|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 16:54:28   
malania
Z mojim bova enkrat ''v prihodnosti'' user posted image  morala nabaviti kavč.
No pa nastane majcen problem, ker bi jaz raje imela usnjenega oz. iz takega materiala ki se lahko obriše in fajn očisti, moj pa je bolj za tkaninasto zadevo. Ker sem jaz navajena, da imamo doma pregrinjalo na kavču, ki ga kar pogosto peremo ne vem kako bo to izgledalo na novem kavču, potem ko ležiš se vso tisto pregrinjalo razfleša in moraš potem zmeraj pospravljat, če želiš imeti lepo in čisto. Iz tega vidika mi je boljši usnjeni, ker ni treba met pregrinjala in ga lako bolj na eassy čistiš (usaj mislim no..user posted image ).
Zanima pa me tudi kako je s čiščenjem usnjenega kavča (kolegica je rekla, da ga čisti kar z navadnim mlekom za piti).
Pa tudi svetle barve so mi všeč, npr. bež.. upam da se ne vidi kakšne umazanije gor ali flekcov če je kaj popacano.
Ima katera kavč tudi iz umetnega usnja, oz. kakšnega podobnega ''novodobnega'' materiala user posted image .. kako se obnese?

Skratka, vesela bom vsakršnega komentarja..
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 17:06:05   
ribica.
mi imamo ja. Smo kupili zato, da ne bo problemov ko bojo mulci polivali in bruhali po njem, saj me razumeš. No, zdaj imamo pa s kulijem probleme, ker ne gre dol pa da se ubiješ. Pa tudi, ne maram sedežnih ki imajo nonstop neko pregrinjalo gor, v čem je pol poanta sedežne, če morš delat z njo v rokavicah.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 20:06:50   
vcugmas2
Jaz usnjenega kavča nebi imela, ker je poleti vroč, pozimi pa hladen.
Če pa je nekomu všeč pa ga naj ima. Mi ne!

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 21:09:50   
lotoska
Ja sem ravno hotela rečt da je usnje poleti vroče, pozimi hladno. Pa še v kratkih hlačah se lepiš nanj. Mi imamo sedežno iz eko usnja pa je tudi isti šmoren, tako da so vedno neke deke za pod rit gor.

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 21:16:27   
blaža
In da ne bo kdo mislil, da usnje ne popoka. Mogoče ne tako hitro kot eko usnje, pa vseeno popoka. Mi imamo sedežno ki je res velika in je iz eko usnja in že štiri leta izgleda kot nova. je stala 150.000 sit in če bo šla k vragu, jo zamenjam, ki itak ni bla draga pa še novo si privoščim. Mislim, pa da bo še lkar nekaj časa zdržala.
Moja kolegica ima tudi sedežno eno drugo iz eko usnja, ji je pa tako popokala, ma kaj popokala, se je skoraj cela olupla in je za na odpad.
Usnje se pa res čisti z mlekom oz. neguje, ma meni pol to smrdi po bruhaliču in si bi raje kupla od stainhoma( ne vem, če sem prav napisala, se mi ne da it pogledat na etiketo), proizvod prav za nego sedežnih iz usnja. S tem mažem tudi svojega. Čistim pa ga z veliko vode in malo , ma res malo tekočega mila. Malo mila, da ne izsušiš preveč, ma itak ga pol še namažem z tistim proizvodom.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.9.2008 21:19:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 22:09:05   
fusia
Mi jo imamo tudi in sem tako zadovoljna da bolj ne bi mogla biti. Vsi tisti minusi, ki so jih ene naštevale zgoraj so meni čisto tuji. Edini problem dosedaj je res bil kuli, to je res bolje da ne dobiš gor. Jaz sem prav srečna, da imamo usnjeno, in sicer najbolj zaradi čiščenja. Se prav nikjer nič ne pozna, je ni bilo dosedaj umazanije, da ne bi šla čisto lepo dol oz. se gor sploh ni nič prijelo (razen kulija seveda). Jaz si ne predstavljam več sedežne, da bi morala skoz nekaj paziti nanjo. Pa tudi drugače izgleda usnje super.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
13.9.2008 22:10:59   
fusia
Pozabila sem dodati še to, da ko smo jo kupili se je tudi meni zdela malo hladna in neprijetna za dremati gor, ampak se tega hitro navadiš in zdaj že dolgo nimam več kakih takih občutkov. V glavnem je res super user posted image

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 0:17:56   
sirenetta
Obstaja neko usnje, ki je mešano z bombažem, če se prav spomnim. In je toplo oz. se takoj segreje ob dotiku s kožo. Ima pa vse prednosti klasičnega usnja kar se čisčenja tiče. Malo povprašaj v lesnini ali harvey normanu po kavču iz takega usnja. Mi smo lani kupili sedežno iz takega usnja in je res zelo mehko in udobno in toplo. Menjali smo, ker se nam je mehanizem pokvaril (je bil tisti kavč, ki ima opcijo, da se dvigne naslon za noge, ne vem, če sem prav razložila, no ampak saj ni važno).

