|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trije meseci
31.8.2004 15:53:00   
mala Zala
Pozdravljene, mamice!

Moja punčka bo v četrtek stara (že!!) tri mesece. Kdaj so se vaši otročički začeli nosit pokonci, brez podpore glavice? Naša mala Zala bi že kar sedela. Ves čas se dviguje pokonci, tudi v ležalniku, pa ne vem, ali jo lahko pustim in koliko časa.

Kdaj ste začele otročke nositi v kenguruju? Eni pravijo že od dveh mesecev, kar se mi zdi absolutno prekmalu. Še pri treh sem skeptična.

S katerimi igračkami se najraje igrajo? Moja ima najraje, da se z njo pogovarjamo, ji delamo brrrrr, ggg, skratka, da se mi igramo z njo. Kakšnega posebnega veselja do igračk še ne kaže. Mogoče malo potipa piščančka ropotuljico ali pa račke za na voziček, pa obešanka nad posteljico ji tudi ni ne vem kako zanimiva. Rada pa posluša "pojoči sonček", ki ga imamo obešenega nad previjalno mizo.

In kako ste kaj ve, mamice? Kako zlaufate z vodenjem gospodinjstva - mislim čiščenje in to... Jaz že kar malo zamižim na eno oko, raje izkoristim dragocen čas z mojo punčko.

Pa lepo se mejte v tem deževnem popoldnevu!:zajcek::zajcek:
mZ
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Trije meseci
31.8.2004 17:11:28   
Seven*
Iii! Moj Jakob bo pa v petek star tri mesece. Najraje ima eno plisasto zivorumeno zirafo, igra se rad tudi pod mostom in v posteljici opazuje obrobe.

Glede gospodinjstva. Najvec postorim ob vikendih, ko ima fant malega. Zdaj bi se pa se morala ucit, pa mi ne znese. Pa zelo sem utrujena. :(( Sploh se ne morem naspati.

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Trije meseci
31.8.2004 17:50:08   
Katjuša & Daša
Moja princeska je bila v petek stara tri mesece. Tudi ona se noče ?pestvat? kot je za dojenčke pravilno ampak bi samo čičala. Parkrat na dan jo malo dam sedet, potem imam pa slabo vest. Kaj pa če...? Če pa se v stolčku ali vozičku sama dviguje jo pustim, saj s tem utrjuje mišice in mislim, da ji ne more škodovat. Saj jo ne morem dol tišat ane? Jaz sem kengerujčka kupila pri dveh mesecih in je bila not 20 minut ostale poiskuse pa je jokala, tako da sem ga nesla nazaj v trgovino in kupila ruzak za dojenčke po 10 mesecu. Sem se odločila, da otroček pač sedaj rabi bolj mojo toplino, kot kengerujčka. Daša se najraje igra z mojimi rokami. Ali pa si usta stlači pleničko, tisto, ki jo imam za brisanje sline. Za igračke pa ni nevem kako zainteresirana. Par minutk pa ima dost.

Glede gospodinjstva pa bolj šepavo. Plenice že zlikam. Kuha tašča. Hvala taščici za dobra kosila. Ostalo pa na obroke, kadar mala spi. Pa tud ati (moj koruznik) kdaj priskoči na pomoč.

KATJUŠA

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Trije meseci
31.8.2004 19:05:40   
puncica
Tud najina punčka bo v četrtek stara tri mesece:bravo:. Naša pa je zadnje čase ful sitna, očitno te blesove kaplice D3 to delajo, no upam da bo čim prej mimo. Ima pa rada ropotulico, če nad njo ropočeš, pa levčka ful gleda ko ji ga obesimo, pa čebelce nad postlco. Pa sploh se smeje ko nora ko se pogovarjamo z njo. Pa zdaj spušča tiste glasove brrrr ven, pa vse popluva okol sebe, mi pa se smejimo :)-. Pa medvedki, ki jih ima napete pred vozičkom mal tu pa tam udari z roko, pa jo hitro začno živcirat, potem pa mormo odstranit:)- Pokonc bi bla pa skoz al pa vsaj na trebuščku, saj le tako lahko vse okol sebe vidi.

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Trije meseci
31.8.2004 19:21:27   
Nogavička
Hojla,

tukaj še eno dekletce, ki bo v četrtek staro tri mesece - naša Hana. Ravno včeraj je odkrila, da se da tudi z rokami premikati igrače na obešanki. In uspelo ji je tudi že podržati ropotuljico. Po malem se že pogovarja z gruljenjem, pa tudi vriska že. Ko jo primem za rokice, se že hoče sama dvignit.

