|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave pri pogojih za zanositev
12.9.2015 19:53:52   
Mono
Pozdravljene!

S fantom si želiva otroka, ampak imava neroden problem. Prvi je ta, da povprečno vsak 3 mesec uspeva seksat na plodne dneve (imava 2 različna delovnika (dnevno-nočni), drugi pa je, da se zadnje pol leta spopadava z mojo prevlažno nožnico - posledica je, da ni trenja in mu spolni ud po nekaj minutah uplahne, kar pomeni, da zadnji del spodnjega odnosa izvedema oralno (sicer mu ne pride, meni običajno pride pred njim). Zanositi tako bo praktično nemogoče (dvomim, da se zadostna količina sperme izloči v prvem delu odnosa, ko je ud še trd... Problem ni v njem, ker če sem slučajno manj vlažna - kar sem seveda v neplodnih dnevih, ni problema z ejakulacijo v mene.
S fantom si ne želiva ustvarjati pritiska glede spočetja, zato zaenkrat ne razmišljava o kakih umetnih postopkih ali pregledih (obenem je njegova sestra z umetno oploditvijo rodila prizadetega otroka, tako da je z njegove strani na splošno nezaupanje v umetne oblike pomoči).
Sama si zelo želim otroka, a res ne vem kaj naj storiva - zadeva je kot začarana (ni pa psihološka, saj si oba resnično želiva otroka). Je mogoče zanositi, če si spermo s prsti vnesem v nožnico? (kot vidite sem precej obupana).
Sicer imava zadvoljivo spolnost glede na najina neusklajena delovna urnika ( kvalitetno in ne prav pogosto - 2x tedensko) - žal še posebej takoj po menstruaciji in tik pred njo, ko je moja nožnica manj navlažena.
Koliko je sicer povprečna doba poskusov preden uspe? (pri nama bo sedaj 9 mesecev - od tega je bila po0moje v tem času le 1-2x sploh možnost za zanositev (torej le 2x odnos v koliko toliko plodnih dnevih).
Bojim se, da če bova tako nadaljevala otroka še lep čas ne bo (niti pomisliti si ne upam, da bi nato bilo še kaj drugega narobe - npr. slaba sperma ali kaj takega) - se pa žepočutim, da sem že sedaj relativno ne-mlada za otroka (33 let - partner 38).
Hvala za nasvete!


M.

< Sporočilo je popravil Mono -- 12.9.2015 19:54:20 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
12.9.2015 20:46:14   
PupaOdA
Moj nasvet je, da uporabljaj ovulacijske teste, tako se boš lahko malo orientirala kdaj so tisti dnevi. Kar se tiče pa spolnih odnosov, kaj če bi poskusila obratno varianto najprej oralno... Pogostost pa ni tak problem, če prave dni po mojem mnenju..

(odgovor članu Mono)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
13.9.2015 14:15:43   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Mono

Pozdravljene!


S fantom si ne želiva ustvarjati pritiska glede spočetja, zato zaenkrat ne razmišljava o kakih umetnih postopkih ali pregledih (obenem je njegova sestra z umetno oploditvijo rodila prizadetega otroka, tako da je z njegove strani na splošno nezaupanje v umetne oblike pomoči).




wtf?? user posted image

a sta zaostala v 19.stoletju???

(odgovor članu Mono)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
13.9.2015 14:49:17   
Anonimen
Se strinjam z eno od predhodnic: izračunaj si datum ovlacije.

Poskusi na nek način razvlažit nožnico; stuširaj se in si jo speri pred samim odnosom ali pa si vanjo vstavi tampon, da nase veže tekočino in ga odstrani tik pred user posted image . Znajdi se, če smo iznašli načine, da jo navlažimo, jih ti pogrunataj, da jo boš razvlažila. user posted image

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
13.9.2015 15:12:59   
MauMow
Če imata problem ker je prevlažna. Pa naj ga potem da nazaj notri samo malo predno mu pride (vidva se lahko zunaj poigrata potem pa ga da za finiš notri). Drugače pa ni nujno da imaš plodne dni ravno v sredini cikla. Če bi rada vedela kdaj imaš so O testi res super. Poleg tega pa sperma preživi nekje do 3-5 dni. Se pravi lahko potem pred top dnevi uživata in imata še vedno možnosti za zanositev. V povprečju parom uspe v roku 1 leta. No pri nama je trajalo skoraj 2 tako da glavo pokonci in v boje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
14.9.2015 10:33:21   
Anonimen
Ne vem, zakaj bi bil razlog za prizadetega otroka ravno umetna oploditev. To je zgolj naključje. Lahko bi se to zgodilo tudi, če bi zanosila naravno.

