|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 20:13:25   
slumpo
A MI LAHKO NEKAJ POVESTE.....GLEDE TOKSE .....DO DANES SEM NEGATIVNA. VČIRAJ SMO PA DOBILI MESO DOMU ZA SPAKIRAT IN SEM GA VALDA PAKIRALA (KRAVJE) SE PRAVI SVEŽE MESO ....ALI JE KAJ NAROBE????user posted image
PA ŠE NEKAJ .....ALI DOMAČE MLEKO OD KMETA ČE GA ZAVREŠ UNIČIŠ S TEM VSE KAR BI ZNALO BITI NEVARNO OZ ALI LAHKO TUDI NA TA NAČIN DOBIŠ TOKSO ALI KAJ PODOBNEGA STAKNES?????user posted image user posted image user posted image

mAL SEM ZMEDENA IN MOGOČE MAL PRESTRAŠENA GLEDE TE TOKSE PA MOGOČE PRETIRANO PREVIDNA AMPAK VSEENO PROSIM ZA ODGOVOR?


LEP VEČER
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 20:34:08   
mala
Kar si ti počela ni nevarno za toksoplazmozo-zadevo moraš užiti, da se lahko tega nalezeš, lahko piješ mleko, prevri ga tako kot si rekla, v bistvu bi se na tvojem mestu najbolj bala mačkuser posted image jest se jim še zdej izogibam-imam taščo na vasi in tam je polno teh mačk,ki sploh niso cepljene in lahk kej hitr dobiš tokso.-jest sem jedla tud biftek med nosečnostjo in mi ni bilo nič, moraš pač gledat, da je meso res kakovostno.
lp-pa malo bolj sproščeno...

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 20:40:29   
katja pv
Torej kot prvo, mačke niso edini vir okužbe za tokso ampak je to tudi surovo meso (kamor spadajo tudi bifteki in se jim je v nosečnosti bolje izogibati), slabo oprana zelenjava. Do okužbe pa pride z zaužitjem ne pa z rokovanjem s surovim mesom. Predlagam ti, da malo pobrskaš z iskalnikom boš ogromno informacij našla.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 20:46:41   
mala
nisem rekla, da so edini vir-zame so predstavljali najbolj nevaren vir, ker so bile pač to potepuške mačke in bogve kakšne bolezni so imele oz. jih še imajo...kar se tiče pa biftka-maš prav, jest sem se pač mal pregrešila..se mi pa zdi da ful pretiravajo okol tega...moje mnenje..

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 21:19:44   
Anonimen
Slumpo, če si si umila potem roke, pol ne sme biti nič narobe. Mene je tudi strah te tokse, ampak vse do ene meje, saj potem ne bi jedla več v menzah, nič sendvičev,... Kako tam delajo solato? Jo dobro operejo? So dobro zapekli meso? ....
Sicer pa grem drug teden na ponoven odvzen krvi in bom videla, če sem slučajno je staknila. Pa upam da ne, saj se kr pazim. Sva se pa z mojim pogovarjala kaj bi, če bi bila pozitivna in bi bila možnost, da bi bil najin fantek kasneje prizadet... bila bi hudo žalostna, šok, ampak še vedno bi bil najin fantek.

Lp, jjasna

(odgovor članu slumpo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 21:22:00   
Anonimen
Pa še kup informacij o toksoplazmi s Puškotovega foruma;

plodu ne nevarna samo in izključno prva okužba, kasnejši stiki s toskoplazmo niso več nevarni. Rizičnost pa je relativna, ker je produkt med verjetnostjo prenosa na plod in možnimi poškodbami ploda. Tako znese, da je okužba v prvem trimsečju v bisvu manj nevarna kot v drugem, ker je v drugem verjetost prenosa na plod 20%, v prvem trimseču pa samo 5% ali še manj, možna škoda pa se v drugem rimesečju nebieveno razlikuje od poškodb v prvem trmesečju. V tretjem trimesečju so poškodbe možganov sicer blažje, je pa verjetnost prenosa na plod že skoraj 50%, seveda če ne zdravimo in če bi na sploh ne storili ničesar.

