|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 22:19:34   
mamuška
1. Ali še kdo opaža, kako risanke delujejo na otroke?

Jaz namreč opažam, zadnje mesece v veliko večji meri, da risanke na našega 5-letnika vplivajo porazno. V isti predal lahko zmečem tudi 99% rač. igricuser posted image user posted image Zdaj pa jaz ne vem, ali se z našim smrkolinom nekaj zelo posebnega dogaja ali morda še kdo opaža isti sindrom. Pri nas imamo risake kot so Nodi, Čebelica Maja, Franček, Gasilec Samo, Policaj Črt, Mojster Miha, Krtek, Pat in Mat - v tem stilu. Nič na oko nasilnega - ampak.... Po 20 min gledanja risank se našemu mulcu "strga"user posted image Začne vriskat, jodlat, skakat - ne znam opisat. Kot nek "black-out", ko da je "na spidu", mal zadetuser posted image user posted image .... in sploh ne prideš do njega. Ko ga hočeš umirit, te sploh ne sliš, kar cvili, vriska, jodla dalje, skače po postli, skače po tleh, po sedežni (kar je pri nas prepovedano!)- dokler ga fizično ne ukrotiš in ga prisiliš, da se umiri-"wrestling prijem". Potem nekako spravi k sebi in če slučajno pustiš gledat naprej (smo 2x naredili napako!!), se seansa čez cca 20-30 minut ponovi. Tamau dobesedno "pade ven". Posebej izrazito se to zgodi pri Nodiju, Mojstru Mihi, deloma pri Črtu in Samu (manj izrazito), medtem ko sta Franček in Čebelica Maja s tega vidika "varna", podobno tudi Krtek. Brez škode lahko igra igrico Majin rojstni dan, Prigode Vike Vikinga, medtem ko Maček Muri že bolj sproža nemir. Nimam pojma, zakaj, ker meni deluje ful statičen. Lego creator je povzročil pravo pravcato zasvojenost - k sreči smo ga imeli samo sposojengea in tamau se je dobesednu tresel, če ga nismo pustili igrat; vrnili smo ga in zdaj je mir in tudi na kraj pameti mi ne pade, da  bi ga kupili, kar smo imeli namen. Zdaj pa me zanima, če še kdo opazuje otroke med gledanjem risank/igranju igric in če še kdo opaža karkoli v tej smeri? Ker mene tole res skrbiuser posted image user posted image

Aja, še to: čas ki je pri nas dovoljen v te namene, je recimo max 1 DVD naenkrat, če je vreme res ultra slabo ali je bolan ali ...pač nek res konkreten razlog za to. Gledanje risank ali nažiganje PC igric pri nas ni na dnevnem razporedu, recimo da se zgodi s frekvenco 2xtedensko po 1 uro, raje manj.

2. Kako se spopadate s selektivnim sluhom in ultra dolgim jezikom 5-letnikov?

Počasi prihajam na konec svoje znanosti. Naš smrkolin sliši, če sliši in ko sliši- in rahlo (no, ja!) mi gre že na organ ki ga nimam, da moram vsako stvar po 5 x ponavljat. Nekajkrat so že bile prav nemarne posledice (ostal doma, kazen, ni šel na RD, ostal brez kosila....), 5 min je uh in huj, pol se pa pozabi in spet vse po staremuser posted image user posted image Drug problem je jezikanje: smrkavcu se jezik dobesedno po tleh vlečeuser posted image user posted image user posted image , gobcanju ni ne konca ne kraja, kazen se kar s kaznijo skupaj drži in jaz počasi sama ne vidim več smisla v teh stalnih kaznih. Stvar se je pojavila nekje po novem letu in meni močno najeda potrpljenje. Situacija danes v avtu npr. "Prosim, nejah brcat v sedež!" Mulc "Sej ne brcam, samo noge pretegujem" Jaz "Karkoli že počneš - nehaj, takoj. Avto je očiščen, tvoji čevlji pa blatni" Mulc "Saj niso tko blatni...." in tralalalalalala dalje. Vedno sto ampak-ov in "sej samo".jev, od katerih se meni že bruha. Končalo se je tako, da sem ustavila, sin je moral izstopit in je tako dolgo stal zraven avta, da sva se zedinila, da čevlji nimajo kaj iskat na naslonjalu sedežev. Ampak jaz nimam vedno kilometrskh živcev, niti ne morem vedno ustavljat in se it neka pogajanja - predvsem se mi ne da vedno za vsako stvar v nedogled pregovarjat. Vsaj kdaj pa kdaj bi blo tko fajn, če bi mulc reku "ja mami!" in to tud naredu, brez stotih izgovorov, zakaj tega ne more naredituser posted image user posted image user posted image Ne vem no, zadnje mesece se mi stvari kar grmadijo na glavo in zdi se mi, da sem vse do zdaj počela totalno narobeuser posted image user posted image

