|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 10:20:14   
Paandora
Pozdravljeni vsi skupaj.
Imam par vprašanj glede omenjenega naslova. Namreč pri meni je stvar sledeča. Bila sem 7 let v zakonu kjer sta se nama rodila dva otroka. Po 7 letih sva se z možem odločila za ločitev in se razšla kot najboljša prijatelja. Sedaj z novim partnerjem pričakujem tretjega otroka. Seveda me ob vsem tem grizejo dvomi in se sprašujem iz dneva v dan kako bodo stvari stekle. Zanima me kako imate to vi porihtano? Npr. Jaz sem priimek od moža obdržala. Tako da imam istega kot moja malčka. Za tretjega otroka si tudi želim da imava isti priimek pa tudi da ima od očeta ampak dva priimka bosta težje izvedljiva ker mislima imet dve imeni če bo punčka. Kako ste vi to reševali s priimkom? Moj partner pravi da naj ima otrok isti priimek kot mamica in bratca. Da ne rabi imet še njegovega. Neveva kako se kasneje v življenju otroci spopadajo z različnimi priimki.. ko jih ljudje konfrotirajo z raznimi vprašanji.
Pol še me zanima.. ko otrok gre k očetu a si kdaj drug otrok zaželi it z njim? Kako v teh primerih postopate. Jaz vem da bi bivši vzel vse tri. Isto bi jaz njegove. Ampak ali je to pravilen odnos. Ali je boljše striktno ločit. Čeprav si sedaj ne predstavljam za en vikend bratca ločit. Ker to bi bil tak jok in pogrešanje da joj. In verjetno bo s tretjim ista navezanost. Za odgovorje vam bom zelo hvaležna. Pa še to... ali vaši otroci novega partnerja kličejo po imenu.. ali ima kakšen vzdevek? Sploh če še je en otrok ki pa ga kliče ati.
Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 11:34:23   
RIJA*
đisz, vi ste vsi malo ubrisani user posted image

a otrok se bo pisal po bivšem možuuser posted image

svašta...

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 11:42:14   
Paandora
Ne Rija.. po meni. Jaz imam ta priimek in moja otroka.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 11:46:19   
malaMravljica
zakaj pa se ne bi pisal po bivsem mozu, saj bo hodil tudi na vikende k njemu user posted image user posted image

ja, meni je to smesno. Jaz bi dala priimek po ocetu oz tudi sama ne bi obdrzala priimka od bivsega moza, ker mi je to mimo. In tudi ne bi tretjega otroka posiljala na vikend k bivsemu. Kristus ja, saj pol lahko tudi ustanovite skupno bivalisce, ce ste taki frendi in vse stima. Je novemu partnerju to tudi vse ravno oz nima nekega mnenja?

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 11:54:46   
Paandora
Kje lahko izbrišem temo? Ker tu nima smisla kaj obljavljat. Ene in iste članice, ki vsako temo in vsakoga popljuvajo.
Hvala

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 12:28:28   
Stanislava_
Možev priimek obrži kaj nekaj ljudi. Saj če se ločiš, še ne postaneš svetovni sovražnik.

Otroku, ki je na poti, bi dala oba priimka, svojega in od očeta, ali samo od očeta.

Vsekakor pa je samo priimek, nič več. Važno je, da se imate radi in se spoštujete.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 16.1.2016 12:29:35 >


_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 12:31:46   
Paandora
Hvala Stanislava.. vsaj ena normalna oseba. Najboljše da vzamem nazaj dekliški priimek. Otroka imata po očetu. Tretji otrok bo imel po svojem očetu. In to pa bo pol res zgledalo nekak al kaj? Ena družina trije priimki. Meni pač veliko pomeni da imam isti priimek kot moja otroka. In nikoli mi ni padlo na pamet da bi vzela nazaj dekliškega.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 12:39:42   
Vijoličarka
Po moje je vsebina pomembnejša od forme. Meni se zdi super, da sta z bivšim partnerjem ostala v normalnih človeški odnosih. in da vsi skupaj nekako gledate na otroke kot otroke, ne po lastninskem principu. To je tisto, kar šteje.

Glede priimka je v bistvu vseeno, četudi nekoliko nenavadno, da se bo pisal tako, kot prejšnji partner. Jaz osebno bi sicer dodala priimek biološkega očeta in izbrala samo eno osebno ime, ker itak ponavadi ljudje uporabljajo samo enega, četudi imajo dva. Se mi zdi tako bolje. Dejansko pa ne more nihče vedeti vnaprej, kaj bo temu otroku pomembno. Lahko mu bodo priimki zelo veliko pomenili, lahko pa ne kaj dosti.

