|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Svetlo zeleno blato
2.3.2010 21:07:48   
Lolalala
Kakšno blato naj bi imel 4, 5 mesecev star dojenček?

Že kar nekaj časa ima zelo svetlo zeleno barvo blata, pa ne vem, če je to normalno. Vmes je tudi malo grudasto. Blato je dobilo tudi nek zelo izrazit vonj, čeprav ne jeva še GH. Se dojiva in skoraj pri vsakem obroku dodajava.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Svetlo zeleno blato
2.3.2010 21:36:14   
tassika
To zanima tudi mene, pri nas je podobna zgodba, ampak ne vedno, vmes je še rumeno, potem pa kar naenkrat olivne barve, pa spet rumene, sploh ne vem kaj je touser posted image

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Lolalala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 9:40:38   
Hope2
Naš je imel zeleno blato, ko je imel krče, ko ga je kaj šraufalo, napenjalo. Ob uvedbi GH pa še zaradi alergije, vendar takrat je bila prisotna tudi sluz

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 14:55:13   
Panaya
Lahko, da se motim, ampak nekje v spominu imam, da zeleno blato pri dojenčkih pomeni, da je popil samo začetno mleko in ni spraznil dojke do konca, ko je mleko bolj gostljato in hranilno.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 15:00:17   
Eva19
meni je patronažna rekla, da zeleno blato pomeni samo, da je šla hrana prehitro skoz želodček in ni bla vredu prebavljena... zato pride zeleno.  

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 15:18:54   
manna
Če je gorčične barve, potem je v redu. Če je pa prav zeleno, pa zmešano s sluzjo, potem pa ni v redu. Grudice so normalne - ker se ni še vsa hrana predelala. Izrazit vonj ima pa lahko tudi če je vse normalno - mojo sem dojila in blato je imelo vedno močan, izrazit kiselkast vonj (mene je spominjalo na vonj po znoju), pa dostkrat so bile majhne grudice, pa je blo vse OK.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 16:18:20   
tulipancica
Moj pikec je kakal 10 dni zeleno blato pomešano s sluzjo. V teh 10 dneh ni pridobival na teži. Pediatrinja je rekla, da je to "črevesni virus" in da samo mine (v bistvu driska). Potrebno je samo pogosto dojenje, da dojenček ne dehidrira. 

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 19:46:30   
pikapolončica
naš sonček je kakal skoz zeleno, šele zdaj ko je gosto hrano se je blato spremenilo, pa tudi sedaj je velikokrat zeleno. jaz nisem dojila, smo na AM. blato in kri smo dali na pregled, tudi na testih za alergijo smo bili pa ni bilo nič narobe. tako da je na koncu pediater rekel, da več kot to ne moremo narest in dokler se fant lepo razvija, in ni nikakeršnih drugih telesnih znakov, da zgleda da ima tako prebavo.
predlagam ti, če se bo to nadaljevalo, da daš blato v analizo, da se izključi možnost bakterije itd. pa da boš mirna, ker jz sm bla kar malo panična. posvetuj se s pediatrom.

(odgovor članu tulipancica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 23:13:08   
rozilu
Oj, ravno včeraj sem govorila s pediatrom o zelenem blatu pri dojeni user posted image . Pravi, da je OK, ni nič narobe, zeleno pa je občasno, ker se spremeni črevesna flora. Mislim da nad Lactobacil-om (mlečnokislinske bakterije) prevlada ena druga bakterija. Pa da je normalno tudi če so kake rdeče nitke v blatu: to je spet ena tretja bakterija.

Grudice: meni zgledajo kot neprebavljeni koščki sesirjenega mleka.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Svetlo zeleno blato
3.3.2010 23:13:27   
rozilu
Oj, ravno včeraj sem govorila s pediatrom o zelenem blatu pri dojeni . Pravi, da je OK, ni nič narobe, zeleno pa je občasno, ker se spremeni črevesna flora. Mislim da nad Lactobacil-om (mlečnokislinske bakterije) prevlada ena druga bakterija. Pa da je normalno tudi če so kake rdeče nitke v blatu: to je spet ena tretja bakterija.

Grudice: meni zgledajo kot neprebavljeni koščki sesirjenega mleka.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Svetlo zeleno blato
4.3.2010 10:55:30   
Lolalala
no saj to vem, da zeleno nič ne pomeni, ampak ima tako zelo bledo zeleno...

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Svetlo zeleno blato
4.3.2010 11:37:08   
tassika
V reviji mama junij 2009 piše, da če je zeleno je lahko od izločanja železa, sploh pri otrocih hranjenih z mlečno formulo, lahko je od alergije na mlečne izdelke, ali pa od neravnovesj amleka, se pravi, da spije preveč redkega mleka ne pa gosteg, od tega pride tudi do bolečin v trebuščku..Potem piše, da če je rjavo-zeleno, tekoče kot kremna juha in če je notri še sluz, potem je to znak driske, če pa je res driska pa se mora najman 3x za povrstjo pokakati tako, takrat poskrbimo, da otrok čimveč pije.
No midve ne paševa nikamor, driska ni, ker se tako temno zeleno pokaka 1x dnevno ali pa 1x na dva dni, lahko je železo, ker jem trenutno ene vitaminske tablete, ki to vsebujejo, še prej bi pa rekla, da je pri nas neravnovesje mleka, ker zadnje čase bi ful velikokrat jedla po malo in zdaj ji dam vmes malo čajčka, da zdrži tiste vsaj 3urce in potem malo več poje.

Upam, da sem kaj pomagala.

< Sporočilo je popravil tassika -- 4.3.2010 11:38:37 >


_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Lolalala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Svetlo zeleno blato
11.3.2010 8:21:39   
Meliitak
tassika tudi jaz sem brala ta članek o kakcih in sem tudi sama zbegana...res je tudi da sedaj nekaj "kao" razsaja in da otroci to nesejo z ročicami v usta (tko mi je sestra rekla ko sem klicala) in da je otroka treba sam več dojit al pa za nedojene dajat več vode za pit.
naša pupa pa že nekj dni (cca 12) tud kaka zeleno, enkrat manj enkrat več zeleno in v drugicah, danes ponoči pa se je pokakala res bledo zeleno..blato je pa zelo tekoče in pokaka se skor v vsako poleničko tko da jo je treba previjat skor vsako uro user posted image , prej pa je kakala enkrat na dan...čist nč mi ni jasn...in to naj bi bilo kao normaln? kako to da se je njena presnova kr naenkrt spremenila? pri nas je problem tudi zalivančka, pa še dojiva se več al manj ponoči pa še to ne dolgo (cca5 minut), ker tamala ne mara prov močno vlečt in ko je treba mal bolj od utrujenosti zaspi...in tko ona poje preveč prednjega mleka in zato zeleno blato...čez dan pa v glavnem AM, ker sama nimam dovolj mleka, da bi si skoz črpala...pred nekaj dnevi sva začeli z večernim obrokom rižeka, tko da je spet zeleno blato tud zarad tega...ampak motijo me ta voda dobesedno rečeno iz riti in pa prepogosto kakanje, no ja zdej pa še tisti bledi kakec in pa previjanje non stop...uhhh

POMAGAJ SI SAM...je moj moto, ker P itak samo dejstva govorijo in te sam še v bolnico lahko pošlejo al pa na raziskave (če so tok dobri in ne šparovni)...mislim, da je to najbolj predlagat P, da vsaj vemo pri čemu smo ane

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?