|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tajska
24.5.2006 16:06:01   
baguSka
A je katera al pa kater no, da ne bom izločla moške populacije, že potoval-a po Taiwanu???

Moje misli so usmerjene tja in me mau zanima, kje ste bli, kaj se splača pogledat, na kaj moram pazit oz. moram bit pozorna itd itd..

Itak je vsaka info dobrodošla.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tajska
24.5.2006 18:42:56   
ines2001
Moj ljubi, na žalost brez mene je šel z prijatelji brez agencije za 3 tedne na Tajsko. Bili pa so v kar nekaj krajih. Če te kaj zanima kontaktiraj na zs.

                                                                             lep pozdrav
                                                                             ines2001

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tajska
24.5.2006 20:23:07   
baguSka
Ja sej jst grem tud sama.. No v družbi ene prjatlce. Kupva karto do Bankoka in pičiva dol. Alone!!user posted image

(odgovor članu ines2001)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tajska
24.5.2006 20:27:44   
al1*
Jaz sem bila, ampak pred desetimi leti. Predtem smo bili v Nepalu, potem pa smo se tri tedne potepali po Tajski: koh Phi - phi, Krabi, koh Samui, Bangkok. Zelo lepo in predvsem zelo toplo. Na severu nismo bili. Bili smo novembra. Kdaj greš pa ti? Kam vse nameravaš? 

_____________________________

lp


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tajska
24.5.2006 21:01:25   
baguSka
Midve bi šle do Bangkoka in proti Phuketu. Potem pa še na Koh Samui in Koh Pangan.. Odvisno od tega kok časa bova še mele..

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tajska
24.5.2006 21:05:03   
baguSka
Aja pa še to: v juliju greva, k dol sicer ni glavna sezona in ni tok vroče, kar nama čist paše, edin mau več dežja bova mele.. Me pa zanima kok je to več!?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tajska
24.5.2006 21:16:42   
al1*
Mi smo imeli deževno sezono na koh Samui - ves dan je po malem deževalo, precej je pihalo, tako da se sploh nismo mogli kopat.
Tule piše, da so lahko valovi tako visoki, da trajekti na druge otoke ne vozijo.

http://www.phuket.net/visit-phuket/about/climate.htm




_____________________________

lp


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tajska
24.5.2006 21:19:56   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

, edin mau več dežja bova mele.. Me pa zanima kok je to več!?


user posted image Več dežja pomeni, da se bo na ful uscalo 3x na dan po pol ure.user posted image  Resno! Modrega neba mi nismo kaj dosti videli v enemu mescu.user posted image

Jaz sem bila tam julija-avgusta 1999. V Bangkoku, na severu v Chang Mai-u na trekingu, potem smo šli pa z vlakom proti jugu, pa na otoka Kho Pangan in Kho Samui. Šli sva s kolegico, sicer preko agencije (15 ljudi), ampak zelo tako 'back-pack' varianto, spanje v hostlih hudo nizkega ranga, na vlakih, v bungalovih brez elektrike v družbi ščurkov...zelo divje, ampak zeloooo fajn!!!user posted image

Julija vsako leto je na enemu od teh dveh otokov (ne spomnim se več na kateremu) Full moon party - nekakšen rave party, zelo znan, iz cele Tajske hodi folk dol in je zato zelooo težko dobit prenočišče, mi smo imeli rezervirano (preko agencije!!!), pa so nas vseeno zajuser posted image , tko, da sta naša vodiča komaj našla spanje za nas na otoku. Tako, da se malo pozanimaj kako je s tem.

Jaz ti priporočam treking v 'đunglo' - to skoraj MORAŠ doživet, če si na Tajskem. Ponudnikov je malo morje in vsi se grebejo za stranke (beri: privabljajo z nizkimi cenami), je pa res, da potem rabiš imet s sabo konkretne gojzerje (take za na Triglavuser posted image ), pa 'antimalarično' kuro s tabletami - za sever Tajske, drugje baje komarji niso malarični.

Če te zanima kaj bolj konkretnega, mi piši na ZS.