Kar se tiče obiskov starejših otrok pri bivšem partnerju in status prihajočega otroka, se mi zdi, da si mogoče delaš skrbi na zalogo. Zdaj si še noseča, potem dojenček še nekaj časa ne bo hodil sam nikamor. Popolne enakosti itak ne boš mogla doseči, ker ta otrok bo imel to prednost, da bo vsak dan s svojim biološkim očetom, prva dva pa samo za vikende. Če se vsi dobro razumete, ni vrag, da v pravem trenutku ne boste našli prave rešitve, pa če to pomeni, da bo šel včasih zraven, vedno zraven ali pa nikoli.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 12:43:45   
Paandora
Vijoličarka... najlepša hvala. Ja vsem so nam otroci na prvem mestu in njihovo dobro je za nas najpomembnejše.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 15:27:57   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Po moje je vsebina pomembnejša od forme. Meni se zdi super, da sta z bivšim partnerjem ostala v normalnih človeški odnosih. in da vsi skupaj nekako gledate na otroke kot otroke, ne po lastninskem principu. To je tisto, kar šteje.


Se strinjam.

Saj ni treba, da z bivšim načrtujete skupne dopuste, je pač le bivši user posted image , ampak neka občečloveška komunikacija in odnosi, ki zahtevajo skupne in morda še kakšnega otroka, so vedno dobrodošli. Itak pa nikoli ne veš, kako se življenje obrne, tako da načrtovati na zalogo ne moreš...ampak če situacij že vnaprej ne poslabšuješ. temveč razmišljaš kot dober človek, si naredila veliko. Kako se obrne pa itak ne veš.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 15:34:38   
mateyka
za ostalo nimam izkušenj, za priimek pa tako; jaz bi dala novemu članu dva priimka, mogoče hypen. in to samo v primeru, če res hočeš, da si en priimek otroci delijo. drugače je meni to, hm - nelogično. glede na to, da ste družina ampak, niste "vsi od enega", jaz to ne bi ignorirala v priimkih. razen, če ti je nerodno pred ljudmi ? če to ni problem, ne vidim razloga. trenutni mož zna met extra delo pri prehodih čez internacionalne meje, ker nimata istega priimka, samo ne vem koliko mislite potovati, ko bo še mladoleten. meni osebno ni nekaj "nedružinskega", če ima kdo dodan extra priimek ali drugačen priimek. meni osebno je bolj logično recimo, da je en priimek "stalni", ostali dodani glede na koga je kdo vezan (kdo je oče/mati). ampak to sem jaz, ti si ti in si zrihtaj kot vam najbolj ustreza. ne se preveč ozirat kaj se drugim zdi, ker nikoli ne boš 100% vsem ustregla.

p.s. mi imamo dva priimka, ker je tako najbolj praktično/lažje za nas. je pa tudi tako, da se jaz počutim slovenka in sem svoj priimek obdržala (dodala njegovega) in tudi otrok ima oba, ker je od obeh in sem želela ohranit opcijo, da lahko občuti pripadnost obeh nacij v svojem priimku, če jo ima že v krvi. po 18 letu in ob poroki se itak lahko odločijo sami, to da... user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.1.2016 15:35:05 >

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 15:56:43   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Meni se zdi super, da sta z bivšim partnerjem ostala v normalnih človeški odnosih.



to se zdi tudi meni super...vendar pretiravati pa vseeno ni treba user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 16:17:44   
mateyka
če so odprta in napredna družina, ki JE raznolika in tega ne skriva (je-bi ga, tko pač je, da so), se bo otroke učilo, da mata starejša dva drugega očija in mali pač drugega in da se zato drugače pišeta. vseeno so lahko zelo povezani (s prvim očetom, itd.), pa zato ni nujno treba da se piše po njemu. koneckonev gradijo otroci svojo čustveno vez, ki ni določena ali pogojena s priimkom. travma od tega drugačnega priimka pride samo, če starši na to reagirajo neprimerno. če so starši OK, zadovoljni, jih ne moti raznolikost priimkov in to sprejmejo kot del svojega življenja, bodo tudi otroci to jemali kot samoumevno in neobremenjeno. to je vse.

je sicer še ena opcija - da si vsi spremenite priimek v enega in istega. tudi oba očeta. to je možno, čeprav dokaj nenavadno. mogoče je to še najbolj "fer" do vseh... mislim, zakaj bi se vsi po prvem možu pisali? izberite si svoj novi skupni priimek, ki nima vezave na nobenega. mogoče celo, da vsi izberete mamin dekliški priimek? koneckoncev vsi otroci prihajajo od iste mame? naj se očeta prilagodita raznolikosti....