Sama imam pa vse enake pomisleke do klasičnega usnja kot ostale, to da je hladno me obupno moti, pa lepljenje mi je tudi user posted image . No, s tem kavčem ni bilo nobenih tovrstnih težav.

Zdaj imamo pa navaden kavč brez mehanizma v mikrofibri in sem zaenkrat zadovoljna, res pa je, da ne vem, kako bo ko bo naš sonček shodil in veselo pacal naokoli. Mah, bomo videli.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 8:29:02   
mala zirafa
Moji starši so kupili drago sedežno opečante barve, pa je poleti  pobralo barvo zaradi potenja v predelu vratu.Mislim da je bil kupljen v rutarju.
Tako da bodi pozorna tudi na barvo.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 8:58:54   
Anonimen
Imava eko usnje.

Nikoli nebi imela tkanine. Prou nimam namena skakat s sesalcem po sedežni, pa prah ven vlečt, pa da ti otrok kaj polije tisto pucat(kar se itak ne spuca, ker se vpije), pa običajno so na tkanini odtisi riti k vstaneš, pa.....ma ne bi jo mela v glavnem. Včasih kam pridem, se vsedem pa kar prah gor poleti. Za bruhat.
Usnje pa obrišeš pa je. Jaz kar z vlažno krpo brišem, enkrat mesečno pa z erdalom za usnje premažem.
Uničena ni še nič(razen prask od mačjih krempljev), imava jo pa tri leta in pol.

Če bi kupovala novo bi bila isto usnjena, ali pa mogoče mikrofibra(sam dvomim). Je pa tud en nov material.....ki je tud mnde super, sam ne vem kako se mu reče.

(odgovor članu mala zirafa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 9:49:02   
BAMBINA_

Usnjen kavč? DA ali NE

NE! Razloge so pa itaq navedle že predhodnice.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 9:52:28   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Včasih kam pridem, se vsedem pa kar prah gor poleti.

user posted image si predstavljam


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 10:35:38   
malania
Punce najlepša hvala za odgovore!

Sem izvedela marsikaj novega! Jaz bi sicer imela bež barve kavč, je pa bila tudi opcija, da bi imela oranžnega (ker bi eno steno prebarvala oranžno) - nekako tako sva razmišljala. Samo če dobiš takga, ki gre v barvo user posted image
Sicer sva šla v Rutarja, pa sem jaz malo testirala te kavče... eni resnično niso bili udobni.. sem pa se usedla na enega usnjenega..in skor zaspala na njem..tok je bil udoben... no ko sem pogledala ceno.. pa me je kart izstrelilo iz njega..user posted image

Ja, najbolj me matra čiščenje. Če bi imela tega iz blaga, bi jaz ziher dala prevleke gor (očitno imam to podedovano, ker moja mama kar naprej pere to pregrinjalo user posted image   - imamo tudi hišno muco doma, lahko tudi zaradi tega). Pač mi je pomembno da se da pošteno očistit če se kaj pripeti, pa tudi če se ne.. se sčasoma umaže.

Hm... zdaj sem pa res v dilemi, sem mislila da je usnje rešitev user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 15:12:50   
kofetek2010
Najprej smo imeli temno modro usnjeno in je bila najbolj hvaležna stvar na svetu, ampak je zaradi dotrajanosti romala na odpad. Pol smo imeli belo usnjeno - nikoli več, ker sem jo vsak dan pucala (kar s Pampers robčki za rito).
Sedaj imamo temno rjavo mikro fibro in je tud fajn - res, da je stara šele 2 meseca.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 15:28:23   
RoZala
Mi smo imeli najprej kotno sedežno iz blaga, mislim, da je bila mikrofibra (oz. nekaj podobnega, ker ni bila pretirano draga). Prah se je nabiral gor, da si ga videl, še sploh, ker je bila modre barve.
Naslednja dva troseda sta bila iz navadenga blaga, ker sva rekla, da ne bova kupovala dragih stvari, ker sta otroka še majhna. In sva 2 kupila za takratnih 80.000 sit. Zelo poceni. Barva lepa rumena. Po dveh tednih pa groza!!! Blago se je začelo muckat! Ker se je dalo snet, sem ga oprala ampak tiste mucke so ostale gor in se niso oprale, so bile kar rjave. Res grozno za pogledat. Pa sem čez vrgla prevleko in se delala, da ni nič. Ampak vedno bolj mi je šlo na živce, aparata za pobiranje muck pa nisem nikjer našla. Potem pa ga po točno enem letu čisto slučajno najdem. Majhen aparatek za manj kot 2€ + baterija za 1€. Učinkovit kot hudič, res je pobral vse mucke dol in sta bila oba kavča kot nova. Slučajno pa sem se kak teden predno sem našla tale aparatek zmenila z bratom, da zamenjava kavče. Dolga zgodba ampak... hotel se je rešit kotne sedežne od Natuzzija. In smo zamenjali. Nisem razočarana, nisem pa tudi ne vem kako vzihčena user posted image . Odejo si dam vedno pod rit, ker se mi je enkrat prilepila na kavč user posted image user posted image . Spala gor še nisem, vem pa iz prve roke, da je raztegnjena postelja neudobna za umret. Ne moreš verjet.
Prejle sem prebrala, da se čisti z mlekom? Bom poskusila. Je pa sive barve. Upam, da kaj ne uničim.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 16:20:42   
Anonimen
imamo tudi hišno muco doma,


