|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje - več otrok hkrati
25.2.2011 23:07:30   
Roberta69
Zanima me, kako dajete spat otroke, predvsem, če to počne samo en starš. Pri nas imamo skoraj 3-letnika in 4-mesečnika. Za uspavanje večinoma skrbim sama. Starejši je pred časom hodil ful pozno spat (v sobi je posedal tudi dve uri preden je zaspal), pred časom smo uvedli zgodnješo uro in je bilo super, zaspal je po največ 20 minutah, od novega leta, so ga pa petarde čisto vrgle iz tira. Še danes sprašuje, če bodo... spet ful dolgo ne zaspi, samo da zdaj še prijoka iz sobe... Ta mlajši je do pred kratkim cele dneve prespal, zvečer je bil pa kar do ene 22-ih, 23-ih kot čukec. Zdaj bi rada, da bi hodil spat prej, ker drugače ne uspem narediti čisto nič drugega... Je pa ful težko oba uspavat v eni sobi in naenkrat. Pred spanjem ta starejšemu berem pravljice, zraven tudi mali uživa, potem ugasemo luč in še nekaj časa prepevamo (malemu je vse skupaj glih že dovolj), potem pa z malim odideva v dugo sobo, samo včasih potem "zamudim" njegovo zaspanost, pa starejši me včasih v joku kliče, ravno ko mlajšega skoraj že odložim... V glavnem, kar nekako ne najdem neke smooth variante. Ta mlajši je pa tudi tok občutljiv zadnje čase, ga tako težko odložim, se ful hitro predrami - zdaj ga dajem spat na jogi na tla (v njegovo posteljico mi sploh ne bi ratalo), mi je pa ful + to, da se ga da uspavati v naročju in ne zaspi na joški user posted image , parkrat se je zgodilo celo, da je zaspal kar sam v posteljici, samo smo najbrž glih ujeti ta pravi čas.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.2.2011 16:42:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Roberta69)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
26.2.2011 17:18:48   
eva1
Mi imamo 3 otroke(prvi bo kmalu 6, druga 4 in tretji 14 mesecev)..nikoli nismo imeli blaznih problemov z uspavanjem, ko sta bila samo prva dva, sem še oba uspavala na rokah..in sicer najprej mlajšega vmes je starejši pogledal nodija, potem še starejšega, pri tretjem nismo imeli nobenega problema, ker je že od začetka sam zaspal v postelji in tako je še vedno, starejša dva gresta skupaj v sobo, in nobenih problemov malo se pogopvarjata potem zaspita, so pa vrata tačas odpta v njuno sobico(mlajši ima svojo)...kakšnega pametnega nasveta nimam, ampak jaz sem vedno gledala tako da gredo vsi skupaj okoli 20h spat(mali še malo prej)...težko je reči kaj je najboljše, sigurno pa bi malega zbudila okoli 17-18h in ga pustila do 19h potem pa večerna rutina in spat... pri 3 letih pa tudi že zastopijo in počakajo 2 minute..ali pa moža malo zapreži pa naj ti pomaga, vsaj dokler nekega ritma ne najdete!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.2.2011 23:57:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
27.2.2011 11:10:40   
Precious
istočasno sem oba skopala,oblekla najprej starejšega potem mlajšega. dala ju na zakonsko posteljo in skupaj z njima ležala dokler nista zaspala. Starejšega sem potem odnesla v njegovo posteljo. ta sterejši je bil takrat star 2 leti. Ne vem, nič kaj stresnega ni bilo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
27.2.2011 12:37:53   
hedviga
hm...pri nas smo bili do sedaj "razvajeni", ker sva ju spat dajala od njunega rojstva naprej oba (pač, dvojčka..) in še vedno sva oba udeležena pri večerni "akciji". Problem je nastal, ker je oči sedaj spet v "šoli" in ima večkrat na teden predavanja do ure, ko sta oba že v komi. Prvič sem se še matrala, da sem res oba hkrati skopala, ker počakal ne bi noben, bi ju kap user posted image . Obema očistila zobe, namazala s kremo v pižame it, itd..pač običajna rutina. sedaj si kakšno reč olajšam, ker enostavno drugače, kot da si malo strpen ali pragmatičen z dvema trmastina in firbčnima dvoletnikoma ne gre. Se umijemo, umijemo zobke, kopamo se ne več vsak dan, previjemo in potem ajat. KAdar sva oba, je Špela manj problematična, jo odložiš, ji kaj lepega poveš, polupčkaš in greš ven. Miha rabi več sedenja zraven. Sedaj pa je bilo obratno,je Špela malo jokala in sitnarila, zato sem odložila Mihca, vmes malo cartala Špelo in z drugo roko Mihca božala. Ko sta se oba vsaj malo umirila, sem odnesla v posteljo še njo. ZAspala sta sama. HB!  Res fino je če je otrok vajen zaspat sam v svoji postelji, če rabi več udejstvovanja je problem. Pred cca. pol leta pri nas ni bilo misliti da bi sama dala spat oba, ker je Miha rabil celooo stoleetje da je zaspal.