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.1.2016 16:18:10 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 16:56:34   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Paandora

Hvala Stanislava.. vsaj ena normalna oseba. Najboljše da vzamem nazaj dekliški priimek. Otroka imata po očetu. Tretji otrok bo imel po svojem očetu. In to pa bo pol res zgledalo nekak al kaj? Ena družina trije priimki. Meni pač veliko pomeni da imam isti priimek kot moja otroka. In nikoli mi ni padlo na pamet da bi vzela nazaj dekliškega.


Jaz nisem poročena......živim v izvenzakonski skupnosti......hčerka ima možev priimek, jaz pa pač svojega, drugačnega od njiju.....meni priimek ne vem kaj ne pomeni....je le zgolj priimek......

Če pa tebi priimek toliko pomeni, pa ja najlažja varianta ta, da tvoj sedanji partner spremeni priimek v priimek tvojega bivšega partnerja, pa bo stvar urejena.....po moje je tako najbolj enostavno in bo cela družina imela isti priimek.......user posted image

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 17:54:15   
Paštetka
Večina moških bi bila proti, če bi partnerka samo omenila, da bi imel otrok mamin priimek. Da pa je to v bistvu priimek od bivšega pa bi se (dam stavit) 99,9 % moškim sfuzlalo user posted image

Če se s tem strinja tvoj partner, bi ti samo rekla, da brez skrbi, ker se bo vse zrihtalo in boste sproti reševali situacijo in se dogovarjali. user posted image

Brezveze je vnaprej iskat probleme, če, ko ... Ko bo, bo!
user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
16.1.2016 18:27:34   
liliana
Sicer pa ima otrok, no tudi odrasel, lahko dve imeni in dva priimka....tako da, avtorica teme, tudi če bo punčka, se bo lahko opremila z dvema imenoma, tvojim priimkom in priimkom očeta......

Kako bo pa potem to za naprej, ko se bo tvoja punčka želela čez 25 ali 30 let poročiti in tako zakomplicirati kot ti, pa je drugo vprašanje.....vendar na koncu vedno ostane opcija ustavno sodišče in človekove pravice.......

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 1:27:55   
nejcko
Mi smo družina dveh priimkov. Mož je dodal mojega, jaz njegovega, otroci imajo oba. S te strani meni ni nič čudno. Če si ti "posvojila" priimek bivšega moža in je to zdaj tvoj priimek, je to pač tvoj priimek. Verjetno te je z njim vred vzel tudi novi partner user posted image . vse ostalo je pa stvar dogovora.

Kar se tiče tega, da bi šel "novi" otrok kdaj k očetu svojih polbratov ali polsester, pa prav tako ne vidim nič spornega. Poznam kar nekaj primerov, kjer taka druženja prakticirajo, in meni se to zdi zelo lepo. Konec koncev naj tukaj ne bi bili pomembni starši, ampak otroci, kajne ... torej če je bivši pripravljen poskrbeti še za polbrata ali polsestro svojih lastnih otrok (in seveda ti enako), se meni to zdi samo pohvale in spoštovanja vredno dejanje.

Sicer pa bo čas pokazal svoje, zato se nikar ne sekiraj na zalogo user posted image

< Sporočilo je popravil nejcko -- 17.1.2016 1:28:53 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 1:33:49   
nejcko
Aja, še to ... poznam primer, kjer otrok kliče očeta svojega polbrata oči (kot ga pač kliče polbrat), svojega očeta pa ati. In vsi vejo, kam kdo paše user posted image I

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 20:34:51   
Paandora
Hvala vsem za lepe odgovorje.. ste mi res pomagali. Ja moj bivši si želi imet stik tudi s tretjim otrokom in je rekel da mu ne pade na pamet da ta tretjega nebi vzel k sebi ko bi njegova dva šla k njemu. Je mnenja, da bratec/ sestrica njegovih otrok sta tudi del njega. Jaz sem za njegove bodoče otroke istega mnenja. V glavnem glede stikov bo tako kot si bodo želeli otroci in nihče nebo nasprotoval ničemer. Glede priimkov pa se še bomo pogovorili. Res hvala vsem za mnenja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 21:02:38   
patrino
Je mnenja, da bratec/ sestrica njegovih otrok sta tudi del njega.


Sori, a je to kakšna mehiška nadaljevanka ali kaj ? Ali se po ta novem ljudje razhajajo zato, ker se tako fino razumejouser posted image .
Če je v reali tako vse vredu in ste se bili sposobni takole super zmeniti glede stikov otrok in obiskov, potem bo tale dilema v zvezi s priimkom mala malca za vas.
Malo za šalo malo zares:
Predlagam da ustanovite komuno v kateri vsi živite - vključno z bivšim in imate vsi enak priimek. Nekaj v stilu cvetja- npr. hibiskus ali pa kakteje ali nekaj takega...