Mačka in sedežna iz blaga.......boga reva, k boš dlake vlekla venuser posted image

(odgovor članu RoZala)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 17:57:34   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

imamo tudi hišno muco doma,


Mačka in sedežna iz blaga.......boga reva, k boš dlake vlekla venuser posted image



Ne, saj mamo prevleke gor, pa ni take panike.
Ponavadi pa jo mama pošlje spat v njeno posteljico user posted image , samo ko mame ni, še vedno zadrema na kavču user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 18:25:16   
timoteja
Da, usnjen kavč - zakon, ko se polije mleko, čaj, in še sto drugih nevšečnosti

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 18:26:28   
klavdiy4
jaz ne bi imela usnjen kavč , zaradi teh razlogov poleti in pozimi...

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
14.9.2008 18:32:02   
snikolina

IZVIRNO SPOROČILO: vcugmas2

Jaz usnjenega kavča nebi imela, ker je poleti vroč, pozimi pa hladen.
Če pa je nekomu všeč pa ga naj ima. Mi ne!



Tudi jaz sem tega mnenja.

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
15.9.2008 8:26:24   
honey
Kaj pa, če naredita komprosim in kupita mikrotkanino s prevleko iz teflona? Nekako tako se reče. Je super zadeva za čistit - če pobrišeš takoj, ko se polije, se niti flek ne pozna, drugače pa tudi z mokro krpo očistiš, se posuši in je kot nova. Super zadeva user posted image  Naš mali ima vedno od česa umazane roke in potem to izgleda tako, da so non-stop fleki po sedežni. Ampak se ne sekiram - obrišem in je čista. Pregrinjala pa ne bi imela za nobeno stvar - zakaj imaš potem novo sedežno, če je pregrinjalo čez? Pa non-stop ga moraš popravljati in tako. Vem, ker sva imela z možem star kavč in sva imela zato pregrinjalo čez. Obup user posted image  Samo tam, na tistem koncu, kjer spi naša gracija user posted image , imam pogrnjeno deko, da ni kavč ves kosmat.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
15.9.2008 8:56:52   
Hope2
Imeli smo prej usnje in tudi zdaj bo usnje. Iz razloga, ker enostavneje spucaš, ker imamo psa, ki mu je sedežna postelja in se mi upira ob misli, da gre ves prah in pesek v takanino. Na sedalnem delu kavča imamo vedno tanko dekico, ki jo po potrebi peremo, tako da tudi poleti in pozimi ni problema z limanjem in hladnostjo.
Starši imajo doma tkanino in vsaj meni osebno tam ni tako prijetno poleti sedet, ker mam občutek, da se ne samo švic temveč tudi prah in pesek še zalimata name.
Pa bog ne daj, da pridem h komu na obisk, ko ima tkanino na kauču in tam sedi kak kosmat, prešvican, toples moški in gre vse v kaučuser posted image , al pa samo misel, da je nekdo še tam seksaluser posted image al pa se otrok polulaluser posted image user posted image user posted image . ne hvala za tkanino

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
15.9.2008 9:36:10   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Pa bog ne daj, da pridem h komu na obisk, ko ima tkanino na kauču in tam sedi kak kosmat, prešvican, toples moški in gre vse v kaučuser posted image , al pa samo misel, da je nekdo še tam seksaluser posted image al pa se otrok polulaluser posted image user posted image user posted image . ne hvala za tkanino



Si predstavljam user posted image
user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Usnjen kavč? DA ali NE
15.9.2008 9:38:43   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Kaj pa, če naredita komprosim in kupita mikrotkanino s prevleko iz teflona? Nekako tako se reče. Je super zadeva za čistit - če pobrišeš takoj, ko se polije, se niti flek ne pozna, drugače pa tudi z mokro krpo očistiš, se posuši in je kot nova. Super zadeva


To pa je zanimivo.. prvič slišim.. moram pobrskat po netu.. user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?