|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:19:45   
puncica
Dejte mi pomagat mi bomo znorel doma. Tamala spet cele noči vpije od 2 do 5 obvezno user posted image user posted image Danes pa jo končno sprašujeva kje jo buba, pa kje je ais in kaže ušeska, torej očitno so ušesi spet vneti al kaj, pa ravno prejšn tedn je antibiotike jemala, zdej pa spet isto. Ne veva več kaj naj si misliva v petek je zdravnik rekel da se še vidi da je bilo vneto ampak da do nedelje nej še antibiotike jemljemo potem pa ne več in po moje se ni pocelil do konca. Danes gremo spet k zdravniku.

Zanima me naslednje:
- kakšni so simptomi vnetja ušesa, pri naši je naslednje: čez dan je živa, se igra, pridna, nič ne tečnari, ko je čas za spanje pa vpije in joče, ponoči je pa tako za umret joče vsake pol ure, vročine nima (36,5), a ma baš ništa kot samo to, da se za ušesa šlata in grozno joka, pa še to sam ponoči - a je to normalno, pa zakaj ni vročine če je vnetje user posted image
- antibiotiki, verjetno smo ga tud posral, ker se nama tamala smili in nismo redno dajal na 8 ur, pač pa ponoči na 10 ur, ko se je pač zbudila čez dan pa na 6 ur, po moje je tudi to krivo. Zanima me kako delujejo ti antibiotiki a po 8 urah ne učinkuje več al kako je to. A ve ste male zbujale ponoči, zdej če dobimo še enkrat si bom uro naštimala za jemat, ker to ne gre nikamor več
- pa kako dolgo ste jih jemale, mi smo jih 7 dni, a očitno je bilo premalo user posted image

Hvala


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:35:36   
Katyj
Pri nas se je ponovilo čez dva dni. Antibiotike smo jemali do nedelje zvečer (sedem oz osem dni). V torek ponovno k zdravniku. V prvo antibiotik ni prijel (hikoncil). Zato smo dobili ciclor (daje se na dvanajst ur) - tudi sedem dni. Super stvar za ušesa. Samo smo po jemanju teh antibiotikov še virozo fasal. Za znoret.
Ja. Kar se pa tiče ure je najbolje začet ob 14.00, 22.00 in 6.00. Jaz vedno tako prakticiram. Zvečer ga zbudim (napol še spi), popije in takoj nazaj zaspi. MIslim, da je pomembno na koliko časa daješ oziroma razmak, če je manj niti ni tako hudo, če je več kot osem ur mislim, da je bolj.
Če se to zgodi enkrat ni krize. Če pa tako prakticirate vsak dan, ne vem. Bom vprašala kolegico, pa sporočim nazaj.
Simptomov razen vročine nima. Nobenega joka, ponoči spimo, včasih se prime za ušesa tako, da niti ne vem ali so ušesa ali ne. Predvidevam glede na zamašen nosek (čas trajanja) in nekje o enem tednu do dveh smrkavega noska, če je vročina vem, da so ušesa.

LP K

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:37:30   
Katyj
Aja. Pa ni bil ciclor kriv za virozo. Je šel za dva dni v vrtec in smo bili spet en teden doma.

Sporočim za antibiotik

(odgovor članu Katyj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:38:24   
Pinga
Tudi naša pikica je imela v lanskem leu pogosto vneta ušesa, samo na srečo je ni toliko bolelo, da bi jokala. Ampak stalno ko smo prišli k zdravniku, so bila ušesa vneta.
Največkrat je dobila antibiotik C klor, ki se pri vnetih ušesih lahko jemlje tudi na 12 ur, tako da ti je ni potrebno zbujat. No zdravnici smo povedali, da imamo težave glede zbujanja ponoči in če lahko jemljemo na 12 namesto na 8 ur. Pa je rekla, da lahko samo, da moramo dat eno žličko in pol.
Glede dolžnine jemanja antibiotika je pa tako, da smo ga morali jemat najmanj 10 dni.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:40:59   
Anonimen
Meni je pediater vedno rekel, da dve uri plusa ali minusa, torej ali na šest ali deset ur. Sedem dni jemanja je dovolj, če je antobiotik pravi in ja, ušesa se lahko ponovijo že čez dva dni. Vročin pa niti nujno, da je visoka, ampak vsaj malo se mi zdi je pa mora biti. Zakaj bi ravno ponoči jokala, da jo bolijo pa ne vem. Sicer pa si ušesa lahko vneta brez da otroka karkoli boli. Vsaj našega ni čisto nič bolelo enkrat, pa je rekel, dohtar, da je precej vneto in da je čisto možno, da ga res ne boli. 

