne dobim, ker ima moj prevelik dohodek, pa nisem nikjer rekla da živiva skupaj. Res pa je, da ima on začasni naslov pri meni. CSD pa dobi vse podatke o tem, če hoče.
Mogoče bo potem bolje, ko bomo imeli še tamavčka, če ne bom dobila zaposlitve.

Nisem ti veliko pomagala pa vseeno. LP


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 18:54:19   
Gina
Čim oče podpiše očetovstvo, štejete za družino in to, ali živite skupaj ali ne (uradno) ne igra nobene veze. Jasno je, da živite skupaj v resnici, če ne bi zahtevala od njega preživnino - tolk neumni pa tudi naši pravniki niso.

Druga stvar je pa ta, kako naj človek živi od 140.000.- tri ljudi? Najprej naj te prijavi nase, pa otroka. Pa uveljavljajte sproti, vsak mesec. Tako prideš še do dodatnih cca 25.000 ali malo več. Potem zaprosi za večji otroški dod. Tu bo tudi nekaj razlike od prej. Potem si pa že skoraj na teh 40.000.- ki jih prinese socialna.
Upam, da čim prej najdeš kakšno službo. user posted image

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 19:21:14   
janjja
Normalno da je on podpisal očetovstvo in niti slišati noče da bi urejala preživnino, saj se tudi meni butasto zdi. Ampak poznam ljudi ki so na istem kot jaz pa socialno dobijo. ne vem kak jim to uspe?user posted image
Ko sem na socialni vprašala kako se naj preživljam z 14000SIT tolko so namreč moji otroški dokladi mi je rekla da bo že moglo biti dosti!

Gina si s tem mislila na izredno socialno pomoč. To menda lahko dobiš samo dvakrat na leto. Je zanjo enak postopek kot za redno?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 19:32:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: total

Soialno pomoč dobi vsaka oseba,ki je brezposelna in prijavljena na zavodu,pozanimaj se.


To seveda niti slučajno ni res! Pa enkratno socialno pomoč dobiš enkrat na leto, pa jo moraš kao upravičit (ozimnica, plačilo določenih računov, itd.)

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 20:33:26   
Twetty
Enkratno socialno pomoč dobijo v naši občini narkomani,js pa sem lani zaprosila in dobila par tolarjev,letos pa ne vem,če mi bodo odobrili,ker imam porodniško.Katera ve,če mi pripada???user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 20:38:46   
Twetty
Sm samohranilka,brez očetovstva.

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 21:40:04   
Anonimen
Žalostno.