Lp, Taška

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tajska
24.5.2006 22:13:55   
baguSka
Ja tale party je na Kho Panganu. Sm se že pozanimala, vendar odpade, ker pride ravno na tak dan k nama uide.. Sicer pa jst niti nism za rejv party. Kako pa je blo??? A je za kej???

Tud jst sm slišala za komarje in da morava gledat za take pojstle k majo zaščitne mreže.. Baje pa itak pridejo roji le enkrat na dan za cca pol ure ob sončnem zahodu!?

Za malarijo bova pa čez cca 14 dni začele tablete jest. Ju nevr nou. Rajš več zaščite kot premau.

No, tiste ture v džunglo jst raj nebi šla.. A ti si šla? A se splača??? Res splača?

To, da se tajci maximalno trudjo dobit turiste na svojo stran sm tud že slišala. Me pa glih to skrbi, da niso preveč nadležni!? A??

A je kej kraj?? A je treba kej pazt?

A so res bankomati tm k delujejo na našo obično BA kartico??

A je kšna hrana k je ne smem niti pod razno jest? Da moram pazit?

Kot sem rekla, greva midve namreč brez vodičev in bova same samcate.. Zato pa zdele zbiram čimveč informacij, da bova vedle na čem sva.user posted image  Da nau na konc tko, da bova celo tm ostale..user posted image  Bohnedej.. Nebi jst to!!

Kok se pa kej za cene cenka? Da ne bom k en idiot user posted image

Taška a drugač je blo za kratke rokave in hlače al je boljš kšne bolj tople stvari sabo vzet???

Joj hvala za 1x.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tajska
24.5.2006 22:25:31   
HuAnita
Midva sva bila pred nekaj leti. Treking v Chiang Maiu (mesto mi je bilo prelepo!), do Chiang raia, potem skoraj teden v Laosu, Bankok, pa do morja, manj znan otok - Lanta, potem pa še na Phi-Phi.
Če te kaj zanima, piši na ZS.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tajska
24.5.2006 22:32:34   
al1*
glede bankomtov, nimam pojma.

Tudi v deževni dobi je za kratke hlače/rokave, kakšna vetrovka pa tudi pride prav včasih.

Mi smo bili na treku in v đungli v Nepalu in je bilo krasno. Jaz bi na tvojem mestu šla. Že zaradi slonov.

Glede hrane: mi smo na začetku res pazili, še zobe smo si prali z vodo iz steklenice. Zraven obvezno imej kak viski za razkužilo po jedi. Sicer je pa tajska hrana precej začinjena, veliko ingverja. Meni so najbolj ostale v spominu koruzne juhe, rižote z morskimi sadeži in sveže stisnjeni sok vsega mogočega sadja. Njama.

Pa obvezno vzemi zraven dovolj denarja za novo garderobo. Imajo veliko ponaredkov, moje "levis" majce so še sedaj, po destih letih v zelo dobrem stanju.

Pazi pa seveda na dokumente. V naši skupini so dvema vkradli vse dokumente, denar in letalske karte - koliko kolobocij sta imeli, da sta prišli domov, raje ne omenjam.




_____________________________

lp


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tajska
24.5.2006 22:35:53   
Anonimen
živjo! Jaz sem bla na tajskem julija 2002 in je bol super!!! Vreme je blo ok ( beri vroče 30 in več stopinj), dež pada enkrat na dan za 15 min.
Ful se splača it na treking v Chiang Mai, če te zanima življenje v džungli, pa jahanje slonov...jaz nisem imela nič debelega s sabo, mogoče vzemi kakšne dolge hlače pa kak pulover za vsak primer.
Full moon party je prva liga, muzika je za vsak okus in ne samo rave.
Glede malarije pa nam ni noben nič reku, je tam ni, tako, da ti ni treba jest tablet ( vodič je reku, da je pa v Laosu).

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tajska
24.5.2006 22:51:33   
taška30
Matr, si nasula enih vprašanj.user posted image
No, grem po vrsti probat vse odgovorit, kolkor se še spomnim.

