|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave z dojenjem
2.2.2005 18:44:27   
Anonimen
Hojla!

Torej, tudi mi se počasi privajamo na nov način življenja z našim sončkom. 9nebesaV porodnišnici so mu drugi dan določili dodatek, ker bi moral pri vsakem obroku pojesti 30 ml. Tako je potem šlo, naslednji dan je dobival že 50 ml dodatka,ker se ni in ni umiril. Baje je pravi mali požehurec, so mi rekli. Poleg tega mleka še nisem imela, kar je bila verjetno posledica tega, da sem bila na infuzijah antibiotikov zaradi viroze. No, ponoči sploh nismo več mogli spati brez dodatka in tako smo odšli tudi domov. Doma pa sem želela nadaljevati z dojenjem in dodajati dodatek, vendar mali naenkrat več nima interesa sesati na dojki. :zmeden:Verjetno se je prav lepo navadil na stekleničko, ker tam ne rabi tako močno sesati. Seveda sem sedaj ugotovila, da so mi dali antibiotike za zraven, na katerih pa piše, da mora mati prenehati z dojenjem, kar pa mi niso povedali. :zmeden:Čisto sem že obupana. :((:((Ne vem, nekako so nam vcepli to, da mati mora dojiti, da bo otrok zdrav, itd. In sedaj se počutim kot nesposobna mama, ker ne dojim. Sem si danes začela črpati mleko, ki se je končno pojavilo, potem pa sem mu ga dala po steklenički. Pa ga je ful napenjalo in je bil cel dan slabe volje. No, šele potem sem ugotovila, da ne bi smela jesti tablet in dojiti hkrati.

Kaj naj naredim, da bi lahko polno dojila? Antibiotikov več ne bom jedla od tega trenutka dalje. Kako pa ga naj prepričam, da bo hotel imeti dojko? Koliko od vas je imelo te težave in koliko vas je takih, ki hranite otroka z dodatkom? Povejte mi, kaj naj naredim, da bom se boljše počutila.:zmeden::zmeden:

Bye,

obupana Blacky
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Težave z dojenjem
2.2.2005 21:16:15   
Aly
Blacky,

najprej - nikar se ne obtožuj in se preveč ne sekiraj, ker lahko dosežes s tem le nasprotno. Tudi če ne bi mogla dojiti, zaradi tega sploh nisi slaba mama, saj je ljubezen tisto največ, kar otroku lahko daš. Res pa je, da vkolikor se le da, se je vredno za dojenje boriti in ne prehitro obupati. Težave z dojenjem, takšne in drugačne, ima v začetku večina mamic, pri tebi še je bila dodatna stvar ta viroza. Če se sedaj bolje počutiš, jaz antibiotikov na tvojem mestu tudi ne bi več jemala. Dejstvo je, ko dojenček poskusi piti mleko iz flaške, lahko kaj hitro pride do problemov, saj je sesanje dojke mnogo napornejši posel. To se je očitno zgodilo tudi v tvojem primeru. V cuclju na steklenički je zato dobro narediti le eno luknjico, da se dojenček še vedno mora truditi, poleg pa bi ti jaz priporočala, da čim več dojiš - iztiskanje ni potrebno, le dojita se znova, znova in še znova, tudi če vsake pol ure ali 15 minut, poslušaj dojenčka..... mleko se v dojki ne tvori na zalogo, ampak se "proizvaja" sproti - torej ponudba in povpraševanje..... in morda bi ti uspelo, da boš začela zmanjševati dodatek in ga celo čez čas ukinila.:)

Sama sem imela probleme z bradavicami, saj sem imela močno ranjene, prav tako pa sem bila v začetku tudi močno prehlajena, z vročino in močnim kašljem, tako da sva z dojenčkom dobrih prvih štirinajst dni doma preležala skupaj v postelji....bila sem kot cunja, se sekirala, ter prenašala neznosne bolečine....dojila sva se dobesedno cele dneve in to se je obrestovalo....saj sva vzpostavila čudovito dojenje - in danes sončka pri skoraj 4 mesecih polno dojim in sonček krasno napreduje in je povsem zdrav.



Bi pa ti iz srca priporočala, da čimprej, nocoj ali jutri, pokličeš eno izmed teh prijaznih svetovalk in ti bodo strokovno svetovale iz prve roke:

http://typo3.tipka.com/usr/01/index.php?id=874

Priporočam ti tudi knjigo "Dojenje in materinstvo iz srca".
Čim več uspeha in uživajta z :duda:


Lahko noč :rozica::rozica::rozica: Aly








(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Težave z dojenjem
2.2.2005 21:50:31   
svizika
Hojla,

Ja na take tezavne zacetke pri dojenju te nihce ne pripravi. Samo ne vrzi prehitro puske v koruzo. Tudi ce se ti slabse pocutis (prehlad ipd) bo tvoje mleko malemu samo koristilo, ker vseeno vsebuje protitelesa. Mogoce si das v takem primeru kaj cez usta, da ne dihas direkt v njega.
Tudi meni so v porodnisnici ze dali dodatek, ces da ne poje dovolj (moj je bil ful zaspancek), pa tudi se nisem imela mleka ipd. Pa sem se hitro uprla in sem vztrajala na tem, da ko bo lacen se bo ze zbudil. Verjetno bos morala nekaj dni potrpeti. Probaj da imeti cimvec pri prsih. Ce bo dovolj lacen bo ze potegnil. Ce se ti slucajno bradavice ne delajo v redu (meni se na zacetku niso, ko so bile prepolne prsi), poskusi s kaksnim nastavkom. Se splaca potrpeti. Ker je res ful prakticno in fajn. Ce pa ne bo slo, pa tudi brez panike. Sam sekirat se ne prevec.

