|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 11:16:11   
nikak
Evo, bom samo copy - paste stisnila, ne morem še enkrat vsega pisati... user posted image

No, pa da začnem na začetku...

21.08. je bil izjemno težek dan, nekaj telefonov in z vsakim je prišla slabša novica - bolezni, smrt,... Sem bila zvečer čisto obupana, žalostna. Pa sem šla okoli polnoči spat. Ob enih zjutraj - torej že 22.08. pa se zbudim zaradi zobobola. Spotoma opazim še eno rahlo špikanje iz križa proti trebuhu. Pa sem se končno odločila in gledala na uro, vse skupaj se je dogajalo na 8 minut, 6 minut, 9 minut,... Skratka - redno. Sem poskušala zbuditi moža, ma je bil čisto zblojen. :)) Pa sem se šla tuširati, še noge sem si obrila, pa glavo umila. :)) Pa cunje sem nekaj pospravljala... Potem je pa le bilo vse močneje in sem vedela, da gre nekaj zares. Sem spet zbudila moža, sva še malo posedela na balkonu, da je revež popil kahlo kave, da se je zbrihtal. :)) Itak mi pa ni verjel, da je to - to, ker sem bila po njegovem mnenju čisto preveč sproščena in nasmejana, hehe. No, ampak smo se potem le odpravili proti porodnišnici.
In tja sem prišla že z popadki na 4 minute - rednimi, vendar kljub vsemu niso bili močni. Izredno prijazna sestra me je v sprejemni pogledala in ugotovila, da sem odprta že 3 do 4 cm, in ja - da bomo rodili. Ko mi je to rekla, sem se šele streznila, hehe. In dojela, da gre res zares. :)) Potem pa še obvezni CTG, popisala je že prej vse (mama mia, koliko administracije opravijo sestre) in sem šla gor. Sledilo je britje in klistiranje, pa praznenje :)), potem pa odhod v porodno sobo. So pa z mano poslali napačnega očka, sem se ga kar ustrašila, hehe. Ampak smo zadevo takoj popravili... No, potem pa se je začelo...

Prva babica me je najprej prav grdo gledala. Mi ni bilo jasno, zakaj, pa sem kmalu ugotovila - od nekod me je poznala, pa ni vedela, kam dati mojo faco. Na koncu sva le prišli skupaj. Mi je vse lepo razložila, dobila sem novo porodno posteljo, sicer pa sem bila v večji porodni sobi, kjer sta dve postelji - ampak sva bila notri sama z možem. Že kmalu je bila smena in prišla je nova babica - ga. Silva Štefanič - ta nam je tudi pomagala roditi. Še ona mi je vse razložila, mi še enkrat pokazala dihanje, mi v roke dala tisto meni osovraženo masko smejalnega plina (hja, takrat sem se vseeno še smejala :)) in smo začeli. Dihali smo vsi trije, malo smo se pokibicali, z možem sva panično iskala pravo ime za našega novorojenčka, saj nas je vendar vse skupaj prehitelo za 5 tednov in končna odločitev doma še ni padla. Prišel je še dr. Pušenjak, vse preveril (zaradi zapletov po prvem porodu), predrl mehur in potem...

... sem mislila, da bo dete kar padlo ven - vsaj tako je bilo prvič. Tokrat pa nič. Popadki sicer pogostejši na minuto do dve, ampak intenziteta pa še vedno bolj kot ne mila... Pa smo čakali in čakali in čakali. Ker dete še ni bilo dovolj spuščeno v porodni kanal, se jim ni nikamor mudilo. Potem pa so se le odločili in mi priklopili še umetne popadke (auuuuuč) no, in, ko so prijeli, je pa RES šlo zares. Hudih je bilo cca. 15 minut., nekaj popadkov močnih, da sem se kar izgubila v bolečini, nisem več niti razmišljala, samo ušla bi. Ampak potem sem začutila, da gre ven, začela sem pritiskati - dobesedno tako, kot bi me oreng tiščalo kakati (tako so svetovali v MŠ) in pupa je bila zunaj po drugem močnem potisku. :))

Vsa bela in jokajoča je na mojem trebuhu zagrabila prst - ob 10:38. No, jokali smo vsi... Ona, jaz in mož - ki je tokrat zdržal od začetka do konca. :)) Potem je sledil prerez popkovine, malo so šli očistiti, meni pa je babičar Anže pomagal poroditi posteljico. Je bilo kar nekaj heca na ta račun, ker sem sama v zmedi in z vrtoglavico od smejalnega plina govorila, da pogrešam Anžeta, on pa se je čudil, da je vendar tam. :)) Pa, če se poznava. He, he, mu je mož potem razložil situacijo, pa smo se samo fino nasmejali.

