|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 9:09:14   
julči
Živ,

z možem sva oba navdušena nad lepotami naših planin, hribov in ko nama je dopuščal čas sva vedno kam skočila. Ko smo pričakovali detece pa sem velikokrat slišala, ja da pa z dojenčkom do 1. leta starosti ne smeš višje od 1000 m??? Kao preveč višinske razlike, možgani ne dobijo dovolj kisika,... Vidim pa da veliko hodite torej to ne drži.A vseeno- je verjetno fajn začeti s kakšnim manjšim hribčkom. Naša mala je stara 4,5m in se kar ne morem odločiti, da bi jo v kengerujčku npr nesla na Šmarno G, ker se mi zdi, da ji ne paše najbolj( bi mogla bit pa not vsaj 2 h), tako da prakticirava le po domačem gozdu. Pri koliko mesecih ste vaše user posted image nesli v kengurujčku za daljši čas, npr.3-4 h. In kako visoke hribe ste oblezli?
Drugače pa v kratkem načrtujemo nakup kvalitetnega nahrbtnika, ker že res pogrešam hribe
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 9:18:42   
fricka
Tudi midva sva navdušena hribolazca, pa sva kmalu padla na realna tla. Za velike višinske razlike je potreben čas, otrok pa zelo dolgo ne zdrži v nahrbtniku. S kengerujem smo šli npr. na Šmarno, do Tamarja, na Jošt,... Z nahrbtnikom nekoliko dlje. Se je pa vedno po dveh urah naveličala nahrbtnika in smo imeli cirkus na sredi poti. Počasi pa je ovira še dodatna teža, ki te na dolgih in strmih vzponih zelo utrudi. Vsekakor je pa bolje kot sedeti doma.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 9:22:05   
fricka
Aja, v nahrtnik jo pa lahko daš šele taktat, ko bo samostojno zelo dobro sedele- ne prej kot pri 9 mesecih. Zakaj pa bi morala biti za na Šmarno 2 uri v kengeruje? Na šmarno rabiš 30- 45 min odvisno od forme, jo na vrhu vzameš ven, potem pa spet dol. To se mi sploh ne zdi prehujo. Bolj moraš paziti, da je ne zebe v nogice.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 11:17:25   
norge
Ja, midva sva tud navdušena nad hribi in sva mela tud v planu kam bomo vse šli z bebiko... Pa smo se kmal postavili na realna tla, v ruzaku ni bil prav rad, če je zaspal je še šlo kakšno urco, drugače pa smo mogli pet, plesat in animirat okoli tistega nahrbtnika, da je vsaj kaksnih pet minut zdržal... Potem, ko je bil pa večji je pa tudi tako težek, da kaksnih večjih pohodov niti ne zmores, oziroma je zelo utudljivo. Mi zdaj, ko je star tri leta prakticiramo kar hojo, do koder pač lahko....so pa bolj to variante okoli kaksnih jezer, ob reki, do slapov...samo na kaksen hribcek po gozdu ga prevec ne fascinira in je hitro dolgcas.. Ampak, nikoli se ne ve..mogoce bo Vasa pa ful rada v nahrbtniku user posted image in boste lahko veliko hodili..eni so namrec kar srecni videt v nahrbtniku... Aja, glede visine pa nimam pojma...user posted image

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 18:25:01   
leda
hja, glede nahrbtnika. mi smo ga prakticiral in to zelo uspešno, od 7. meseca. res je takrat že ok sedela, sem pa za zihr vprašala še fizioterapevtko (je bla mal hipertona) in ni imela nič proti. je pa res odvisno od otroka. naša je not zelo uživala, le pazit je treba, da se dovolj pogosto ustavljaš. in mrzle noge, ja, to je tut pri nahrbtniku problem.

no in danes, ko je triletnica, je tut navdušena pohodnica. mamo sicer en kup obredov (od palčkov s čokoladami na vrhu do knjige za štempiljke), ampak brez večjih animacij med hojo je sposobna tut tri ure hodit do vrha.


tko da, držim pesti, da je tut vaša punca take sorte. je ful fajn.

le

ps. čeprav malce pa pogrešam visokogorjeuser posted image

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 18:26:46   
leda
aja, višina. nimam pojma, smo bli pa zihr večkrat preko do njenga prvega leta...ne glih ful, ampak skoraj vsakič pa.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 19:21:57   
Primoza
Kar se tiče višine ni podatkov da bi le-ta škodila, vsaj do nekje 3000 m. Tako je večja ovira kot višina nevarnost padajočega kamenja v visokogorju, tako da se je treba prilagoditi in obiskovati poti, kjer tega ni oz. ne hoditi takrat ko je gneča.

Obstoji kar nekaj 2000-akov, ki so brez problema dostopni z nosilko, med drugim Viševnik nad Pokljuko.

Pride pa se tudi na Triglav, čeprav je za to potrebno izbrati kka jesenski dan z inverzijo, ko ni več gneče, zrak pa je suh.

Je pa dobro da se hodi hitro, seveda brez tresljajev in da je človek natreniran. Drugače pa je bolj ostati na nižjih vrhovih.

Ker pa se dojenček od dojenčka razlikuje, boste kmalu sami ugotovili, do kje lahko greste ne da bi dojenček pri tem trpel. Kakšni se zelo radi nosijo v nahrbtniku in tudi velikokrat med zibanjem zaspijo, drugi spet ne.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
2.10.2008 21:24:23   
julči
Oj, hvala vsem za odgovore!
Ste mi dali za mislit... sem mela že naštudiran, da bomo kupili Vaudejev (sem prav napisalauser posted image ) nahrbtnik za malo, ampak glede na to da se v kengurujčku noče nosit (po 20 min protestira) bo verjetno podobno v nahrbtniku? Je pa kar drag... večkrat jo nesem tudi v slingu, kjer ji bolj paše, pa tudi ne predolgo.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
13.3.2009 20:58:50   
mala zirafa
Glede višine vprašaj dr. na med over net.Prvič slišim to glede višine.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
13.3.2009 21:49:31   
Tina 28
Mislim, da je pri doječkih bolj problem, da ne znajo izenačevat pritiska..ne pa redek zrak. Torej bi otroci, ki živijo v višjih legah imeli precejšnje probleme. Zna jih potem tiščat v glavi in jim je zelo neugodno. Ravno razne gondole in nihalke so problem, ko gre vse porehitro.

Drugače se pa naša ni hotela nositi v kenguruju...no ni ji tolk pasalo...zdaj pa kakšno uro in pol zdrži v nahrbtniku. Sicer še nismo velik prakticiral...ampak v starosti 9 M je otrok bolj zvedav...iz nahrbtnika paje dober razgled.

Vsekakor se ti ne mudi z nakupom nahrbtika..samo mogoče ji bo pa kasneje všeč. Je čisto drugače kot kenguru. Čez čas si sposodi od znancev...pol boš pa videla ali se splača. So primeri, ki so ga res kupovali z brezveze...

No..primer..meni je pa mala histerijo zganjala, ko sem jo hotla na sling navadit. user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Torej ni res?!Višinska razlika
13.3.2009 21:50:40   
Tina 28
Uf..saj tole je pa precej star post...ste pa verjetno že v nahrbtinku...upam, da steuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?