|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Višji stroški malic po uredbi
20.7.2005 14:09:24   
Maxica
Če bo kateri prišla prav ta informacija:) :

V Ur.l. št. 60/2005 je bila objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. Od 25. junija tako znaša neobdavčeno povračilo stroškov za prehrano med delom za vsak dan prisotnosti na delu vsaj 4 ure ali več 1.300,00 SIT. Na novo je določeno, da če je delavec na delu prisoten deset ur ali več, se za ta dan poleg povračila za prehrano med delom v davčno osnovo ne všteva poleg prej omenjenega zneska 1.300,00, še povračilo stroškov prehrane med delom do višine 163,00 SIT za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu. To pomeni, da če delavec dela na primer 11 ur na dan, se mu po uredbi lahko izplača neobdavčeni strošek malice v višini 1.789,00 SIT (1.-300 + (163X3)). Isto velja za povračilo stroškov prehrane na delu za delavce, če je narava dela takšna, da se v pretežni meri opravlja izven sedeža delodajalca, torej na terenu in se delavec vsakodnevno vrača v kraj, kjer prebiva, na novo pa je določeno, da se takšno delo opravlja v Sloveniji. To pomeni, da bo na primer za 11 ur terenskega dela v Sloveniji delodajalec lahko izplačal delavcu, ki se seveda vsakodnevno vrača domov, neobdavčeni znesek povračila malice v višini 1.789,00 SIT, za delo v tujini pa mu lahko izplača 75% tuje dnevnice. Uredba na novo določa tudi pri nadomestilu za ločeno življenje in sicer, da se za določanje oddaljenosti najmanj 100 km upošteva najkrajša običajna cestna povezava.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   Višji stroški malic po uredbi
22.7.2005 11:46:25   
Mateja*
A teh 1.300,00 na dan je minimalni znesek za vračilo za malico? Mi smo do zdaj dobivali 717,00 sit na dan za prehrano. To je bil minimalni znesek prehrane.

LP

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Višji stroški malic po uredbi
23.7.2005 12:31:03   
tajčy
717,00 SIT je minimalen znesek, ki ga je delodajalec dolžen izplačati, 1300,00 SIT pa maksimalen. Izplača lahko tudi več, vendar je znesek nad 1300,00 SIT boniteta za delavca od katere mora plačati vse prispevke in dohodnino, za delodajalca pa je to davčno nepriznan strošek.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?