|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srčasta maternica
1.6.2007 10:51:05   
Anonimen
Zdravo punce.

Mene pa zanimajo vaše izkušnje s srčasto maternico. Moj ginekolog dr.Tatalovič jo je pri meni opazil pri vaginalnem ultrazvoku leta 2004 ampak je rekel da ni nobene panike, da ni pri meni nič hudega. Danes pa sem bila na pregledu in sem mu povedala da bi pa z možem začela po naslednji M delati na user posted image  in da kako je s to srčasto obliko maternice. Pa je rekel da se lahko zgodi da ne bom v prvo zanosila, da bom pa mogoče v tretje in če ne bom po 6. mesecih naj se oglasim. Rekel mi je tudi naj ne mislim preveč na to, ker so s tako obliko ženske rodile tudi po tri otroke brez težav in sploh niso vedele da imajo takšno obliko maternice. Ne vem, verjetno mu moram zaupati, ker če bi videl da gre recimo za kakšno veliko pregrado ali podobno bi me že napotil naprej specialistom?!?! Spet nisem dovolj pametna da bi vedela kaj narest.
M pričakujem čez 15dni potem pa greva v akcijo user posted image

Danes pa sem brala malo po netu o sčasti obliki maternice in moram priznati, da sem so dodobra prestrašila, ker so mnenja zelo zelo različna. Če ima katera kakšno mnenje ali je dala kaj podobnega skozi bom vesela vsakršnega odgovora.

Hvala in lep vikend želim vsem.

Vesna
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srčasta maternica
1.6.2007 12:00:34   
tintin
Jaz jo imam tudi - srčasto maternico namreč.
Res je najbolje ne mislit na to. Jaz sem prvič zanosila po 6m. in imela izvenmaternično (vzrok neznan), drugič pa potem po 3 m. in sem zdaj noseča 18 tednov. Pravila ali bo vse okej ali ne, pa tako ni. Lahko imaš težave tudi, če je s tvojimi rodili navidezno vse ok, ali pa jih nimaš tudi če je veliko.
Večina ginekologov meni, da srčasta maternica ni indikacija za operacijo, čeprav sem bila jaz preden sem zanosila naročena na histeroskopijo, da bi mi malo stanjšali ta odebeljeni vrh....ampak do tam nisem prišla...ker sem prej zanosila.
Ne obremenjuj se preveč, čimprej ti želim user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Srčasta maternica
1.6.2007 15:45:44   
2 Sraki
Jaz sem si jo rajši šla operirat, ker niso redke tiste, ki zaradi tega imajo probleme v nosečnosti ali celo splavijo. Nočem te strašit, imam prijateljico, ki se ji je to zgodilo.

Če greš na operacijo pa lahko zanosiš že tako naslednji ciklus, tako da zaradi tega ni problema. Zgodi se le to, da bi morala nekaj časa čakati na operacijo, ker so tam kar zasedeni.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Srčasta maternica
1.6.2007 16:00:50   
Anonimen
Obema hvala za odgovore.

Me pa zanima, zakaj nas ginekologi sami ne pošiljajo na specialistične preglede, če vidijo da ima pacientka težavo in če se dogajajo pri takšni maternici težave? Tega sploh ne razumem. A je potrebno najprej splavit da te da naprej, mislim...sej človek res ni dosti pameten.

Vesna

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Srčasta maternica
1.6.2007 16:59:48   
2 Sraki
Moja G je bila mnenja naj velikost in problematičnost moje pregrade rajši oceni specialist. Je pa popolnoma odvisno od G. Sama sem se želela prepričati in vesela sem, da sem to tudi naredila. Se mi zdi, da je bolje enkrat počakati pol leta, kot pa kasneje žalovati za morebitnimi posledicami. Ti pa naredi kot ti narekuje tvoje srce.

Pa vse dobro!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Srčasta maternica
1.6.2007 18:21:41   
ayn
Zdravo,
Tudi meni je pri zadnjem pregledu moja G, ob omembi, da s fantom razmišljava o user posted image , naredila UZ in opazila pregrado. nič ni povedala kolikšna naj bi bila, samo je omenila, da se jo da odstraniti ampak da se moram sama odločiti. po začetnem šoku sem veliiiiko prebirala različna mnenja in se odločila, da si jo ne bom dala odstraniti dokler se zares ne pojavi problem, saj so posledice lahko - glede na vse prebrano, veliko hujše.
se je še katera tako odločila?

lp

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Srčasta maternica
2.6.2007 19:20:38   
Shuka
Tudi jaz sem hodila k Tataloviču pred leti in on me je poslal na laparoskopijo, vendar verjetno zaradi PCO in endometrioze pa so mi vse skupaj "popravili" kakšna je moja maternica zdaj ne vem, vendar je vsaka izmed nas edinstven primer zato ne moremo posplošiti zadeve.

