|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet ta preživnina
18.11.2004 16:15:02   
tinadvojčica
Zanima me kakšno vlogo moram napisat na sodišče za preživnino?Mi noben ne dvigne telefona na sodišču?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spet ta preživnina
18.11.2004 17:37:00   
Gina
Ne razumem - zakaj prezivnino, ce imas fanta. Prezivnino placuje oce materi samohranilki za vzdrzevanje otroka, sicer pa, ce zivita skupaj in on nima dohodkov, ga prijavis v dohodnino kot vzdrzevanega clana in dobis vecje otroske dodatke (ki jih uveljavljas na CSD). Meni se zdi, da se sicer se vedno lahko naredi dogovor o prezivnini na CSD, vsaj do nedavnega se je lahko, so pa govorili, da bo zdaj lahko samo se na sodiscu - tam moras vloziti tozbo za prezivnino ali sporazumni dogovor o prezivnini.
LP:)

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spet ta preživnina
18.11.2004 21:49:01   
Blink1
Če se sporazumno dogovorita za preživnino, dogovor sestavita na CSD. Od tam ga neseta na sodišče v zunajsodno obravnavo, da ga pravnomočno potrdijo. Čez nekaj časa vaju kličejo na razgovor in potrijo dogovor.

To je vse.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spet ta preživnina
19.11.2004 12:21:01   
tinadvojčica
Ja to že vse vem ampak sem klicala na CSD in so mi rekli da z njimi nimam nič in naj pokličem sodišče tam se mi pa na žalost nihče ne javi.Moram pa napisati neko vligo ampak ne vem kakšno.
Pa seveda imam fanta ampak ne "živiva skupaj" tako da bom mati samohranilka.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spet ta preživnina
19.11.2004 12:32:42   
SISI25
Pri nas je tako, da se na CSD dogovoriš o preživnini hkrati ko oče podpiše očetovstvo. Potem pa ta dogovor neseš na sodišče in daš zraven vlogo za izdajo sklepa o plačevanju preživnine v nepravdnem postopku.

Sem pa jaz spraševala na CSD-ju in si mi takole odgovorili.

"V kolikor niste poročeni, ob rojstvu otroka najprej uredite očetovstvo in na tej podlagi še preživnino. Urejanje očetovstva je vaša osebna odločitev. Očetovstvo lahko uredite (skupaj z otrokovim očetom) na Centru za socialno delo ali pri matični službi na Upravni enoti. Ko je očetovstvo urejeno in se z otrokovim očetom dogovorite glede plačevanja preživnine, podasta na Okrožno sodišče, Nepravdni oddelek, predlog, da sodišče o tem izda sklep. V kolikor se ne moreta sporazumeti glede preživnine, pa imate možnost podati tožbo za določitev preživnine na Okrožnem sodišču, Pravdni oddelek (od 01.05.2004 dalje je za odločanje o preživnini v vseh primerih pristojno sodišče)."

Upam, da ti bo kaj pomagalo.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spet ta preživnina
19.11.2004 13:33:56   
Blink1
Ne vem, jaz sem šla na CSD na oddelek za preživnine in so mi določili datum, kdaj sva z očetom prišla in podpisala...

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spet ta preživnina
19.11.2004 16:50:58   
Gina
Meni se zdi kar prav, da se to ureja samo se na sodiscih, ker se drugace kar vsi zmisljujejo, pa se dogovorijo za neke smesno nizke prezivnine - logicno, saj jih ne bodo placevali - me, ki pa v resnici rabimo prezivnino, nam pa recejo, da je povprecna prezivnina 25000 (ali tam nekje) Pa kje ste se videle, da clovek prezivi s 50000? Potem pa se oce uveljavlja otroka v dohodnini, ces da je prispeval pol. Poleg tega, ce uradno ne zivita skupaj, v resnici pa, se vseeno steje, kot da si ti samohranilka z dvemi otroki in dobis visje otroske dod., olajsavo pri vrtcu....To gre pa vse od nasega, davkoplacevalskega denarja, tudi od mojega, ki zivim z eno placo 5 ljudi. Upam, da nisem koga po nedolznem obtozila. Ce sem, se res iz srca opravicujem, ampak to, da nekateri izkoriscajo drzavo, se mi ne zdi prav.
Lep pozdrav:)

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spet ta preživnina
19.11.2004 18:31:49   
*
Hmmm...jaz bom sam to rekla, da je bila pri men sodnica...hmmm..ni mi bila naklonjena.

