|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Valeta
8.6.2009 20:33:11   
anajmad
No, mi jo imamo v četrek 11.06. Priprave oh in sploh. V sredo nohti, v četrtek frizura ,v petek pa mamo kap. Se hecam!Tolko je tega,da komi dohajam. Včasih tega ni bilo. Tastari so ti kupili novo obleko in mal delj si bil lahko uzunaj in to je to. Kaj čmo,naš otroc odraščajo in mi se na žalost staramo.....smrkuser posted image

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Valeta
8.6.2009 20:52:34   
uwaga
UUUUUUUUUUUUUUUUUU!
Nas to še čaka, čez par let. Prosim poročaj kako gre, da se psihično pripravim, da me nau res kap.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Valeta
8.6.2009 21:13:21   
Kerensa*
Valeta je že več let tekmovanje z naslovom "Kdo ima več?". Z izgovorom "to je samo enkrat v življenju" se kupujejo drage kreatorske obleke in morda celo še dražji čevlji; domači make-up ni več v redu, ampak mora biti večerni stylish iz priznanega salona; frizura urejena do zadnjega laska in to seveda pri Stevotu ali Mič stylingu; s sabo dovolj gotovine (ali pa otrok kar čez noč postane pooblaščen za TRR staršev in plača pijačo celemu razredu s pooblaščeno kartico); lokacija je pa tako ali tako vojna med starši - vsi bi nekaj fansy šmency, istočasno pa vsi jamrajo čez ceno npr. 100€ (pozabljajo, da so še minuto pred tem rekli "once in a lifetime").

Jaz bom morala "čez" valeto spraviti (najmanj) dva otroka in me je že vnaprej groza. Pa ne samih stroškov, ampak živčne vojne ob tem.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Valeta
8.6.2009 21:23:49   
anajmad
Ah, mi smo kr fajn skoz pršli. Obleko in sandale ji je posodila nečakinja(ki je imela samo1x na sebi-hvalabogu),ker je gledala obleke od 200 eurov dalje. Men je blo fajn slabo,sam sreč da je tok pametna,da vidi ,da je neumno za eno noč zapraviti tok denarja. Nohte je dobila bon,frizerja pa ji bom jst častila,tudi za odličen uspeh in po pravici mi ni težko. Ker(poteka debata na sosednjem forumuuser posted image ) sem jo naučila dobrih vrednot in upam,da bo še v nadalje tako.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Valeta
8.6.2009 21:26:17   
Felicita
zakaj? mislm, seriously, kok težko pa je otroku (oz. sej so že 'skoraj' odrasli, tko mislijo) razložit da je to popolnoma brezveze? pri nas je blo vse - od oblek za (takrt) 100.000sit do jeans kiklc. jest nism bla za nič prikrajšna pa niti tolarja nism potrošla takrt (ne svojga, ne od staršev) - valeta je bla v šoli (kar je dons že čista blasfemija), obleko sm mela rabljeno, čevlje enako, po valeti smo pa odšli v takrat še aktualno lipo, spili vsak kozarc vodke in se 'ful fajn meli' ... in kot je kerensa napisala, to sploh ni tekmovanje otrok, ampak staršev, ki to forsirajo in dopuščajo. mislm otrok v 9. razredu pa bi že mogu met sam tok (seveda privzgojene) integritete da se ne pusti sošolcem za*ebavat in starši bi ga mogli v tem podpirat.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Valeta
8.6.2009 21:27:10   
Kerensa*
Da valeta ni poceni, je jasno. In da bo vsak starš plačal, je tudi jasno. Ampak to, da valeta postaja tekmovanje, mi pa ne gre v račun. Za moje pojme je bistvo, da si lepo urejen (kakor na vsaki pomembnejši prireditvi), da si dobre volje in da si v dobri družbi - pa karkoli že počneš (četudi se greš po valeti nalivat z Laškim v Bachusa). Kaj ti pomaga obleka za 1.000€, katero si kupil samo zato, ker si izvedel, da nihče ne bo imel dražje od 700€, potem pa ves zamorjen sediš na stolu, ker se te vsi izogibajo, ker mislijo, da "glumiš frajerja" (in se ne motijo)?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Valeta
8.6.2009 21:37:32   
Ribica **
Pri nas pred petimi leti ni bilo nikakrsnega tekmovanja, kdo ima vec. Smo imeli pa na varianto maturanstkega plesa, ker je pac organizirala Urska. Oblekca je bila (moja) 10.000 sit, kupljena na zimskih razprodajah, cevlji tudi nekje 10.000 sit (sem jih imela ze od prej, ker je imela sestra eno leto prej maturanca). Frizura pa nekih 5.000 sit, to mi je najbolj nepotreben strosek user posted image Domov pa nas je ene par slo ob 1h zjutraj, nobenega pretiranega nalivanja z alkoholom (ok, jaz itak sploh nic ne pijem), naslednji dan sem sla pa za nagrado za razisk. nalogo ob 6h zjutraj v Verono in Gardaland. Ne vidim nekega preseravanja user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 8.6.2009 21:39:54 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Valeta
8.6.2009 22:14:51   
Isabellabina
Hm ja valeta...mi jo imamo v sredo ob osmih zvečer....že sama ura mi je ful tečna ,ker sam program naj bi trajal cca.3 ure in pol naj bi mulci šli še u en disko.....no jaz moje ne pustim in sva zmenjeni......Drugače pa pri sami obleki nismo skoraj čisto nič zapravili saj so se kot razred ubrano odločili ,da bodo vsi v kavbojkah in zgoraj v kratkih majicah v različnih barvah....no tega sem bla ful vesela .........tud frizura nebo nič umetniška ,saj ima zelo dolge lase in naravno malo kodrane tako ,da se bo samo umila in to je to.....edino nohtke bova šli malo popedenat in bova dali 20 e....sem pa zato ,da jih da delat---gelirane,ker ima čisto pogrižene in mogoče jih bo potem malo manj grizla...no vsaj upam....


