|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Urejanje preživnine!
22.10.2004 14:12:07   
Martina27
Pozdravljene.

Ranvokar sem nekaj prebirala o preživninah in še imam nekaj vprašanj.

Moj fant in jaz živiva v Lj,vendar sem jaz prijavljena v Mb pri starših in tudi moj otrok bo,ker bova z mojim naredila tako,kakor da nisva skupaj.
Potemtakem si morva it uredit preživnino,da dobiva otroški dodatek,vsaj tako sem jaz razumela.

Kdo pa nama določi višino preživnine?Moja sestra in njen sta se sporazumno dogovorila za preživnino v višini 10.000 sit in ta mesec ko je dala ponovno vlogo za socialno pomoč je dobila odobreno ampak za teh 10.000sit manj kaj ji on plačuje preživnino.Pa če ni to svinjarija!

No v glavnem,ko jaz rodim,kdaj je najboljše it to urejat.Verjetno čimprej ne?Najprej grem na CSD in potem medajo še na sodišče al kako?Jaz nimam o teh stvareh pojma,ampak zato pa ste ve ki upam,da mi boste pomagale.


Lepa hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Urejanje preživnine!
22.10.2004 16:36:54   
kimi
greš na CSD pa poglej na ta naslov ko sem jaz razlagala glede tega

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=19472&idk=96

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Urejanje preživnine!
22.10.2004 17:59:15   
total
Najprej greš na socialno in nato urejaš na sodišču. Glavno je na sodišču in tam ti tudu odobrijo glede zneska,ki ga bo tvoj plačeval. Naj ti povem, da je en kup papirjev, da urediš ker boš kot mati samohranilka. Men se je že mešalo od tega pa še nisem vse uredila.Sem 1 meseec od poroda.

Lp S.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Urejanje preživnine!
23.10.2004 11:00:54   
Abby
Zakaj bi bila svinjarija, če ti preživnino odbijejo od pomoči, do katere je ženska upravičena kot samohranilka, če je samohranilka zgolj fiktivno, v resnici pa sta z dedcem še kako skupaj? Razen če je on tak bednik, da ga ženska še preživlja, namesto, da bi on preživljal otroka. Če je normalen, je najbrž njegov dejanski prispevek več kot 10 jurjev.
Razmisli malo o tem, kdo nateguje koga.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Urejanje preživnine!
23.10.2004 11:27:42   
Martina27
ZA ABBY
Glede teh stvari kaj in kako nima smisla debatirat prek spleta.Ti pač imaš verjetno drugačen pogled nato kakor jaz in ostali.

Saj zato sta se pa dogovorila za najmanjši znesek,ki bi ji ga naj on dajal.
V končni fazi te tole sploh naj nebi zanimalo sam poglej.Dela na pošti ima 140.000 SIT na mesec.Ima kredit za stanovanje,25.oooSIT plačuje za drugega otroka,zdaj si pa mal preračunaj koliko jima ostane mesečno.
Glede na to,pa da si že in da še boš mamica bi lahko gledala iz drugega zornega kota,kajti ta denar ne porabi za nepomembne stvari temveč za otroka.A res mora mama samohranilka dobit tisto minimlno kar ji pripada.

Mislim da glede tega razmišljaš zelo zgrešeno,vsaj gledano iz mojega stališča.




(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Urejanje preživnine!
23.10.2004 16:43:46   
Blink1
Hmmm....debat o samohranilstvu je bilo že veliko...tako da brez veze pogrevat:zmeden:

Midva sva z mojim urejala vse na CSD, kjer sva podpisala dogovor za 15.000 na mesec. V kratkem bova šla tudi na sodišče, da zadeva postane pravnomočna. Do takrat jaz dobivam normalno socialno zase in za Nejo, potem pa bodo ta znesek odšteli...


Hja...država malo da, pa še od tega ti nekaj vzame. Od starševskega dodatka za prvi mesec so mi odšteli 6 dni, ker nisem rodila 1.8. ampak 6.8. :zmeden2: Kaj hočemo... Še dobro, da sploh kaj dobimo:zmeden:

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Urejanje preživnine!
23.10.2004 21:55:23   
Abby
Kdaj je ženska samohranilka? Kaj je vaš kriterij za to? Morda takrat, ko z otrokovim očetom nista prijavljena na istem naslovu?

