|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vegetarijanstvo
8.6.2004 14:13:30   
Mandarin
Ali ima katera izkušnje z vegetarjanstvom med nosečnostjo in/ ali po njej?
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vegetarijanstvo
8.6.2004 19:53:05   
Jančika_
Nisem ravno čista vegetarijanka, zato ne vem, koliko ti bo moj odgovor pomagal. Jem ribe, zdaj med nosečnostjo tudi mlečne izdelke. Pred nosečnostjo sem ribe jedla zelo redko, mlečnih izdelkov pa sploh ne (razen sira na pici, malo se pa mora človek razvajat).

Preden sem se odločila za nosečnost, sem šla na kompleten pregled k osebnemu zdravniku (ki je mimogrede tudi vegi) in mi je naredil celo krvno sliko itd. Prav vse vrednosti so bile idealne, in to po štirih letih take hrane.

Do zdaj (31t4d) je tudi vse vredu. Otroku pa bom dajala jest vse, ker mora biti odločitev za vegetarijanstvo njegova, ne moja.

Upam, da si boš s tem lahko kaj pomagala. LP, J.

(odgovor članu Mandarin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vegetarijanstvo
8.6.2004 20:56:18   
Aly
Lep pozdrav,

ne vem sicer kaj točno te v zvezi z vegetarijanstvom zanima, domnevam da morda glede "ustreznosti" vegetarijanstva med nosečnostjo....

Sama sem vegetarijanka več let, sicer uživam mlečne izdelke in jajca. Odkar sem prešla na to prehrano se počutims super (sicer sem že pred tem le redko uživala meso....), poleg tega da sem aktivna športnica in se ukvarjam z mnogimi aerobnimi športi in tudi s gorništvom (sedaj v omejenem obsegu, saj sem v 22 t nosečnosti :bravo Že pred nosečnostjo sem nekako na pol leta zaradi športa opravljala pregled krvi, pri čemer so bili izvidi vedno super, med drugim tudi HB vedno v normali. Tudi sedaj v nosečnosti se počutim odlično, nimam nobenih problemov in tudi z železom je do sedaj bilo vse v redu. Dejstvo je, ko se človek začne aktivno ukvarjati s športom, začne tudi bolj spoznavati svoje telo, in se vzporedno s tem podrobneje seznanjati z delovanjem prehrane na telo, t.j. beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, ter vitamini in minerali, ki jih telo potrebuje, s čimer te ta način življenja pripelje do stanja, ko se z vsako vrsto hrane zavedaš kaj zaužiješ in to lahko vodi le v zdrav način prehranjevanja (no s kakšnim sladkim se tudi kdaj pregrešimo, he,he ), sčasoma pa to lahko dobi tudi globji pomen!

O sami prehrani bi lahko razpredala še kar nekaj časa, zato ti svetujem, da si prebereš članek priznanega zdravnika o tej temi:

http://www.veggieinfo.net/si-lang/dejstva/pregnant.htm


LP Aly


(odgovor članu Mandarin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vegetarijanstvo
14.9.2004 15:04:54   
borson
Spoštovana Jančika!

Otroka je potrebno naučiti spoštovati VSA živa bitja!
Kasneje pa se bo lahko zavestno odločil, ali hoče ta nežna bitja tudi jesti. :racka:
LP
Sonja

(odgovor članu Mandarin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vegetarijanstvo
16.9.2004 10:46:02   
Mandarin
Ali slučajno pozna kdo kakšno zanesljivo vegi varuško??? Zdaj bi mi prišla že zelo prav.
lp in hvala za prejšnje odzive

(odgovor članu Mandarin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vegetarijanstvo
19.3.2007 13:18:58   
ingrid*
vegetarijanka sem 15 let, med nosečnostjo prvih 5 mesecev nisem jedla nobene hrane živalskega izvora, po 5. mesecu pa so me zdravniki prepričali, da sem začela jesti tudi mlečne izdelke (jedla sem samo jogurte od mlečnih izdelkov). pazila sem da sem dobila dovolj beljakovin, mineralov, vitaminov... zato sem uživala raznoliko hrano; polnozrnata žita (pa ne samo polnozrnata), tofu, oreščke, stročnice, jogurte, zelenjavo in sadje. tudi sicer pazim, da jem zdravo, v nosečnosti pa toliko bolj. ko sem rodila, je imel fantek 3.5 kg in 51 cm. vedno sem ga dojila, brez dodajanja prilagojenega mleka in nikoli ni bil bolan.
vso srečo vsem bodočim vegetarijanskim mamicam!

(odgovor članu Mandarin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?