|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje GH ob polnem dojenju
6.8.2008 14:05:09   
luckyy
Zanima me, kdaj in kako ste začele uvajati GH tiste, ki ste polno dojile. Že parkrat sem dobila odgovor, da če polno dojim pa naj kar počakam do šestega meseca. A takrat naj komaj pričnem s probavanjem okusov? Moj user posted image  bo čez teden dni star pet mesecev in pri cepljenju proti rotavirusu, kjer mora "spiti" to cepivo po injekciji mu nikakor ni šlo dol. In je pediatrinja rekla, da bova morda imela težave pri uvajanju GH, saj večina user posted image  ta "sirup" z veseljem spije.  A je bolje, da še malo počakam s spoznavanjem novih okusov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
6.8.2008 15:38:39   
AndrejaLana
Tudi mi2 sva se polno dojili. Pa sva pričeli z uvajanjem pri dopolnjenih 4 mesecih. Po malemm. Dve žlici sokca od začetka. Toliko, da se je naučila jest po žlici. Sem ji pa uvajala gh zeeeloo počasi. Ja in tudi nama so svetovali uvajanje ob dopolnjenem 6 mesecu. Ampak je malena kazala strašen interes. Ko smo jedli, je kar grabla po naši hrani. Sedaj je stara skoraj 8 mesecev. Pridno papa, a je ziza še vedno zakon. Še nisva na 1 samostojnem obroku GH. Je pediater rekel, da bi ta "moral# bit pri pribl. 8 mesecih... Bomo videli.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
6.8.2008 21:03:33   
živa
Če vidiš, da je npr. še dajanje AD3 ali sirupa po žlički problem, potem definitivno počakaj. A se ti mar kam mudi? Če otrok normalno napreduje s težo, ne vem, zakaj sploh razmišljaš o uvajanju pri 4 oz. 5 mesecih. Itak imaš ogroooomno časa, da boš uvedla goste obroke, še po 6. mesecu. Recimo tja do vrtca, če ga boš dala pri enem letu.

Lp,

živa  

< Sporočilo je popravil živa -- 6.8.2008 21:04:06 >

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
6.8.2008 22:28:14   
sandra85
tu pa tam kako žličko šele nekje pri 5,5.m
uvajat smo začeli po 6.m, zamenjali smo cel obrok šele pri 7.m
kljub temu, da se je do 7.meseca skoraj samo dojil, je pridobival zelo lepo na teži. nej se ti nikamor ne mudi!
mi smo imeli na začetku probleme z uvajanjem, pa zdaj pri dobrih 11.mesecih papa vse, brez pasiranja in tlačenja, pa tudi kr velike obroke poje


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
8.8.2008 17:22:07   
t*e*j*k*a
Mi smo začeli z okušanjem pri 5 mesecih. Sedaj smo stari 7m in imamo samo še en obrok dojenja čez dan. Dojenje je tudi zjutraj in zvečer, pa seveda ponoči.
Mali je hitro sprejel GH in zato smo jo tudi dajali. Če me vidi jest bi mi kr iz ust vzel, če bi lahko, pa čeprav je komaj jedel.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
10.8.2008 10:23:40   
Naina
Midva sva začela pri 5 mesecih, ker mi je že nekaj časa kazal, da želi jesti z mano. Je kar grabil krožnike, skodelice, cmokal, se slinil, ... To se je zgodilo, ko so mu začeli izraščati zobki (okoli 4. meseca). Začela sva z okušanjem jabolčka dopoldan (pred opoldanskim spancem) in navadne riževe kašice (brez okusa) zvečer. Glede na to, da je vse lepo sprejel in stalno povečuje količino obroka, sva začela jesti tudi zelenjavo za kosilo. Poje tolikor, kolikor mu paše - ne silim ga in ga ne ustavljam. Problemov nisva imela niti s koščki sadja ali riža tako, da mu včasih pasiram hrano do konca, včasih pa pustim, da ni tako grobo speštana/zmiksana. Najprej se je nad koščki pačil, pa sva popila malo vode/čajčka, potem je pa steklo.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
11.8.2008 14:32:44   
lana38
Mi2 sva začela z uvajanjem GH po dopolnjenem 6. mesecu, pa je res bilo v začetku malo težav. Ni hotel jesti nič, razen banane. Zdaj bo kmalu star 8 mesecev, pa imava čez dan samo en obrok dojenja, pa še zjutraj in zvečer pred spanjem. Res pa je, da se hoče malo podojiti tudi po vsakem obroku GH.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Naina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
11.8.2008 21:27:26   
koala
Midav va začela teden dni pred dopolnjenim šestim mesecem, najprej z korenčkovim sokcem, potem pa očasi z sadjem, probala sva hruško in jabolko, pa kromir in korenček, danes pa je pojedel še pol banane. Ampak ziz pa je še vedno zakon, pa saj ima še čas.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
11.8.2008 21:31:14   
Naja31
Pri prvem sinu sem začela z GH šele pri 6ih mesecih in pol. In potem zelo počasi in postopoma, mislim, da sem en obrok uvajala 3 tedne.
Drugi sin je zdaj star 4 mesece in bo polno dojen sigurno do 6. meseca. Sva bila danes na pregledu pri P in je rekla, da nič pred 6im mesecem saj dojenček zelo lepo napreduje samo od dojenja.