_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 22:45:08   
Marogica
Risanke, kot sama veš, vplivajo na otroke v vsakem primeru. Sem pa opažala oz. opažam še sedaj pri ta večjem, ki bo aprila star 7 let, da se podobno obnaša kot tvoj sine. Je pa tudi bolj "hiter"(tako kot tvoj), če se smem tako izraziti in razmišljam sedaj, če je tukaj kakšna povezava ali pa čisti slučaj. Kaj narediti? Ne vem, vse kar mi dosežemo je to, da ga opozarjam, vendar imam do večera suho grlo od neprestanega ponavljanja, pa naj gre za obnašanje ob risankah ali pa na sploh. TUdi moja dva ne gledata risank pretirano, nekje ca. pol ure na dan, ali pa v kakšnih izjemnih dnevih tudi več.  To skakanje, drenje, tekanje...v glavnem vse to, kar naj ne bi počel...to dela...SE mi zdi, da kar podzavestno....

Tako, da rešitve nimam, lahko te samo potolažim, da nisi edina...če to kaj pomagauser posted image

Selektivni sluh in jezikanje.....ja to je pa tudi takšna stvar, ki ji ni konca...petič, šestič, ko mu rečem, se že skoraj derem, ker enostavno nič ne pomaga. Sicer včasih funkcionira s "podkupovanjem", vendar NIKOLI na prvo besedo. Ker je, kot sem omenila, tudi moj bister, je jezikanje in neskončni odgovori in vprašanja na dnevnem redu..in to skoz... Se mi zdi, da ima bolj on zadnjo besedo..user posted image  Sedaj smo v fazi, da če takoj nekaj ne kupimo, mu nekaj ne dovolimo "jaz NIČESAR ne dobim, jaz NIČESAR ne smem...." v glavnem naš otrok je največji revež, midva pa zmaja od staršev...

Kot vidiš, se bolj oglašam zato, da ti povem, da niste edini, in čakam na magično "rešitev".

Kaj delaš narobe? Nič.  Vsaj ne po tem sodeč, kar si napisala. To je pa tudi edino kar ti lahko 100% potrdim.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:04:41   
nejcko
Znano, to je vse, kar lahko napišem. Recepta pa nimam. Jaz se z lastnim otrokom borim že od njegovega rojstva, tako da risankam niti ne morem pripisati vse krivde. Imata pa tudi mojadva (6-letnik in skoraj 4-letnica) včasih nemogoče izpade (hči zgolj in samo pod bratovim vplivom, drugače je zelo miren otrok), priznam pa, da nisem polagala pozornosti na to, kdaj imata to fazo "popi***tisa". Zdaj, ko malo razmišljam, bi znalo biti od tega, ja. Bom pozorna.

Sta pa oba kar precej odvisna od TV-ja in sin od igric, tako da skoraj vsakodnevno bijemo bitke na to temo. Sploh sin je nemogoč, če njegovim željam ne ustrežemo. Tuli, se dere, je nesramen, dobesedno se mu odpelje in pade na stopnjo enoletnega kričača. Obnaša se ko en đanki, ki ne dobi svoje doze. Meni se pa trga. Pošteno trga.