(odgovor članu Twetty)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 21:49:55   
Twetty
Toda resnično...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 21:55:30   
Anonimen
Ja res zelo žalostno, res ne vem kam ta država pelje. Zadnjič je pa ena napisala, da njena prijateljica, ki je sama z 2 al 3 otrokoma dobiva 300.000 Sit, podpore. Njej se res ne splača delati al pa iskat službo. Saj hvala bugu da ima, ampak ona tudi v najboljših sanjah če bi imela super fajn službo ne bi dobila toliko denarja. Ampak ni fer. V tudi potrebujete denar in ste 3 s 140.000 Sit. Ampak vi pa lahko. Joj, kako je grozna ta država, in ne da tistim, ki so potrebni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Socialne ne morem dobit!
4.11.2005 22:08:13   
Gina
Mislila sem tisto socialno opmoč, ki jo dobiš vsak mesec, tista je 40.000 (približno se mi zdi, saj ti lahko kakšna točno napiše, ko ve)
Kako je pa z izredno socialno pomočjo pa ne vem. Poskusi, kar daj prošnjo, pa navedi zelo veliko izdatkov takih velikih....olje za kurjavo, pa ozimnica,............ Saj hujšega kot zavrnit te ne morejo. Vsekakor kar sitnari.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Socialne ne morem dobit!
5.11.2005 7:22:15   
Anonimen
Kar se tiče redne DSP... Če s partnerjem nimata urejenega plačevanja preživnine (glede na to, da uradno ne živita skupaj), potem smatrajo, da ste skupaj ne-uradno, kar pomeni, da se štejejo dohodki vseh treh, torej njega, tebe in otroka. In ker sta ti in otrok brez dohodkov, njegov dohodek pa presega mejo cenzusa, ti in otrok nista upravičena do DSP (partner pa seveda sploh ne). Edino, kar mogoče lahko urediš, je najvišji otroški dodatek. Lahko pa se na zavrnjeno odločbo o DSP pritožiš in rečeš, da s partnerjem nista skupaj - da nista par, čeprav je podpisal očetovstvo. To pač ni merodajno. Da bi to kdo preverjal na terenu, je zelo redko. Ne, da nimajo časa - ne da se jim. Vendar te možnosti ne zanemari popolnoma. Računaj pa, da če ti potem DSP odobrijo, jo bodo samo zate (za otroka ne), saj si "sama kriva", če kot "uradna samohranilka" nisi uredila preživnine za otroka. DSP zate je pa 47 jurjev.
Za enkratno DSP lahko zaprosi vsak državljan RS, pa tudi tujci z dovoljenji za delo in bivanje, ne glede na zaposlenost. Samo razlog mora biti presneto dober. Za tisto, ki jo daje CSD oz. MDDSZ, lahko zaprosiš 2x letno, zgornji znesek obeh prejemkov v enem koledarskem letu pa ne more biti višji od dveh minimalnih zajamčenih plač, ki sta takorekoč enaki dvema DSP, to pa je cca. 94 jurjev. Večinoma pa so zneski manjši, seveda. Vlogo dobiš na CSD, potrebna so enaka potrdila kakor za navadno DSP, le nekaj dodatnih bi znali zahtevati od tebe. Nakazila so 15. v mesecu po prejemu odločbe.
V Ljubljani pa enkratno pomoč daje tudi Občina in sicer prav tako 2x letno (ena postopek kakor pri pomoči na CSD, tudi uveljavljaš vse tam), za zgornji znesek pa žal ne vem.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Socialne ne morem dobit!
5.11.2005 16:52:47   
janjja
Kerensa, hvala za pomoč. Kaj delaš na socialni da si tako seznanjena z vsem al si bila kdaj na istem. No kakorkoli že hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Socialne ne morem dobit!
5.11.2005 17:00:14   
janjja
Ja tako pač je. Mi je na socilani rekla "gospa si bo treba službo poiskat." Ker je neka stara koklja sem jo vprašala če mi lahko zaupa kakšno izobrazbo ima ona pa mi je rekla da peto stopnjo.
Pol sem ji pa rekla da jo je s to izobrazbo pred 20 leti čakalo 10 služb, naj pa gre danes na zavod pogledat kolko jih je s to izobrazbo danes tam. Sploh imam pa sama diplomo in dve srednji šoli (eno s prekvalifikacijo) in službe ni in ni.
Aja k Lindigo so me klicali na razgovor (za vse ki ne veste prodaja sesalcev Kirby) in mi je tam direktor solil pamet da pri njih ne rabiš nobene šole in nobenih izkušenj?! Halo???
ZAkaj pa pol že tolko let hodim v šole? Da bom prodajala sesalce in kjer ne rabim nobene šole???

Življenje je res nepravično.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 9:22:41   
Anonimen
Ne, Janjja, ne delam na socialni. Ni denarja na tem svetu, da bi jaz tam delala. na žalost pa se že 10 let tako ali drugače j**** s temi CSD-ji in vsem, kar spada zraven.
Tudi meni je "gospa diplomirana socialna delavka" takrat, ko sem bila brezposelna in z dojenčkom, rekla, da sem mlada in zdrava in da si lahko najdem delo, če le hočem. Ja, to je teoretično res (in sem si ga tudi poiskala, da ne bo pomote), sem jo pa kljub temu vprašala, če ve zame za kakšno delovno mesto, kjer bi me sprejeli v enoizmensko delo (dopoldan), brez vikendov in praznikov, s plačanim bolniškim dopustom zaradi dojenčka, pa da me sprejmejo z mojo osnovnošolsko izobrazbo in da dobim takšno plačo, da bom lahko svojemu otroku kupila hrano in obleko in mu plačala spodobno streho nad glavo in vrtec. Pa me je debelo gledala in rekla, naj grem pa za čistilko ali v tovarno. In sem ji povedala, da očitno s svojo fakultetno izobrazbo ne ve, da imajo čistilke večinoma deljen delovni čas, v tovarnah pa je delo troizmensko. In ko sem ji oddala vlogo za enkratno pomoč, je ni hotela sprejeti, kar je pospremila z besedami, da si tisto malenkost denarja lahko sposodim tudi kje drugje. Pa sem jo vprašala, če mi posodi za mleko in plenice ali naj raje vzamem kredit na otroški dodatek.
Potem sem pa zamenjala socialno delavko. In sedaj dobila po eni strani še večjo tercialko od te. Groza.