(odgovor članu Katyj)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:54:36   
puncica
Ma ne morem verjet a pol se lahko kr ponovi. No sej to al bina, da joče sam ponoči, očitno čez dan nič ne čuti al pa ni pozorna, ker nori okoli pa se igra pa to, pa čist normalno je ponoč pa vsa mirna, pa se sam za ušeske prijema in grozno joka, kot bi ji ne vem kaj delal user posted image A pol vročina ni nujna, no sej tud prvič je ni imela nič, no zadnji dan mogoče 37, a to se je res celo noč jokala in verjetno vsega skup 2 uri spala. Smo pa mi imel hiconcil a pol nej kr rečem da bi na 12 ur jemala a ta ciclor je bol močan al kako? Hvala punce za nasvete, ker jaz sem že čist obupana zarad teh ušes in nespanja ponočim, pol pa sam jočem, ker ne morem spat, ker me hormoni dajajo in ker ne morem pomagat tamaliuser posted image . Celo leto ni bilo nič narobe zdej pa že tretjič ušesa. Pa a lahk zarad tega ponavljajočega vnetja oglušiuser posted image al pa če ne zdraviš. Pa kako lahko to preprečiš, zdej ji vsak dan nalivam fiziološko v noska, pa ne vem nič kaj velik ne pomaga, operil si ji pa ne upam, bomo pa verjetno nardil 3 dnevno kuro s operilom 3× na dan, da vidim če se bo ta nosek kej spucal. PIHAT je pa ne znam naučituser posted image ne gre in ne gre, piha al skoz usta al pa nič. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:57:05   
Katyj
Evo so že punce odgovorile glede dolžine jemanja na osem ur. Lapsus pri ciklor.
POzdravite se čimprej.
LP K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 7:59:13   
Marogica
Jaz bi jo na tvojem mestu še enkrat peljala k zdravniku. Imam sama kdaj vneta ušesa, pa res boli kot hudič, pa najraje ponoči. Ne vem zakaj. Vendar tudi meni samo anitibiotiki ne pomagajo, ker so le-ti proti gnojenju, pa še tablete proti bolečinam sem morala jemati. Isto delam pri našem ta večjem, ki je imel do nekje 3.5 let kar pogost ovneta ušesa. Vedno antibiotiki, pa žličko Calpola.
Je pa tudi res, kar pravi al bina, pri našem dostikrat ni bilo nič "videti", pa je pediatrinja rekla, da ima rahlo vnetje. Je pač nagnjen k temu, ima pač ožje sluhovode, kot ostali otroci. Pomembno je, da so vse "poti" čiste, predvsem nosek, ker će le-ta ni ćist, gre sluz preko sluhovodov do ušes. Zato mi uporabljamo za čiščenje noska obvezno pumpico, ki mu nosek tudi resnično očisti, kar se sluzi(smrklja) tiče.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 8:00:37   
Anonimen
Ne vem, če je kakšne AB na 12 ur, tega ne vem, Operil ji pa lahko daš po moje vsaj toliko, da ji spucaš nos. Ker dokler bo nos zamašen, se bodo tudi ušesa ponavljala. To je dejstvo. Verjamem, da je zelo zoprno, ko se stvar ponavlja, nekateeri prav zato otroke izpišejo iz vrtca, pa probajo naslednje leto.

A če lahko ogluši zaradi tega? Ja, če ne bi zdravili, bi verjetno lahko, tako pa ne.

(odgovor članu Katyj)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 8:05:29   
Anonimen
evo odgovor še ene k ma že tono izkušenj s temi vnetimi ušesi. najprej pr seb kot otroku in hudičevo dobr vem kako to boli, zdej pa še tamala. letos jih je mele že ene 6x. ravno jih spet preboleva. in že 2 noči ne spim. sem taka ko zombi! v glavnem obnaša se isto k tvoja. čez dan je ok, se igra in nič ne kaže da bi bla bolna, ponoči pa veselica. vročino je mela samo en dan pol pa konc. to rundo ima en drug antibiotik, ker je mela hiconcil in c klor že prevečkrat. js je tut če je treba recimo ob 10h zvečer ko spi dat antibiotik ne zbujam ampak zlijem sirup v cuc od flaške in ji ga porinem v usta, ker misl da je duda lepo vse vn pocuza in popije v spanju. nič ni treba zbujat. mam večji problem ji zbujeni dat sirup ker ga noče in opleta z rokam da vse polije.