Poleg vsega je naš 6-letnik še tak nemogoč materialističen in egoističen karakter, da je joj. Nenehno nekaj zahteva, zahteva, zahteva. On bi vse imel, on mora vse imeti, vse, vse, vse ... in mu ne moremo dopovedati, da živlljenje ni en sam praznik, poln daril.
Selektivni sluh - no, naš sicer res slabše sliši, ampak večinoma nas pa kar zavestno daje na ignore.

Torej, še ena v klubu ..., ki nujno rabi recept ... če le-ta sploh obstajauser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:13:37   
Anonimen
Poleg vsega je naš 6-letnik še tak nemogoč materialističen in egoističen karakter, da je joj. Nenehno nekaj zahteva, zahteva, zahteva. On bi vse imel, on mora vse imeti, vse, vse, vse ... in mu ne moremo dopovedati, da živlljenje ni en sam praznik, poln daril.


Oj, čau :).

Se moram vmesat...user posted image , ker vem, kako anti kapitalisticno in trgovsko si usmerjenauser posted image , kar ni samo po sebi nic slabega...ampak....

.....zivljenje ti je dalo tocno takega otroka, da se ob njem naucis sprejemati materialni svet, ki sam po sebi ni nic napacen, ce ga kot takega sprejmemo. Ne kot svet obupne potrosniske mrzlice, ampak takega, kjer nam je na voljo in prakticno na dohvat ruke izbira stvari, ki olajsajo nase bivanje.

Namesto da se z otrokom boris, kot pravis ze od rojstva, se poskusi z njim ucit. Sprejmi ta svet in sprejmi del tega sveta, ki je tudi v njem.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:20:43   
Anonimen
1. Ali še kdo opaža, kako risanke delujejo na otroke?

Jaz namreč opažam, zadnje mesece v veliko večji meri, da risanke na našega 5-letnika vplivajo porazno. V isti predal lahko zmečem tudi 99% rač. igricuser posted image user posted image


Jaz sem to opazila na sebi, ker sem totalni anti televizijec....user posted image .

Ampak sem imela ze veliko let nazaj obdobje parih mesecev, ko sem TV gledala non-stop in takrat sem bila cisto adijo, kot bi bila zadrogirana.
Podobno je z igricami, samo te sem igrala konec oš, se mi zdi in ni bilo take krize, niti toliko casa jih nisem, ker je bilo se veliko drugega zanimivega v tistih letih...user posted image .

Manj vpliven je zdaj pc, se mi zdi, ker vsaj malo mislim zravem, ko tipkam :).

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:24:24   
Anonimen
Ampak jaz nimam vedno kilometrskh živcev, niti ne morem vedno ustavljat in se it neka pogajanja - predvsem se mi ne da vedno za vsako stvar v nedogled pregovarjat. Vsaj kdaj pa kdaj bi blo tko fajn, če bi mulc reku "ja mami!" in to tud naredu, brez stotih izgovorov, zakaj tega ne more naredituser posted image user posted image user posted image Ne vem no, zadnje mesece se mi stvari kar grmadijo na glavo in zdi se mi, da sem vse do zdaj počela totalno narobeuser posted image user posted image


Verjetno je naporno, ker je prisel nov dojencek? Naporno zate in naporno za prvega otroka?

Glej, ne sekiraj se, ce je sedez umazan :). Zaradi enega umazanega sedeza je skoda izgubljati zivce. Ko pridete domov, naj ga lepo ocisti pa bo.

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:30:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Sta pa oba kar precej odvisna od TV-ja in sin od igric, tako da skoraj vsakodnevno bijemo bitke na to temo. Sploh sin je nemogoč, če njegovim željam ne ustrežemo. Tuli, se dere, je nesramen, dobesedno se mu odpelje in pade na stopnjo enoletnega kričača. Obnaša se ko en đanki, ki ne dobi svoje doze. Meni se pa trga. Pošteno trga.


Ej....ko si dala ravno primerjavo z đankijem :).

Kaj pa ce mu das enkrat overdose? Da ga zapres v sobo in naj do onemoglosti gleda in gleda TV in igra igrice? Ce je zdrav, bi mu dala samo za pit, brez hrane in zaklenila vrata.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:34:53   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Poleg vsega je naš 6-letnik še tak nemogoč materialističen in egoističen karakter, da je joj. Nenehno nekaj zahteva, zahteva, zahteva. On bi vse imel, on mora vse imeti, vse, vse, vse ... in mu ne moremo dopovedati, da živlljenje ni en sam praznik, poln daril.


