|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tascin jezik
29.7.2005 0:04:39   
KiSsMyAsS
Lep pozdrav!

Imam en problem glede tasce. Ker zivimo skupaj (zaenkrat, pa upam da kmalu vec ne), me par stvari pri njej full moti. G mi je rekla, da sem se malo prevec zredila in zato zdej bolj hocem jest sadje, zelenjavo in mlecne stvari, tako kot sem jih prej, pa sem imela uredu postavo. Seveda se mi tut gre, da bom po porodu zgubila odvecno tezo in se ne mislim nazirat. Ampak ta tasca, groza :zmeden2: stalno mi tezi s to hrano in kuha ogromne kolicine hrane, ker misli da bom pojedla slona :sloncek: nevem zakaj. Kje pa pise, da ce si nosec, da mores pojest tono in pol kosila :zmeden:. Res je, da sem imela pomanjkanje zeleza in mi je zato G predpisala tablete zeleza, ampak tasca misli, da je to zato, ker ne pojem goro hrane :zmeden: Zato vedno recem, da se ne pocutim uredu in si nekaj zmislim, da mi ni treba tok pojest. Samo mi gre pa to full na zivce in ji nikakor nemorm dopovedat, ker je takoj uzaljena, ces da ni dobro skuhala al pa kej:zmeden::((:(( men pa gre tole s hrano ze posteno na zivce in zdej sm cela srecna, ker sm ta teden doma in jem to kar mi pac pase v danem trenutku - noben me ne sili.:grrr:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tascin jezik
29.7.2005 7:23:18   
srki
Ja to je pa čisto po starinsko: Zdaj moraš jest za dva. Pa to sploh ni res. Ješ zdravo za dva, ne pa količinsko. Saj vem, če pri nas kdo kuha, pa ne pojem vsega, potem pa mislijo, da ni dobro! Halo, pa ne moreš zmeraj tako jest, kot oni hočjo. Če njim paše, naj le jejo, če pa tebi ne, potem pač ne jej, pa tudi če se razporje od jeze.

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tascin jezik
29.7.2005 7:40:55   
fionaP
Upam da ti ne nalaga ona hrane na krožnik, ali pač?
Naloži si sama na krožnik toliko hrane, kot ti ocenjuješ, da jo boš pojedla in da ti paše. Tako se ne bo zgodilo, da bi ti na krožniku ostalo več kot malenkost ostanka.
S taščo o tem ne razpravljaj, saj bo počasi že sama doumela, da je brezveze pripravljati toliko hrane in jo kasneje metati stran.
Če bo pa res ultra ultra težila, pa ji lahko rečeš, da ti je ginekolog predpisal tako in tako prehrano in pika.
Good luck!

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tascin jezik
29.7.2005 8:10:36   
Anonimen
Verjamem.. da bos to uspesno resila..

LP :rozica:

(odgovor članu KiSsMyAsS)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tascin jezik
29.7.2005 9:20:09   
daddy
Taščin jezik je rastlina. Lončnica, pa še prav lepa je. Take lepe dolge liste ima, ki po videzu zelo spominjajo na ( doooooooooolge ) jezike in od tod tudi njeno ime. Morda bo pomagalo tudi če svoji tašči na glas poveš tvoj tukajšnji vzdevek :)

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Tascin jezik
29.7.2005 9:35:12   
štručka
Naša "tašča" je ista. Skuha za vsakega pet porcij, potem pa zraven sedi (ona se naje že prej) in še preden si do konca naložim na krožnik začne sikat naj naložim več (in me ob tem sovražno gleda). Nekaj časa (še preden sem zanosila) sem se posiljevala s hrano (in pojedla bistveno več, kot mi je blo treba) in trpela prenažrtost.
Ampak zdej je pa tko. Jest sem noseča in sem dolžna sebi in otroku to, da se dobro počutim. Prenažrta se to sigurno ne. In naložim si na krožnik toliko, kot mislim pojest in trohice več ne. Mi je sicer nekaj časa hotela na krožnik nalagat, pa sem se glasno uprla in nisem pojedla.
Če skuha kaj takega da mi ne paše, povem da mi ne paše (preslišim nesramne komentarje) in ne pojem.
Zadnjič je skuhala gobe in ker vem, da jih je sama nabirala (ji ne zaupam)sem jih prebrala mojemu dragemu v krožnik. Se je nekaj hotla vtikat, pa ji je moj najdražji povedal, da gobe zame niso priporočljive in če jih nočem, jih pač ne bom pojedla.


