|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visoka zakonska postelja
28.2.2013 14:29:21   
kokosh
Naslov teme je malce neroden, ampak ...

Živimo v 2-sobnem stanovanju in z možem počasi razmišljava, kako bi uredili otroško sobo. Še najlažje izvedljiva je ideja, da bi se midva preselila v dnevno sobo in si omislila zakonsko posteljo "pod stropom", pod njo pa uredila pisalno mizo in računalniški kotiček (ki zdaj itak zaseda tloris 150x180 v dnevni sobi) . Postelja bi bila podobna tejle , le dimenzij 160x200 (140cm se mi zdi preozko) ter ležišče nekje 155 cm od tal (strop je visok 250cm, midva sva visoka okoli 170cm).

Zanima me, če je katera že reševala prostorski problem na tak način? Kako se vam obnese? Koliko cm je v praksi dovolj/ oz. treba imeti med ležiščem in stropom, da se še dobro počutiš (npr. na zgornjem ležišču pri pogradu) in normalno spiš? Ima morda kdo ravno to posteljo iz Ikee (kako se obnese po nekaj letih, ali škriplje in se maje?)?

Vsi predlogi so zelo zelo dobrodošli :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
28.2.2013 14:54:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kokosh)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 14:59:38   
Tippi
uuu super! meni se zdi odlična ideja! žal s tem nimam izkušenj, se mi pa zdi, da bi tudi sama razmišljala v tej smeri, če bi imeli prostorsko stisko. jaz bi bila pozorna na kakovost in se strinjam z metulj, da bi jo dala delat po naročilu! za takšno rešitev, predvsem dolgoročno rešitev, se splača dat mal več denarja.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 15:13:01   
Hope2
Midva sva začela s tako posteljo, zaradi prostorske stiske. Postelja je bila v vogalu sobe- delana po meri. Pod posteljo pa so bile po obeh dolžinah vgradne omare z drsnimi vrati. Omara je bile v črki V. Te omare so so bile ojačane in so tudi bile kot opora postelji iz teh dveh strani. Z druge strani pa pač dolga noga postelje. Bilo je zelo kompaktno vse skupaj, nič škripalo, nič majalo, pa naj si karkoli že počel gor. Pod posteljo je bil še velik fotelj.
Pisalna miza mi v ta kotiček ne paše, ker je vedno temno spodaj, depresivno, butaš se... Je pa odvisno koliko sploh rabita računalnik in pisalno mizo.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 15:43:47   
gsatalema
Jao, jao, tako dolgo je trajalo, da jo je mizar lahko že končal! user posted image - posteljo mislim user posted image

Sama sicer nisem imela podobne težave, in ne vem kako bi se stvari lotila, pa vendar je meni najprej šinlo po glavi zdravje......user posted image
Jaz sem kar nenadno zbolela, pa še nisem tako stara user posted image , pa na takšno posteljo niti približno ne bi mogla. Za taki vzpon moraš imeti dobre mišice na nogah in rokah), da gor priplezaš, potem pa še kje drugje user posted image , tisti, ki bo pa še višje, pa ne sme imet strahu pred višino in vrtoglavice user posted image . Tako malo za hec, pa vendar je vredno o tem razmislit....
Investicija po moje ni mala, in tudi rešitev bi bila za dalj časa, tako, da lahko pride marsikaj vmes,.... samo za razmislek user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 15:50:22   
kokosh
Hja, s pisalno mizo in računalniškim brlogom je takole ... Jaz sem itak selivka s prenosnikom in ga ne potrebujem, mož pa je navezan nanj še iz študijskih časov. Če se bo za rač. pod posteljo slabo počutil, bo to kvečjemu + (in bo manj visel tam user posted image ).

Posteljo bi itak dala narediti masivno po meri, le točne dimenzije za čimbolj uporabno porabo prostora morava še stuhtati. Problem je še z vzmetnico, ker bi morala biti čimtanjša (kak k*ev dormeo, verjetno). Kakšne izkušnje imate z njim? Moja sestra in brat imata varianto 12+2 memory, ampak mene ne prepriča, sem navajena klasičnih vzmetnic. Kako priporočilo glede izbire čimtanjšega, ampak čimbolj kakovostnega ležišča (max. 15cm debeline)?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 15:51:22   
pomlad08
Jaz razmišljam podobno kot Hope - visoka postelja se mi zdi super ideja za prihranit prostor, ampak jaz bi dala spodaj omare/regale/predale ..., ne pa mize, ker mi je res depresivno sedet v takem temnem "čošku". Če se vama izide kako drugače razporedit ...