  Laho pa vas povsem pomirim glede "ponovne sveže okužbe". Česa takega ni. Obstaja le sveža in ponovna okužba in drugo za nosečnico oziroma za plod ni več nevarno.
Če se v nosečnosti okužba zgodi prvič (sveže), potem je ukrepanje odvisno od tega ali se je okužil tudi plod, v katerem obdobju nosečnosti je prišlo do okužbe in kakšna preičakovanja do otroka goji nosečnica oziroma kakšno tveganje je pripravljena sprejeti. Zdravimo sicer lahko, vendar zdravljenje ne zagotavlja popolnega zdravja, zlasti ne zato, ker običajno za okužbo izvemo vsaj nekaj tednov po tem, ko je do nje prišlo. Okužbo ploda dokažemo z amniocentezo (odvzemom plodovnice) in s preverjanjem prisotnosti molekul dedne snovi toksoplazme v plodovnici. Zdravi se s posebnimi antibiotiki proti toksoplazmi do poroda, po rojstvu pa včasih zdravimo tudi še otroka.

  Toksoplazma gondii je parazit, ki se naseli v živčevju vključno z očesno mrežnico in v mišicah. Pri odraslem organizmu ne povzroča posledic, pri organizmu v razvoju pa tem hujše posledice, prej ko se okuži. Če se okuži v prvi tretjini nosečnosti so polsedice katastrofalne vendar so okužbe ploda kljub okužbi nosečnice redke (< 10%), če se okuži v drugi tretjini, so posledice še vedno hude, pogostnost prenosa parazita z nosečnice na plod pa je že bolj pogosta (cca 30%), če se plod okuži v tretji tretjini so posledice blage vendar je pogostnost prenosa že zelo velika (> 50%). Prav zato je svetovanje v zvezi s svežo okužbo s toksoplazmozo tako delikatno in individualno ter je vedno nekoliko nejasno. Predvsem je vezano na "nazor staršev", koliko tveganja so pripravljeni sprejeti in ali so sploh ali ne pripravljeni imeti otroka s prizadetim vidom, mentalno zaostalega otroka oziroma sicer bolehnega in manj zmogljivega otroka....?

  Nevarna je samo sveža, prva okužba s toksoplazmo v trenutni nosečnosti za trenutno nosečnost, kar je zelo redko stanje, manj kot 1x na 1000 nosečnosti. Če je prvi izvid na toksoplazmozo "pozitiven" to lahko pomeni in večinoma tudi res pomeni, da gre za ostanke protiteles od prejšnje okužbe. Le včasih, izjemoma pa gre za svežo okužbo. Običajno "titer" IgG 1:64 in manj pomeni staro okužbo vendar je to potrebno preveriti s "parnim serumom" kar pomeni kontrolo čez nekaj tednov. Do takrat se, če gre za svežo okužbo "titer nekajkrat poveča" in znaša 1:128 ali več ter na vsak način naraste za vsaj "2-3 titre" kar pomeni recimo s titra 1:64 na 1:512 ali več! Vsak titer pomeni podvojitev "številke", v podrobnosti se raje ne bi spuščal. Poleg tega se pri sveži okužbi pojavijo protitelesa tipa IgM, ki vedno pomenijo sum na svežo okužbo, razen v primeru, da je bila že kdaj prej sveža okužba dokazana in je torej zdaj ponovno nemogoča.

  toksoplazmoza potencialno napada plodovo živčevje in mišičje, pravo škodo pa povzroča le na možganih in očesni mrežnici. Na srečo je prenosljivost na plod relativno nizka in v drugem trimesečju po literaturi sodeč znaša okrog 20%, po naših lastnih izkušnjah pa mnogo manj o d tega. Vsekakor bodo preverili, kdaj bi se naj okužili in če je od takrat minilo vsaj 6 tednov, vam bodo predlagali amniocentezo, torej odvzem plodovnice iz katere je mogoče dokazati tako okužbo kot je mogoče okužbo ploda izkljuzčiti. Vsekakor vam bodo predpisali zdravila proti toksolazmi, ki jih boste jemali do poroda, vkolikor plod ne bo okužen. V primeru, da bo plod okužen, imate možnost, da nosečnost nadaljujete z zdravljenjem in s tveganjem, da bo imel otrok posledice ali pa nosečnost prekinete. Za zdaj bodite mirni, ker so vaše možnosti, da bo vse v redu, zelo velike.

