|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje zob
11.5.2006 21:29:23   
laluna
Mali je star eno leto in pol. Pa nikakor ne pusti, da bi mu s ščetko po ustih kaj delali. Joka na ves glas in stiska ustnice skupaj. Na začetku je bila res precej časa igra, ker pa mi to ni uspelo, oziroma mali na igro ne da nič,  sem mu enostavno začela  čistiti zobe na "silo". Tudi zobozdravnica je rekla,  da mu enostavno moramo zobe vsaj zvečer redno očistiti, pa se bo že navadil, da se je njeni sin po dveh tednih sprijaznil. Pri našem pa se mučim že pet mesecev, pa še vedno vsak večer joka.  Imate katero drugo rešitev?.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje zob
11.5.2006 21:39:24   
ZARA
Ja, jst jih definitivno ne bi čistila na silo, pa karkoli že misli zobozdravnica...probaj kakšen teden odmislit na čiščenje, da malo pozabi...drugač pa sem jst uporabla en trik (o katerem je pisala enkrat mehurčica) Jst vzamem svojo in njeno ščetko, tako, da ona kao meni čisti zobe (pripravi se na bolečineuser posted image ), medtem pa jst njej očistim zobe...nekako v tem stilu...pri nas pali že lep čas!

lpk

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umivanje zob
12.5.2006 9:49:07   
Anonimen
Če bi pri nas to trajalo 5 mesecev, je ne bi tako dolgo silila. Bi ji pač zvečer dajala jabolko za zobe spucat. S ščetko bi spet probala čez kakšen mesec na kakšno tako finto, kot je rekla Zara.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umivanje zob
12.5.2006 11:40:55   
Grascakinja
Verjetno je ful težko, samo bi bilo res škoda, ker mu bo sila še bolj priskutila umivanje zob... bi jih morda poskusil očka ščetkat? Pa tako, da najprej očka mal nežno podrgne, pol pa tamali popravi za njim? Pa ta fora, ki jo je Zara opisala, se mi tudi dopade.
Poskusita it skupaj v trgovino in naj si izbere zobno ščetko, kakršno sam hoče, pa nov lonček in zobno pasto, naredita iz tega celo zgodbo in ceremonijo, da se bo čim bolj navdušil. Pa mogoče naj si cela družina skupaj zobe umiva, pa še kaka igrača zraven?
Verjamem da je meni lažje pametovat kot tebi uresničit, ampak drugače ti ne znam pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umivanje zob
12.5.2006 14:54:12   
tanja75
S silo ne boš nič dosegla. Najboljše je umivanje skozi igro. Sej se dobijo zanimive krtačke, ki imajo ročaj v obliki živali(mi imamo od Lumpija). Našega je pritegnilo. Vsakič, ko sva v kopalnici bi rad imel krtačko.
Za začetek uporabljamo samo vodo. Malo si sam drsa, malo mu jaz, pa gre.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umivanje zob
12.5.2006 15:06:57   
Pikabu
Pri nas je tudi ta fora od Zare palila. Ona je umivala meni, jaz sem se zraven še kaj pačila, da se je smejala in tako sem lahko tudi jaz umila njej. Ko se je tega naveličala, smo pa začeli z zobno pasto. Seveda jo damo čisto malo, ampak od takrat čisto lepo pusti umiti zobe. Že od daleč se dere dodonta (pomeno kolodont). Na koncu pa vedno tudi sama dobi ščetko in (prazno) tubo od paste in si še "sama" umiva.

(odgovor članu tanja75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umivanje zob
12.5.2006 22:07:48   
Ezi
Ja, pa pri Nejcu je palilo to, da si umije zobke, ki še rastejo. So še čisto novi in jih je potrebno umiti. Včasih sem ga spodbudila s tem,d a sem mu dala malo zobne paste gor, včasih pa je čisto navdušen nad električno zobno ščetko. In glavno je, da se vidi v ogledalo.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umivanje zob
15.6.2006 11:49:26   
Tejccy
Matic je star 16 mesecev in ga ne silim v umivanje zob, Ko se greva zvečer umit, on vidi mojo ščetko in jo hoče imet, mu jo dam, pa čeprav je moja. In potem jo pomoli pod tekočo vodo, si gre podrgnit zobke in spet pod vodo in tako naprej-vmes pa še moje zobe mal umije, pa je vse narejeno user posted image . Mislim, da se s silo nobena stvar ne reši, sploh pa ne umivanja zob.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umivanje zob
20.6.2006 10:14:26   
mitjad
Tudi mi smo imeli na začetku težave in smo malo kombinirali, najprej sam potem mal "na silo". Vmes si je sam kupoval ščetko, pa pasto, pa lonček.... Sedaj ni nobenih težav več. Drugi otrok je bil podoben a še venod - 2 leti, malo nerga, ko se umivamo, pa vseeno gre.
Mislim, da moraš začeti od začetka in nadaljevati v primernem tempu, najprej opazovanje tebe, potem sodelovanje, pa igranje s svojo ščetko, pa malo sam malo ti, pa bo. mogoče dve ščetki ali pasti, da ima občutek izbire. Mogoče če drugače ne gre pa za začetek s krpico obrisat, zobje pač morajo biti čisti.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Umivanje zob
10.7.2006 14:44:13   
babylove
Na silo se tudi meni ne zdi ravno v redu, saj nima nihče nič od tega.