Midva se bova tudi verjetno nekega dne selila v dnevno in bova dala delat visoko posteljo 140X200, višina cca. 150, spodaj pa izvlečne omare (take na kolesih, kot jih imajo v kakšnih starih nabasanih knjižnicah). Jaz se že prav veselim :)

No zdej si me pa že prehitela s svojim odgovorom. Če pisalna miza ni življenjskega pomena, potem kar go for it :)

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 28.2.2013 15:52:39 >

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 16:32:39   
enea
mi imamo tudi prostorsko stisko, smo 4 člani v dvosobnem stanovanju,.. rešili smo pa tako, da smo v spalnico dali pograd za eno punco, spodaj smo na L dali francosko posteljo 140x200, in je dovolj velika tudi če z mojim tam spiva, čeprav je mene malo več skupaj,.. mojga itak čez teden ni, ali pa 2x v tednu spi doma,.. in s tamalo spiva spodaj, če pa je moj doma, spi on z njo, jaz pa na kavču,.. saj se da,.. ni panike,.. imamo pa v sobi še pisalno mizo, ni ne vem kaj velika, za taveliko pupo je dovolj da napiše nalogo in se uči

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 17:19:49   
gsatalema
http://mojdom.dnevnik.si/sl/Vpra%C5%A1ajte+strokovnjaka/2518/Doma%C4%8Da+pisarna+kjer+je+lahko+tudi+postelja+za+goste


Kaj pa na tak način....? Ali pa enostavno kakšno sedežno vsak dan raztegujeta in postiljata...

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 17:38:49   
mateyka
gsatamela, te variante niso poceni - ziher nekaj tisoč evrov, če hočeš da je garancija 10 let. da je močno in zdržljivo, tud nekaj košta. samo je pa RES da FUL prišparaš na prostoru..
tole si poglejte:
http://www.youtube.com/watch?v=UrqWPP7y3xE

sam imo je tko, da če maš tok denarja, pol si pri nas že lahk kupiš večji flet user posted image za new york pa recimo to res deluje, ke rmajo ubitačno male flete in nore cene v mestu.

jaz ne bi mela dvignjenih postelj v navadnem fletu. bi mela če bi mela 3-3,5 metrske strope, to pa ja. smo mel pograd za tamalo in sva se obe ene parkrat grdo butnile v strop z glavo. menjat rjuhe je men bla mora tam gor.. pol je res, če si bolan z gripo, bruhanjem al drisko - not nice; naša je vedno končala v moji postelji ko je bla bolana, ne tam gor. tako da mi nismo kupili še enkrat pograda ko smo se preselili..

bi mela pa tko kot je hope napisala - garderobe spodi. ker garderobe ne rabijo bit 2m visoke. visoke recimo 1,5m..
nekak takole:
user posted image
user posted image

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 17:46:27   
mateyka
pa tole sem gledala - postelja za ven potegnit, samo da maš recimo pisalni del dvignjen kolikor je postelja visoka:
http://www.ideaconnection.com/new-inventions/the-ultimate-in-compact-furniture-03676.html

tale modularni ima celo več kompzicij:
http://dornob.com/all-in-one-modular-fold-out-living-room-furniture-set/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 18:00:41   
mateyka
pa teli koncepti so mi user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 18:30:19   
kokosh
Gsatalema - saj veš, kako je pri nas "kršanarjih", user posted image samo takrat, ko naročamo user posted image , tko da ni pretiranega strahu pred prostorskimi težavami user posted image

mateyka - tiste variante, ko se vsak dan sproti iz kavča naredi postelja in pospravi nazaj ali dvigne v omaro (npr. Izi Mobil), odpadejo. Se mi ne da tega počet vsako jutro.

enea - pri nas je v spalnici (na knap) dovolj prostora za 180x200 in 2 posteljici po 60x120 (torej še za enega user posted image - enkrat), tako da prostorsko sicer to nekako še gre, bi pa sčasoma rada nekako poskrbela za otroško sobo.

Sitnosti z visoko posteljo v primeru bolezni ali user posted image se zavedam, zato nameravava s preureditvijo počakati, dokler ne bo nujno. Bova pa takrat v spalnico postavila še enojno posteljo 90x200 (ali že za tavečjega ali pa za poljubno uporabo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 19:17:04   
gsatalema
Gsatalema - saj veš, kako je pri nas "kršanarjih", user posted image samo takrat, ko naročamo user posted image ,


Ja ubogi mož,... in koliko uspešnih poskusov pa je bilo user posted image [sm=smiley36.gif

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 19:20:00   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

enea - pri nas je v spalnici (na knap) dovolj prostora za 180x200 in 2 posteljici po 60x120 (torej še za enega user posted image - enkrat), tako da prostorsko sicer to nekako še gre, bi pa sčasoma rada nekako poskrbela za otroško sobo.



pri nas je knap na knapuser posted image  imamo spalnico 11,55m2, se pravi 3m x 3,85 m, notri je všteto okno, ki bi ga jaz osebno drugače postavila, in dvoje vrat, od sobe in od balkona,... omare so kjer so, imam pa še potem placa 3 m x 2,10 m,... in daj tja kar hočeš,... meni je pač tako najbolj ustrezalo, kot smo sedaj postavili,.. prej smo imeli 160x190 posteljo + 60x120 posteljico,.. ampak otroci rastejo,..

