|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 12:08:50   
taška30
Hipp, Frutek, Fruchwergw, Monte...
Ja, zanima me vaš odnos do te otroške pripravljene hrane v primerjavi z doma pripravljeno hrano. Jaz imam namreč malo mešane občutke.
Po eni strani vem, da je ta hrana delana posebej za otroke in zato zelo pod kontrolo, sadje je kvalitetno (no, vsaj pri nekaterih proizvajalcih), nekateri nimajo dodanega sladkorja, drugi pač...
Po drugi strani pa se ne morem znebiti občutka, da je to le nek nadomestek za sveže sadje in zelenjavo. Pa ok, zelenjavo še nekako razumem, itak jo tudi me skuhamo, ampak pri sadju sem pa malo skeptična, koliko vitaminov sploh ostane v teh kašicah, glede na to, da so najbrž pasterizirane ali celo sterilizirane (visoka temperatura za dolg rok uporabe).
Prav tako tele sadni jogurti, pa sadne skute, kakšno je sploh tisto sadje noter?

Pa nisem neka svetnica, da ne bo pomote, 1x na teden sigurno pade frutek (kadar se mi spunta pri moji hrani, pa je treba potem v sekundi dat kaj drugega, ker drugače je user posted image ), pa mlečno kašico z okusom sadja tudi vsak dan dobi. Pa daleč od tega, da bi hotla kaj moralizirati, le zanima me, če imam le jaz te 'predsodke' v glavi?
Na te kašice gledam kot pri odraslih na hitro pripravljeno hrano ali konzerve - dobro je, škodi ne, kaj pametnega pa tud ne dobiš vase.

Kakšno je vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 12:59:32   
minaja
Samo parkrat (mogoče 3-4x) je moj sinko jedel Frutkovo kašico, ker smo bili na poroki, v Ikeii in še nekje in nisem mogla tega takrat sama pripraviti. Sicer sem vedno sama vse sveže pripravljala. Tudi sicer sem pristaš kuhanja doma, kjer veš kaj daš v lonec, zelenjavo, meso, začimbe in to je to (nikoli ne uporabljam vegere, kock za juhe ipd.). V pripravljeni hrani (tudi za odrasle) pa se ve, da je polno konzervansov, aditivov (raznih zloglasnih E-jev) ipd....Kljub službi, končevanju podiplomca in tamalemu sem jaz vedno kuhala (sedaj pač ležim in ne morem), se pa že veselim, ko bom spet lahko...

Saj se ve, da so vse sodobne bolezni posledica stresa in slabe hrane...mislim, da se splača vlagati v kvalitetno doma pripravljeno hrano, to je obenem še lep, skupen družinski obred.

Jasno pa se tudi mi kdaj prekršimo in kje na hitro najemo, pa tudi čokolade padejo ipd. ampak glavno, da to ni non-stop praksa...

Glede jogurtov: dajala sem mu le navadne jogurte, pa jih je super jedel, nobenih Fruhctzwergovih skutic ipd., po nasvetu pediatrinje...okus se tamalim baje lahko privzgoji, seveda pa ne mislim vztrajati na tem, da ne bo nikoli jedel čokolade, pomfrija ipd. sodobnih packarij.