< Sporočilo je popravil hedviga -- 27.2.2011 12:40:45 >


_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 9:48:27   
ronja
Ronja je bila tudi taka, ob 23h še budna in ni in ni mogla zaspat - ampak samo med delovniki, ko je spala v vrtcu, ob vikendih pa ni bilo problemov, ker čez dan ni spala. Potem sem jih v vrtcu prosila, če bi lahko ne spala in so rekle najprej da ne, potem pa se je dalo nekak zmenit in od takrat naprej ni več problemov. Če ja mala zmatrana, ker grejo recimo ornk športat v naravo, še vedno zaspi, ampak ni ji pa več treba spat od dolgčasa in tako ni preveč naspana popoldne in zvečer lepo zaspi okoli 21h. Prej sva vsak eno uspavala (jaz mlajšo, ker se še doji), pa tastarejša je navadno hotela, da potem, ko sem uspavala malo, pridem še k njej. Tako da sem morala vedno jaz "dokončat" in sva jo res ful dolgo uspavala in je bilo živa muka!

Zdaj obema berem pravljice in pesmice v najini postelji in se vsaka iz ene strani stisne k meni in obe lepo zaspita in je kraaasno. Zadnje čase mi je celo ratalo, da se mala zvečer ne doji več, ampak da se samo crkljamo in beremo pravljice in je prav luštno! Meni je zdaj uspavanje čisti užitek, prej je ibla pa čista muka, ker otrok dejansko ni bil zaspan. Ko zaspita, pridem k lubiju, se kaj pogovariva ali narediva, potem on prestavi tamalidve vsako v svojo posteljo, da je najina fraj in imava svojo sobo zase. Nam se to fajn obnese, čeprav se bojo verjetno nekateri zgražaliuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
28.2.2011 11:37:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 12:13:57   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Nam se to fajn obnese, čeprav se bojo verjetno nekateri zgražaliuser posted image .


jz se prav nic ne zgrazam! user posted image celo zavidam vama, da sta ju uspela uspesno pregnat iz svoje postelje - nas broj 2 se namrec se vedno ponoci stiska k meni...



ja, naš tudi. Ampak zdaj sem se kar malo prepričala da mu ne ustrežem vedno. Sam iz postelje ne more, mami mu pa lepo sredi noči razlaga kako ima on svojo posteljo, jaz pa svojo.
In se repenči, jamra, tečnari itd...ampak potem ugotovi, da ne bo uspeha se uleže in zaspi. Včasih tole večkrta na noč, ampak če spi pri meni, ne spi ne on ne jaz kot treba...

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 15:45:14   
ronja
jz se prav nic ne zgrazam! user posted image celo zavidam vama, da sta ju uspela uspesno pregnat iz svoje postelje - nas broj 2 se namrec se vedno ponoci stiska k meni...

hejhej, počasi, nikjer nisem rekla, da ne prideta potem nazajuser posted image . No, če sem čisto poštena, zadnje čase Lejla (kao broj 2) lepo spi do jutra (samo jutro se ji precej zgodaj začne), samo Ronja pa prileti k nama enkrat sredi noči kadarkoli se ne počuti glih v top formi (recimo da mal smrka, al pa ma 37,1 vročine, ali pa je karkoli pač - luna,... že najde kak razloguser posted image ). Tako da se navadno zbujamo v 4. Ampak zvečer oz. bolje rečeno prvi del noči je pa pojstla najina, hehehe, to je glavnouser posted image

ampak če spi pri meni, ne spi ne on ne jaz kot treba...

