|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Telesno kaznovanje otroka. Da ali ne?
14.6.2009 16:45:58   
Anonimen1
... Vidim, da je spodaj tema zaklenjena...

... dobra debata, bad vs. good mothers...

Seveda sem proti udarcem, ampak po moje je treba ločiti en udarec (npr. ena po riti) in udarjanje (več udarcev). Priznam, da sem že kak udarec dala, drugo pa je pretepanje, maltretiranje zame, ko je otrok po tepežu ves siv. Malo pa mo gre na jetrca tudi ta 'new age' poza - o tem, da ga otrok nam enakovredno bitje, da sodelvak ne tepemo ipd. Eno samo sprenevedanje!!!!! Koliko grdih besed smo sposobni za prijatelje, sodelavce, znance, koliko spletk, krivic - ampaka ne, tepemo jih pa ne!
Pa kako otroku 3-letniku, ki pravi, da bo vojak, odkar so imeli (brez moje vnaprejšnje vednosti in odobritve) v vrtcu predstavitev puškuser posted image user posted image user posted image , razložiti smisel vojske???? Vse, kar je odnesel od tega srečanja z vojaki je, da se vojaki streljajo in tepejo v blatu, pa hkrati sporočilo, da je to ok!!!!
In dokler bomo mi na tem strani sveta sr.ali s polno ritjo, medtem ko na oni nimajo kaj v usta dati, se jih pa veselo pobija z vizualnim orožjem ali kakimi bolj prefinjenimi metodami, zaradi katerih pa potem pri nas recimo zdravila zaležejo in so stestirana, se mi zdijo ti 'human oz. children righsts' prav perverzni!
Dokler ne bo makr raven pošlihtana, je brez zveze biti Don Kihotovski boj na mikro ravni.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 15.6.2009 22:00:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 8:32:15   
Anonimen
In dokler bomo mi na tem strani sveta sr.ali s polno ritjo, medtem ko na oni nimajo kaj v usta dati, se jih pa veselo pobija z vizualnim orožjem ali kakimi bolj prefinjenimi metodami, zaradi katerih pa potem pri nas recimo zdravila zaležejo in so stestirana, se mi zdijo ti 'human oz. children righsts' prav perverzni!


OMGuser posted image

in zdej zato, ker se nekje to dogaja, naj jaz pretepam svojga otroka, ker pač če oni nimajo pravic, kaj je pa moj več, da bi jih lohk meluser posted image al kok si to misnlauser posted image

ti jih pač pretepaj al udarjaj al udari al karkol že. jst jih pač ne bom. ker bi se sama seb zdela ogabna, če bi dvignla roko nad svojga otroka. in če ene leve osebe, ki mi ne pomeni ama nč, ne mahnem, ko me ob živce sprav, ne vem zakaj bi mahnla svojga otroka, ki pa mi je ipak največ?

(odgovor članu Anonimen1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 8:33:19   
Anonimen
Dokler ne bo makr raven pošlihtana, je brez zveze biti Don Kihotovski boj na mikro ravni.


OMG še enkrt.....a se sploh zavedaš kake bedarije pišešuser posted image

(odgovor članu Anonimen1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 10:39:39   
uursa
Zanima me ali imate popolne otroke - kar ne obstaja ali si res nikoli ne zasluži eno čez rit . To zame ni pretepanje. Pa me obsojajte kolikor hočete.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 10:45:00   
Anonimen
kar se mene tiče - ne, karkol že otrok nardi, si ne zasluži eno čez rit, pa to ne pomeni da je popoln on al pa jaz al kaj takega....jaz pač na vzgojo gledam iz stališča, da otroka najbolj optimalno pripravim na samostojno življenje (in ne da je vzgoja nekaj, da pač more bit vse tko kot jaz rečem in tist moment...) in tepež ( v to je vključena tud ena čez rit) po mojem mnenju pač čisto nič kakovostnega ne doprinese k temu.

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 13:37:46   
lilka
Moj otrok je daleč od popolnega, ampak jaz pač svojega otroka ne tepem in to mislim tudi eno čez rit, pač prisegam na drugačne vzgojne metode, tudi mene niso nikoli čez rit. Pač vsak po svoje. "Zasluži eno čez rit" hm....bom raje odnehala s komnetarjem, ker imamo pač na to vsak svoje poglede in potem včasih take čudne debate nastanejo.

Pač uursi odgovarjam, da moj otrok ni popoln in da jih nikoli ne dobi čez rit, s tem da "si zasluži" si verjetno mislila, če me kdaj tako daleč pripravi, sigurno me in to ne redko, ampak jaz pač ne odreagiram z udarcem, v tem je vsa umetnost.