A ni noro, da skoraj ne vemo več kako izgledajo osnovni plodovi narave in imamo hladilnike le še polne plastične embalaže...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:00:43   
tascha
Tudi jaz imam podobne pomisleke kot ti. Pa mu enkrat dam domače zmikasano sadje, drugič, ko se mi to ne da delat ali kam gremo, pa kar kupljeno. Sicer pa ostajam pri Fructalovih, ker mi je enkrat brat rekel, da je neje bral, da naj bi bile edino te kašice po nekih testih narejene iz 1. kvalitete sadja, pa še naše so. user posted image
Drugač pa mu dajem zvečer razne mlečne kašice, ki se jih meša z vodo, saj to je le prehodno obdobje, škodljive pa res niso v normalnih količinah. user posted image
Fruchtwergov mu ne dajem (imajo ful EEEEE(, ampak raje kupim skutke od Lj mlekarn.
Sej, ko bodo naše user posted image malo večje, bodo dobili jabolk v roko in ham, ham.user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:01:35   
petraz
Jaz osebno nimam nič proti tovrstni hrani. V tem letnem času se zelo redko dobi sveže sadje in zelenjava (mislim na vrtu), tako da je prav, da lahko kupimo vsaj fruteke, skutke itd. Vem, da ni preveč zdrava taka hrana, pa vendar, saj jo otroci ne jedo vsak dan.user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:10:14   
Seven*
Malo me je zmotilo to, da dajes Monte-ke in Fruchtzwerge v v isto kos kot Frutke. Otroska hrana ala Hipp in Frutek je sicer vnaprej pripravljena, vendar ne vsebuje konzervansov. Monteki so itak totalen strup, isto je z Fruchtzwergi.. Vsebujejo namrec veliko E-jev.

Uporaba pripravljene hrane se mi ne zdi sporna, ce jo uporabljas zmerno. Imam pa pomisleke do raznih Monte variant, ker so sinteticni. Se vedno se da dobiti kvalitetno vnaprej pripravljeno hrano in nam ni potrebno sopati otrok z raznimi sladkarijami (kar Monte seveda je).. Pa cetudi  kupimo sladkarije, lahko kupimo kvalitetne (Alnatura v DM-u ima velik izbor)..

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:29:27   
Bučika
Tudi sama sem istega mnenja kot seven.Frutek,Hipp,...to so skrbno pripravljena,brez konzervansov otroška hrana...,ala Monte pa user posted image .Ne vem no.Saj ne rečem,tudi pri nas kak pade,pa ne vsak dan.

Moj odnos: Hvala bogu,da so in vem da so bp,ker včasih nimaš vsega pri roki in odpreš pokrovček.Hop.in mali že lahko pridno je.

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:31:41   
Mirna*
Tudi jaz sem dala furtek samo parkrat ta mali za jest, ko pa je bila po njem vsa pikasta, sem prenehala. Tokrat ne bom naredila iste "napake"...namrec tudi v frutkih so konzervansi, pa ceprav pise, da jih ni. Notri je lecitin (snov iz jajca), ki je zelo alergena in tako smo mi tudi izvedeli, da je decva alergicna oz. je bila alergicna na jajca.

Bolje doma pripravljeno, pa vse domace, vsaj ves, kaj das notr.

(odgovor članu Bučika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:41:17   
iana
Tudi jaz mislim, da je mama na porodniški zato, da se ukvarja z otrokom; to pomeni tudi da ga čimbolj zgodaj nauči jesti "pravo" hrano. Do otrok vidi, kako se to naredi,...
Zmerna uporaba pripravljene otroške hrane ( tu mislim Frutek in podobno ) je čisto OK.
Monte in podobno pa pri nas ne dobijo oz samo izjemoma kdaj ( ker jim ne želim dati občutka, da je ta hrana prepovedana,  )


_____________________________

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 13:48:07   
alenkapk
Sama načeloma nimam veliko argumentov proti sadnim kašicam, ker mislim, da je kontrola nad proizvodnjo zelo stroga. Sem sicer pristaš doma pripravljene hrane, vendar se včasih vprašam, kakšna sta sadje in zelenjava, ki jih kupujem na tržniciuser posted image , namreč kakega hudega nadzora nad temi živili ni. Sama poskušam čimveč hrane pripraviti doma, večkrat tedensko pa dobi tudi kupljene kašice. Zmerna poskušam biti pri vsem. Ne kupujem zelenjavnih kašic, Monte-jev, Frichtwerge-jev ipd.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 14:12:56   
Lana_s
Jaz kupujem od Hipp-a in Alete. Fruteku ne zaupam nabolj - pač predsodki in to da zdrži odprt samo 24 ur, ostali pa do 3 dni. Jaz sem z njimi zelo zadovoljna, Tina jih z veseljem je. Zdaj pozimi ni velike izbire sadja, zato pridejo prav.