v glavnem še enkrat se tole pr ns ponovi pol greva pa k homeopatu na zdravljenje. js sem od stalnih vnetij bla že delno naglušna in stanje se ni izboljšalo dokler mi niso operiral žrelnice. preden dam no pod nož bi pa rada probala še kako alternativo. homopati v teh primerih baje super pomagajo. mi bomo probal!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 8:07:10   
Marogica
Kar se posledic tiče, pa tole. Seveda je odvisno od vnetja. Jaz sem imela kar nekajkrat vnetje srednjega ušesa, pa na eno uho slabše slišim, oče, ki je imel podobono, pa na eno uho nič več.
Najbrž pri tvojem otroku ni tako, vendar pa je verjetnost z vsakim vnetjem večja, da še se ne zdravi takoj in to uspešno, da se lahko sluh poslabša. Vendar je to zopet od človeka do človeka različno.
Nočem te seveda strašit.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 8:24:05   
Anonimen
Antibiotik za na 12 ur je tudi Amoksiklav, mi smo ga dobili pri vnetju ušes. Zdaj imamo zaradi angine Ospen, pa je zdravnica rekla, da naj mu prve tri dni dajem na 8 ur, nato pa lahko na 12, samo ne po eno brizgo, ampak po eno brizgo in pol. Tako da na dan dobi isto dozo zdravila kot takrat, ko mu daješ na 8 ur. Kako pa je z zaostajanjem v dajanju zdravila oziroma spreminjanju ur, pa piše na zdravilu samem. Pri Ospenu piše (ne vem, morda je tako pri vseh antibiotikih), da če pozabiš, moraš dati čimprej, naslednjo dozo pa daš ob prejšnji uri. Tako da ga ni za srat.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 11:50:16   
puncica
Joj zdej mi gre pa res kr na jok, a da še lahko oglušiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja groza no, pa kako ji naj ta hudičev nos spucam, itak pa ji NIČ ven ne teče ali pa res zelo malo, tako da jo enih 2× popoldne obrišemo, pa še to je res čist mal, ker jaz sem kr alergična, če ji visi smrkl ven iz nosa, pa ga liže. Ko ji v nosnice pogledam nima nič na zunaj videt, skratka do koder seže pogled v nos ni smrkla user posted image , tako da jaz ne vem kako naj pridem do sredine noska, se pa vidi da ne more dihat, ker diha skozi usta. A je možno da ima zabasane sinuse? Pa kaj naj nardim!!!!! sam zjokala se bom še pri dohtarju. pa zakaj ti smrkli nočejo ven, a ma kdo kako sliko da vidim kje se stikata nos pa ušesa pa grlo pa to kje so sinusi pa to, res bi rada mal več vedla, ker se počutim GROZNNNOOOOO nemočnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 12:15:35   
Marogica
Daj no puncica, ne take panike zaganjat. Saj ne oglušiš kar tako, pa še od človeka je odvisno. Lepo se pomiri, pa daj ji nekaj proti bolečinam, ker ko se samo spomnim, kako boli........
Pa kupi ji pumpico. Kot vedno pišem, fiziološka ni dovolj, samo od sebe pa ne steče toliko ven, zato pa gre proti ušeskom. Res, mi smo kupili samo zaradi tega pumpico, pa mi ni žal. Izgleda grozno, kot da bi ga mučil s to pumpico, v bistvu pa je to 20 sek, pa je nosek čist. Hujše "mućenje" je, ko te ušesa bolijo.
Pa pomiri se, kar tako hitro se pa ne ogluši. Jaz sem še "stara baba", pa se mi to pač pozna. Včasih je bolje, da kaj slabše slišim. Vse bo OK, puncica

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 12:36:05   
puncica
Marogica pa sej pumpico imamo doma, sam kaj ji naj ven potegnem če pa ni na ven nič videt a to moraš čist noter v noska porint al kaj, ker jaz nič ne vidim da bi imela kej zamašen, sej zato pa me zanima a ma sam zabasane sinuse al kje to zdej tiči. Ja no sej sem se pomirila, sam sej veš nosečnost, pa bolan otrok ne gresta skupajuser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 12:42:05   
Anonimen
Potem pa probaj mogoče s kakšno inhalacijo oz. osvežitvijo prostora. Recimo daš v tisto "izparilnico" evkaliptosovo olje pa se razdiši po prostoru. ALi pa ne vem, ene tako prisegajo na izdelke Just, sama jih sicer še nisem probala, ampak tisto so menda čudežni izdelki, ki odpravijo vse tegobe. Vsaj tako se reklmaira.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 12:45:02   
Anonimen
ja to pa res..js ji zmeram k se mi zdi da je zabasana dam en robc na rob pojslce pa gor nakapam par kapljic oija 31 od justa. mislm da bi blo kar kol mentolnga al evkaliptusovga ok