Pri nas onidve spita ko bubreka v loju, če smo vsi 4je nagužvani - samo midva ničuser posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
28.2.2011 17:13:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 17:29:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
Zanima me, kako dajete spat otroke, predvsem, če to počne samo en starš.

Zagrozim jima, da bosta naslednji dan brez televizije in računalnika. user posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 17:38:12   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69
Zanima me, kako dajete spat otroke, predvsem, če to počne samo en starš.

Zagrozim jima, da bosta naslednji dan brez televizije in računalnika. user posted image




Ja, to pri 3-letnikih in 4-mesečnih dojenčkih ful pali user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 17:39:02   
Kerensa*
Pri 4-mesečnikih ravno ne user posted image , moj (ko je bil) 3-letnik je bil pa že odvisen od obojega, daljinca in miške - in je full palilo. user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
28.2.2011 21:08:35   
ronja
no, ta del smo mi uspesno resili tko, da tati spi v postelji broja 2

Najini punci imata postelji 60x 120 in 70x140, lubi je cca pol metra večjiuser posted image - no go. Pa dnevne sobe tudi nimava. Dokler sva ju morala še ločeno uspavat je bil to tudi en največjih problemov- nisva mela dobesedno kam it: v najini sobi je spala tamala, v taveliki pa je čakala na godoja tavelika... In midva sva se v kuhinji gledala...user posted image Zdaj, ko ju dajem skup spat in Ronja dejansko zaspi, ker čez dan ne, je ful boljše, resuser posted image .

kerensa, moji 3 letnici bi bilo za račko in tv čisto vseeno (s slednjim itak ne morem grozit, hehe). Pri dediju se naužijeta risank, predno midva vstaneva, samo je zelo pogosto tako, da čim se jaz primajem mimo, je že akcija: mami, a bomo to? mami, a bomo uno... Zakaj mam tako nezasvojene otrokeuser posted image ?


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
1.3.2011 7:55:37   
scorpiogirl
uf, meni je bilo to tud na začetku težko, ker sem oba hkrati dajala spat ... v Nalovi postelji (ima že od dobrega leta naprej posteljo "normalne" velikosti), tamalega dojila pa zraven pazila, da ni Nal ga kej treščil, ker se je itak premetaval povsod, namesto da bi zaspal user posted image
potem sem pa začela dajat spat vsakega posebej in čist laufa tud, če sem sama za oba user posted image Skup v dnevni/spalnici (je oboje skup user posted image ) preberemo kakšno knjigico, potem sledi večerna rutina manjšega, tačas večji ponavadi še enkrat prebere pravljico user posted image tamalega tud nahranim v dnevni, ga odnesem v otroško sobo in on itak sam od sebe (pa še zelo hitro) tam zaspi. Je pa on zvečer res kmalu zaspan, tako da je ob 19h zadnja, ko mora it spat in res lahko vse v miru spedenam. Potem je pa še Nal na vrsti, ga stuširam, pa spat. Z njim je pa itak še treba hodit spat, tko da lahko še ene pol ure traja, preden zaspi.
Bi bila pa čist vesela, če bi še Nal sam od sebe zaspal, ne pa, da mora nekdo zraven njega ležat (k sreči ga večinoma daje možek spat, tako da se jst v tistem času že v miru stuširam), pa nam to še ni uspelo ... kakšnega dretja v sobi pa ne mislim poslušat (tud zato, ker bi tamalega zbudil, pa bi bila cela štala pol), tako da na tem pa še nismo ...

aja, bi pa tudi jaz tamalega zbudila popoldne, da ne bi do večera spal. Mi je tud od začetka hodil tamali ful pozno spat, pa sva kar hitro našla tole uro, ko lepo zaspi. Pa tud lepše spi ponoči, če gre ob 7h spat, kot če se kje zadržimo, pa gre spat kasneje. se pa tud Nal od novega leta boji pokanja, skoz sprašuje, če ne bo več pokalo ...