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 21:09:30   
mateyka
ej, tale se mi zdi zanimiva rešitev (ti bi pa zakonsko mela spodi, zgoraj pa otroški del, recimo):
user posted image

drugače pa - zakonska postelja je prevelika, da bi spodaj lahko imel cel delovni/dnevni prostor. če pogledaš te pograde z delovnim prostorom spodaj, vidiš, da imajo VSI spodaj mizo tako zastavljeno, da je sedalni del v bistvu že izven postelje (da ko vstaneš, nisi več pod pogradom). zakaj? ker se ne da stat pod temi pogradi. višina enostavno NI dovolj visoka za stanje spodaj. tkod a ne vem kako bi to izvedla z zakonsko posteljo, če so stropi nižji od treh metrov..
tko da jaz niti približno ne vem kako si si to zamislila, da bi blo ok..

nikjer namreč nisem videla zakonske postelje dvignjene v pograd in da bi imela navadno višino stropa (260cm) ter spodaj delovni/dnevni prostor. verjetno zato ker to fizično ni možno/izvedljivo.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 21:18:09   
mateyka
ha, našla sem nekaj takega kar iščeš, samo je avstralska spletna stran - no, za vzorec za mizarja je dobra user posted image
double bunker (pograd), in to so širine 150-166 max:
http://www.bunkers.com.au/sa/mid_line/mhdouble
so pa zgleda dobri - 10 let garancije..

to bi mogoče še šlo? midva mava posteljo 160_x_200 in je čist komot za dva, pa še našo pamžo lahko vtakneva vmes občasno, tko da.. user posted image

zgleda pa men tak, bolj skromen (jaz bi dala močnejše noge, paranoik kot sem) user posted image
user posted image

aja, ikea pa nima dvojnih pogradov te širine (150-160).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.2.2013 21:22:42 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 21:55:28   
enea
tista, ki je avtorica dala link, je 140x200,..

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Visoka zakonska postelja
28.2.2013 22:30:52   
mateyka
uf, zame bi blo to ravno premalo user posted image

drugače pa - tukaj so razne postavitve spodaj (queen size loft bed - tj 150-160cm):
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

tale je pa luda - king size loft bed (180-200) in ma zadaj računalniški kotiček, spredaj pa kavč user posted image
samo ma res visoke strope..
user posted image
al pa ta - tud king size
user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Visoka zakonska postelja
1.3.2013 19:59:46   
Vijoličarka
Aleluja, okno odprto, že drugič danes.


Kaj pa tale Brestov program: Altera

To pohištvo sem videla na sejmu in če bi se spopadala s prostorsko stisko, bi resno razmisila o njem ali o kakšni drugi podobni rešitvi.

Postelja, na katero je treba splezati po lestvi ne predstavlja nobenega problema, ko je človek še zelo mlad. Z leti pa pridejo pogosti izleti na WC in ni ravno prijetno na pol v komi lesti gor in dol parkrat na noč. Vsekakor postelja, ki se zloži, zjutraj zahteva več pospravljanja in zvečer več priprave, ampak potem imaš pa ponoči čisto udobje.

Tudi postiljati posteljo je precej lažje na tleh, kot pa zgoraj. Še v koloniji, kjer smo spali po pogradih, smo zjutraj pograde razmaknili, da smo lažje postlali, pa je šlo za enojno posteljo. Pojma nimam, kako se postilja taka velika postelja, sploh mogoče še stisnjena ob dve steni.

Če pa bi se že odločila za tako posteljo, bi jo dala pa delati iz močnih kovinskih okvirjev.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Visoka zakonska postelja
1.3.2013 21:07:44   
ronja
Rešitev se mi zdi super, sva že razmišljala, samo zaenkrat ne pride v poštev, ker še mali pri nama spiuser posted image , kasneje pa upam, da ne bo več potrebna;).
Točno tako posteljo ima nečak in so starši zadovoljni (mali se pa tudi nič ne pritožuje, samo mulci se itak ne;). Vendar se pa občutno bolj maje kot recimo pograd od tamalihdveh, ki ga je naredil mizar (stal je pa 140€, tako da ni bil nič dražji... narejen v sloveniji, celo pripeljali so ga zastonj!)

Škripajo pa vse lesene tovarniške postelje, se mi zdi... Razmisli, če ne bi dala kakemu mizarju vsaj za predračun naredit...