To da se slini ali da grabi krožnik pa za me ni znak, da je otrok pripravljen na GH. Pri tej starosti se slinijo vsi, grabi pa vse kar doseže in ne samo krožnike. Res ne vidim razloga za hitenje, meni je samo dojeje itak tako fajn.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
11.8.2008 21:37:53   
Anonimen
Pri dobrih stirih mesecih.
Do sedmega ni pojedla skoraj nic.
Do enega leta malo vec kot nic.

Ce bi se enkrat zacenjala, bi zacela nekje med dobrim sestim in sedmim mesecem.

(odgovor članu luckyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
12.8.2008 8:04:37   
misar
pri nas je pa tako. stara je 6 mesecev in dober teden. pri cca 5.5m sem začela z žličko ali dvema tega in onega. ni marala niti od daleč ničesar videt.kuhinja je bila cela zasvinjana učinka pa nobenegauser posted image user posted image
točno na dan, ko je dopolnila 6 mesecev je pojedla četrtinko hruške, od takrat naprej je hruško pa tudi jabolko normalno (pa ne cel obrok, cca 10 žličk). jaz mislim, da otrok sam pokaže kdaj je zrel za gosto hrano, naš mejnik je bilo očitno točno 6 mesecev user posted image user posted image


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
12.8.2008 14:01:11   
TinkiBinki
Tudi mi smo počakali do dopoljnjenega 6. meseca. Ne hiteti, nič s tem ne pridobiš, raje uživaj v dojenju, potem se začne packarija user posted image . Ko bo dovolj lačen in ga bo zanimalo, bo že odprl usta, nič bat!

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
18.8.2008 23:43:48   
Tende
Tudi mi smo začeli po šestem mesecu, interes je bil pa blazen...zanimanje za dojenje je drastično upadlo,žlica je postala zakon.

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
20.8.2008 10:59:22   
zofija nr.2
Jaz sem polno dojila do 6 mesecev in skoraj 3 tednov, potem pa smo začeli s korenjem in nato čez par dni sem dodala še bučko, da je lažje narest kašico. Zdaj to z zelenjavami prakticiramo 14 dni in je v glavnem navdušen jedec, razen kadar je utrujen noče jest, tako da mu tempiram kosilo za po spanju. Hkrati z zelenjavo smo uvedli tudi večerno riževo kašico, ki mu je tudi všeč, tako z mojim mlekom kot tudi z umetnim. Jaz sem vesela, da sem počakala kljub nekaterim začudenim komentarjem babic!

< Sporočilo je popravil zofija nr.2 -- 20.8.2008 11:00:34 >

(odgovor članu Tende)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
20.8.2008 13:10:21   
Tisana
Mi smo začeli pri korigiranih 4 mesecih in 1 tednu, pa še to samo zaradi refluksa. Ne glede na to, da je naša pupa na flaši, jaz še takrat ne bi začela, ampak bi lepo počakala 6. mesec. Pri nas je bilo obdobje, ko je bila samo flaša, zakon, ker pol šele smo vidl oz. vidmo, kaj so to problemi pri hranjenju user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu zofija nr.2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
20.8.2008 16:47:02   
vetrnica
Jst sem ji začela dajat GH pri približno 5,5m, ko je začela kazat zanimanje za najino hrano. Sam ni hotela nč jest, mogoče žličko do dve. Šele pri približno 6,5m je pojedla malo več, mislim pa da pri 7m prvič eno najhno jabolko. Ne vem, če bi še enkrat, bi verjetno počakal vsaj še do 6m in potem začela. Ker včasih me je že kar motilo, da ji jst vsak dan pripravljam ona pa nč noče jest. 