(odgovor članu MauMow)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
25.9.2015 9:52:22   
ronja
Če sta samo 2x spala skup med približno plodnimi dnevi, tudi sama na tvojem mestu še ne bi razmišljala o umetni oploditvi. Kdaj imaš ovulacijo, boš lahko morda sama začutila, če boš spremljala svoje telo - jaz navadno vem. Lahko pa uporabiš tudi teste.

Zanosiš pa lahko tudi s seksom pred ovulacijo, ker kvalitetna semenčeca kar dolgo počakajo not (če ima slučajno bolj švoh semenčeca, pa seveda ne - to ne pomeni, da bi bilo kaj narobe z otrokom, samo da semenčeca ne preživijo dolgo). Tretji semenček je počakal kar lep čas, mislim, da 5 dni (vem, ker čutim ovulacije in ker je šel takrat lubi na teren, mi smo bili pa ravno pri dediju, tak da tudi če bi hotela, ni bilo nikogar drugega zraven:D)... mislila sva ga naredit 2 meseca kasneje, ker sem morala na čezoceanski let, ki v zgodnji nosečnosti ni najbolj priporočljiv zaradi sevanja (ni neka strašna reč, ampak če glih lahko vplivava, sva rekla, da bova počakala - no, je pač letel čez lužo v bušiju in se mu nič ne pozna:).

Kar se ritmov tiče, se mi zdi bolj problem kasneje, ko bo dete tu - za en seks, tiste pol ure že najde človek čas;). Saj službi verjetno ne trajata 12 ur in sta vsaj en čas skupaj v stanovanju... Zbudi ga ali pa naj on tebe, pa potem spi/š dalje:).
Kar se prevlažne nožnice tiče, v bistvu prvič slišim, da bi bil to problem - na splošno naj bi to fante vzburjalo... Če je problem premalo trenje, lahko poskusita s keglovimi vajami - ti ga boš tako bolj stisnila in on bo dalj časa zdržal.

Povprečno baje zanosi 80% parov v 1. letu, če sem si prav zapomnila, ampak ne me držat za besedo. Midva pa nisva ravno povprečna glede tega, ker me res samo lepo pogleda, pa sem noseča. Je pa res, da nista več ravno mlada, tako da prav dolgo tudi ne bi bilo fajn čakat s pregledi - saj za umetno oploditev se ti ni treba odločit, samo da veš, kje je problem (lahko je recimo kaka pregrada in jo odstranijo, ap je. Lahko je pa recimo manj zdržljiva sperma in je fajn natempirat prav tisti dan.)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mono)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave pri pogojih za zanositev
29.9.2015 11:26:28   
ronja
Ker mi je bil ta problem malo sumljiv, sem vprašala še lubija za moško mnenje. On je prepričan, da si fant otroka (še) ne želi,mogoče tudi samo podzavestno (kar je bila tudi moja slutnja). Pravi, da bi bilo zelo čudno, da ne bi mogel nadaljevat odnosa zaradi tvoje vlažne nožnice in res se časi precej poklapajo - ta prolem je nastal malo po tem,ko sta začela delat na otroku... 9 mesecev delata na otroku, pol leta pa ima(ta) ta problem... Tebi se verjetno kemija nožnice ni tako zelo spremenila tri mesece po tem, ko sta nehala uporabljat kontracepcijo (ne vem, kaj sta imela prej, ampak tudi če si jemala tabletke)... kaj če bi se mogoče vseeno še malo pogovorila, mogoče je zadeva bolj enostavna.
Sam problem pravi, da bi sicer fant lahko zelo enostavno rešil, tako da pač če mu je prevlažna nožnica, masturbira zunaj tebe(ali pa mu ti kako pomagaš), da je dovoljšnje trenje, potem pa samo konča spet vate. Ampak pravi, da se mu zdi, da to ni glavni problem. Zdaj pa: kakor želita - lahko se pogovorita, ali pa poskusita to metodo.
Če še to ne bi šlo, bi bila še malo bolj zoprna metoda (zate) to, da bi ejakuliral v kondom brez spermicidov, ti pa bi si spermo vnesla v nožnico z injekcijo (brez igle;). Samo to je potem res že zelo podobno umetni oploditvi, samo brez fopanja tebe s tabletami za sprožanje ovulacije.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mono)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?