Ampak se nisem dala..sem kar ostro bila nastrojena..me je nekdo razkuril prej..le kdo:zmeden:..
Je pa :hudicek: tole, ker gre obravnava na vsakih 15 minutk skozi in so jezni, ker je sedaj takole in morajo porabiti ta čas tudi za preživnino ne pa za kaj drugega.
Tako je naše ljubo sodstvo..sicer pa je najin tati kar fejst fant. Sva kar hitro uredila9nebesa!
Al pa ne:zmeden2:..pri njem se nikoli ne ve:(:(:(

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spet ta preživnina
19.11.2004 21:57:37   
SISI25
Gina
O izkoriščanju je bilo že toliko besed da škoda besed izgubljat. Nima smisla o tem debatirat.
Ima pač vsak svoje mišljenje o tem.
Drugače pa ne vem zakaj ne bi izkoristila, če lahko saj po drugi strani pa država nas izkorišča. Zakaj ne bi še mikdaj njo. Davkoplačevalci bodo tako ali tako davke plačevali ne glede na to kdo bo dobil denar. Ali ga kdo tako dobi ali pa si ga politiki poberejo.
Koliko nepravičnih stvari na svteu je, pa brez veze debatirati. Jaz mislim, da je najbolje, da se vsak znajde kolikor se more.

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Spet ta preživnina
21.11.2004 17:36:01   
Gina
Kaj pa bi ti predlagal drzavi, da naj naredi za mlade druzine? Jaz bi najprej predlagala vsaj tako velike olajsave pri dohodnini kot jih imajo po Evropi in za vsakega naslednjega otroka vec. Potem vecje subvencije pri placevanju vrtcev - to se meni zdi grozljiv strosek. Predvsem bi pa prepovedala uveljavljanje otroka kot olajsave pri dohodnini tistemu starsu, s katerim otrok ne zivi.( Tisto kar meni moj bivsi placuje za enega otroka od dveh, dobi kompletno vsak mesec nazaj pri dohodnini, meni pa pripada toliko manj olajsav, ker moram to prijaviti v vseh stvareh - vrtec, doh., otroski d.!)
Ves, saj jaz ne zamerim tistim, ki res rabijo ta denar od drzave, ampak tistim, ki so pogoltni pa ja.
Kar se pa tice statusa matere samohranilke - verjami, da ne bi bil rad v njihovi kozi. Kaksne pomoci pa menis da uzivajo? Menis da je fino bit odvisen samo od sebe z dvemi otroci, po moznosti brez strehe nad glavo in z uborno placo, z bivsim mozem, ki slabo placuje, brez sorodnikov? A mislis, da je lustno dajat prosnje za subvencionirano prehrano otroka v soli, pa izpisat otroka od kosila, ker tistih 14000 pa ne zmores? Koliko pa mislis, da so veliki otroski dodatki? Cetudi dobis za 2 otroka 30000 ali pa morda celih 35000 - a bi jih ti znal s tem prezivet???? Drugih "ugodnosti" mati samohranilka od drzave nima. Aja, najbolj lustno ji je pa, ko zboli. Ima 40 vrocine, trese jo, vse jo boli, ampak otroke je treba zrihtat. Pa lepo vstane, skuha, jih oblece....pac vse, kar je treba.
Ah, malo prevec sem se razpisala. Saj zivljenje je kar ok, nasa drzava pa tako ne bo poskrbela za nikogar, ce ne bomo sami zase, mas prav.
LP:)

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Spet ta preživnina
24.11.2004 11:25:17   
*
Gina..lepo napisano in še kako res...pa še marsikaj zraven.

Npr...kaj narediti, ko se ti kaj pokvari..npr. bojler, ki ga potrebuješ vsak dan:zmeden:.
Koga prositi?

:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?