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 9:25:06   
Anonimen
No, pa by the way, potem sem šla pa delat v administracijo na delovno mesto, ki je rangirano višje od njenega (vsa čast delodajalcu, ki je dal prednost znanju in izkušnjam pred uradno izobrazbo) in ko sem ji morala čez čas zaradi neke druge stvari prinesti fotokopije plačilnih list, me je pa debelo gledala. Rekla je, da na CSD-ju nimam kaj iskati, če imam pa večjo plačo od nje.
In sem bila spet na vrsti, da ji razložim, da nisem prišla po denarno pomoč... To je pa že druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 9:40:55   
janjja
Kerensa, ne morem verjet!
Kar kocine mi gredo po konci. Hvala bogu da se je tako izteklo. Saj veš kako je ko na socilani delajo same stare še iz Titovih časov in pojma nimajo kako je če službe ne dobiš. No v LJ imate vsaj to prednost da je še kje kakšna služba pri nas pa niti delodajalcev n i. Dobila sem ponudbo od Mercatorja za delo v LJ za višji kader, ampak kako naj moj pusti službo in malo in vse odpeljem v LJ pol pa naj še najemnino za stanovanje plačujem, v Rogaški imam pa hišo. To enostavno ne gre. Do Lj pa imam 2,5 uri vožnje.
SAj sem rekla življenje je nepravično. Vesela sem da se je pri tebi dobro izteklo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 9:51:28   
Anonimen
Tolikokrat sem to že slišala, ampak... ali je na Štajerskem koncu RES tako zelo težko dobiti službo? Kaj ZARES ni delovnih mest? Nikakršnih?
Ja, vem, jaz v Ljubljani si tega nekako ne znam predstavljati, kajti (po mojih izkušnjah) je v Ljubljani dela dovolj, posledično pa so (smo!) tudi ljudje bolj izbirčni. In dokler bodo zajamčene minimalne plače takorekoč enake višini socialne podpore, sem prepričana, da bo ostal doma vsak, ki bo lahko. Z mano vred, da ne bo pomote. Tudi jaz bi in mogoče celo bom, pa me tega niti ni sram priznati. Na srečo rada opravljam delo, ki ga imam, ampak zakaj bi pri dveh ali treh mladoletnih otrocih hodila v nočno izmeno za 150 jurjev mesečno (in obenem ostala brez vseh regresov zaradi plače, s položnicami za vrtec in šolo in z nižjimi otroškimi dodatki), če pa bi bila lahko za 200 jurjev lepo z otroci doma? Za 200 jurjev netto, brez položnic, da ne bo pomote. OK, razumem vse tiste, ki pravijo, da je to izkoriščanje davkoplačevalcev in podobno, ampak - nismo mi pisali zakonov, ampak jih je država, in dokler mi ostajamo na pravi strani zakona, torej samo uveljavljamo svoje pravice (brez laži), nismo mi krivi. Država ve, kje so pomanjkljivosti, pa ne naredi nič. Zaposleni državljani (trenutno torej tudi jaz) bi morali biti tisti, ki bi se temu uprli in bi morali zahtevati spremembe zakona. Potem bi bil pa mir. Ampak najlažje je obtoževati, težje je tudi kaj narediti, ko bi bilo treba.
Skratka, Janjja, takih in podobnih zgodbic se mi je v 10-ih letih nabralo več kot preveč. Na porodniški bom dokončala svojo avtobiografijo in potem se boš lahko nasmejala (ali pa se držala za glavo) še ob čem.