< Sporočilo je popravil big mamma -- 8.6.2009 22:18:09 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Valeta
8.6.2009 22:27:14   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

po valeti smo pa odšli v takrat še aktualno lipo, spili vsak kozarc vodke in se 'ful fajn meli' ...




Mislim ...pri 14.......oz.eni že 15 ...ampak vseeno.....zame nedopustno!!!!!!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Valeta
8.6.2009 22:32:15   
Anonimen
Jaz bom morala "čez" valeto spraviti (najmanj) dva otroka in me je že vnaprej groza. Pa ne samih stroškov, ampak živčne vojne ob tem.


podpišemuser posted image pa kje je še to....

jst sem mela isto obleko kt za birmo, pa mal dlje sm lohk zuni ostala - po valeti smo šli s kitaro v gaj - pa bosa sm šla in čevlje v roki nosla, ker mi je blo muka v tistih petkah hodituser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Valeta
8.6.2009 22:42:31   
uursa
Pri nas jo imamo v petek in je dala tudi razredničarka predlog, da bi  si dali delat majice in zraven oblekli kavbojke, ampak se ni izšlo, čeprav se mi je zdela dobra ideja. Tako, da se bodo sami zrihtal, ampak v mejah normale, ker zadnja leta opažam, da je ful pretiravanja glede oblek. Povrhu vsega jo pa enkrat obleče in nikoli več. Mi smo kar malo gledali na ceno in nobenega pretiravanja.  Mislim, da je bolj pomembno kako bodo preživel to zadnje skupno druženje kot pa kdo je bolj nališpan. Pri nas ni bilo do sedaj nobene živčne vojne, upam da tudi ne bo. V šoli imamo dve uri in potem imajo after party, vendar pod kontrolo in brez alkohola. Tako, da upam da bo ok tako zanjo kot za nas.

lp

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Valeta
8.6.2009 23:09:18   
darja72
Očitno, da smo mi bolj "z vasi", ker pri nas je valeta v šoli oz. v delu športne dvorane. Pa tudi kakega extra zmišljevanja in preserevanja ni opazit. Če se ne motim je strošek staršev znesel cca. 11 evrov na osebo za pogostitev in cca. 45 evrov za plesni tečaj, kamor je vključeno tudi vodenje valete. Pa še to so učenci večinoma zbrali na zbiralnih akcijah starega papirja. Ok, nekaj iz tega fonda je šlo tudi za zaključno ekskurzijo.
Tako, da generalno gledano večina staršev ne doživi prehudega finančnega šoka.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Valeta
9.6.2009 7:16:19   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Da valeta ni poceni, je jasno. In da bo vsak starš plačal, je tudi jasno.
To dvoje meni ni jasno user posted image Moram vprašati "lokalko", katere hči je letos "valetnica", kako je pri nas...
Ampak to, da valeta postaja tekmovanje, mi pa ne gre v račun. Za moje pojme je bistvo, da si lepo urejen (kakor na vsaki pomembnejši prireditvi), da si dobre volje in da si v dobri družbi - pa karkoli že počneš (četudi se greš po valeti nalivat z Laškim v Bachusa). Kaj ti pomaga obleka za 1.000€, katero si kupil samo zato, ker si izvedel, da nihče ne bo imel dražje od 700€, potem pa ves zamorjen sediš na stolu, ker se te vsi izogibajo, ker mislijo, da "glumiš frajerja" (in se ne motijo)?
Tole, kar opisuješ, je bilo zelo značilno za maturantski ples v mojih časih user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Valeta
9.6.2009 7:16:22   
špelin@
Ups, kako se časi spreminjajo, še dobro, da poveste user posted image Od svoje valete se spomnim tega, da se je samo 1 sošolka bolj nobel oblekla, ene par jih je imelo poštirkane frizure, drugi smo bili čisto vsakdanji user posted image Valeto smo imeli v dvorani OŠ, po njej pa smo smeli za nekaj uric v lokalni disko, od koder se nas je večina pobrala že po pol ure, ker nam je bilo dolgčas in smo šli raje v park sedet in čvekat user posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Valeta
9.6.2009 9:25:28   
mklks
kaj boste pa za maturo nardile???user posted image

pri nas je valeta v šoli....program, potem pa se gre v restavracijo, večerja s starši in učitelji, program, plesanje, malo žurke, tam do ene 3h, potem pa vsi domov....in nobenega pohajkovanja po diskotekah.

pa se mi zdi kar prav tako, okrog bodo dost blodli v srednji šoli in potem za maturo:)


_____________________________

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Valeta
9.6.2009 9:27:00   
mklks
aja, pa glede oblek, za večerjo in potem smo se samo malo boljše oblekli, ni bilo nobenih dragih oblek, povečini pa nosijo razredne majice.

