|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starševski dodatek
28.2.2014 10:33:17   
nyna84
Sem iskala po netu, pa ne najdem, zato sprašujem tu, če mogoče katera ve.

Kako je s porodniško za študentke? Nisme študentka, da ne bo pomote, samo zanima me (za kolegico) user posted image

- Vem, da lahko nastopiš porodniški dopust 28 dni pred predvidenim PDP
- vem tudi da lahko oddaš vlogo za straševsko nadomestilo, otroški dodatek in enkratno pomoč ob rojstvu otroka že pred rojstvom
- In vem, da po rojstvu otroka potem naknadno oddaš še pordilo o rojstvu (priimek, ime otroka, emšo, itd.)

Kdaj dobiš pa prva nakazila? Npr. nastopim porodniško 4.5., rodim 1.6., oddam vse vloge pred rojstvom, do 5. junija pa nesem na CSD še manjkajoče podatke.
A dobim kakšen prejemek že junija? Ali moram tisti mesec živeti od zraka?

Kaj pa če se zaradi denarja odločim, da bom delala do poroda in nastopim porodniško šele z dnem rojstva? Če sem prav razumela, mi potem ne pripada več 105 dni porodniškega dopusta, ampak toliko manj, kot nisem izkoristila pred PDP? A v tem primeru bi imela tudi en mesec manj starševskega dodatka?

Tle moja logika odpove ... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starševski dodatek
28.2.2014 11:12:45   
emma83
Ce se prav spomnim, upravicenost do starsevsega dodatka dobis sele z rojstvom otroka in nic prej. Torej, ce rodi maja, dobi prvo izplacilo sele junija. Do starsevskega dodatka je upravicena samo 12 mesecev, ne da se nic podaljsati.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Starševski dodatek
28.2.2014 11:29:33   
tashq
bom povedala mojo izkušnjo iz leta 2010:
študentka nima porodniškega dopusta.delati /študirati/hoditi na faks neha takrat,ko se odloči.npr.jaz sem nehala delati 25 dni pred rokom,ker sem se tako zmenila z delodajalcem(oz.to sem delala prakso),lahko bi tudi delala do konca ali pa nehala že tri mesece prej,samo potem ne bi imela prakse narejene.na izpite/predavanja lahko gre že prvi dan po porodu,če želi,ali pa pač počaka eno leto,po želji.starševski dodatek dobiva 12 mesecev in naj bi ga dobil mesec po porodu.v praksi sem ga jaz dobila šele oktobra(skupaj z otroškim dodatkom,oboje tudi za nazaj),rodila pa sem julija.zdaj sem pa rodila 16.januarja,pa februarja nisem dobila nobenega nakazila(razen občinske pomoči),upam,da bo marca kaj...ja,živi se od zraka.user posted image

študentki(in otroku) pripadajo starševski dodatek(250e/mesec,eno leto),otroški dodatek in pomoč ob rojstvu otroka(oboje odvisno od dohodkov družine;če ti pomoč ob rojstvu otroka pripada,dobiš 280e) ter občinska pomoč.če nista poročena, morata starša podpisati še priznanje o očetovstvu(lahko pred rojstvom),po porodu pa neseš ostale obrazce.sem tudi jaz želela pred rojstvom nesti kot leta 2010,pa potem po rojstvu samo rojstni list prinesti,pa so rekli,da naj po rojstvu vse prinesem.mogoče je to odvisno od vsakega CSD.po rojstvu oče prinese na CSD še papirje za očetovski dopust(če je zaposlen).ko se dobi rojstni list,se ga pa odnese še na ZZZS,da se dobi zdravstvena kartica.davčno številko pa sami pošljejo.

mati ima potem še status matere,uredi se na faksu.če se prav spomnim,lahko en letnik dela 2 leti(to ni ponavljanje letnika)+podobne "ugodnosti" kot ostali statusi.

mislim,da nisem ničesar spustila...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 28.2.2014 11:31:03 >

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?