Ali je ženska lahko SAMOHRANILKA, če s partnerjem živita v skupnem gospodinjstvu?

Mimogrede, moj MOŽ (ker nisem lažna samohranilka) zasluži 80.000 sit na mesec. Moj edini dohodek je 20.000 sit kadrovske štipendije. Do podpore nisem upravičena, ker me je mož dolžan preživljati. Pa ne cvilim, kolk sem boga, pa kakšna krivica se mi godi.

Sicer pa sem že nekoč omenila, da se prej ali slej tem dekletom tako obrne, da res postanejo samohranilke. Usode pač ni dobro izzivati.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Urejanje preživnine!
24.10.2004 20:11:49   
neprijavljena
Vprašanje za niniko11 in Martino27 :Na CSD - ju ste se dogovorili za določen znesek preživnine , recimo ( 15.000 sit ) ; živita skupaj v skupnem gospodinjstvu , vendar sta prijavljena na različnih prebivališčih. O.K. Zdaj je tako , saj sta praktično dva prihodka . Kaj pa če se razideta z fantom ? Boste zmogle finančno (z 15 -stimi tisočaki ? )???
Verjetno ne . Kasneje ne boste več mogle višati preživnine . Poznam to iz lastnih izkušenj . Raje imej ZDAJ manj od države , ker še imaš fanta ob sebi .In ti tudi on finančno pomaga . Kot pa kasneje , če slučajno res ostaneš mati samohranilka . Pa še nekaj , če ima fant s.p. ,si lahko prikazuje minimalni dohodek in se po tem dohodku določi preživnina , če se vidva sama ne moreta dogovoriti na CSD - ju . Raje zahtevajte višjo preživnino za svoje otroke saj ni nikjer garancije , da ostanemo skupaj s partnerjem , tudi me je nimamo , ki smo poročene .Lep večer .
Pa prosim brez hude krvi :sloncek:

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Urejanje preživnine!
24.10.2004 20:23:06   
neprijavljena
In še nekaj Abby ; ali si morda šla na CSD in zaprosila za denarno pomoč ? Zakaj je naj ne bi bila upravičena ? Imata morda avto , ki ima višjo vrednost od dveh milijonov ? Tudi avto igra veliko vlogo pri tem . Če ne moreš pri tej socialni delavki ničesar doseči , glede nato , da skupaj dobita res zelo malo denarja ; naredi v tej smeri nekaj in zahtevaj drugo socialno delavko . Ker to kar si ti navedla ,je skoraj nemogoče . :zmeden2:
Prosim brez zamere . Lep večer .

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Urejanje preživnine!
25.10.2004 13:15:06   
Blink1
Midva sva tako uredila, ker pač moraš določit preživnino...če živita skupaj ali ne... Zavedam se, da sem podpisala da se strinjam in da v primeru če greva narazen z Nejo ne bova upravičeni do večje preživnine...

Zaenkrat je tako...Verjamem da se ne bova tako skregala, da on ne bi hotel dati več za Nejo...Če pa se kaj takega zgodi, pa bom že nekako:zmeden:

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Urejanje preživnine!
27.10.2004 10:24:23   
ronja5
Abby!
Nekje sem že napisala, pa bom še enkrat!
Denarna pomoč ti pripada, gre pa takole:

45.524 SIT prva odrasla oseba v družini
31.867 SIT druga odrasla oseba
13.657 SIT otrok

Skupaj znese 91.048 SIT. Štipendije in otroški dodatki se ne upoštevajo! Razlika med 91.048 in 80.000, ki jih prejema tvoj mož je torej 11.048 SIT in ta znesek ti pripada! Če pa živite v najemniškem stanovanju, ti pripada še 11.381 SIT za najemnino!
Prav tako lahko zaprosiš za izredno pomoč!

Vse dobro! Ronja

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?