Želim ti vso srečo.

_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Srčasta maternica
3.6.2007 8:05:19   
buča
nekje sem slišala,da srčasta maternica in pregrada ni eno in isto.Trdila pa ne bom.Meni so šele lani ugotovili,da imam srčasto maternico,pa me je skoz roke dalo že skoraj "milijon g".V glavnem,nočem vas strašit,če je kaj na tem,ampak prvič sem splavila v 19 tednu,bilo je hudo,potem sem rodila zdravo punčko,tudi ne brez težav,potem sem lani spet v 8 tednu imela splav.Sedaj sva že od nov 06 aktivna,pa nič.Tudi jaz se bom bolj pozanimala,kako in kaj je s to srčasto maternico.drage moje,pri meni je šlo ničkoliko solz,živcev...ne recite,da boste potem se ukvarjale s problemi,ko bodo.Raje prej,če se da.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Srčasta maternica
3.6.2007 8:13:56   
Kalina
Jst sm mela pregrado, ki je odstranjena in srcasto obliko maternice. Po mnogih letih pokusanja zanositve sem uspela v IVF postopku, nosecnost je bila rizicna, imela predzgodnji porod v 33t. Z naso princesko je vse ok, zdaj je stara 1 leto in je neverjetno hiperaktivna in nagajivauser posted image user posted image user posted image

Veliko srece in misli pozitivno, verjemi da pomaga.


_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Srčasta maternica
3.6.2007 8:18:11   
sayuri
Hmmmmmuser posted image   Meni je ginekologinja na nuhalni svetlini v 12. tednu neki govorila, da imam srčasto obliko maternice. user posted image   Potem pa nihče več ni temu posvečal kakršnekoli pozornosti. Rodila sem točno na rok in imela lepo nosečnost.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Srčasta maternica
3.6.2007 12:00:52   
ayn
Srčasta maternica ni prava pregrada, je oblika maternice, vendar so možne posledice dosti podobne. Seveda pa ni nujno, da se karkoli zgodi in lahko vse poteka o.k. v obeh primerih, odvisno pač od primera do primera.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Srčasta maternica
3.6.2007 12:18:22   
nejcko
Srčasta oz. dvoroga maternica ni isto kot pregrada. Moja mama ima tako maternico, pa evo mene in mojega brata. Dvakrat je zanosila brez problemov, čeprav ji je njen ginekolog rekel, da verjetno ne bo nikoli imela otrok (no, ampak tega je že skoraj 40 let).
Je pa res, da taka oblika maternice lahko vpliva na težjo zanositev, velikokrat pa pride tudi do splava. Pri moji mami je bilo tako, da je splavila mojega "dvojčka" - v narekovajih je zato, ker naj bi bil cca dva meseca mlajši od mene - torej je v bistvu že noseča še enkrat zanosila. Ampak to so tako redki primeri, da je brez potrebe delati paniko.

Moja kolegica pa ima prev tako srčasto maternico, pa se že skoraj 10 let trudi zanositi. Šla je že 2x na UVF postopek, pa ni uspelo. Samo mislim, da ima ona še ene druge težave zraven.

Vesnyca, jaz vama želim vso srečo. Čim manj živciranja, pa bo, boš videla!

(odgovor članu ayn)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Srčasta maternica
26.7.2007 15:05:55   
tyukee
Pozdravljene,
tudi jaz imam srcasto maternico in iscem informacije oz. literaturo o tem in o operaciji ter posledicah (moznih stranskih ucinkih) le-te. A mi lahko svetujete kaksne knjige ali spletne naslove, kjer bi lahko izvedela vec o tem?
Hvala in prijetno poletje vsem skupaj!
tyukee

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Srčasta maternica
26.7.2007 15:12:05   
P_Petra
jaz imam srčasto maternico in mi moja G to sploh ni povedala,sedaj ne vem sklepam da nima veliko prakse s tem.meni je porodničar ko sem bila v P povedal,da če mi je moja G povedala da imam srčasto maternico in sem povedala da ne in da kaj to pomeni pa mi ni nič rekel.rekel je samo to da kako da G ni vedla saj je on samo pogledal moj trebuh in je že videl da ni pravilne oblike.zanosila sem 2x brez težav,samo v 2 nosečnosti sem imela težave,sem imela rizično nosečnost

(odgovor članu tyukee)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?