  inkubacijska doba pri toksoplazmozi je okrog 1 - 3 tedne.

  naki in simptomi okužbe s toksoplazmo so podobni katerikoli virozi, le včasih se pojavijo ob okužbi tudi povečane bezgavke na vseh področjih, kjer so večji paketi bezgavk (pazduhe, dimlje, vrat in še kje). Testi za toksoplazmozo opravljajo infektologi, kadar posumijo na to infekcijo, v nosečnosti pa se to dela rutinsko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 22:02:18   
Blejka26
user posted image ker imam doma mačko sem se tudi sama zelo obremenjevala z toksoplazmozo,potem pa sem se pogovarjala z nekim zdravnikom-prijateljsko in mi je rekel,da ce bi bile macke res tako zelo nevarne prenasalke te bolezni veste kolk mackov bi morali pobiti.no razen potepuske macke..


_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TOKSOPLAZMOZA
23.11.2006 22:16:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: slumpo


mAL SEM ZMEDENA IN MOGOČE MAL PRESTRAŠENA GLEDE TE TOKSE PA MOGOČE PRETIRANO PREVIDNA AMPAK VSEENO PROSIM ZA ODGOVOR?


LEP VEČER

Ti kar bodi previdna, dovolj pa je, kar se mačk tiče, da si pač roke dobro opereš, če si imela stik z njimi. Boš pa že vzdržala, da se potepuškoih mačk ne boš dotikala. Zdaj si enkrat več umivaj roke, tudi, ko si surovo meso pripravljala, surovega ga ne jej user posted image  Tudi, če si na javnih prevozih,... kjerkoli so pač neke bakterije in večja nevarnost okužb. To priporočajo doktorji glede tokse. Za mleko pa še nisem slišala, da bi bilo kaj narobe, tudi moja g. mi nič ni omenila.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TOKSOPLAZMOZA
24.11.2006 10:18:00   
blue sky
Važno je, da si po vsakem dotikanju svežega mesa in zelenjave z vrta dobro opereš roke.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 18:09:31   
ninasiki
čau punce jst sm pa dons mela pregled in mi je ginekologinja rekla da sem okužena z toksoplamozo ampak da ni potrebno zdravljenje in me zanima če slučajno katera ve a se da tega kako znebit in kok upliva to na otroka neglede na to na ni potrebno zdravljenje sem pa v devetem teednu nosečnosti in me je zelo strah ko sem samo prebrala članke.

prosim če mi lahko katera kako svetuje ker imam že tako vse rizično zdej pa še ta toksauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 18:19:07   
Lenck
Odvisno, kaj je mislila s tem, ali je sveža ali stara okužba.

Če je stara, to pomeni, da imaš protitelesca v krvi od stare okužbe, in to NE VPLIVA na otroka in nosečnost, pomeni pa, da se na sveže ne moreš več okužiti.

Če je nova, bi te zdravili (zato menim, da ni nova), pa ob vsem tem o toksoplazmozi je potrebno poudariti nekaj: toksoplazmoza (t. j. sveža okužba) je za plod najnevarnejša v prvih tednih, po drugi strani pa je takrat možnost prenosa okužbe na zarodek najmanjša! Kar pomeni, da je majhna verjetnost, da se okužba sploh prenese na plod, čeprav je sveža. Nasprotno je v kasnejših tednih večja možnost prenosa, a je zato škodljivost manjša. Toksoplazmoza je resda zoprna zadeva, vendar vsaka okužba še ne pomeni ničesar hudega, celo vsaka sveža ne!