Oj, čau :).

Se moram vmesat...user posted image , ker vem, kako anti kapitalisticno in trgovsko si usmerjenauser posted image , kar ni samo po sebi nic slabega...ampak....

.....zivljenje ti je dalo tocno takega otroka, da se ob njem naucis sprejemati materialni svet, ki sam po sebi ni nic napacen, ce ga kot takega sprejmemo. Ne kot svet obupne potrosniske mrzlice, ampak takega, kjer nam je na voljo in prakticno na dohvat ruke izbira stvari, ki olajsajo nase bivanje.

Namesto da se z otrokom boris, kot pravis ze od rojstva, se poskusi z njim ucit. Sprejmi ta svet in sprejmi del tega sveta, ki je tudi v njem.


Jap, jaz temu po domače rečem, da me je bog štrafaluser posted image

Z mulcem pa se bom borila še naprej, ker drugače lahko kar stanovanje in avto prodam in njemu nakupim za ta denar vse, kar si želi. Želi pa si ogromno.
In z njim se moram boriti, ker veš, ni prijetno biti v trgovini z dvema otrokoma: 4-letnica si stvari ogleduje, sem ter tja omeni, da pa bi ona nekja imela, ji rečem: ja, saj ti bomo kupili ... drugič, za rojstni dan, ko ... in problem rešen; na drugi strani pa 6-letnik, ki ob pogledu na nek helikopter made by Tajvan pade za male denarje, za katerega veš, da ne bo cel dočakal niti odvijanja iz embalaže (kar je pri našem mulcu praksa), pade v histerično dretje kot kakšen dveletnik, poleg vsega po možnosti že žali in govori take, da se ti trga srce ... In pazi to; ko je bil majhen, z njim niti ni bil problem hoditi v trgovino; redko je galamil, se je dalo z njim nekako domeniti. Zdaj pa je čedalje huje.

In ga skušam razumeti ... pa ga ne. In mu skušava z možem razložiti, pa ne zaleže - on HOČE svoje. In si dopovedujem, da je tak ... pa se mi vseeno para srce. In si dopovedujem, da v resnici ne misli tako, pa me vseeno boli ...

Veš, Mič, morda pa bi bil čas, da se tudi ti naučiš živeti v tem svetu, in skušaš razumeti, da pač niso vsi otroci angelčki, ki jim do popolnosti manjkajo samo še perutke maminega razumevanja in tolerance.
Če pa mi poveš recept, kako naj 6-letniku, ki naj bi se malček že razumel tudi na denar in naj bi malce že razumel razliko 10 avtomobilčkov made by China, ki jih bo v enem tednu polomil in bodo romali v koš : 1 oreng avto, ki ga bo, če bo šlo vse po sreči, po enem tednu še vedno imel s samo zlomljeno malenkostjo - ti bom pa neizmerno hvaležna. Saj bo od tega v prvi vrsti imel korist moj otrok - in tukaj je govora o blagorju otrok, kajne?
Nama z možem pač ne uspe, da bi otrok namesto oči uporabljal tudi kakšno sivo celico. In tega pač ne morem ravno mirno požreti. Vsaj dokler gre za moj denar, ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:37:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Z mulcem pa se bom borila še naprej, ker drugače lahko kar stanovanje in avto prodam in njemu nakupim za ta denar vse, kar si želi. Želi pa si ogromno.


Dokler se bos borila, bo vedno nekdo porazenec...ponavadi smo to starsi, ker otroci so ze s prihodom na svet dva koraka pred nami...

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:43:03   
Anonimen
Veš, Mič, morda pa bi bil čas, da se tudi ti naučiš živeti v tem svetu, in skušaš razumeti, da pač niso vsi otroci angelčki, ki jim do popolnosti manjkajo samo še perutke maminega razumevanja in tolerance.


A zivim v kaksnem drugem svetu...user posted image ?

