|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vlaga v prostoru
12.10.2006 8:14:46   
Anonimen
Imava kar precejšnjo vlago v prostoru, predvsem v spalnici. Še dobro da še nimava user posted image , ker si ne predstavljam, da bi moral živeti v takem.
Kako naj se rešiva vlage ali vsaj malo izboljšava trenutno stanje? Saj v roku enega leta se seliva, ampak do takrat je potrebno nekaj ukreniti.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vlaga v prostoru
12.10.2006 9:13:38   
*pepelka*
Mi smo ta problem rešili z razvlažilnikom zraka in moram reči, da je zaenkrat to edina stvar, ki je pri vlagi uspešna. Poskusili smo že z dodatno izolacijo in podobnim, pa ni bilo nobenega uspeha. Sedaj pa imao razvlažilnik in je povsem druga klima v prostoru. To sicer ni poceni, a nam ni preostalo nič drugega, kot da smo reskirali in ga kupili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vlaga v prostoru
12.10.2006 9:24:46   
Anonimen
V Mercatorju sem videla nek odstranjevalec vlage ceresit, ki stanje okrog 2.500 sit.  Ali ima katera to doma. Se obnese?

(odgovor članu *pepelka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vlaga v prostoru
12.10.2006 9:40:20   
Katrin
Midva sva pred leti, ko sva prenavljala prejšnje stanovanje, očistila vse stene (postrgala dol vse nanose barv do golega), nato jih premazala z nečim (mislim,da algecid) ali nekaj podobnega, nato na novo nanesla izravnalno maso in pobelila in moram reč, da je pomagalo. V stanovanju je bilo manj vlage. Pomembno je tudi, da omar ne potisneš do stene, ker ti lahko pričnejo gniti; pustiti moraš zrak, da kroži.

Poskusita, pa bosta videla; to bi bila možna rešitev za eno leto (tudi midva sva se kasneje zaradi vlage preselila).

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vlaga v prostoru
8.11.2006 11:06:21   
Minerva
Tudi jaz sem imela težave z vlago.

Imava novo hišo z malce posebno razporeditvijo prostorov, tako da se spalnica nahaja v kletnih prostorih, tako da je polovica prostora v zemlji. Hiša je izredno dobro izolirana.

Glede na to, da je hiša nova in kljub dobri izolaciji, se je na pohištvu pojavila plesen. Na stenah plesni ni bilo. Kupila sva razvlažilec zraka, ki je problem rešil. Razvlažilec imava vsak dan nekaj ur prižgan, tako da je sedaj vlaga v mejah normale. Tudi plesen se ne nabira več. Ker vem, da bova imela z vlago vedno probleme, glede na to, da je spalnica in kopalnica v kletnih prostorih, je bila investicija v kakovosten razvlažilec opravičena, saj bo stalno v uporabi.

Poskusila sem tudi že z CERESIT-om, pa tudi UHU ima podobno varianto. Tudi to funkcionira, vendar ima manjši efekt. Sicer je cenejša varianta, vendar je namenjena prostorom, kjer so problemi z vlago manjši, pa še dodatne vložke je potrebno stalno dokupovati.

Vsekakor upam, da sem se problemov z vlago z razvlažilcem rešila za stalno!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vlaga v prostoru
8.11.2006 11:45:35   
Baby
A mi lahko poveste katere razvlaževalce ste kupile in kje in ceno?

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vlaga v prostoru
8.11.2006 13:42:33   
činča
ceresit proti vlagi.Cena je pa 2.800.Mi smo ga kupili v Merkurju,Bauhausu.Najprej kupiš celo napravo potem pa samo te tabletke.Pri nas deluje!

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vlaga v prostoru
9.11.2006 8:11:44   
Minerva
Jaz sem kupila malce večjo napravo na elektriko, zgleda kot manjša prenosna klima. Vgrajeno ima posodo za vodo, kjer se voda nabira in jo potem zliješ stran. Lahko montiraš tudi cevko, ki jo spelješ direktno v odtok. Zadeva je prenosna, tako, da jo lahko premikaš po celem stanovanju, kjer imaš pač povečano vlago. Ima tudi higrostat, kar pomeni, da nastaviš vlažnost na določen nivo in ko zadeva izsuši zrak do tega nivoja, se izklopi, ko se vlažnost poveča, se avtomatično spet vklopi. Ima tudi posodico za eterična olja.

V Merkurju so imeli zdaj eno akcijo in je bila 30.000 SIT.