(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tascin jezik
29.7.2005 9:52:46   
Anonimen
Ko sem bila jaz :nosecka: je bilo enako - samo jej in jej - in sem jedla - še sedaj po enem letu in pol imam odvečne kg in mi je malo žal, prav tako sem imela pomanjkanje železa.
Zredila sem se 20 kg!!!
Jaz pravim - jej kadar ti paše in kolikor ti paše, pa ne se obremenjevat - veliko sadja in zelenjave ali pa več obrokov po malo.

Srečno,
l.p.
Tassy

(odgovor članu KiSsMyAsS)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Tascin jezik
29.7.2005 9:53:24   
baguSka
Moja mami je mela iste težave ko je prišla k očetu in njegovim živet. Veš kaj je nardila?? Čimveč je zbasala v usta, pol je šla pa v WC plunt.. Res da je bla velikokrat med obrokom odsotna :)-:)-:)- , ampak je pojedla tolk kot je sama hotla, pa še tašči se ni zamerla. :)-:)-:)-

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Tascin jezik
29.7.2005 10:45:35   
urbancek
Še dobro, da kuham sama in si tudi sama nalagam. Moja mami je isti problem. Če sem bila slučajno pri njej v času, ko imajo oni kosilo (jaz kuham namreč kasneje zaradi otrok, ki pridejo pozno iz šole, pa tudi mojemu :love: tako bolj paše), mi je vedno težila naj jem, in mi basala porcije za garača, potem pa je bila užaljena, ko sem pustila hrano na krožniku. Nekaj časa sem se še trudila pojesti vse, sedaj pa raje tam ne jem, ker nočem prepira. Ji pač razložim, da bomo sami imeli kosilo in bom jedla s svojo družino. Nekaj časa je bilo hudo, sedaj pa se je unesla. Ne more mimo tega, da mi ne bi oponesla, češ saj od nje pa nočem jesti, pa kar preslišim, škoda besed.
Lp

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Tascin jezik
29.7.2005 11:11:44   
Anonimen
Veš, moja soseda, ko je preveč jedla ji je postalo slabo, enkrat pa je celo padla skupaj, ker je po hranjenju in zaradi tamalega vse skupaj pritiskalo na žile (se mi zdi) in ni bil v redu pretok krvi.
Torej-delaj se, da ti je slabo po obroku...in ko boš šla naslednjič k ginekologu, ali pa kr reči da si bila in ti je rekla, da moraš jest majhne porcije, ker ti drugače pritiska na žile, da pač tako nosiš otroka,...bla, bla, bla...
Sej lagat ni lepo, ampak to je pa že teror kar dela nad tabo.

LP. J.

(odgovor članu KiSsMyAsS)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Tascin jezik
29.7.2005 12:04:43   
Pikabu
Povej ji, kaj ti je G rekla. Jaz sem sicer imela težave s sladkorno, tako da so me itak vsi pustili, da sem jedla le tisto, kar sem lahko in v količinah, kot sem lahko. Jaz bi ji na tvojem mestu kar povedala, kako stvari stojijo in da pač vsega ne smeš in da ne smeš preveč.

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Tascin jezik
29.7.2005 12:04:46   
bskrle
Poskusi s kakšno finto.
Kaj pa če ti kar naekrat hrana zasmrdi?
Meni med nosečnostjo je, a bi tvoja tašča to sprejela in kuhala manj?