..ceprav verjamem, da je v otrocih veliko angelskega. Niso popolni, ker je popolnost dolgocasna...Ne vem, mogoce tako delujem, kot da je moj otrok popoln, ali skoraj popoln? Ne vem, zgleda. Ma ni, ves da ni. Zelo ziva je. Ampak meni je to super, jaz sem si zelela zivega otroka, ki gre v trgovini trikrat nazaj zamenjat wc papir za tistega, katerega si je ona zamislila...user posted image . Ne vem, meni to niso neke drame trme, nevzgojenega otroka in idej, kaj bi otrok sploh rad. Pri vecini stavri se noro zabavam...kaj cem. Zakaj bi si delala metafizicne probleme iz napacnoslojnega toalet papirja? Glej, ni potrebe, pri vecini stvari ni potrebe po drami.

Samo ko pa napoci tak trenutek, takrat sem pa huda, zelo huda, jezna in ji tocno tako povem. In ji ponavadi ni prav. Ampak "borbo" uporabljam samo v "tistih" trenutkih, kratko, jedrnato in po domace.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:48:35   
Anonimen
Če pa mi poveš recept, kako naj 6-letniku, ki naj bi se malček že razumel tudi na denar in naj bi malce že razumel razliko 10 avtomobilčkov made by China, ki jih bo v enem tednu polomil in bodo romali v koš : 1 oreng avto, ki ga bo, če bo šlo vse po sreči, po enem tednu še vedno imel s samo zlomljeno malenkostjo - ti bom pa neizmerno hvaležna. Saj bo od tega v prvi vrsti imel korist moj otrok - in tukaj je govora o blagorju otrok, kajne?


Ne vem, kako bo pri sestih letih...user posted image .

To je cudna opcija, deset avtov proti enemu. Kot bi zenski dala na izbiro deset modnih torbic proti eni torbici M.Groselj. V principu sem vedno za MG, ampak deset je pa le deset...user posted image .

Verjetno tezko razume denar, saj se ga tudi sama na nek nacin branis in ti je zapravljanje zoprna zadeva?

Jaz sem ji ob neki prilonosti, ko je delala hamlarijo, povedala, da bo potrebno stricu policaju dati evre, ce ne bo nehala in da potem mama ne bo imela za kruh, jogurt in plenicke. Tako, kot je, brez kaksne filozofije...user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:52:58   
Anonimen
na drugi strani pa 6-letnik, ki ob pogledu na nek helikopter made by Tajvan pade za male denarje, za katerega veš, da ne bo cel dočakal niti odvijanja iz embalaže (kar je pri našem mulcu praksa), pade v histerično dretje kot kakšen dveletnik,

In ga skušam razumeti ... pa ga ne.


Ne vem, ce ga je potrebno razumeti?

Naj se dere, naj se mece ob tla...samo igrace pa ni treba kupit user posted image .

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:55:43   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II



Se moram vmesat...user posted image , ker vem, kako anti kapitalisticno in trgovsko si usmerjenauser posted image , kar ni samo po sebi nic slabega...ampak....

..... Ne kot svet obupne potrosniske mrzlice, ampak takega, kjer nam je na voljo in prakticno na dohvat ruke izbira stvari, ki olajsajo nase bivanje.



In vidiš, tukaj velja ves moj prezir zoper sodobno potrošništvo. Ker na le-to ne lajša življenja, ampak ga nam večinoma greni. Ker nam je toliko stvari na dohvat ruke, pa jih ali ne moremo imeti ali jih preprosto razumsko ne potrebujemo! In smo nesrečni. In so nesrečni otroci ala moj sin, ki ni nič kriv, da je tak, kot je. In smo nesrečni starši takih otrok, ko v njihovih očeh gledamo žalost in jezo, ker mu ne ustrežemo. In smo nesrečni vsi ... v tem bleščečem potrošniškem svetu, kjer nakupovanje, ki samo po sebi ni napačno, ampak celo nujno dejanje, ki ga mora spoznati tudi otrok, postane muka, trpljenje, bolečina, prepir, ... boj. Ja, boj. Boj med razumom in idealom. Boj med realnostjo in zaslepljujočo bleščavostjo. Boj med biti in imeti.
In je na koncu vedno samo poraz; moj, kadar mulcu kupim kaj, kar si res želi, pa je čez čas stvar popolnoma nepomembna ( npr. še pred enim tednom pa je navijal živce do onemoglosti zanjo, se zanjo maksimalno trudil) in otrokov, ker si bo spet in spet želel neko (drugo) stvar in zaradi nje padal v delirije, v jezo, togoto ...