Če nisi prepričana, ali gre za staro ali novo okužbo, povprašaj zdravnico. In ne pozabi: če je stara, si lahko pomirjena, če pa bi bila sveža z nevarnostjo prenosa, bi te zdravili, če bi presodili, da je potrebno...

Vso srečo! user posted image

p. s. Glede vprašanja, kako se znebiti - se ne moreš. Protitelesca pač nosiš s seboj. Glede posledic - očitno si že tako prebrala preveč člankov. Včasih tudi ni koristi od tega, ker postanemo le preveč zskrbljeni, ker povsod piše le o nevarnostih in slabih možnostih in podobnem, nikjer pa, da so realno to majhne možnosti. Poledice toksoplazmoze so lahko zelo krute (v najhujši obliki splav, lahko prizadetost otroka), vendar so to resnično majhne možnosti! Če pa bereš članke, se ti lahko zdi, da vsaka druga rodi zaradi toksoplazmoze prizadetega otroka, pa še zdaleč ni tako...

< Sporočilo je popravil Lenck -- 16.3.2009 18:22:19 >


_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:26:30   
ninasiki
LENCK hvala na odgovoru mi je pa ginekologinja rekla da je verjetnost da sem se okužila z tem preden sem zanosila to verjetno pomeni da je satrejša okužba bom pa definitivno poklicala jutri zdravnico in se 100% pozanimala in srčno upam da bo potrdila tvoje mnenje in mi rekla da je stara okužba

hhvvaallaa

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:31:06   
sonček85
če si si dobro umila roke k si prijemala meso ni panike,mleko pa če prevpreješ po moje ne bo nič.

Važno je da se izogibaš mačk,da če delaš kaj po zemlji da imaš rokavice gor in si potem ornk roke umiješ ,saj nikoli neveš kam se muce vse pokakajo,ne ješ surovega mesa,biftek,majonezo lahko ješ kupljeno to ni nič,zelenjava mora bit dobro oprana,


_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:32:41   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

LENCK hvala na odgovoru mi je pa ginekologinja rekla da je verjetnost da sem se okužila z tem preden sem zanosila to verjetno pomeni da je satrejša okužba bom pa definitivno poklicala jutri zdravnico in se 100% pozanimala in srčno upam da bo potrdila tvoje mnenje in mi rekla da je stara okužba

hhvvaallaa
po moje je tudi stara ,ker če bi bila nova bi ti že sedaj dali eno injekcijo in potem še v 28t in ob rojstvu če se ne motim.


_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:39:35   
ninasiki
samo men pa je rekla G. da bom tm nek dobila inekcijo v tazadnjo tko da ne vem več kaj naj si mislm zdej sm pa čist zmedena

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:41:24   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: mala

Kar si ti počela ni nevarno za toksoplazmozo-zadevo moraš užiti, da se lahko tega nalezeš, lahko piješ mleko, prevri ga tako kot si rekla, v bistvu bi se na tvojem mestu najbolj bala mačkuser posted image jest se jim še zdej izogibam-imam taščo na vasi in tam je polno teh mačk,ki sploh niso cepljene in lahk kej hitr dobiš tokso.-jest sem jedla tud biftek med nosečnostjo in mi ni bilo nič, moraš pač gledat, da je meso res kakovostno.
lp-pa malo bolj sproščeno...


Cepljenje nima nobene veze, saj se ne cepi mačk proti toksoplazmozi.

Punce samo eno normalno higieno vzdržujte, pa bo. Jaz poznam eno veterinarsko tehnico, ki ima že celo življenje opraviti z mačkami- s svojimi in tujimi, pa je negativna na tokso.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 19:48:44   
ninasiki
kjava zdej pa tko govoriš k da smo use svinske od glave do pete user posted image user posted image user posted image itak da si umiješ roke k greš delat za jest se nismo naumne drgač pa če še ne veš se lahko nalezeš od mačji iztrebkou kokr sm jst brala in kokr je svet dons user posted image ŽLEHTuser posted image  ni 2x za rečt da ti kej podtakne

