|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UMIVANJE ZOBKOV
16.10.2006 20:15:36   
zara3
Pozdrav!!!
Zanima me kako poteka pri vas umivanje zobkov??? Naši trije so stari 16 mesecev in imajo vsak po cca 10 zobkov in je umivanje takšno, bolj površno. Kolikor jim uspem jim umijem, potem pa jim kar pustim ščetko, da "drgnejo" še malce sami. Zobne paste še ne uporabljamo.
Skrbi me, da je vse skupaj bolj površno umito, žal jih ne morem pripraviti, da bi pustili umivati bolj temeljito, silit pa tudi ne želim preveč, da ne bi zaradi tega jokali.
No, mamice...kako izgleda to pri vas??

lp,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UMIVANJE ZOBKOV
16.10.2006 20:28:35   
daria78
Hmmm...če ti povem po pravici bi pri treh tudi jaz slej ko prej obupala, ker še pri enem sem včasih za umivanje zob porabila ogromno energije. Vendar sem vztrajala. Moral je držati odprta usta, ponavadi sva oba z možem delala AAAAAAA in ga vmes malo hecala. Potem sem ga vedno zelo pohvalila in mu govorila kako lepe bele zobke ima in sva jih skupaj pogledala v ogledalu.
Danes ima skoraj 3 leta in s tem nimam več nobenih težav. Točno ve, da je zobke treba umit. Najprej mu pustim krtačko, da se z njo sam igra in si umiva zobke. Ta čas si jih umijem tudi jaz. Potem dam na krtačko malenkost zobne paste (res le pikico) in mu dobro skrtačim vse zobe, po vrsti. (kot so nas učili v šoli user posted image ). Ker še ne zna dobro izpljunit vode, močim krtačko pod tekočo vodo in mu jih še tako skrtačim, da so res čisti. Pri tem ful uživa.
Ne vem, jaz sem ful vesela, da sem vztrajala in sedaj nimam probleov. Mali ima zaenkrat res bleščeče zobke. user posted image

(odgovor članu zara3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: UMIVANJE ZOBKOV
16.10.2006 20:45:17   
Lidy
Naš 18 mesečni lump pa pusti umiti samo spodnje in stranske zobke, zgornjih pa ne in še to odvisno kakšne volje je. Mislim da ga dlesen zgoraj spredaj boli ali kaj. Včasih umivamo z krtačko včasih pa še vedno z krpico. Ponavadi takrat ko noče odpret usta in je z krpico lažje, mu je všeč ko se delam da me ugrizne v prst. Takrat se smeje in ima usta odprta user posted image .

Na začetku je z veseljem umival zobke potem pa mu ni bilo več lušt. Po mojem smo prehitro začeli umivanje z krtačko in takrat ko so zobki poganjali mu verjetno ni bilo ravno prijetno user posted image .

No ampak smo vztrajni.

LP Lidy

(odgovor članu daria78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: UMIVANJE ZOBKOV
16.10.2006 21:05:45   
ZARA
En link v pomoč, ampak me smo prakticirale samo ne enem otroku. Se pravi vse je treba delat krat 3!user posted image

http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=915320

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zara3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: UMIVANJE ZOBKOV
16.10.2006 21:55:11   
puncica
Vedno ko si jaz ali mož umivamo zobe pride v kopalnico in ko vidi da drgnemo s ščetko bi tud ona, in tako ji dam ščetko, mal se igra, pol pa rečem, no zdej pa še mami proba in ji mal podrgnem, tako da rečem dej AAAA nared in potem še skupaj stisne zobke, tako podgnemo in umijemo, potem pa spet še sama ampak obvezno ona hoče zobno pasto, ji dam pikico gor in si še sama mal umiva in to je to. Brez zobne paste pa sploh noče. Tako da jaz pravim glavno da ne joče, pa če tud poje neki paste dol. Ja stara je 2 leti pa 4 mesce.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: UMIVANJE ZOBKOV
17.10.2006 7:13:17   
srki
Pri nas so bile na začetku tudi težave, potem pa kot po čudežu, si je pustil umivat zobke.

Grem na to foro, da mu rečem, naj reče aaaaaa, pa iiiiiii, pa da zraven kaj pojeva, pa govorim da bo zobna miška prišla in je treba zobke spucat, tako da lahko rečem, da mu jih kar temeljito umijem, po mojem umivanju pa si jih umije še sam.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?