A sam pa tudi noče ščetke, da bi jo vsaj glodal (to vsi radi delajo, in se slinijo zraven kot polžki) in se tako 'spoprijateljil' z njo?

Pri nas je mali takoj zraven, ko si jaz umivam zobe, in mi prihiti na pomoč. Delamo isto finto z dvema ščetkama - malo on meni, malo on sebi, malo jaz meni, pa njemu... Skratka, poskusi nekako tako, da mali ne bo vedel, kdo pije kdo plača. Predvsem pa potrpežljivo in nežno. Če ne dovoli, pa nič, pa kasneje.

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Umivanje zob
11.7.2006 8:37:58   
honey
Tudi pri nas smo začeli bolj tako tako. Najprej je samo malo glodal ščetko, potem mu jih je mož kar malo bolj na silo očistil - na silo mislim tako, da mu je ščetko kar malo bolj porinil v usta, da jih je odprl, potlej ni bilo problema. Zdaj (15 mes) pa samo da pride v kopalnico, takoj odpre omaro, vzame ščetko ven in si začne "umivat" zobke. Tako da ne vem, poskusi tako, da si jih od začetka sam "umiva", tako kot so ti že punce predlagale, mogoče mu bo ratal všeč. Pa poskusi z večjo ščetko (tako kot jo imaš ti), ker naš zelo rad vtika mojo ali moževo ščetko v usta, da si bo z njo umil zobke. Mogoče bo to bolj palilo kot njegova mičkina ščetkica.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Umivanje zob
12.7.2006 8:55:48   
afrika
Naš Lan si tudi rad umiva zobe (pa se je na začetku tudi na vse pretege branil). Smo pa prišli do tega skozi prijeme, ki so jih že predhodnice lepo navedle, predvsem skozi igro in postopoma vedno bolj temeljito. Najprej si zobe ščetka sam, potem ko mu jih pa jaz, pa obvezno v rokah atijevo in mojo ščetko. Pranje zob na silo pa vas bo pripeljalo le do tega, da mu boste za vedno priskutili umivanje zob!
Pri nas je priljubljenost ščetke zadnje dni stopila sicer že malce čez rob - po večernem umivanju je namreč noče pustiti v kopalnici, ampak jo hoče za ninico. Nisem najbolj navdušena, čeprav si je končno izbral ninico, ki jo do sedaj ni hotel imeti - vedno je iz posteljice pometal vse, kar sem mu poskušala "vturit" za ninico. Zdaj je pa ščetka zakon! Ja, zjutraj pa bi jo najraje nesel zraven v vrtec. Ampak... saj si da dopovedati in jo pusti doma.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.7.2006 11:43:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Umivanje zob
19.7.2006 20:24:40   
Magi*
mi imamo večerni obred umivanja zobkov že nekje od 8. meseca. sprva ji je bilo sicer grozno in sem ji pač sčistila kolikor se je pustila. takoj, ko je začela jokati, smo odnehali.

ritual je tak: prvo si jaz zobe umijem, potem pa rečem, da bomo še njene zobke malo požgečkali in zraven pojem "Žiga žaga poje žaga... mi pa vsi najboljše volje ščetkamo marljivo...Zarji bomo pomagali zobeke umiti, da bo mogla svoje zobke pred črvički skriti...". sem že mislila, da ne bo učinka, pa zdaj pri 19. mesecih mala zvečer teče v kopalnico in se dere: "mami, ziga zaga zobke". in zdaj moramo zobke umivati večkrat na danuser posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Umivanje zob
19.7.2006 21:40:58   
laluna
Joj, Kamejka in Magi, kako ste lahko srečni, da vam je pri zobeh to uspelo. Pa tudi vsi ostali. Sicer hvala za odgovore. Po vašem nasvetu zob ne umivam več na silo, ampak poskušam na lep, igriv način, in ko več noče, pač preneham. Ampak kaj, ko je to vsega skupaj mogoče samo 30 sekund ali še manj. In v tem času mu zob sploh ne uspem očistit, pač pa le nekaj poskušam oz. tudi on poskuša nekaj malega drezat v ustih in to je vse. Je zelo samosvoj in trmast. Potem pa se obrne vstran in ga enostavno več ne zanima, in NOČE. Takoj se upre. Če ne smem na silo, pa moram po teh nekaj sekundah kar prenehat. Je sicer res, da kaj preveč sladkega ne je. Vendar sem  jaz imela težave z zobmi in bi mu rada od začetka to prihranila. Zato sem verjetno toliko bolj obremenjena. Koliko škode je lahko, če mu še nekaj časa ne bom uspela čistiti zares??

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
19.7.2006 21:44:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu laluna)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Umivanje zob
19.7.2006 22:40:37   
Magi*
ja, pa kupi mu več ščetk (Zarja ima 3user posted image ) in se kaj zaigrajte. glede zobkov, nasvet zobozdravnice: če ne gre drugače, mu daj vsaj vodo za pit po vsaki hrani. pa počasi, počasi, z nekaj sekund, do pravega umivanja. veliko potrpljenja vama želim.

aja, pa menda so jim tiste krtačke ful zanimive, ki se "pripopajo" na banjo...

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?