< Sporočilo je popravil lilka -- 15.6.2009 13:43:05 >


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 15:00:27   
uursa
Zanima me kako potem odreagirate, ko vam "potegne živc"? Zame vseeno ena čez rit ni tepež.

lp

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 15:42:33   
mateyka
Zame vseeno ena čez rit ni tepež.


jaz tudi temu ne bi rekla tepež ali pretepanje. mislim, ne vidim v tem pretepanja. mene je tud moj oče parkrat čez rit, ko sem bila mala pa ne bi rekla, da me je pretepal ali da se je posluževal tepeža. pravzaprav je imel zelo permisivno vzgojo za svoj čas (vsi so ga debelo gledali kaj vse mi pusti - danes ga ne bi user posted image ). preveč permisivno za moje današnje pojme - zdaj pa go figure kaj je kaj in kje so prave meje user posted image

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 19:33:51   
picola1
Zame osebno tut ena čez rit še ni pretepanje. Mislim, da skoraj ni starša, ki vsaj enkrat ne bi otroka čez rit usekal (ne govorim o tem, kaki so takrat občutki, verjamem pa (upam) da je veliko staršem žal). Verjamem tut, da kakšna čez rit pri otroku ne bo pustila nepopravljivih posledic na njegovi osebnosti, še posebej, če starš spozna, da je naredil narobe, se otroku tut zna opravičit za svoje napake in seveda, če je generalno dokaj ljubeč in zrel starš.
Sama se sicer tega ne poslužujem in tut če se bom kdaj, tega nikakor ne bom jemala kot to, da si je otrok zaslužil, ampak kot to, da sem bila sama v tistem trenutku tako znervirana, da sem ga udarila. Da nisem našla drugega načina, da bi ga umirila. Predvsem pa jaz večkrat vidim pri drugih starših, da ko pade ena čez rit, da bi že velikoooooooo prej morali kaj naredit, ne pa šele takrat, ko je res že prepozno in otrok že eno uro 'išče batine', kot je večkrat rekla moja mama.
Imama pa kolegico, ki za vsako malenkost udari svojo hčerko čez rit...pa kolegico, ki že svojega 8-mesečnika čez rit udari (sicer bolj na rahlo, sam me pa resno skrbi, kako jih bo ta otrok dobil, ko bo star 2-3 leta)...Nekaterim se to zdi čist normalen del vzgoje, nekateri so mnenja, da si otroci zaslužijo, jaz osebno pa sem mnenja, da skoraj vedno obstaja drug način (predvsem pa pravočasen), da otroku dopoveš, da je nekaj naredil narobe. Sem tudi mnenja, da ko nas otrok tako spravi ob živce, da ga udarimo...se je nujno treba zamislit nad samim sabo, zakaj me je ta stvar tako zelo vrgla iz tira (in ali je res tako zelo pomembna). Jaz sama pri sebi večkrat ugotovim, da je moja jeza nad mojim otrokom povezana z mojim otroštvom in načinom vzgoje mojih staršev ali pa kako drugo nepredelano stvarjo iz mojega otroštva.

< Sporočilo je popravil picola1 -- 15.6.2009 19:36:23 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 19:35:55   
Anonimen
ali si res nikoli ne zasluži eno čez rit .


V kaksnem primeru pa si jo ti zasluzis?

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 19:38:09   
picola1
Sama sem veliko odgovorov na to temo našla v knjigi Zdrav otrok in ljubezen staršev od Hendrixa.


< Sporočilo je popravil Eja RR -- 16.6.2009 12:18:37 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 21:44:34   
uursa
Povedala sem samo da zame ena po riti ni tepež. Čist ste "zapele" za besedo zasluži, niti ena pa ni dala odgovora kako odreagirate na določene dogodke, obnašanje. In tako bo verjetno naslednjih 10 strani - kar sem opazila pri dosti temah kako ena drugo držite za besedo poveste pa nič. Torej zanima me kakšne so te vzgojne metode o katerih nič ne poveste.

lp

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tepež - 2.
15.6.2009 21:48:10   
Anonimen
Zanima me kako potem odreagirate, ko vam "potegne živc"?


Vse sorte user posted image .

Najraje zivc potegnem nazaj.
Trikrat vdihnem.
Ji jasno povem, da tega ne pocne.
Vcasih se umaknem za minuto.

Pac odvisno od tega, kaksna oseba si TI (ne tvoj otrok) in kako sama sebe obvladas.