_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
9.9.2008 14:11:15   
lidija00
Imam vprašanje, ki bo mogoče malo čudno, ampak vseeno. S sinom se polno dojiva, nikoli ni pil nobene tekočine, samo moje mleko. Zdaj po dopolnjenih 6 mesecih pa sva začela z uvajanjem GH. Začela sva s korenčkom. Prvič ni nič pojedel, še skoraj bruhal je zraven. Drugi dan je pojedel 1 žličko. Vsak dan mu ponudim eno žličko več (zdaj sva na 4 žličkah). In ta korenček mu je zdaj kar naenkrat postal blazno všeč, tako da se jaz ustavim pri količini, ki mu jo odmerim za en dan, čeprav bi on še kar jedel. Ampak mu ne dam, da ne bi bilo preveč naenkrat. Očitno bo pravi jedec, ampak jaz imam namen uvajati počasi, žličko po žličko in vsako živilo posebej.
Me pa zanima, kako veš, da je otrok sit od GH in ne potrebuje pri tem obroku še dojenja? Mogoče se smešno sliši ampak vseeno. Kdaj ste vedele, da vam je uspelo zamenjati eno dojenje z obrokom GH? Pa še za vse tiste, ki ste polno dojile: ali mu moram zdaj pri uvajanju GH ponuditi pijačo (vodo, čaj), čeprav se na koncu še dojiva?
Hvala za vaše odgovore.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
9.9.2008 15:41:44   
gajči
Ponudiš mu še dojenje in če noče je očitno sit.
Jaz mu med uvajanjem GH ves čas ponujam tudi vodo in nesladkan čaj za pit.

(odgovor članu lidija00)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
9.9.2008 23:53:30   
Pia77
Izključno dojila sem do 5,5 mesecev, potem pa smo začeli s korenčkom.
(OK, od 4. meseca dalje je pri mizi nekajkrat lizal/grizel skorjo kruha, da je bila žlahta tiho).

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
15.9.2008 21:37:43   
inesc
Pri nas smo se dojili do 5,5 meseca. Sedaj že 2 dni je jabolčno kašico. Je prav navdušen. No, vsaj zaenkrat. Uvajam pa dopoldan. Sem nekje prebrala, da naj bi se sadje uvajalo dopoldan, popoldan pa bolj zelenjava, ker bo le-ta potem pomenila kosilo. Sicer mi je pa itak vse tako novo in sem na trenutke rahlo zmedena. Več ko preberem o uvajanju, bolj sem zmedenauser posted image  Zato imam raje, da mi svoje izkušnje poveste ve, ki ste že nekaj dale skozi.

Imam nekaj vprašanj in vem da mi boste pomagale.
- A naj istočasno začnem dajat kakšno uro pred spanjem še riževo kašico?
- Kaj je bolje riževa mlečna ali samo riževa kašica?
- Jaz si svojega mleka ne stiskam. A mu jo lahko nardim z adaptiranim mlekom ali raje z vodo?
- Katero kašico pa priporočate - tu mislim firmo?

Tega uvajanja se prav rahlo bojim. z dojenjem je vse tako lahko in na easy...

Hvala in lp


_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
15.9.2008 22:52:45   
pezbar
inesc, tudi jaz sem šele na začetku uvajanja GH, tako da prav veliko izkušenj še nimam, vem pa (prebrala na RR), da riževe kašice so dvoje različne: ene se mešajo z vodo (te kašice že vsebujejo AM), druge se mešajo z mlekom. Kašice, ki jih je treba mešat z mlekom, so pri mešanju z vodo praktično brez okusa... Jaz sem kupila riževe kosmiče od milupe, ki jih je treba mešat z mlekom. Sama riževe kosmiče uporabljam le za zgoščevanje kašic (npr. cvetača + korenček + malo mleka + malo riževih kosmičev). Sicer polno dojim, ampak pri pripravi kašic z riževimi kosmiči uporabljam AM. 
Tudi mene je bilo kar malo strah prvih začetkov uvajanja GH, ampak je vsak dan lažje, sploh ker moj user posted image  je vsak dan več in raje (konec tedna bo star pol leta). V veliko pomoč mi je bila knjiga Zdrava prehrana za dojenčke in malčke, pa tudi Velika paparica za male papavčke in seveda RR user posted image
 

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
16.9.2008 21:18:00   
inesc
Hvala pezbar!

Zanima me, če poleg uvajanja sadja oz. zelenjave lahko dam zvečer še riževo kašico, ker je to spet nekaj novega za user posted image . Da ne bo imel problemov. Tega me je namreč zelo strah.