LP, svizika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Težave z dojenjem
2.2.2005 23:43:52   
Anonimen
Joj, punce, resnično upam, da nama bo uspelo. Zdravila sem torej nehala jemati, vendar ga ne morem dojiti še nekaj dni, dokler se ta strup ne očisti iz mojega telesa. Danes, ko je pil pri meni, imamo namreč kar težave s "šraufanjem", mislim, da je to posledica zdravil. Teh nekaj dni pa si bom iztiskala mleko s črpalko, da ga ne bo zmanjkalo.

Bye,

Blacky z Nejcem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Težave z dojenjem
3.2.2005 12:38:44   
Pi-kica 1
Krčki verjetno niso posledica jemanja antibiotikov in bi se mu verjetno tako ali tako pojavili. Kar se antibiotikov tiče, pa se, kolikor jaz vem, zelo hitro izločijo iz telesa in lahko kar nadaljuješ z dojenjem. Če si boš mleko le črpala, ga bo vedno manj, saj črpalka ni isto, kot če ti dojko izprazni otrok.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Težave z dojenjem
3.2.2005 13:05:00   
Anonimen
Krčki so težave skoraj vseh dojenih otrok. Blacky, samo ne obupaj. Pridno črpaj mleko, pa otroka tudi veliko pristavljaj, saj bo mleka naenkrat dovolj.

Naj ti povem, da je neka moja sorodnica mesec dni otroka hranila po steklenički s prilagojenim mlekom, vendar ga je vsakič, preden je mali začel vleči po steklenički, pristavljala na prsi. Ker tam ni hotel vleči, je poskušala tako, da mu je po brizgalki dala malo prilagojenega mleka v usta, nato pa pristavila na prsi. Na začetku ni hotel niti malo potegnit, potem je potegnil 2x, zdaj pa je že tako, da skoraj ukinjajo prilagojeno mleko!

Samo vztrajat je treba, ne glede na to, da je otrok zaspanček in noče vleči. Že Aly ti je dobro svetovala, da daj drugo dudo z manjšo luknjico na stekleničko, lahko pa tudi poskusiš z brizgalko.

Aha, še to. Če te bolijo bradavice, poskusi z nastavki. Podoben problem z bolečimi bradavicami je imela tudi Willma, pa je - ob odlični podpori njene mame in moža - nadaljevala z dojenjem. Kasneje te bolečine izginejo, bradavice se utrdijo in dojenje ni več problem, temveč nekaj najlepšega, kar lahko doživiš v življenju.

Verjemi, splača se potrpeti, jaz sem tudi in bom tudi pri naslednjem otroku. Ni lepšega občutka, kot je ta, da otrok pije pri tebi, te pogleda v očke in nasloni svojo roko na tvojo dojko, kot da bi te hotel pobožati in ti reči: "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Težave z dojenjem
4.2.2005 10:46:07   
žiža
Res ne obupat. Jaz sem bila prejšnji ponedeljek operirana na dojki, ker sem ji naredil absces. So mi pol litra gnoja ven sčistili. Prej sem 10 dni imela grozne bolečine, vročino čez 39 :(( Po operaciji sem imela odprto rano, da se mi je čistila... Nič lepega in prijetnega. Ne privoščim nobeni! Ampak dojila sem ves čas. Je bolelo ko :hudicek: vendar se je splačalo, danes spet vse lepo teče. Sicer pa pravim da dojenje še zdaleč ni enostavno, zame je ena velika znanstvena fantastika.
Glede antibiotikov ne skrbi, če so ti jih dali v porodnišnici ni nič narobe. Jaz sem jih tud jedla 10dni, po dve tableti na 8ur. Pa je tud na škatli pisalo, da ne dojit. Veš to opozorilo je neke vrste zaščita za proizvajalce. Kaj bi pa bilo, če bi pisalo da lahko dojiš, pa bi se slučajno kaj zgodilo.... Pač za svoje rite poskrbijo.
Res ti želim da vama uspe. Pa-pa Žiža :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Težave z dojenjem
4.2.2005 12:00:00   
Anonimen
Blacky in Vicky, nihče ne pravi, da si zato, če odnehaš dojit, slaba mama. Toda jaz še zmeraj trdim, da se splača potrpeti, tudi če je otrok zaspanček in tudi če odriva dojko in tudi če so bradavice razpokane in boleče... Verjemi, ni lepšega kot dojiti svojega otroka!!! Na koncu se ti obrestuje, če pa gledaš iz materialne plati, pa tudi adaptirano mleko ni poceni!!!

Vsekakor, Blacky, te težave bodo minile. Samo vztrajaj, vztrajaj in še enkrat VZTRAJAJ!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?