Pri skutah in jogurtih pa še nisma - bom verjetno navadne kupila in sadje noter zmešala.

Tak kot so že pred mano napisale, kaj veš kakšno sadje in zelenjavo pa kupiš v trgovini, na tržnici. Če bi na vse gledali, ne bi smeli NIČ jest in pit.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 14:15:23   
mateja 26
lecitin je iz soje

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 14:49:51   
Marogica
Sama nimam nič proti kupljenim sadnim in zelenjavnim kašicam, predvsem odkar sem začela uvajati hrano pri ta mlajšem, ki v nobenem primeru ni hotel jesti "kvalitetno" doma pripravljeno hrano (z razliko od ta večjega, ki ni maral kupljenih stvari). Ker ta mlajši ni hotel ničesar doma pripravljenega, sem bila primorana kupovati narejene kašice. Ko sem prebrala vsebin teh kašic, sem morala priznati, da ne vsebujejo nič spornega. Ker se sama ne spoznam toliko na "kvaliteto" hrane, sem vprašala sestro, ki je v tem "doma". Tudi ona se je strinjala, da je ta hrana čisto OK. Pa tudi če ne bi bilo tako, mi enostavno ni preostalo nič drugega, kr sem svojo hrano metala proč, jedel pa je samo kupljeno. Po 8. mesecu pa je začel jesti tudi doma pripravljeno hrano.
Če pogledaš te mešanice sadja ali kombinacije zelenjavnih kašic, ki so kupljene, moram priznati, da dostikrat nimam doma 5 vrst sadja, pa tudi 4-5 različnih vrst zelenjave ne kuham. Torej katera kašica je potem bolj kvalitetna, vsaj kar se raznolikosti tiče?
Da ne dolgovezim dalje, nimam nič proti tem kašicam.
Sem pa drugačnega mnenja, kar se tiče teh pudingov, ki jih svojemu otroku redko dajem, še pa že, pa puding sama skuham.
Skutice različnih proizvajalcev pa kupujem, saj jih je redko, tako, da ne bo neke katastrofe.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 15:22:13   
Anonimen
Samo enkrat me je pobruhal po belem modrcu, jedel pa špinačo od Frutka ali Hipa alikajvemkajže. Zelena barva iz modrca ni šla niti s kuhanjem ven user posted image  Torej se lahko sluit, kaj vse se nahaja v tej "otroški" hrani.  Si lahko mislite, da sem se polic s tovrstno hrano izogibala kot hudič križa.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 15:51:52   
minaja
Lanas, to da zdrži hrana odprta dlje časa, ti dalje samo vedeti, da ima v sebi več sranja, ki podaljša rok uporabe, torej konzervansa. Proč z njimi.

Pa tudi sicer vsebujejo vse kašice če ne drugega vsaj žveplo ali C vitamin kot antioksidant, da ohranijo lepo barvo. Tudi to je dodatek. Nekaj je notri, da hrana lahko počaka tudi pol leta v lončku, če ne drugega je pa vsaj tako toplotno obdelana, kar pa tudi zmanjša hranilno vrednost 'lično zapakirane' hrane za najmlaše.

Mamice, spravimo se za pult in same kaj user posted image . Na ta način smo tudi zgled svojim otrokom, da se da tudi še kaj skuhati in ne le kupiti. Le kako bodo naši otroci sploh znali še kuhati, če že sedaj skoraj vsaka druga najstnica ne zna niti jajca spečt in kuhajo skoraj le še fantje?! 

Svet se res čudno vrti in čez čas bomo žrli le še plastiko user posted image  in vsi bomo defektni, neplodni ipd.