(odgovor članu uursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tepež - 2.
16.6.2009 10:01:32   
uursa
Sama sem ga dvakrat čez rit v petih letih, pa se mi je režal. Tako, da pri nas to itak nima haska. Ampak ravno tako, če mu rečem, da ne bo imel igrač, ne bo smel gledat risank....., mu je vseeno. Pravi, pa ne bom imel. Živ flegmatik. Je živahen, poln energije, ampak zaenkrat ni kakšnih večjih problemov.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tepež - 2.
16.6.2009 10:32:59   
Zanica
No jaz sem svojo hčerko udarila po riti par mesecev nazaj ko me je ugriznila za bradavico, in ni puščala. Drla sem se na ves glas in še mala ranica je ostala (na moji bradavici). Ona se je smejala, da sva se na koncu skupaj smejale.... Ampak mi je isti trenutek bilo žal, pol si mislim kaj bi lahko naredila, naj jo naslednjič ščipnem, če dam prst med zobe ne pomaga kaj velik, še  bolj ugrizne, če ji stisnem obrazek tudi še bolj ugrizne, pač v tem trenutku sem jo v afektu od bolečine udarila po riti. Registrirala je, pustila bradavico takoj, in se še naprej smejala.... Glih ko sem mislila da jo je to minilo (griženje), enkrat me je spet, pa sem mal potrpela, odvojila od dojke in nič več ni dobila.... To je če uspem potrpet da se ne začnem dreti na ves glas od bolečine.... ponavadi pusti takoj, takrat pa ni in ni hotela spustit....

Tepež ne odobravam, ampak ne obsojam tudi preveč če otroku daš tako eno čez rit. Jaz sem jih dobila še pa još, dobila sem tudi kar nekaj "čušk" vendar le 1x me je mama pretepla (parkrat me je udarila v "seriji"), nisem imela modric, samo sem si zapomnila. Staršem ne zameram, nimam zaradi tega psihičnih posledic. Tudi to je za današnje čase preveč, seveda, družba se spreminja, tudi način odgoja otrok.
Mojo sestrično je pijan oče pretepel večkrat letno (do nekje 15. leta)... Ko bi se ga napil, prišel je domov in iskal kakršenkoli razlog za batine. Če je slučajno kakšna luč gorela kjer ni morala, bi dobila batine....Jaz takih batin ne poznam. Sestrični je bilo dovolj živeti v strahu ko tastari pride iz šihta če bo dobre volje ali slabe.... In se je pozanimala za svoje pravice, in je mu je rekla ko je bil trezen, da če se samo še enkrat kaj takega spomni da bo poklicala socialno službo. Drugače je človek bil celo dober oče ko se ga ni napil... Ampak ta njegova druga stran je izničevala vse dobro v njem...


Ena čez rit" je posledica nedoslednosti staršev. In starši žal ne morejo biti 100% dosledni, včasih ko je res vsega preveč so mogoče 0% dosledni.... In otroci to takoj nenamerno izkoristijo....In starši nismo roboti, delamo napake. Od ene čez rit vsakih par tednov ko ti se odtrga, otrok ne bo imel posledic. Boljše bi bilo brez tega, ampak, kot sem rekla, nismo roboti. Lahko imamo zelo dobro samokontrolo, včasih pa tudi ta popusti!!
Vsaka čast tistim staršem, ki jim uspe imeti "obvladljivega" otroka, brez takih ukrepov! Ampak starši ki jim "zbeži" včasih niso slabši od tistih ki jim "ne zbeži"....

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tepež - 2.
16.6.2009 15:14:16   
ronja
zanica, požgečkaj jo, to pali, da spustijo, ker se začnejo režatuser posted image

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tepež - 2.
17.6.2009 6:53:15   
mamamajča
Jaz sem zelo proti fizičnemu kaznovanju otroka, raje dam kako vzgojno kazen. Če ga npr. za uho potegnem, se mi itak smeje, torej?
Sem ga pa res zadnjič po riti in to samo zato, ker mi je x-krat splezal na pult, medtem ko sem jaz na balkonu dajala perilo sušit.
In je padel.
In kljub temu, da je padel in sem ga neštetokrat opozorila, odnesla iz kuhinje, ......, je letel nazaj na pult.
Pa sem ga po riti. In ne zato, ker so mi spustili živci, ampak enostavno zato, da bi si nekak zapomnil.
Pa saj si ni. Je bil v roku nekaj minut nazaj na pultuuser posted image