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
2.3.2011 16:04:06   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
ampak če spi pri meni, ne spi ne on ne jaz kot treba...

Pri nas onidve spita ko bubreka v loju, če smo vsi 4je nagužvani - samo midva ničuser posted image


no, ta del smo mi uspesno resili tko, da tati spi v postelji broja 2 user posted image  (oba tamala imata pravi postelji) ker tale bumbar sploh ne spi ponoci, ce nisem zraven - on se totalno stiska k meni. ker je priblizno tak ze od rojstva, domnevam da je pac veliki scrkljancek. taveliki je pa ful samostojen - njega je ze pri nekaj mesecih motilo, ce sm ga vzela k sebi, ko je bil bolan. raje je spal sam.
ampak tamali pa... se ponoci cmoka od ugodja (dobesedno), ko se stisne k meni.

s tatijem pa... we'll always have our living room! user posted image


...pa pralni stroj...
user posted image user posted image user posted image
JA, naš Miha se tudi grozno rad stisne, ampak problem je kler rad tudi zleze gor, name...in to z njegovimi 15,5 kilami ni lih....fino... user posted image user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
2.3.2011 16:07:49   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kerensa, moji 3 letnici bi bilo za račko in tv čisto vseeno (s slednjim itak ne morem grozit, hehe). Pri dediju se naužijeta risank, predno midva vstaneva, samo je zelo pogosto tako, da čim se jaz primajem mimo, je že akcija: mami, a bomo to? mami, a bomo uno... Zakaj mam tako nezasvojene otrokeuser posted image ?



Ja, ker so od mamice.. Niti ni čudno user posted image user posted image  JAz ssem včasih mal zmatrana ko samo berem tvoj blog user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
2.3.2011 20:58:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hedviga)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
3.3.2011 12:33:30   
ronja
...pa pralni stroj...

Na našem je gor sušilni - no go.

JA, naš Miha se tudi grozno rad stisne, ampak problem je kler rad tudi zleze gor, name...in to z njegovimi 15,5 kilami ni lih....fino...

Pa kaj majo to oni? Ronja je ista (samo 2 kili lažjauser posted image ) - včasih enostavno ne more spat drugače kot na meni - da je vsaj napol na meni.

Ja, ker so od mamice..

Joj, to pa že od lubija skoz poslušam: ne rabita nič spajna - ker sta po meni. Ves čas akcija - ker sta po meni. Ronja non stop sprašuje - ker je po meni. Nikoli ne utihne - ker je po meni... Pa madona, kaj pa njegovi geni - samo spijo, al kaj? No, ni res: tečni sta, kadar sta lačni - po njem - to pa tudi oba priznavavauser posted image . A kaj pametnega pa ne bi mogli podedovat, saj nisva tako smotana v osnoviuser posted image ? (no, saj v osnovi je čisto praktično, če ne rabiš veliko spanja, pa če si radoveden - samo za starše je khm... rahlo naporno včasihuser posted image ).

JAz ssem včasih mal zmatrana ko samo berem tvoj blog

hahaha, dobrauser posted image . Ma, zadnje čase me Picassa zeza, pa noče gor direkt slikc blogat, potem se mi jih pa ne da nalagat. Upam, da se poštima, da bom spet lahko kaj objavila;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
4.3.2011 9:25:27   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

...pa pralni stroj...

Na našem je gor sušilni - no go.

JA, naš Miha se tudi grozno rad stisne, ampak problem je kler rad tudi zleze gor, name...in to z njegovimi 15,5 kilami ni lih....fino...

Pa kaj majo to oni? Ronja je ista (samo 2 kili lažjauser posted image ) - včasih enostavno ne more spat drugače kot na meni - da je vsaj napol na meni.