Oh, ja, potrošniška sreča! Bi jo še lahko občutila, ja, če bi imela samo hčer. Tako pa imam še sina, ki me vsak dan znova opominja na to, kako kvaren je lahko materialen svet.

Sori, mamuška, ker sva ti zasmetili temouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:57:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In vidiš, tukaj velja ves moj prezir zoper sodobno potrošništvo.


Dokler ga bos prezirala, te bo mulc spominjal na to. Prezir ni nekaj lepega; ne pove veliko o potrosnistvu, precej pa o tebi.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:58:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Sori, mamuška, ker sva ti zasmetili temouser posted image


Ja, sori :). Jst sem cist noter padla, se zgodi...user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
19.3.2008 23:58:58   
Anonimen
Ker na le-to ne lajša življenja, ampak ga nam večinoma greni. Ker nam je toliko stvari na dohvat ruke, pa jih ali ne moremo imeti ali jih preprosto razumsko ne potrebujemo! In smo nesrečni.


In ti konkretno si nesrecna?

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:04:13   
Anonimen
... v tem bleščečem potrošniškem svetu, kjer nakupovanje, ki samo po sebi ni napačno, ampak celo nujno dejanje, ki ga mora spoznati tudi otrok, postane muka, trpljenje, bolečina, prepir, ... boj. Ja, boj. Boj med razumom in idealom.


Ne vem, no, nam je vecinoma zabava...user posted image .

Micica ze od malega hodi z nami v trgovino in lahko pogleda vse igrace, ki si jih zeli pogledat. Tudi vse da lahko v vozicek. Ampak na koncu si lahko izbere samo eno, ki jo kupimo. Razen ce si se mami kaj zazeli, potem sta dve, drugace pa rula izbira izkljucno ene. Zaenkrat nam laufa na ta nacin.


(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:11:34   
mamuška
Ni panikeuser posted image user posted image je tko fajn videt in vedet, da imatetudi drugi problemeuser posted image user posted image Pa ne da vam jih privoščim, Bog ne daj!!!

Jah, imet umazan sedež, imet razsuto stanovanje, imet poplavljeno kopalnico, imet prižganih 24 luči v stanovanju itd itd itd Saj se lahko vprašaš, a se splača, ampak matr gate - ene meje pa so, a ne in nekje se je treba ustavit. In niti ni tako zelo bistven tist usran sedež, bistveno je, da je mati 3 x rekla, mulcu je šlo pa mimo glave, ko da vrata šrkipljejouser posted image In čisto nazadnje - globinsko čiščenje stane 30 eur, navadno 20. Jaz jih ne pobiram po tleh. Če pa mulcu dam za zadatak, naj spuca avto, bomo imela do nadaljnega zlate ribce not, tko ga bo namočil. Ob 2 otrokih, ki ju oba furam vsakega na svojo terapijo in imam v tednu natanko en dan brez vseh dr. in med.ov mi fizično zmanjkuje čase za to, da bi pač ves dopodlan vedrila ob starejšem sinu in mu grenila čiščenje avta. Pa tudi on je tak flegmatik, da bi 100 xprej obupala jaz kot on. Njemu je ravno dol do Banata, on se ne sekira. Če že res kapitalnega kozla ustreli, reče "joj, oprosti" in lubčka pa gas dalje. V tej točki je jedro problemauser posted image user posted image - ga ne gane!