1. Zaščitne mreže na postli, ha, ha, so bile, ja, zvite nad posteljo, pa sem jo hotela razprostreti, pa so ven prikorakali trije veliiiki črni pajki (5cm - pa ne se hecam!). Je pa res, da napadajo ob sončnem zahodu. Oz bolje rečeno PO sončnem zahodu in celo noč dokler se ne zdani. Mi smo prvo noč spali v enem razpadajočem hostlu v Bangkoku in smo s kolegico naredile generalno napako - pustili sva priprto okno, zjutraj sem bila čist otečena od pikov komarjev - po obrazu, ostalo sem se ponoč podzavestno pokrila, dihat sem pa pač moralauser posted image , ampak se navadiš na pike v parih dneh. Tam si kupi Kitajsko (tigrovo) mast, zeloo poceni, namaži po piku, takoj neha srbet.

2. Tura v džunglo, sem šla ja, res se splača, zdaj ko gledam za nazaj, ker je noro doživetje spat pri domorodcih, kjer za elektriko, wc še niso slišali...no, takrat sem pa klela 3 dni skupaj v stilu: kaj je meni tega treba bilo - hoje cca.6 ur na dan, z rugzakom z zalogo vode za 3 dni, 3x na dan se ulije po tebi, 40°C, 90% vlage, prešvican v nulo, zapet do vratu zaradi komarjev, tuša niuser posted image  Pa mi ni žal.

3. So ustrežljivi do tujcev do prave mere - niso nadležni, res ne, prijazni, topli, preprosti, mogoče čisto malo nadležni včasih, ampak se navadiš, niso pa 'nevarno' nadležni.

4. Ukradli nam niso nič, smo pa seveda upoštevali osnovne varnostne ukrepe (letalske karte, visa, denar) v torbici za pasom POD majčko, v plastični vrečki, ker švicaš non stop, na vlaku na nogo privezat rugzak, ne sprejemat pijače od 'tujcev'...

5. BA Bankomatiuser posted image  Jaz sem imela potovalne čeke in visa kartico, tko da ne vem.

6. Ne pij neustekleničene vode - SPLOH!! Led, sladoled...ne. Jaz sem si prve tri dni še zobe prala iz plastenke, potem sem nehala, preživela brez ene driske. Drugač sem pa na ulici jedla vse, tudi solato.

7. Cenkat se da ful, res, ko ti pove ceno, jo spustiš na pol, potem pa on še malo dvigne in to je to. Če ne poskusiš cenkat, so UŽALJENI, baje, ker njim je to lifestyle.

8. Jakne, tople hlače NE (razen če ne greš na treking, ker se ponoči ful shladi na višjih nadmorski višini), imej pa tudi dolge hlače, dolge rokave majice - vendar vse tanek material - zaščita pred soncem in komarji. Oz. kupi si tam krila do tal, tista za zavezat, smešno poceni. V templje teitak ne pustijo z golimi rameni, nogami.

Spalke ne rabiš, če boste spale po hostlih, priporočam kouter, mislim prevleko za kovter namesto spalke, zlezeš noter, meni se je ponekod mal gravžalo vležt se na njihov modroc.user posted image

Uf, kolk je fajn obujat spomine...hvala.user posted image

Aja, najpomembnejše, preden prečkaš mejo za domov oz. kamorkoli DO ZADNJE PIKE PREGLEDAT RUGZAK (mamila - zapor, saj veš).


(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tajska
24.5.2006 22:53:29   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: al1*

Zraven obvezno imej kak viski za razkužilo po jedi.



user posted image user posted image user posted image  Ja, ja, itak! To sem pozabila - po vsaki jedi razkuži s požirkom viskija. Mogoče pa zato nisem zbolelauser posted image user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tajska
24.5.2006 22:55:00   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
Za malarijo bova pa čez cca 14 dni začele tablete jest. Ju nevr nou. Rajš več zaščite kot premau.

