|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje v vrtcu oz. jaslih
13.1.2005 13:26:36   
BokiMB
Spodaj sem brala zanimivo temo o previjanju in ležalnikih v jaslih.

Tudi jaz bi imela eno vprašanje za vzgojiteljice med vami.

Kako naučite otroke spati? Mislim, kaj naredite, ko spravite otroke spat, pa se derejo in se sploh ne morejo umirit, ker so doma navajani, da se jih npr. nosi, dokler ne zaspijo? Obstaja kako upanje za take otroke?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spanje v vrtcu oz. jaslih
13.1.2005 13:44:04   
solei
Brez skrbi. Večina otrok se hitro navadi reda v vrtcu. Nekaj let sem delala kot študentka v jaslih. Po kosilu je bilo mnogo otrok že tako utrujenih, da so kar popadali. Včasih so zaspali na blazinah, pa počez na ležalnikih,... Zapele smo jim pesmice, jih božale, povedale pravljico,... Vse to jih je pomirilo in ni bilo težav.
Seveda so tudi taki, ki jokajo. Pri teh smo obsedele na ležalnikih, jih božale in otroci so se pomirili. Imeli smo tudi primer, ko je bil otrok še dojen in je zaspal le na prsih, tako da smo ga tudi me na začetku stisnile k sebi, da je slišal bitje srca, vendar vedno tako, da je on ležal na ležalniku. Sčasoma tudi te potrebe ni imel več.
Povem pa ti, da je pri jokajočih otrocih (ob spanju) lažje zdržati vzgojiteljici kot mami, saj se mami otrok TAKOOOO smili (revček), vzgojiteljica pa je pri tem bolj objektivna.
Tudi doma sem uporabljala "prijeme" kot v vrctu in vztrajala in načeloma nisem imela problemov. Tim je hitro pogruntal, da se ne dam. Pa tudi možnosti ni imel, da bi kam odtaval. Sedaj, ko pa spi v "ta veliki" postelji, pa je to večji problem, saj večkrat vstane, da bi jedel, pil, se praskal, cartal,... Ampak mami je še vedno vztrajna.

LP Solei

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spanje v vrtcu oz. jaslih
13.1.2005 13:56:29   
M&P
Se strinjam s predhodnico.V vrtcu je čisto drugače kot doma.Ponavadi so otroci že tako utrujeni,da kar popadajo,tisti,ki pa težje zaspijo,pa ponavadi malo posedimo pri njih in se pomirijo in zaspijo.Mi smo imeli navado poslušati instrumentalno glasbo in ta jih je pomirila.Otroci pa se hitro navadijo in hitro pogruntajo kako in kaj,zato ni velikega problema.Največji problem zganjajo mamice s svojo paniko,kar pa sedaj,ko imam tudi sama mojo malo,to čisto dobro razumem.Ampak ne skrbi,tudi tvoj fant se bo hitro navadil vrtca in ponavadi je tako:ko pridejo v vrtec sprva :((,čez nekaj časa pa :((,ko morajo iti domov.:)-

lp,:sloncek:

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spanje v vrtcu oz. jaslih
13.1.2005 15:21:55   
BokiMB
Hvala za odgovora.

Me pa za mojega fanta ne skrbi toliko, saj se bo navadil, so še vsi preživeli. Pa saj se tudi doma dere in joka, bolj je zaspan, bolj se dere.

Bolj me skrbi za druge otroke, kako jih bo motil s svojim "predspalnim" obnašanjem. Če si ga predstavljam tam na skupaj potisnjenih ležalnih... mislim, da bo takoj začel lezti po drugih otrocih, jih grizt, ščipat in praskat.

No, upam, da se v vrtcu res vsi obnašajo drugače kot doma.

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?