Ko me pa res spravi predaleč, ga pa odnesem v njegovo sobo na "hlajenje," sama pa grem zadihat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tepež - 2.
22.6.2009 22:55:48   
plotka
Zame je nasije pač nasilje in naj bo to ena čez rit ali klofuta ali ... Poanta vsega skupaj je ista in sicer, da je za izbruh nasilja med otrokom in odraslim vselej odgovoren odrasli, prav tako je odgovoren za nasilje med sorojenci, prijateljčki v vrtcu, šoli... Odgovoren je tisti odrasli, ki bi se moral v še tako napetih trenutkih obvladati, saj z svojim zgledom uči otroka. Najhuje od vsega pa je, da ta isti odrasli, ki je dvignil roko nad otroka, nato svoje dejanje opravičuje z otrokovim, naprimer: sam si prosil za to, ker me nisi ubogal ali pa tako mi je hudo, ker sem te udarila, ampak kaj pa si naredil to ali to... In nato se vzgojijo otroki, ki svoje napake opravičujejo z napakami drugih.

Zato se zahvaljujem svojim staršem, čeprav sta oba zelo temparamentna, da me nista nikoli v življenju udarila, da sta me naučila reševati težave brez uporabe nasilja, da sta me spoštovala od malih nog kot osebo z lastnimi potrebami, me upoštevala, mi dovolila tudi s kričanjem izražati svoje želje in potrebe...

In če pozorno preberete odgovori forumašev, boste kaj hitro ugotovili, da tisti, ki nismo v življenju prejeli nobene klofute od svojih staršev, konflikte z otroci rešujemo nenasilno. Za kar pa mi verjamite, da je včasih hudo trnova pot. Sama to dobro vem, imam namreč 2 fanta, ki mi brez težav nekaj tedensko "dvigneta pokrov".

Naredim pa isto kot je zapisala Mič II:

Pokrov zaprem.
Globoko diham.
Povem jasno in glasno, da se to ne pocne.
Če to ne pomaga se za 3 minute umaknem, da zbistrim misli.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tepež - 2.
23.6.2009 12:26:22   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: plotka



In če pozorno preberete odgovori forumašev, boste kaj hitro ugotovili, da tisti, ki nismo v življenju prejeli nobene klofute od svojih staršev, konflikte z otroci rešujemo nenasilno. Za kar pa mi verjamite, da je včasih hudo trnova pot. Sama to dobro vem, imam namreč 2 fanta, ki mi brez težav nekaj tedensko "dvigneta pokrov".



Kaj zdaj to pomeni? Da tisti, ki smo jih pa dobili po riti, smo pa zdaj nasilni do svojih otrok?

Sicer se pa z večino napisanega strinjam, predvsem s tem, kot si sama napisala- ne moremo otroka udarit, potem pa naredit celega haloja, ko je otrok udaril nekoga drugega. Zakaj? Ker smo mu sami pokazali, da je to opravičljivo.

Jaz bom pa napisala tebi čisto kontra- prav zato, ker sem jih nekoč neštetokrat dobila krepko po tazadnji, se trudim, da bi se do mojega otroka obnašala drugače.
Saj me starša nista pretepala, ne vem, da bi nekak strašno trpela, ampak če je bilo res kaj hudo narobe- po riti. In če ne druga, sem se naučila, da jaz do svojega takšna nočem biti.

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tepež - 2.
23.6.2009 18:21:00   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Jaz bom pa napisala tebi čisto kontra- prav zato, ker sem jih nekoč neštetokrat dobila krepko po tazadnji, se trudim, da bi se do mojega otroka obnašala drugače.
Saj me starša nista pretepala, ne vem, da bi nekak strašno trpela, ampak če je bilo res kaj hudo narobe- po riti. In če ne druga, sem se naučila, da jaz do svojega takšna nočem biti.




Ja, tut tako se da naučit nekaj... Sicer eni se tut tako nič ne naučijo...sam kaj čmo...

Sam...a ni bolj fajn naučit se tako kot se je plotka?user posted image user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tepež - 2.
23.6.2009 19:46:33   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


Sam...a ni bolj fajn naučit se tako kot se je plotka?user posted image user posted image

Itak. Ampak hočem povedat, da naše telesno kaznovanje otroka ni nujno pogojeno z načinom kaznovanja iz našega otroštva. Je res boljše iti zadihat, pa je situacija v sekundi manj črna

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tepež - 2.
24.6.2009 9:04:38   
plotka
Mamamajča ni bilo tako mišljeno, da vsi tisti, ki ste jih kot mali dobili po riti tudi tepete svoje otroke. Bila je samo opazka, da tisti, ki so kot otroci sem ali tja dobili po riti, lažje sprejmejo dejstvo, da pač ena po riti ni nič hudega.