_____________________________

zdej sva pa že velike punce in prave dame:)

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Valeta
9.6.2009 9:41:55   
klavdijas
Žalostni je pa to, da imajo obleko na sebi 1 uro, za zabavo se pa itak preoblečejo v kavbojke.

Lp,

          Klavdija

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Valeta
9.6.2009 10:40:29   
tanikaa
Ma kojeg li preseravanja. user posted image

Moj sin ma valeto 12.06. ob 18.00. Najprej je program v šolski telovadnici, kjer se bodo poslovili od osnovne šole. Po programu grejo mulci z učitelji na bolwling do 22.00. Od takrat naprej moramo dati starši dovoljenje, da lahko otrok ostane še naprej, v nasprotnem primeru ga moramo priti iskat. Kompliciranja okrog oblek in frizur ni. Oblečene majo kavbojke, dali so si tiskati majce in to je to.

In jaz bom mojega otroka pustila, da bo dlje kot do 22.00. Se mi zdi prav, da se pokaže neko zaupanje v otroka. Itak se bomo zmenili za uro ob kateri ga potem pridemo iskat. Pa tudi glede uživanja alkohola se bomo prej pogovorili.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Valeta
9.6.2009 11:55:46   
noranate
Valeto imamo v petek zvečer v Kulturnem domu, brez kakšnega posebnega pompa. Vsi bodo v kavbojkah in enakih majicah, ki nas stanejo 7 evrovuser posted image . Naslednji dan pa imajo piknik za kar je vsak prispeval 12 evrov. To so naši stroški glede valete in mislim, da ne bodo nič prikrajšani, ker ne bo na "visoki" nogi.user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Valeta
9.6.2009 16:25:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mklks
kaj boste pa za maturo nardile???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image

Za maturo si pa lahko nekaj že sami zaslužijo, če bodo hoteli luksuz. user posted image

(odgovor članu mklks)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Valeta
9.6.2009 19:54:56   
anajmad

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: mklks
kaj boste pa za maturo nardile???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image

Za maturo si pa lahko nekaj že sami zaslužijo, če bodo hoteli luksuz. user posted image

Ognjemet,če bo še naprej tko pridnauser posted image

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Valeta
10.6.2009 3:15:19   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: darja72

Očitno, da smo mi bolj "z vasi", ker pri nas je valeta v šoli oz. v delu športne dvorane. Pa tudi kakega extra zmišljevanja in preserevanja ni opazit. Če se ne motim je strošek staršev znesel cca. 11 evrov na osebo za pogostitev in cca. 45 evrov za plesni tečaj, kamor je vključeno tudi vodenje valete. Pa še to so učenci večinoma zbrali na zbiralnih akcijah starega papirja. Ok, nekaj iz tega fonda je šlo tudi za zaključno ekskurzijo.
Tako, da generalno gledano večina staršev ne doživi prehudega finančnega šoka.


Hja, v LJ ima pac monopol Urska, ki itak fajn zasluzi. Ne spomnim se cene karte pred 5 leti, ampak vem, da je bil za nas, ki smo 5-clanska familija, kar fajn strosek. Maturantski ples je pa tudi vstopnica 40€ (ali pa celo 45€?) + se plesni tecaj + pijaca, ki jo moras posebej placat. user posted image  Pa v OŠ je plesni tecaj seveda tudi placljiv, jaz in sosolec sva se vse naucila na generalki, ker nisva mogla hodit na plesne. Potem pa seveda se snemajo in dobis se DVD. Pri maturancu je v ceni, za valeto se ne spomnim. Skratka - en kup denarja gre za to.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Valeta
27.6.2009 0:16:11   
RMRM
Pri nas je pa valeta potekala v popolnoma preprostem stilu. V šolski avli je bil enourni program, ki so ga pripravili devetošolci, nobenega posebnega pompa. Sicer so bili v večini lepo urejeni, ampak nobene ekstravagance. Stroški niso bli visoki. Se mi je še najdražji zdel končni izlet. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Valeta
2.9.2009 21:40:50   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Valeto imamo v petek zvečer v Kulturnem domu, brez kakšnega posebnega pompa. Vsi bodo v kavbojkah in enakih majicah, ki nas stanejo 7 evrovuser posted image . Naslednji dan pa imajo piknik za kar je vsak prispeval 12 evrov. To so naši stroški glede valete in mislim, da ne bodo nič prikrajšani, ker ne bo na "visoki" nogi.user posted image



Zelo pametno!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?