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 12:24:57   
SanjaS
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

In dokler bodo zajamčene minimalne plače takorekoč enake višini socialne podpore, sem prepričana, da bo ostal doma vsak, ki bo lahko. Z mano vred, da ne bo pomote. Tudi jaz bi in mogoče celo bom, pa me tega niti ni sram priznati. Na srečo rada opravljam delo, ki ga imam, ampak zakaj bi pri dveh ali treh mladoletnih otrocih hodila v nočno izmeno za 150 jurjev mesečno (in obenem ostala brez vseh regresov zaradi plače, s položnicami za vrtec in šolo in z nižjimi otroškimi dodatki), če pa bi bila lahko za 200 jurjev lepo z otroci doma? Za 200 jurjev netto, brez položnic, da ne bo pomote. OK, razumem vse tiste, ki pravijo, da je to izkoriščanje davkoplačevalcev in podobno, ampak - nismo mi pisali zakonov, ampak jih je država, in dokler mi ostajamo na pravi strani zakona, torej samo uveljavljamo svoje pravice (brez laži), nismo mi krivi.


Men pa tole ni čist jasn Kerensa. Na kakšen način pa prideš do 150 000 sit socialne podpore? Kdo dobi 300 000 za svoje 3 otroke in je lepo doma? Ali ni Janjaja razložila, da ji nič ne pripada, ker ma njen 140 000 sit plače???
Mi lahko pojasniš na kakšen način prideš do takega denarja od države? Mislim tisti prvi dve številki?
LP.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 12:31:20   
Anonimen
Brez problema, SanjaS...
"Uradno" nimaš partnerja, torej si samohranilka (kar urediš "uradno" tako, da imata s partnerjem različne naslove, živita pa, recimo, skupaj v najemu in neprijavljena). Zase dobiš 47 jurjev, za 2 otroka 28 jurjev (za vsakega po 14 jurjev), dodatek za samohranilstvo je 14 jurjev, 2 otroška dodatka sta 44 jurjev. Skupaj je to 133 jurjev. Če imaš 3 otroke, je še zraven 14 jurjev socialne in 25 jurjev naslednji otroški dodatek, torej skupaj 172 jurjev. Da ne bi še o enkratnih pomočeh in olajšavah (brez položnic za vrtce in šole itd.), pa še "uradne" preživnine za otroke.
Hitro si na zneskih 150 ali 300 jurjev (cca).

(odgovor članu SanjaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 12:48:19   
SanjaS
No, kaj takega!
Razmišljam, da bi mojem nemudoma predlagala, da se ločiva in prodava stanovanje...bo tko k bi zadela na lotu..user posted image

Hvala, Kerensa. Upam, da bo navodilo koristilo tistim, ki jim še lahko prav pride...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 12:51:12   
Anonimen
N'č bat', Sanja... Tiste, ki to prakticirajo, so že stare mačke pri tem. Obvladajo bolje od mene.

Tebi pa predlagam, da se ločiš, svoj delež premoženja napišeš na otroka in... user posted image user posted image user posted image ... nadaljevanje sledi... user posted image user posted image user posted image

Hecam se... ampak nekateri resnično tako živijo. In po eni strani sem jim kar fouš...

(odgovor članu SanjaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Socialne ne morem dobit!
6.11.2005 14:07:07   
karmy
jzt rajši delam kot pa doma čepim z 3 froci....že z enim je zelo naporno... kaj pa naj delam ceu dan? glancam stanovanje ali hišo? mogoče prav pride za kako obdobje da si na sociali, če gre kaj narobe ali pa tako kot nekatere, ki ne dobijo prakse za službo... tle sm tud jzt...( čeprav sem šele študentka) .. tudi preko študentskih servisov iščejo izkušnje, včasih še več kakor pri normalni zaposlitvi, in take kadre iščejo da te kap zadane...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?