Ja, ker so od mamice..

Joj, to pa že od lubija skoz poslušam: ne rabita nič spajna - ker sta po meni. Ves čas akcija - ker sta po meni. Ronja non stop sprašuje - ker je po meni. Nikoli ne utihne - ker je po meni... Pa madona, kaj pa njegovi geni - samo spijo, al kaj? No, ni res: tečni sta, kadar sta lačni - po njem - to pa tudi oba priznavavauser posted image . A kaj pametnega pa ne bi mogli podedovat, saj nisva tako smotana v osnoviuser posted image ? (no, saj v osnovi je čisto praktično, če ne rabiš veliko spanja, pa če si radoveden - samo za starše je khm... rahlo naporno včasihuser posted image ).

JAz ssem včasih mal zmatrana ko samo berem tvoj blog

hahaha, dobrauser posted image . Ma, zadnje čase me Picassa zeza, pa noče gor direkt slikc blogat, potem se mi jih pa ne da nalagat. Upam, da se poštima, da bom spet lahko kaj objavila;).


To je zato, da se me ostale mal spočijemo...user posted image user posted image
No zares pa mislim, da so tele stvari, ki sta jih mali dve podedovali po tebi super!!! Jaz recimo vem da sta naša dva ipiko podedovala po obema.. In to niiii finooooouser posted image user posted image  

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
4.3.2011 10:16:59   
Jada82
Oh ja, ja, jaz se tud kar bojim, kaj bo, ko bo še drugi user posted image . Bova namreč kmal začela delat na 2.
Zdaj s taprvo mamo spanje kar fajn pošlihtano. Na začetku kakšen mesec je bla sicer katastrofa, ampak to je pomoje normalno, pol se je pa fajn navadla. No, zdaj je stara 1 leto in čez dan spi enkrat - odvisno, od 1 pa do 3 ur - ob 12h dopoldne. Zvečer jo dam spat ob 7h (ko je še spala dvakrat na dan, je šla spat ob 8h zvečer). Malce prej mamo večerjo, pol pa zobke umit, v pižamco pa hopala v posteljico (v svoji sobi), vrtiljak prižgemo, pa sama zaspi. Tako da upam, da tud naprej ne bo težav z njo.
Zdej drugi je pa lahko čisto drugačen. Seveda bom poskušala z istimi metodami kot s tamalo, ampak bomo vidli. Mal me pa skrbi, ker mamo samo 1 otroško sobo in bosta potem oba spala sčasoma notri, pa ma tamala ful rahel spanec (po meni). Recimo ona ful bolje spi, odkar je v svoji sobi, prej se je kar dosti zbujala. Pa me skrbi, da bi jo mali user posted image  motil, če bi se ponoč drl itd. No ja, na začetku bo itak še pri nama spal ampak ....
Kaj vse se obremenjujem, a, pa še noseča nisem user posted image  Pustmo se presenetit. Ja no, mal me skrbi, ker sem ful tečna, ko sem neprespana ....

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
4.3.2011 22:29:57   
Roberta69
No, jaz sem bila pa zadnje dni malce zaspana in sem šla spat kar s tamalima dvema in sem naredila takole: okrog 19-ih sem ju začela urejati za spanje, potem smo kot ponavadi skupaj brali in prepevali in ko sem opazila, da je mlajši zaspan, smo ugasnili luč, sem ga podojila in je zaspal. S starejšim sva tiše še malce prepevala in šla kao spat. Starejši se kar pošteno preklada in vrti po postelji, ampak izgleda mu družba bratca dobro dene in sploh ni tako naštiman, da bi ga hotel zbuditi user posted image ... težava je edino to, da se ju malce bojim pustiti sama v sobi, da ga ne bi starejši kaj pokril ali kaj podobnega user posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
12.3.2011 13:44:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Roberta69)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Uspavanje - več otrok hkrati
13.3.2011 20:50:16   
annie
Pri nas pa je tako, da ponavadi hčerko zraven dojim, sin pa me drži za roko in v roku 5min zaspi, ker čez dan več ne spi ga res hitro vzame user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?