Drugače je pa danes tretji dan jedel jabolčno kašico in je pojedel 41g. Sem prav ponosna. DA bi le tako bilo še naprej.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu pezbar)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
16.9.2008 22:37:41   
pezbar
Jaz sem pred dnevi hotela uvest riževo kašico za večerjo (moje mleko + riževi kosmiči), ker se mi je mali začel ponoči pogosteje zbujat - sem mislila, da se zbuja zato, ker mu samo dojenje ni več dovolj , da se zbuja zaradi lakote. A še preden sem začela z rižem, se je spanje spet "porihtalo" (t.j. spanje 7 ur v kosu, od 21h do 5h, potem še do 8h), tako da zaenkrat uporabljam riževe kosmiče le za zgoščevanje kašic.
Po moje ne bi smelo biti nobenih problemov, če mu daš riževo kašico zvečer. Riž je bolj ko ne le za zgostit mleko in za povečanje kaloričnosti obroka, ni pa to nobena težka niti alergena hrana.
In še to: naj te ne bo nič strah, saj mu daješ za jest same dobre stvari. Je že fajn, da postopoma uvajaš vsako živilo posebej, da lažje ugotoviš vzrok morebitnim alergijam na hrano, drugače pa ni treba preveč komplicirat.
Glede kompliciranja in postopnega uvajanja: enkrat sem šla na en pogreb, je mojega user posted image  pazila moja mama. Bilo je v prvih dneh uvajanja GH. Medtem ko me ni bilo, je bil mali lačen in mu je mama dala za jest banano + zdrobljen piškot (navaden petit beure keks!!!) + malo tekočine! No, HB je bilo vse ok. (BTW jaz imam atopijski dermatitis, mali je zaenkrat bp). In glede večerje: danes sem bila s prijateljicami na pijači, je bil moj user posted image  za varuško. Za večerjo je malemu pripravil AM (Aptamil), a ker ga ni hotel pit, mu je potem dal kar pol pretlačene banane (!!!), no, potem pa jima je ratalo narest še par požirkov AM. Ne vem, zaenkrat mali spi... Po moje ne bi smelo bit nič narobe.
Tako da vidva kar pogumno novim okusom naproti user posted image

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
17.9.2008 13:35:39   
lidijajenko
zdravo, jaz sem tole malo prebrala in bolj kot gledam bolj se mi zdi,da vas večina pretirava s tem kdaj,kako .... z GH.
Mogoče se bo smešno slišalo samo tako pač je... moja punčara je stara 3 mesece in 14 dni (skoz je bila na umetnem mleku) , pri 2 mesecih je prvič poskusila žličko banane, od takrat redno je GH, in sicer na začetku sem ji dajala samo sadje (naribano,kuhano.....) sedaj je vso zelenjavo, večino sadja, zadnji teden poje po par žličk goveje juhice, pa ji zato ni čisto nič narobe.Je pa res da nisem imela nobenega problema pri uvajanju GH in da je tako kot da bi bila stara 1 leto. Tako da jaz mislim če otroku paše in če ni težav,(sploh pa če mu daješ samo umetno mleko in ni dojen) zakaj mu nebi dal prej GH?? Ne zastopim pa nekaterih kako lahko otroka do 6.meseca samo doji, nič čaja, vode?? to je pa kr mal prehudo.

lp

(odgovor članu pezbar)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Uvajanje GH ob polnem dojenju
17.9.2008 21:20:09   
inesc
Saj z dojenjem dobi vse potrebno. Zakaj bi potem dajal prej!?! No, jaz sem mojemu user posted image  dajala čaj proti kolikam, ker mu je pomagal, drugače mu pa tud ne bi nič dajala, če ne bi bilo potrebno.

Pezbar, hvala še enkrat. sem danes kupila milupino riževo kašico in jo pripravila z vodo. PA je pojedel samo 4 žličke, zraven pa je delal take grimase, da sem pokala od smeha. No, potem je bil pa že tako lačen, da je začel jokat in sva se podojila. Sem pa probala s kašico cca 1 uro pred spanjem. Je res, da je kašica pripravljena z vodo popolnoma brez okusa. A bi morala probat pripravit z AM?? KAko gosta pa naj bo kašica. Se kar hitro zgosti. Upam, da bo jutri bolje.
Aja, a mogoče veš v čem je fora, da imajo riževo in mlečno-riževo kašico? Sej vem, da je verjetno zaradi dodanega mleka, samo katera je boljšega okusa???

Je pa danes pojedel 110g jabolčne kašice + dojenje. Nisem mogla verjet!!

Javim kako bo z zbujanjem danes ponoči!!

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu lidijajenko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?