pa nehi res paniko zganat js sem mela vnetja ušes do 7 leta dokler mi niso dal operirat žrelnice pa nism gluha :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 13:02:57   
Anonimen
Če želite si preberite.
Napisala sem vse o vnetju ušes,odprla sem novo temo na to bolezen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 13:08:42   
Marogica
Puncia, odvisno je, kakšno pumpico imaš oz. kakšen je sprednji nastavek. Če je širši, potem ga nastavi NA nosnico, če je ožji V nosnico. Ta drugo nosnico moraš z prstom "zamašit" oz. položi prst nanjo. Pumico stisneš, preden daš v nosnico, nato spustiš, da pride do "zauga"-izsesanja. To narediš pri vsaki nosnici 1-2x.
Efekt je takšen, kot da bi si obrisala nos. Naredi to nekjakrat na dan, odvisno kako je otrok prehlajen.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 13:23:51   
puncica
Ja punce hvala kje pa se dobijo ti justovi izdelki? user posted image lara sej ne paničarm nouser posted image sam mal me je na trenutek frapiral, ko so pisale o naglušnosti. Sicer pa ful joka baje, pa ji je moj dal svečko in zdaj je mal bolš, položt da bi spala pa sploh noče, sam pokonc na rami spi user posted image Očitno jo res boli ma naročeni smo pa šele ob pol sedmih materuser posted image Ne vem ne vem, verjetn bom šla kr kmal domu k moji ubogi punčki.

marogica to s pumpico bomo probal, sam a ti to prakticiraš takrat ko ima smrkl v nosku al tud v primeru če se na ven nič ne vidi?

Neva hvala bom prebralauser posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 13:39:37   
LEJLA
Zivjo

nisem vsega prebrala, ker bo treba zacet delat...ampak tole bi  rada povedala iz nasih izkusenj

useska zelo pogosto bolijo, ko se ulezes...zgleda da nekaj tako pritisne in to je to...ko jih pa dvignes oz. cez dan pa zgleda ok, ker stojijo...tko podobno je nam zdravnik razlozu

no ker smo imeli zelo pogosta unetja so nam rekli naj ga damo na operacijo, da mu vstavijlo cevke v usesa....in ravno danes zjutraj sta sla moja junaka v bolnico in upam, da bosta dobr postimala
pred tem smo bili tudi na preizkus sluha in so ugotovili, da zaenkrat slabse slisi na desni strani...vendar se naj bi to po operaciji popravilo....
cisto mozno je da se janja sploh ni pozdravila od prejsnjic...ne vem samo pri nas ima martin skoraj konstantno vodo v usesu in potem je zelo velika verjetnost, da se notri zaredijo bakterije
aja baje se dobi vodo v usesa, ce pije leze, kar pri nas ni res tako, da niti nevem zakaj jo imamo...to ni voda, ki pride od kopanja

no tokle...upam, da je vsaj malo razumljivo...lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 14:07:37   
puncica
Ja LEJLA tud jaz sem ugotovila da mora bit neki s tem, ker ležat sploh noče, se kr joče in smo jo skoraj celo noč imel na rami, srkatka da je bila pri meni ali atiju in ležala z glavico na rami, tako ji je najbolj pasal, sicer pa bomo vidl kako bo ko gremo k zdravniku, upam da bodo antibiotiki zdej prijeluser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 17:51:15   
Marogica
Puncica, jaz to delam skoz, ko imam občutek, da ima zamašen nosek. Ne vem, kako naj opišem, ampak "slišim", ko diha. Torej naredim tudi, ko nić ne vidim. Bolje, da ne gre iz noska nič, kot pa da ima zamašenega-to je pač moje razmišljanje.
Pa jutri dobro opravite

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 18:57:50   
ŠpelaP
Jaz bom odgovorila le glede dolžine jemanja antibiotikov. Naš mali je imel letošnjo celo zimo in pomlad nenehna gnojna vnetja ušes. Zaradi tega smo bili večkrat v Mb v bolnici na ORL, kjer so mu iz ušes izsesavali gnoj. Vedno je tudi dobil antibiotike. Po NAVODILU specialista na ORL jih je moral jemati najmanj 14 dni, da se vnetja resnično pozdravijo. Našemu malemu je na koncu res pomagalo le to maratonsko jemanje C-clora.  

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vneti ušesi po enem tednu ponovno????
13.10.2005 19:02:56   
Primoza
Pri nas so se vnetja ušes ponavljala pri Žanu - vendar smo to prekinili z netreskom, ki mu ga preventivno vlivamo v uho. Antibiotiki sicer začasno pozdravijo vnetje, vendar pa dolgoročno ne pomagajo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?