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Tascin jezik
29.7.2005 12:22:19   
KiSsMyAsS
Vcasih recem, da tega pa nesmem - kot naprimer ce je na zrezku kej mastnega, ker itak prej mesa nism jedla, pa sm ga v nosecnosti zacela, ampak ne mastnega. In ona pol zacne, da pa ne more skodit, itd. in naklada, plus tega mi ona nadeva na kroznik hrano - zadnjic sm skor znorela - riz s cebulo - tega pa res ne mislim jest, ker cebule ne maram, ona pa mi je nadevala poun kroznik. Pa ji je :love: rekel, da naj tega ne kuha, ker ne maram, je pa rekla, da ona pa drugac ne zna... in spet je bila uzaljena :((. Nevem vec, ka si naj se zmislim, stalno mi to hrano pod nos mece :grrr:

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Tascin jezik
29.7.2005 12:25:30   
baguSka
začni si sama kuhat, al pejt vn jest, al si pa kos kruha odrež medtem k bojo oni čebulo malčal 8)

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Tascin jezik
29.7.2005 12:31:28   
Pupica
Seveda moraš jesti za dva, kaj pa je s tabo.Vendar po kvaliteti in ne kvantiteti!!!!

Lp:rozica:

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Tascin jezik
29.7.2005 12:31:46   
Pupica
Seveda moraš jesti za dva, kaj pa je s tabo.Vendar po kvaliteti in ne kvantiteti!!!!

Lp:rozica:

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Tascin jezik
29.7.2005 13:32:16   
rija
ma daj, če ti ne paše, pa idi kam na malico. jih je ogromno vrst, pa še ceneje je, kot če kuhaš doma...
se s tem sploh nebi obremenjevala: JAZ TEGA NE JEM PA PIKA. Vi pa jejte, kar vas je volja...in koliko vas je volja...
sicer pa koliko si stara, da dovoliš, da ti nekdo hrano na krožnik nalaga?
zamera gor ali dol. bolje prva kot zadnja.

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Tascin jezik
29.7.2005 13:54:14   
jazz
Veš kaj, ignoriraj! Sem imela iste probleme in sem pač pojedla, da je bil mir. Pa veš da je bilo to samo slabo, zredila sem se zaradi tega ogromno, sladkor mi je narastel, pritisk se je dvignil, beljakovine sem imela v urinu pa še hodila sem glih komaj. Tako da če še kdaj zanosim, samo zdravo in v mejah normale. Vse to sranje potem malemu naredi samo težave. Za naprej se pa pripravi, ker ti bo verjetno živce požrla. V vse se bo vtikovala ( iz lastnih izkušenj). Zato, naredi si že sedaj red!

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Tascin jezik
29.7.2005 14:37:31   
kaja_
Lep pozdravček
Tukaj sem sicer nova in vas vse lepo pozdravljam.
In tudi jaz sem drugič noseča in z možem za enkrat še živimo z taščo v hiši skupaj, drugače pa si delava v svojem nadstropju stanovanje.
No pač preidimo k bistvu. Pri nas je pa ravo obratno. Z taščo sva nekako dogovorjeni da vsaka kuha 1 teden. In ko kuham jaz normaino skuham kosilo oz večerjo za vse 4 (hčerka je stara 3 leta). Ampak zanimivo je ko kuha ona. Samo zase in za svojega sinčeka...

In kaj porečete na to?

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Tascin jezik
29.7.2005 18:43:42   
Anonimen
:)-:)-:)-:)-Ja Kaja, a še ni ugotovila, da je njen sinček tudi sam ustvaril družino? Bo morala očala s hudo visoko dioptrijo nabavit. Kaj vse človek sliši...
Dobrodošla med nami.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu KiSsMyAsS)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Tascin jezik
29.7.2005 18:54:27   
Primoza
Hecno, mislil sem, da gre pri postiu za tole:

http://www.cvet.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2&mode=thread&order=0&thold=0

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Mož pri rojstvu otroka
Janjikaaaa

Bo Vaš mož prisoten pri porodu?

Da, skupaj to želiva (83%)

Ne, on ne želi (7%)

Ne, jaz ne želim (4%)

Ne, po dogovru ne bo prisoten (6%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!