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 20:03:52   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

kjava zdej pa tko govoriš k da smo use svinske od glave do pete user posted image user posted image user posted image itak da si umiješ roke k greš delat za jest se nismo naumne drgač pa če še ne veš se lahko nalezeš od mačji iztrebkou kokr sm jst brala in kokr je svet dons user posted image ŽLEHTuser posted image  ni 2x za rečt da ti kej podtakne


ninasiki, oprosti, nisem tako mislila. Tega izraza -normalna higiena -sem se naučila od enga veterinarja, ki ga večkrat sprašujejo, kaj se lahko nalezejo od svojih ljubljenčkov, in ni mišljeno nič slabega. Pač,  da si redno umiješ roke potem, ko si ga božal in podobno. Sorry, res.

Za iztrebke pa dobro vem, da so vir okužbe. Zato je pa tud slabo oprana zelenjava lahko, če mačke uporabljajo tvoj vrt za WC.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 20:14:34   
ninasiki
no zdej mi pa neki razlož ker tud men ni jasn niti najman jst sm mela mačko 2 let nazaj in je lulala in kakala uzuni roke si redno umejemo kokr si sama rekla pol mi jo je pa auto povozu in nism mela stika z mačkami od takrat kako sem se pol okužila sem pa 100% ker ne božam kmečkih mačk ker imajo te tudi večjo verjetnost da so okužene mi je pa G. rekla da sem se verjetno kakšen mesec pred nosečnostjo okužila z tokso

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 20:29:40   
lino
Tista injekcija v rit je verjetno zaradi RH- in ne zaradi tokse...ta se mislm da drugače zdravi.

Sicer pa takole, ko sem bila mala smo imeli okoli hiše tudi po 5-10 potepuških mačk, ker smo bili ljubitelji živali in pa soseda je vsako lepo sprejela (kao društvo za zaščito). Te mačke so se k nam preteple (potepuške) ali jih je kdo odvrgel in nobeno nismo testirali ...(takrat se o tem vsem še ni toliko govorilo...) in kot otrok sem bila še eden tistih pristnih, ki so hodili okoli z zašmiranimi kavbojkami in vrtali v zemljo luknje, se igrali s potičkami iz mivke in jih včasih tudi poskusili pa pri tem ni nihče za mano tekal s kakim razkužilom, večina je šlo vse v usta in takrat so še govorili, da mal "dreka" nikomur ne škodi..., kasneje sem se spustila v vsako mačko ali psa, najsibodi potepuški ali družinski in moram reči, da še vedno nisem prebolela toksoplazme, kar me je zelo začudilo in tudi malo razočaralo, ker bi imela raje, da bi jo že prebolela, kot pa da se sedaj pra tako mrzlično ubadam s stresom, ki mi ga povzroča strah pred okužbo.user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: TOKSOPLAZMOZA
16.3.2009 22:22:48   
ninasiki
neki tazga samo a mi lahko katira pojasne kaj pomeni RH- prosm sm še čisti laik pri teh stvareh in mi je še vse full neznanouser posted image

_____________________________

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: TOKSOPLAZMOZA
17.3.2009 13:18:30   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: ninasiki

neki tazga samo a mi lahko katira pojasne kaj pomeni RH- prosm sm še čisti laik pri teh stvareh in mi je še vse full neznanouser posted image
če si Rh - pomeni da moraš dobiti injekcijo da imaš proti telesca http://www.ringaraja.net/forum/m_1050650/tm.htm

http://www.zurnal.org/coombsov-test-rh-faktor/zstil/vasotrok/casnosecnosti/57515


_____________________________

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: TOKSOPLAZMOZA
14.12.2015 21:18:36   
tonijeva
 sem v 23 tednu nosecnosti in sem pozitivna na toksoplazmozo in sicer gre za svezo okuzbo. V cetrtek sem narocena na pregled v ljubljani in bom vesela od vsake da mi pove svojo izkusnjo ce je bila na mojem mestu  veliko sm brala o tem in dobila veliko razlicnih informaci in sem v dilemi katera informacija je prava in kera ne, zato prosim vas za bilokaksne nasvete user posted imageuser posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?