Malo sem si želela takoj podojiti, vendar je dr. Pušenjak rekel, da bo pač moralo dojenje počakati, saj sem zopet spet rabila narkozo. Tokrat zaradi defektne posteljice, morali so jo do konca iztipati. Takrat je mož moral ven iz porodne sobe, vse skupaj je menda trajalo eno uro, potem pa sem še prebujala kar dolgo. In zelo moreče - saj sem imela težke sanje - posledica prejšnjega težkega dne. No, ko sem se popolnoma zbrihtala, sem končno dobila pikico k sebi in jo prvič podojila, nato pa so naju odpeljali na oddelek.

Ležali sva na D oodelku in še na tem mestu se lahko zahvalim prav vsem sestram in zdravnikom. V bolnici sva bili 10 dni, saj je mala dobila zlatenico, sicer pa je bilo vse OK, kljub temu, da je bila rojena v 35. tednu. V inkubator k sreči s svojimi 48 cm in 2625g ni rabila in tako sva ves čas prebili skupaj. Res fino.

In ja, zdaj v zibki v spalnici spi naša Maruša, ki je že presegla porodno težo in je "dete iz knjige" - zaenkrat še, hehe. Zbuja se na tri ure, za previjanje in podoj. :)) Bratec je zaenkrat navdušen nad njo, vsem navdušeno razlaga, jo stalno boža - ga moramo prav vahtati, ker bi bil stalno pri njej. Ponosni očka je bil vse dni rahlo zmeden. :)) Pozabil je vse, kar je znal - kuhati, pospravljati,... Zdaj bo pa vse nadoknadil, samo pravi, da rabi, da mu povem, kaj je treba. :)) He, he, ja, ampak v takih trenutkih pa vidijo, koliko jim dejansko odležemo. Se mi kar malo dobro zdi, hehe.

Skratka - zdaj sem dvokratna mamica. Občutki so zaenkrat še malo pozitivno zmedeni, ampak krasni. In vsem mojim septemberkam želim, da bi tudi one kmalu imele vse za sabo (čeprav je to nekoliko neroden izraz, saj se vendar POTEM šele vse začne :)) - sploh pa tako lepo porodno izkušnjo, kot sem jo tokrat imela sama. Samo en nasvet - imejte realna pričakovanja in porod bo stekel v pozitivno smer. Še enkrat hvala moji dragi babici Silvi - je kot ena dobra mama, bodrila me je, mi pomagala, se iskreno veselila z mano in me na koncu tudi objela - kljub temu, da sem se zadnjih 15. minut zgubila in tudi nekajkrat kriknila. Ni ji bilo težko poroditi našo fračko in za to ji bom večno hvaležna!

Zdaj pa šibam, sem že čisto predolga. :)) Grem spat - dokler bo tudi mala še spala. :))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 11:41:32   
kada
user posted image user posted image user posted image   Čestitke za malo in hitro Marušo, obilo cartanja in lepih trenutkov!!!!! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kada -- 2.9.2006 11:46:00 >


_____________________________

Nina - 18.9.2004,
Lara in Sara - 6.11.2005,
Žiga - 8.10.2007


(odgovor članu nikak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 11:49:12   
Jacqueline
Čestitke!!! user posted image

Lp,
Jackie

(odgovor članu kada)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 11:58:38   
Bonnie_RR
Čestitke!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 12:23:09   
ona
Super,čestitke celi družini in veliko prespanih nočiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 12:52:19   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 13:13:10   
dory
Nika iskrene cestitke se enkrat in cmoka za malo princeskouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 14:57:55   
Ninica
čestitke!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 15:56:53   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 17:11:56   
x_srečka_x
ČESTITKE ŠE ENKAT ZA MALO MARUŠO user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 19:18:35   
Eviii
maruša si je pa zbrala lep dan, da je pršla na svet user posted image . čestitamo user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 21:03:16   
mamči
user posted image   user posted image   user posted image  ISKRENE ČESTITKE !  user posted image  user posted image   user posted image  ...PA LEPO SI TO NAPISALA.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
2.9.2006 21:21:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 21:25:56   
KODA
user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 21:39:55   
brina_3
user posted image user posted image čestitkeuser posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
2.9.2006 22:18:28   
cmokec
Bravo, pa iskrene čestitke od nas štirih. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
3.9.2006 18:08:38   
zaljubljena23
user posted image user posted image Čestitkeuser posted image user posted image

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
3.9.2006 21:10:19   
Bejba
Čestitke tudi od nas, bližnjih sosedov, veliko cartanja in čimveč mirnih noči user posted image user posted image user posted image .

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
4.9.2006 8:44:20   
urši*
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Velika sreča v malem pajacku :))
5.9.2006 15:36:54   
Bubamaraa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?