Koliko od stropa, da se še dobro počutiš - to je po moje precej odvisno od vaju, nekateri imajo klavstrofobijo in se jim že 1meter zdi zelo malo, drugi pa komot spijo v kajutah na ladji, pa se počutijo čisto ok. Jaz bi rekla, da toliko, da se lahko oba udobno usedeta na postelji, če bosta recimo kaj brala ali se preoblačila oz. slačila, da ne butneš ravno takoj v strop - to je malo odvisno od vajinih proporcev (manjši ljudje imajo recimo na splošno krajše ude, ne pa samega trupa, tako da sedna razdalja je lahko še vedno velika, tudi če nisi zelo velik)...

Punci imata pograd in je tavelika pod stropom, jogi je od stropa oddaljen 99 cm, sem zmerila zateuser posted image . Pa se dostikrat k njej uležem, ker se hoče še stisnit pred spanjem in ni noben problem, razen dolžine (pograd je dimenzij za jogi 70x140 in to je seveda premalo zame:D). Ampak kar se višine do stropa tiče, pa ni problem, se komot tudi usedem tam in ji pravljico preberem ali karkoli. Jaz sem recimo tudi tvoje višine, samo mam za to višino daljše ude (no, tudi sicer, zato mam pa probleme majco z dovolj dolgimi rokavi dobit:D), zato sem sedečki nižja in se mi zdi meter čez glavo dosti:).

Pa malo je odvisno od tega, kaj vse mislita tam gor početuser posted image . V tem primeru je mogoče fajn prej zmerit, recimo če ležiš na tleh in daš noge v zrak, kako dolgo je pa to - tu se recimo jaz zataknem (sem probala prej pri tamali) in to bi bilo malo štorasto... Mislim, saj če maš večjo posteljo, ni tak problem, ker lahko greš okoli, pa itak maš lahko skrčene noge, samo mogoče bi rajši dala potem še 10 cm nižje posteljo, da nimaš teh problemov;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Visoka zakonska postelja
1.3.2013 21:25:26   
ronja
menjat rjuhe je men bla mora tam gor..

Zdej se boš režala, ampak pri nas to lubi dela in kar jogi dol vzame, pa jeuser posted image . Midve se sicer ne butava z glavo v strop, se je pa reva enkrat fejst butnila v omaro, ki jo ima ob vzglavju (omara se konča pač pod stropom, ni vgradna).

Sicer smo pa v prvem stanovanju, kjer smo živeli, ko sem bila mala, vsak dan sproti postiljali in tega NE priporočam! Kaj se ti to ne da in kako je to zoprno vsak večer!!! Ok, moja mami je res komplicirala, ker smo še rjuhe vsak dan dajali gor pa dol, ampak vseeno - mi je super, če lahko pustiš posteljo postlano ali razmetano - to so me pa fantje navadli:D.

kokoš, glede user posted image pa vseeno razmisli... Mislim - če je strop ful nizko, ti ne moreš bit zgoraj, ker se boš z glavo butala v strop... Tak da če ti je to recimo omiljeni položaj, potem dajta posteljo še mal nižje;).

mateyka, meni se zdi, da bi si kokoš želela ločit otroško spalnico od njune z možem... Saj si prebrala, da bi enrkat rada še enega naročila, mogoče si pa želita mal miru vmesuser posted image . Sicer pa - saj si našla točno to, kar išče - dvojno dvignjeno posteljo,pa pisarniški kotiček spodaj:).
Kar se trdnosti tiče, pa sem bila presenečena, da je tale lesen pograd neverjetno močen, tako da nič bat: punci non stop plezata po njem ko dve opici, se vesita, pa zadeva zelo trdno stoji:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Visoka zakonska postelja
1.3.2013 21:45:38   
ronja
Ne morete ali nočete več komentirat? Mateyka, jaz bi še kako tvojo slikco... Ker se nam večje stanovanje kar nekak vedno izmuzne, bo mogoče še nam prav prišlo (midva bi sicer dala spodaj omare, ker mizo jaz rabim veliko. Samo ne vem, kam bi potem dala kitari... in sušilo za perilo... kar mamo zdaj na steni nad posteljo...user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Visoka zakonska postelja
1.3.2013 22:49:25   
mateyka
ronja, tale mi je legendarna za tri froce - Berg Utica Trifecta Loft:
user posted image

pa tale mi je zanimiva kompozicija:
user posted image

tale mi je pa všeč, če bi delal po meri za queen size s knjižno-delavnim prostorom (160):
user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Visoka zakonska postelja
2.3.2013 14:54:19   
mateyka
pa tole mi je hudo za otroško sobo - ful prišparaš na prostoru:
user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Julija
TLF

Kako vam je všeč ime Julija?

zelo mi je všeč (25%)

mi je všeč (30%)

ne vem (5%)

nič posebnega (27%)

ni mi všeč (13%)


Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!