Krčki nama še malo ponagajajo, drugače pa je pravi dobrovoljček. :):):)

Mi moramo biti s pospravljanjem kar pridni, saj imamo doma še pasjega otročička oz. bolje - pasjo pubertetnico. Ker Hano delno dojim, pri hranjenju s stekleničko vskoči oči, jaz pa akcija. Ne boste verjele, kako hitro je vse pospravljeno, če imaš časa samo 20 minut. Na kakšnem tekmovanju v hitrostnem pospravljanju bi bila sigurno prva (Ha, ha!). Ko pa Hana spi, si ponavadi vzamem čas zase.

L.p.

Tea:sloncek:

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Trije meseci
31.8.2004 21:16:51   
Blanka77
Najina Lana pa bo naslednji četrtek star tri mesece. Tudi ona bi bila ves čas v dvignjenem položaju. Rada je na trebuščku, dokler se ne utrudi, potem pa je jok, ker nič ne vidi. Obrača se s hrbta na trebuh. Danes je ropotala z ropotuljico. Džala jo je tako močno, da je imela čisto bele prstke. V vozičku ves čas dviguje glavico, razen kadar je pod drevesom ali trto in se listi premikajo. Z veseljem opazuje pojoči vrtiljak nad posteljico, pogovarja se z meter večlikim plišastim medvedom, danes pa je ugotovila, da ima tudi pikapolonica (iz telegrama) čudovito velike oči. Všeč ji je tudi račka, ki gaga.

LP
:metulj: Blanka

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Trije meseci
1.9.2004 10:22:02   
*
Ojla!:)

Moj sladkiš:duda: bo čez 15dni star 3 mesece in že dva tedna udarja z rokicami igračke pod mostom, zadnji teden pa jih prime. Če mu pa ne uspe, pa se krega in to kar na ves glas.9nebesa
Zadnjič je ugotovil, da je fino na trebuščku spati, zato se je odločil, da bo sam poskusil ta manever, seveda takrat ko mamica spi:zmeden:…prav fino mu je bilo, ko sem ga pogledala se je nasmejal tako prisrčno9nebesa:love:9nebesa:love:…jaz pa prestrašena…tisti dan je spal na trebuščku, ker drugače ni hotel. No, od takrat je pa to minilo, je pozabil, da se da tudi to. Sedaj čakam, da se bo začel spominjati…s hrbta na bok pa že dolgo vadi. Pod mostom se sam igra tudi uro in pol, potem omaga in zaspi. Rad ima, da oponašam glasove in pojem, tako kot ostali vaši malčki, najraje ima, če kakšno besedilo pozabim in zapojem la-la-la..takrat pa velik smeh…Hehhehe…to mu je tako všeč, ampak mora biti v besedilu pesmice, drugače ni smešno. Kot da bi se mi smejal, ker kiksnem pri besedilu. Že dva dni se tudi zelo zelo smeji, če ga mamica popapa…saj veste, nogice, rokice..:bravo:če pa ima tako sladke miscelinke, da ga moram popapati..no to mu je full smešno. Pa lupčka tudi že zna dati, ko se mu z cmoki približam, se kar nastavi. Jap, cartek je prišel že na svet.
Kar se tiče kopanja se opazila, da je dosti bolj aktiven, komaj ga držim…prej ni bil tako.
Težje ga previjam, ker tako maha s tem,i lepimi nogicami…smeji se kar vsakemu, ki ga pogleda v voziček..kak so sladki.:love:
Najraje se pa carta na mojih prsih in sicer pokonci in ne ležečki. On bi kar nekam šel.:bravo::bravo::bravo:
Edino strašno težko zaspi podnevi.:ups: Si navleče pleničko čez oči in potem komaj komaj zaspi. Rezultat tega, da ne zaspi takoj je tečka..in to velika…ne na moji dudici ne na umetni dudici in ne v naročju, samo v posteljici, malo postrani in pleničko čez oči. Pa še takrat ga vsak šum zmoti.:zmeden::zmeden::zmeden:
Zjutraj je pa priden…od 6. do 7. se pogovarja z pliškoti,..potem pa me pokliče za dojenje…
Seveda zna tudi ipiko uprizoriti..heheheh.
Spreminjajo se in karakter se oblikuje…prav srečna sem, da je vsak dan nekaj novega!

Lp!:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?