Si kar predstavljam reakcijo mojega sedanjega, če bi mu kdaj predlagala, da najini otroci prevzamejo priimek mojega novega partnerja.user posted image



_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Paandora)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 21:19:41   
nejcko
Meni je zanimivo nekaj - vedno se pričakuje, da bo novi partner sprejel otroke, ki jih ima npr. partnerica od prej. Vsi ploskamo, kako je to lepo, če novi partner otroku "nadomesti" očeta, se z otrokom ukvarja, ga sprejme za svojega itd.

Čudno se nam pa zdi, da bi neki bivši takisto sprejel otroka svoje bivše, polbrata svojega lastnega otroka user posted image

Pa saj to ne gre zdaj, da bo ta "tretji" otrok pa kar pri vseh stikih vedno zraven. V prvih letih svojega življenja gotovo ne, kasneje pa mogoče. In zakaj ne, če si bi tega želel in si bo tega želel tudi bivši partner user posted image

Malo ste preveč zapopadle, no user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 21:39:30   
patrino
V bistvu je meni tole tako sanjsko fajn, da je kar kičasto in neverjetno. Ne to, da nekdo sprejme otroka svoje bivše, bivšega. To, da se ljudje po razhajanju in ločitvi tako zelo dobro lahko zmenijo, da je npr. bivši dečko čisto pri volji k sebi vzet otroka, ki ga ima bivša z novim in mu " posodit" priimek. In ta novi tipson se kar strinja, da njegovo dete dobi priimek od bivšega. user posted image Saj je res ko pravijo, da kjer ni foušije je za vse dost. Samo tako tolerantni, razumevajoči, demokratični in širokogrudni ( ali kak do strele bi to poimenovala), se ponavadi ne ločujejo in razhajajo.
Razmišljam pač.
Mogoče smo samo pri nas tako zahojeni user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 22:37:01   
nejcko
Mah, a veš, patrino, to niso zdaj neki zelo pogosti pojavi. V bistvu so res zelo zelo svetle izjeme, ampak se najdejo. Jaz npr. lahko od vseh ločenih parov, kar jih poznam, pa reciva, da jih poznam ene 10-15, pač poznam dva primera, kjer bivši in bivše in moji-tvoji-najini-vajini otroci čisto fajn funkcionirajo.
Mani osebno je to res pohvale vredno, je izraz zrelosti, ker dejansko pa ostalih 98 % parov funkcionira po principu; ubij sovražnika in če je možno, še njegovega otroka. In se koljejo med sabo, se prepucavajo preko otrok, in meni je to grozno žalostno. Da ena zrela, odrasla oseba ni sposobna iti preko nekih svojih principov in užaljenosti.
In dejstvo je, da so tukaj otroci res najmanj krivi za vse, so pa itak največje žrtve takih prepucavanj.

In v teh dveh primerih, ki jih poznam (in sem res vesela, da jih poznam), vem, da so zadovoljni vsi. In drži kot pribito - kjer ni foušije, je dovolj za vse. In dejansko so tudi vsi členi v tej verigi zadovoljni. In kar je najbolj pomembno - zadovoljni so otroci. In sem prepričana, da bodo zrasli ravno zaradi te svoje izkušnje v zadovoljne ljudi. In samo to šteje.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
17.1.2016 22:43:45   
patrino
Ok saj tudi jaz poznam nekaj ljudi v naših koncih, ki čisto zmerno vozijo tole bivše in trenutno partnerstvo vključno z otroki. Vendar mi tole s priimkom , ki ga bi bivši dal otroku , ki ga ima njegova ex s sedanjim partnerjem, mi je pa na novo odkrit ekstrem s hipijevskim vonjem Pa saj nima veze. Glavno da se imajo radi user posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 17.1.2016 22:44:46 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Tretji otrok z drugim partnerjem..
18.1.2016 0:01:49   
madjanca
user posted image user posted image user posted image za super odnose..

Poznam dosti zgodb, ko sta se starsa odlocila za locitev, pa se vedno odlicno shajajo. Enostavno so ugotovili, da v istem gospodinjstvu ne morejo peljati in da med njimi ni tiste iskrice. Ostali pa so pravi prjatelji..

In tako kot je ze zapisano, podpiram tiste, ki so tako zreli..

Kar pa se tice priimkov pa je bilo v vecini primerov tako, da so otroci dobili priimek oceta.. in meni se ne zdi nic spornega, ce imajo otroci razlicne priimke. Poznam celo primer, kjer so stirje otroci paa ima vsak svoj priimek.. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?