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
21.12.2005 19:32:04   
Anonimen
Jaz se strinjam z vsem napisanim, ampak...če grem recimo v Leclerka, sadje izgleda božansko, zelenjava tudi...kupim papriko, recimo, jabolka, hruške, bučke...njami, pa dišijo ko šus, ampak, ko jih olupim, razrežem, spasiram...blajk bljak, totalno vodene, hibridne in za bruhat. Še midva z možem sva dobila drisko po rdečih paprikah.
In sem tudi sama v dilemi. Naj dam to otročku?
Naš korenjak je samo domača nešpricana jabolka.
Pa Hippove sadne kašice.
Pa rižolino.

Kaj naj? Čakam na pomlad in poletje, ko se bo dobilo domače sadje in zelenjava?


(odgovor članu minaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 0:07:57   
Suzi*
Jaz imam tudi malo mešane občutke glede Hippov in Frutkov. Verjetno ni slabo, nekaj obličnega pa tudi ne. Najboljše je domače iz vrta. Če pa tega ni (več), pa kupim sveže sadje, zelenjavo, izjemoma tudi sadne kašice.

Naš user posted image  je te kozarčke jedel samo parkrat. Mu večinoma vse sama kuham. Hipp ali Frutek (samo sadne kašice) mu dam takrat, ko kam gremo, pa ni možnosti pripravljat hrane ali pa sedaj pozimi ko ni velike izbire,  zaradi raznolikosti v prehrani. Mu pa kašice vedno kombiniram npr. s svežim sadjem ali z jogurtom, pasirano skuto. Same kašice ne dam, ker mi je ful preveč sladko (Frutek), kot ena marmelada, pa preveč spasirano.
Kašic, ki se mešajo z vodo pa tudi ne dobi vsak dan, recimo kakšnih 2-3x na teden.

Monte, Fruhtswerge mu zaenkrat ne dajem. Sadnh skutk tudi ne. Edino sadne jogurte pa obožuje. Kupujem tiste od LM ali od Mercatorja. Kakšno sadje je noter pa....user posted image  Se pa ne mislim še s tem obremenjevat. Kam bi pa prišli.



_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 11:03:16   
mišek
Načeloma nimam nič proti sadnim in zelenjavnim kašicam Frutka in Hippa. Vendar, ker je moj otroček bljuval po sadni kašici Frutka mu jih sedaj ne dajem in vso hrano pripravljam doma. Mogoče mu jih bom dala kasneje.

LP

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 11:21:41   
babylove
Jaz imam zmeraj na zalogi celo paleto industrijsko pripravljene otroške hrane znamke Bledina in Nestle. user posted image  Predvsem glavnih obrokov (mesno-zelenjavni), ki sicer vzamejo več časa za pripravo doma. user posted image  Sadnih lončkov imam manj, samo za zlato rezervo, če slučajno ni svežega sadja doma.user posted image  Od mlečnih izdelkov kupujem navadne skute in topljeni sir, vse kar je sadnega je praviloma preobremenjeno s sladkorjem. Moj sin poje torej kar precej industrijsko pripravljenih glavnih obrokov, saj se jih poslužujem v vseh spodnjih primerih:- kadar mu doma pripravljen obrok ni všeč - kadar nismo doma- kadar večerja doma, pa nimam časa skuhati- kadar sta doma sama z očetom Pa kaj? Ali sem zato slaba mama? A tista, ki pusti otroka, da se izjoče v noč in zahlipa v spanec, je boljša mama user posted image

< Sporočilo je popravil babylove -- 22.12.2005 11:24:39 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 11:35:10   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Lana_s

Jaz kupujem od Hipp-a in Alete. Fruteku ne zaupam nabolj - pač predsodki in to da zdrži odprt samo 24 ur, ostali pa do 3 dni.


Jaz sem frutku ravno zato zaupala - ima manj konzervansov.