Če imate resne probleme z vlago, vsekakar priporočam nekaj takega, CERESIT je pomoje premalo. Ceresit deluje na podlagi soli, kamorkoli boste dali kilogram soli, bo ta nase vlekla vlago.

(odgovor članu činča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vlaga v prostoru
9.11.2006 12:23:29   
MALINČICA
Obstaja neka naprava, ki jo namontiraš na steno in ti v bistvu iz cele stavbe vleče vlago, najina prijatelja sta imela ful vlago v stanovanju, ker sta v pritličju, pa sta nato kupila to mašinco in je res boljše. Njima se je barva na stenah tako luščila, da je bila groza.
Je pa menda drag tale vrag, mislim, da sta dalaokoli 500.000 sit.

Moja mami pa ima tale ceresit in ji zaenkrat tudi full deluje, je prej imela na oblačilih takšen vonj po vlagi, zdaj pa je dosti boljše.
Jaz bi na tvojem mestu najprej s tem poskusila.



_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu Minerva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vlaga v prostoru
9.11.2006 12:33:33   
Anonimen
Ceresit pomaga jaz ga mam že skoraj pol leta pa se full pozna, tako da ga toplo priporočam. Drugače pa tudi pomaga če na stene daš suho apno al nekaj takega tisto tudi pomaga, sam ta Ceresit je poceni varianta pa še sploh če se mata namen preselit je brezveze nekaj delat.

LP

(odgovor članu MALINČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vlaga v prostoru
9.11.2006 22:53:43   
Laubica
Midva sva se 5 let borila v spalnici in dnevni sobi proti vlagi ,je hiša tako noro zgrajena da druga se druga steha dotika najine stene od teh dveh sob in ko je bil sneg je bilo vedno sranje ,pa sva vsako pomlad mazala z varekinom steno in je to zaleglo prejšno zimo ni bilo več vlage -hvala bogu.To zadevo bi pa jaz kupila za v kopalnico ker ko je mraz ne odpiramo okna in po ploščicah kar teče po tuširanju ,če pravite da deluje bomo poskusili

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vlaga v prostoru
9.11.2006 23:00:10   
StBarbara
Pri nas ni pomagalo NIČ, in na koncu smo kupili razvlaževalec v obiju, stal pa je okrog 30 jurjov _relativno poceni glede na učinekuser posted image

_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vlaga v prostoru
10.11.2006 6:37:17   
Dashenka
Daleč najbolj pomaga redno prezračevanje celega stanovanja.
Tudi mi smo in se še vedno spopadamo s problemom vlage v novozgrajeni stavbi.

Problemi nastajajo, ker se materiali še niso popolnoma posušili, vgrajena okna pa preveč tesnijo.

Zato je potrebno redno, 2x dnevno prezračiti vse prostore - tako da v vsakem prostoru za 10 minut na stežaj odpreš okna, da se zrak popolnoma zamenja.

Vse ostalo, razen pravega električnega razvlaževalca zrada, je bolj pljunek v morje.
Tisti manjši za 2.000-3.000 SIT so primerni le za manje prostore, kot so shrambe in kleti. Problema z vlago v stanovanju pa vam ne bodo rešili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vlaga v prostoru
18.11.2006 20:48:08   
Gina
Nobena varekina, nobeni premazi niso pomagali. Niti prezračevanje, pa imamo pri nas non stop vse odprto. Še vedno je bila preko 60% vlaga v stanovanju in plesen. Dokler.....dokler nismo kupili razvlaževalca in ta laufa noč in dan (razen poleti). Malo ga premikamo po sobah. In nimamo več nobene plesni. Stal je pa se mi zdi da okoli 45.000.- eno leto nazaj.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vlaga v prostoru
19.11.2006 21:27:57   
Laubica
Smo kupili Ceresit STOP -pa nevem vidim da se not nabira voda da bi bili manj vlažno pa se mi ne zdi so okna zjutraj vedno rosna -kdaj ste ve opazile z Ceresitom razliko?????

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vlaga v prostoru
20.11.2006 11:44:16   
bonika
jaz imam v kleti ceresit, in se mi ful nabira voda not, kar pomeni da deluje in vleče vlago vase, pa tud zdaj po enem letu, se mi zdi da je že mal boljše, da ni več tako vlažno. čez poletje imam odprto tudi okno, kar pa prav nič ne pomaga, ker v deževnih dneh še od zunaj pride not vlaga (okno ni na sončni strani), v takem obdobju, če ne zaprem okna, je posoda pri ceresitu takoj polna vode.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?