|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati loti ...
28.11.2008 7:32:31   
*Naja
Naša 9-mesečnica je do sedaj bila vajena, da se je uspavala z dojenjem....govorim o večernem uspavanju. Tudi ponoči, ko se zbudi je postopek enak, zbuja pa se še vedno kar pogosto. Zdaj pa bova z  poskusila, da jo da tudi on kdaj spat zvečer in ima na skrbi potem še ponoči, da jo uspava.
Na začetku februarja grem namreč v službo in sem v veliki dilemi, ali naj sprejmem 3-izmensko delo, kar pomeni, da me 7 noči v mesecu ne bi bilo doma, 1x od pet.-ned. in 1x od pon.-čet.. Ves čas sem mislila, da pač še ne bom dežurala ponoči, danes pa sem bila v službi in sem izvedela, da če ne bom delala nočne izmene, da me bodo prerazporedili na drugo delovno mesto, ki pa je dosti slabše od sedanjega. Predvsem je razlika v tem, da bom zelo malo prosta, samo 4 dni na mesec. Če obdržim sedanje delovno mesto, pa imam prostih dni na mesec približno 15, pa še tiste dni, ko sem ponoči v službi, sem lahko cel dan s tamalo, ker drugi del noči, če ni posebnosti, odspim v dež.sobi. Vsekakor je zelo veliko razlogov, ki govorijo v prid temu, da pač oddelam teh 7 nočnih na mesec. Ampak me res skrbi, kako se bo to izšlo, ker zelo rada dojim in ne bi rada še prenehala. A bi otročka preveč zmedlo, če bi se ponoči še vedno dojila, le v tistih nočeh, ko bi jo imel ati, pa pač ne Kakšen nasvet, kako se naj lotimo problema Imamo še en mesec časa. 

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati l...
28.11.2008 8:38:51   
evi28
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4543920

Poglej, če ti pride kaj prav. Drugače ti pa ne vem pomagati, ker imem podobno situacijo z dojenjem ponoči, no samo manjkrat se zbudi, in tudi študiram, da bi ati interveniral, samo on ni ravno navdušen nad tem... user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati l...
28.11.2008 9:23:57   
lidija***
Mi smo sicer stari šele 4,5mesecev, pa jo ati uspava normalno ko me ni.
Poizkusita že prej preden greš v službo. Moja sicer dobi stekleničko, če grem ven- s prijateljicami, vi pa boste verjetno dovolj stari, da ponoči več ne rabi mleka. Moj nasvet je, da te ni doma, ko jo da spat ati, ker dojenčki "vohajo" mamo.
Jaz sem včasih prav ljubosumna, ko jo tako brez problemov spravi spatuser posted image . Pa potem spi 4-5h v kosu, če pa jo dam spat jaz pa se zbuja na 2huser posted image
Res pa je, da zelo malo krat zaspi na dojki. Ponavadi jo dam spat, ko še ne spi, pa ji potem grem dati dudo tudi 10x, če je treba. Pokrijem, malo potapkam po ritki in spet odidem.
Veliko sreče in potrpljenjauser posted image user posted image  

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati l...
28.11.2008 9:40:38   
lidija00
Pri nas je ista zgodba. Naš 9-mesečnik tudi zaspi ob dojenju. Pa ponoči se še vedno kar pogosto zbuja in takrat je edino uspavalo dojenje. Se podoji v nekaj minutah in spi naprej brez problema. Tako da včasih točno ne vem kolikokrat na noč se je dojil, ker oba to opraviva še napol v spanju.
Smo že poskusili, da bi ati ponoči uspaval škratka nazaj, ampak nam še ni uspelo. Se zbudi popolnoma, potem ga pa res ne uspavamo kmalu nazaj. Nima pa niti dude niti stekleničke, tako da niti ne vem kako naj ga drugače nazaj uspavam. Sem se sprijaznila da se pač nekajkrat ponoči zbudim za nekaj minut in to je to. Upam, da bo kmalu prerastel.
Mogoče bi šlo drugače, če ne bi poznal samo dojke (duda, steklenička, ninica,...)
Upam, da vam bo uspelo kmalu prespati noč, pa srečno.

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati l...
28.11.2008 10:01:00   
evi28
Meni jo včasih rata uspavat tako, da sem jaz v polsedečem položaju, tamalo pa stisnem k sebi tako da leži na bušiju na meni. Ravno danes ponoči sva se uspeli tako uspavat. Je bla ful dobra, ker je hotela gledat okoli pa čebljat, pa sem ji rekla, da naj aja dol in zaspančka. Nisem mogla verjet, da se je res stisnila k meni in zaprla očke...To sva ponovili ene 5x, ppotem se je pa nehala vzdigovat in je zaspala. Medtem sem jo božala po hrbtu. Je pa res, da tak način uspavanja nič ne reši, ker jo še vedno moram vzeti iz njene posteljice, ker tam je pa urnebes zaspat nazaj, ne gre in ne gre.
Najin edini moški pri bajti pa ni zato, da bi jo on uspaval, ker ga zmanjka že ob 9 zvečer in je potem ko zombi, če se zbudi sredi noči, tako da si z njim ne morem dosti pomagat pri tej stvari...user posted image

(odgovor članu lidija00)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uspavanje z dojenjem....kako naj se ati l...
28.11.2008 21:19:46   
annie
Moj je star 14 mesecev pa še vedno najraje tako zaspi. Včasih sem ga lahko z dudo uspavala, sedaj pa jo kar ven vrže in ga nič drugo ne uspava nazaj kot dojenje, če pa ga ne podojim, pa bi se lahko drl v nedogled user posted image Jaz tudi upam, da bo kmalu tole prerasel, vam pa želim vso srečo. 

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?