Potrošniška - ej, na tej točki imam pa blazno srečo: ta velik je isti jaz, njega boli bimbo, kaj je na polici, ga ne gane niti pod razno, kaj ima na riti (samo da se ni treba pazit!), ne ganejo ga avtomobili, razni xxxmeni, nič. Kak bombon kdaj, pa kaka kepica sladoleda - sicer pa ultra nezahteven tip, lahko ga šetam po trgovinah 3 dni skup - ni problema. Vsaj nekaj, hvala Boguuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:13:48   
Anonimen
bistveno je, da je mati 3 x rekla, mulcu je šlo pa mimo glave, ko da vrata šrkipljejouser posted image In čisto nazadnje - globinsko čiščenje stane 30 eur, navadno 20. Jaz jih ne pobiram po tleh.


Inflacija besed...user posted image , ce trikrat ponavljas...besede igubljajo vrednost tako kot jo denar z inflacijo.

Naj sam prispara za ciscenje, sigurno dobi kaksen cent zepnine kje?

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:14:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Ni panikeuser posted image user posted image je tko fajn videt in vedet, da imatetudi drugi problemeuser posted image user posted image Pa ne da vam jih privoščim, Bog ne daj!!!


Samo pri dveh otrocih je to drugace....ko se inflacija zacne, je ni za ustavit...user posted image

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:15:56   
Anonimen
Ob 2 otrokih, ki ju oba furam vsakega na svojo terapijo in imam v tednu natanko en dan brez vseh dr. in med.ov mi fizično zmanjkuje čase za to, da bi pač ves dopodlan vedrila ob starejšem sinu in mu grenila čiščenje avta.


Zakaj si pa ti kaj frej ne vzames?

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:16:49   
Anonimen
Če že res kapitalnega kozla ustreli, reče "joj, oprosti" in lubčka pa gas dalje. V tej točki je jedro problemauser posted image user posted image - ga ne gane!


In da naslednjic z umazanim avtom nekam ne greste, ga isto ne gane?

(odgovor članu mamuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:17:30   
Anonimen
Nic, lepo spita :).

Bomo jutri se kaksno uspicli...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:17:36   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ker na le-to ne lajša življenja, ampak ga nam večinoma greni. Ker nam je toliko stvari na dohvat ruke, pa jih ali ne moremo imeti ali jih preprosto razumsko ne potrebujemo! In smo nesrečni.


In ti konkretno si nesrecna?


Mič, mislim, da znaš brati med vrsticamiuser posted image

Jaz osebno nisem zaradi tega nesrečna - mene potrošništvo kot tako ne moti, dokler ne začne vplivati na moje osebno življenje v taki meri, kot vpliva včasih oz. pogosto, ampak to je že druga temauser posted image

Nesrečna sem, ker je nesrečen moj otrok ... pa težko rečem, da je ravno nesrečen ... jezen je! In tega me je najbolj strah. Ker je toliko jeze v njem zaradi materialnih stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
20.3.2008 0:33:01   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ob 2 otrokih, ki ju oba furam vsakega na svojo terapijo in imam v tednu natanko en dan brez vseh dr. in med.ov mi fizično zmanjkuje čase za to, da bi pač ves dopodlan vedrila ob starejšem sinu in mu grenila čiščenje avta.


Zakaj si pa ti kaj frej ne vzames?


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A naj otroka sama pošljem? Na primer našega 5-mesečnika v Ra na NFTH??user posted image user posted image Ne gre, žal. Tud ta velkega ne morem samega poslat ne k logopedu in ne na DT, kamor hodi tudi še tamal.  Frej sem (kolikor sem) kako uro za vikend, ko mož prevzame oba, ampak ob dojenju in strogi dietni prehrani je tudi ta "frej" zelo ohlapen pojem. Običajno pomeni, da delam SAMO eno stvar naenkrat in je že to praznik. Pač tak urnik je, saj ne bo večno, če je kriza le prehuda, vskoči moja mama - ampak res v krizi.


IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Če že res kapitalnega kozla ustreli, reče "joj, oprosti" in lubčka pa gas dalje. V tej točki je jedro problema - ga ne gane!


In da naslednjic z umazanim avtom nekam ne greste, ga isto ne gane?


Ne kaj dosti. On v materialnem pogledu skrajno nezahteven otrok. Ne gremo z avtom, bom šel pa peš. Ni problema hodit 2,3,4,5 ur. A ne gremo? Tud v redu, bom pa doma. user posted image user posted image


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?