Sicer pa kar se tega tiče - Frutkove in Hippove kašice so bile veliko na jedilniko, tam nekje do prvega leta. Obvezno za dopoldansko malico, ker sva bile takrat vedno nekje na terenu. Zakon so user posted image

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 13:42:22   
špelin@
Mi pa veselo uporabljamo že pripravljene sadne kašice Frutek, Hipp, Alete ipd. Ne vedno, dostikrat pa. Sem jih že pri prvi piki in ji nič ne manjka user posted image

Včasih "pade" tudi kakšen Fruchtzwerge, pa tudi Monte (za starejšo hčerko). In zame, njam user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 21:14:43   
frutka_
Občasno je mali konzumiral Alete ali Alnatura kašice, Montkov ne mara, Fuchtzwergi mu grejo v rit, ampak jih ne kupim in jih ne pogreša.
Raje sem mu sama mešala doma skutice in sadje, pa navadne jogurte in sadje, navadne piškote, redno sem mu kuhala juhice...v glavnem sem se izogibala tega! Sem pa imela zmerja doma kaj na zalogi, za vsak slučaj!
Je pa moj mali dober jedec in je zelo dobro sprejemal vse okuse in vso hrano tako da glede tega nisem imela probema.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 21:43:18   
Anonimen
V tem letnem času je res malo težko glede hrane. Sploh pa za tiste ki nimajo vrta. Jaz imam srečo, da imamo vrt in sadje doma. Torej vemo kaj jemo.
Sama se zelo obremenjujem z hitro hrano koj so vsi Linoti, razne pripravljene kašice, sadni jogurti- skute, da o Monte in podobnih pripravkih ne govorim.
Seveda tudi naša poje Čokolino enkrat-dvakrat tedensko za večerjo. Tudi frutek ji dam,  če nimam nič sadja ali pa kam gremo. Tudi piškote- plasma papca, čeprav vem da so umetni kot 100user posted image . Mislim da moramo samo naredit neko logično mejo med zdravim- nezdravim in med razpoložljivim-nerazpoložljivim.  Tako kot pred 100 leti, naši otroci ne bodo mogli jesti, ker roko na srce, to ni več mogoče. Seveda pa vsaka mamica dela po svoji vesti. Včasih ko sama kompliciram glede hrane, se vprašam, Kaj  Banane in sadje (ker samo jabolk celo zimo pa otrok ne more jesti) ki je trenutno aktualno niso špricane in vse predelane. Mislim da so. Tako da je težko biti pameten v teh časih. Misliš da otroku pripravljaš najboljšo hrano, pa je to velikokrat le pesek v oči. Sej sem malo zmedeno vse skupaj napisala. To je tudi zato ker sem sama v tem zmedena.
čawči

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
22.12.2005 23:46:41   
KODA
Jaz sem tastarejšemu dala Frutek ali Hipp kašico samo takrat,kadar smo bili kje zunaj ali na morju na plaži.Tamali pa teh reči sploh ne sme jeti.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
24.12.2005 12:43:03   
BibaJ
Jaz se glede tega ne sekiram, ker smo tudi mi zrasli večinoma na že pripravljeni hrani, pa nam nič ne manjka! Kaj mislite kakšno hrano pa dobijo v vrtcu in šoli? Najbrž ne sveže zelenjave iz domačega vrta in sveže zaklano kokoš!
Torej, tudi, če sama doma skuham, kako bom pa vedela, da je ZELO ZDRAVO in brez konzervansov, če sem pa vse sestavine kupila v npr. Mercatorju. Sploh termično obdelano meso, ki je vakuumsko pakirano je verjetno res sveže!
Ne komplicirat in pojdite z otroci raje v gozd, kjer je lahko veliko bolj poučno in koristno, kot pa gledanje mame, kako kuha!

Lepe praznike!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
24.12.2005 19:01:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?