Ajd ne seri baguSka!!! Kakšna zaščita proti malariji neki. Zaščita je potrebna le na omejenih območjih. Na "naši" turi je bil to Zlati trikotnik - območje ob tromeji med Tajsko, Burmo in Laosom.
Če greš pa samo mal v Bankok in na obalo, pol pa sploh ni blema!!!
Pa še zanosit ne smeš pol kar lep čas...dve ali tri leta, če se ne motim...user posted image

Uživaj in izkoristi vsako priložnost za tajsko masažo. Sploh, če najdeš  kak SPA center. To je pa zakon!!!user posted image

LPuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tajska
24.5.2006 23:50:12   
baguSka
Uuuaaa kok ste se razpisal!!!! Prva liga!!!!user posted image

Fuuull hvala vsem. Če se še kej spomnem bom kr vprašala... Šibam zdej brat!!user posted image

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tajska
25.5.2006 8:29:06   
Snoopika
Antimalarike ti toplo odsvetujem. Na Tajskem s tem ni problema razen na severu države. O stranskih učinkih ti pa raje ne bi razlagala. Sem namreč jedla 2x antimalarike in sem se zaklela, da jih nikoli več ne bom....
V deževni dobi je najbolje na vzhodni obali - Kopangan, ko tao.... - dežek tam 1x na dan ( mogoče), zahodna obala je malo bolj deževna... Jaz sem bila julija, avgusta - 4leta nazaj in z dežjem nisem mela nekih ful problemov. Na bankomatih lahko dviguješ povsod.
Kar se cenkanja tiče - razpoloviš ceno in plačaš max 20% več od pol.... user posted image ...
Tako nekak no.....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tajska
25.5.2006 8:32:03   
Anonimen
Tajska in Taiwan ni isto!

(odgovor članu Snoopika)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tajska
25.5.2006 9:58:26   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tajska in Taiwan ni isto!


Ja sej vem. Zmotla sm se. Thailand no.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tajska
25.5.2006 10:00:57   
baguSka
Fuuull koristnih info ste mi dal. Super ste!!user posted image  Zdej pa sam še ruzak na rame pa gremo ha ha..

A da je tko s tabletami za malarijo al kaj????user posted image user posted image  Matr zdej ste me pa čist ustrašl.. A je pol čiiist zihr, da mi jih ni treba uzet???? Ker nebi rada nazaj s kšnim obiskovalcem v telesu pršla...user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Tajska
25.5.2006 10:11:27   
baguSka
HuAnita!!! Dej povej, če se splača it Phi Phi Ley pogledat!!?? Baje da ga je tsunami čist razturil, ampak da so ga že neki prenovil.user posted image  Fuuuull bi šla. Ampak baje da se da samo na Don-u prespat - a to drži???

Kakšno pa je kaj nočno življenje? A se kaj dogaja?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Tajska
25.5.2006 10:12:35   
baguSka
user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Tajska
25.5.2006 10:15:00   
baguSka
A je tkole približn???user posted image

user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Tajska
25.5.2006 10:23:31   
Snoopika
Res ne jej malarikov... ni potrebe... če si samo prebereš stranske učinke dobiš drisko...user posted image .. lahko ti pa moje stranske učinke napišem - driska, prividi, slabost, nočne more, glavobol, a sem že omenila driiiskooooo.... plus tega po njih pol leta do enega leta ni priporočljivo zanositi - odvisno katere ješ.... in malarije na Tajskem v urbanem okolju ( beri cela Tajska razen Golden triangel - sever) NI...
aJA pa še kratkotrajni spomin sem zgubljala... kar je takrat sicer bilo smešno - zdej mi pa pač ni..... user posted image  No sej zdej sem ok... cepi se proti hepatisu A - obvezno.... po potrebi in če želiš pa še hepatitis B... in to je to...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Tajska
25.5.2006 10:24:26   
Snoopika
Aja pa še to - phi phi je ok... use je že urejeno.... edin mal več dežka boš mela takrat tm....

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Macelj – Na hrbtu pošasti
photo
Učna pot je krožna, dolga 3,5 kilometra. Označena je s prikupno rumeno gobo in rumenimi puščicami. Na poti je 12 kontrol...
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?