Tudi starši, ki udarijo se razlikujejo med sabo, prav tako se razlikujejo posledice, ki jih udarci pustijo otroku. Imamo starše, ki uporabo nasilja razumejo kot nekaj normalnega in s tem verjamejo, da je nasilje bistveni del odgovorne vzgoje. Potem imamo starše, ki posegajo po nasilju kratko malo zato, ker imajo to moč; takim staršem sta cilj nadzor in premoč in od vsega najbolj cenijo ubogljivost. Potem pa imamo tudi starše, ki otroka sem ali tja udarijo, a se zato počutijo zelo slabo.

Posledice za otroka so lahko tudi zelo različne, nekdo jih lahko dobi samo enkrat po riti, pa si ne opomore, drugi jih lahko dobijo ničkolikokrat pa  posledic niti ne čutijo. Vendar je tudi to, kako resno bo dojemanje nasilja pri otroku, odvisno od staršev. Predvsem od tega kako prevzemajo odgovornost za nasilje.

Vendar pa vseeno ne smemo pozabiti, da ima nasilje nad otrokom, prav tako težo kot nad odraslim. To se pravi, kratkoročno ustvarja tesnobo, nezaupanje in občutek krivde, dolgoročno pa pičlo samospoštovanje, jezo in nasilje. Torej "z eno po riti" starši učijo otroke, da naj ne spoštujejo niti svoje niti tuje telesne in duševne integritete.




(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tepež - 2.
24.6.2009 9:21:58   
eva1
Čudno da ni naša generacija, ali še tista pred nami totalno zavrta, čustveno nestabilna, in ne vem kaj še ,ker smo jih včasih dobili čez rit, včasih(desetlejta nazaj) še kaj hujšega...ampak se ni dogajalo to, kar se dogaja sedaj-to nespoštovanje otrok do družine, bratcev, učiteljic, družbe..vsi smo imeli neke meje, za kar sedaj težko rečem....
V drugo se sploh spuščati ne mislim, da katera ne bo narobe razumela, daleč od tega da tepem otroke,je pa res da sta včasih tudi kakšno čez rit dobila...

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tepež - 2.
24.6.2009 10:04:47   
plotka
Vidim, da se bo spet razvila debata dolga 10 straniuser posted image .

No ja, da ni bila generacija moje mame zavrta se ne bi strinjala. Je zelo boga boječa, boji se izgube službe, izgube spoštovanja... Kolikokrat ste slišali od svojih staršev "kaj pa bodo sosedi rekli?" ali pa "poglej tega in tega kako je priden!" Še sama se morem velikokrat ugritniti v jezik, da ne izgovorim materinih stavkov, ki prav tako škodijo in omejujejo otrokov razvoj.

Naša generacija je ža malo manj zavrta, zato postavlja svojim otrokom drugačne meje, ima drugačna pričakovanja...

Generacija mojih sinov pa se svoje bolečine, vrednosti itd. mnogo bolj zaveda, kot so se vse generacije do sedaj. Ko pomislim, kako mi je 6 letnik sposoben reči "mami ne gnjavi, nisem naredil nič kaj takega, da bi me lahko tako kregala" mi dvigne pokrov, ampak ko globoko pogledam, vidim, da ima že pri 6 letih svoje norme pravilnega. No ja to pa tudi ni tako slabo, a ne.

Pa še o današnjem nasilju, mogoče je vse skupaj posledica, da je čedalje več otrok pripravljenih izražati svojo bolečino javno, z destruktivnim vedenjem. Mogoče je posledica liberalizacije družbe. Mogoče pa je nasilje vedno bilo in se o njem ni nikoli govorilo v tolikšni meri kot se danes. In ja nasilje bo vedno obstajalo, vsaj dokler odrasli ne bomo začeli prevzemati odgovornosti za nasilje, telesno in duševno, kakršno še kar izvajamo nad otroki.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tepež - 2.
24.6.2009 12:53:31   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: plotka



No ja, da ni bila generacija moje mame zavrta se ne bi strinjala. Je zelo boga boječa, boji se izgube službe

Zato si zavrt, če se bojiš izgube službe? Si pomislila, da se lahko izgube službe bojiš zato, ker s svojo plačo preživlješ družino? In ker, če ostaneš brez plače, ostaneš brez sredstev, da lahko svojim lastnim otrokom nudiš dostojno življenje?
Oposti, ampak to je daleč od zavrtosti...

In globoko se strinjam z evo- nekoč nismo tepli učiteljic, nismo skakali po stolih, nismo človeku pljuvali v obraz, kot to danes doživljamo. Zato, ker smo bili disciplinirani, ne ustrahovani.

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?