|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanja
15.11.2006 9:52:21   
*karina*
Jaz imam pa spet eno težavico. Pitje po flaški, ni šans. ALi naj mogoče poskusim dodajat recimo aptamil po magičnem lončku al to ne gre? Mali je star 5 mesecev..

Pa še zanima me koliko tekočine, čaja, naj bi malčki popili, ko začnejo z gh? In v kolikem času ste pri 1. sadnem obroku čisto izpustiile dojenje. A je prehitro, če v enem tednu navajanja na gh že poje 150ml kašice pri enem obroku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanja
15.11.2006 10:30:46   
eya
Glede pitja po flaški-poskusi še s kako drugo flaško in drugim cucljem. Moj je bil polno dojen in je tekočino sprejel iz Mma stekleničke.

Nič ni hudega, če že v enem tednu pije toliko GH, je pač dober jedec. Žiga je GH že dobra dva meseca, pa mi je le redko toliko naenkrat pojedel. Kdaj je obrok GH lahko samostojen obrok, ti bo pa sam povedal-ko pač ne bo hotel več mleka še po obroku GH.

Čaja Žiga noče, zato mu dajem razredčene 100% sokove-jih spije cca. 2 dcl na dan.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanja
15.11.2006 10:31:21   
Mojca P.
Osebno mislim, da prehitro stopnjujeta kolicino, ce sta v enem tednu na 150 ml gH....ampak ce lepo prenasa in ima prebavo v redu ni nic naorbe.
Otroci naj bi popili 1dcl tekocine na kg telesne teze, vendar moras v to vsteti tvoje mleko, caj, juho, sokove iz sadja...tako, da ce ima sele en gosti obrok cez dan skoraj sigurno dovolj tekocine dobi z dojenjem ali dodajanjem.
Ce je pa stvar v tem, da bi pac rada da se navadi na loncek ali flasko..pa pac vztrajaj, vendar bodi zadovoljna ce naredi vsaj par pozirkov.
Mleka v magicni loncek jaz ne bi dajala...niti ne vem, ce bi teklo skozi...ce se dojita pravzaprav ne vidim smisla zakaj bi na flasko dajala mleko, naj tega dobi pri tebi, ostalo pa na zlico. Ko bos pa imela premalo mleka pa tudi mlecno kaso raje daj na zlico, ker se flask z mlekom hitro navadijo in ful tezko odvadijo (nas je star ze dobri 2 leti, pa jo se vedno ima in me upraviceno skrbi za zobke) Naj na flaso ali loncek dobi le vodo ali nesladkan caj oz. naj sluzita samo pitju ne hranjenju (seveda ce ne gre drugace oz. razen ce res ne potrebuje dodatka).
Moj nasvet,pac!

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanja
15.11.2006 10:55:39   
lenika
Naš user posted image  je star 6 mesecev in slab mesec dni uvajava gosto hrano. SPrejel jo je zelo dobor in začel odklanjat dojenje čez dan. Zato imamo po mesecu uvajanja že 1 sadni obrok, 1 zelenjavni, 1x mlečna kašica in 1x čez dan še mleko po flaški.

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanja
15.11.2006 21:25:30   
biba77
Lenika, ponoci pa se se dojita?

Pri nas je jutranji/prvi obrok dojenje, cez dan pa nikakor noce mojega mleka (ki ga je se kar nekaj, a ce bo tako se par dni, se bojim, da ga ne bo vec.user posted image ); potem pa en sadni in 2x zitna kasica na mleku. Zelenjavni pride na vrsto samo, ce slucajno ne naredi 4 urnih razlik med obroki...

Sem malo jezna, ker so ga prejsnji teden v posvetovalnici narobe stehtali in sva dobila napotek, naj 2 obroka dojenja nadomestima z GH (ker flaske ni poznal), zdaj pa je v dobrem tednu prakticno opustil dojenje, mene se vedno obcasno tisci v prsih od kolicine mleka (si rocno brizgam ven, da ne dobim vnetja), v posvetovalnici pa so vceraj na kontroli ugotovili, da so se zmotili!
Pri cemer sva 2 obroka samo dopolnila z GH-na mojo lastno odgovornost...

Ko bi se komot se lahko cel mesec dojili...user posted image



_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vprašanja
19.11.2006 22:18:17   
natalia
ko smo začeli z gh je tudi jedla v takšnih količinah, ja. glede tekočine pri gh, naša že od rojstva pije zelo veliko vode, sokov ali čaja tk da mislim, da je fajn čim več...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanja
21.11.2006 20:46:25   
rainbow
Če smem samo vprašat, zakaj bi moral nujno pit iz flaše, če ga dojiš??? Po moje je dovolj, da ga začneš počasi nanjo navajat; če pa se bojiš, da ima premalo tekočine, mu lahko ponudiš juho, vodo/čaj po žlički.

Glede goste hrane, pa je res pravi jedec.user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vprašanja
21.11.2006 21:22:52   
lenika
Biba, ja doji se le zjutraj, ponoči pa že nekaj časa ne je več. Kar se pa tiče goste hrane, je pa naš tudi full jedec in poje 200ml na obrok.

< Sporočilo je popravil lenika -- 21.11.2006 21:24:20 >

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vprašanja
21.11.2006 21:33:31   
Anonimen
Dojenček naj bi popil 1 dcl tekočine na kilogram telesne teže. Med tekočino šteje vsa tekočina, tudi tista, ki jo dobi preko mleka in goste hrane, npr. sadnega kompota.

Mičica je začela piti, ko je bila žejna, prej ni bilo šans. Očitno je dovolj tekočine dobila preko dojenja in ostale hrane. Vse ob svojem času.

(odgovor članu *karina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




piflar
dojenček223

kaj si boste mislili o svojem otroku če bo piflar

ponosna bom nanj (66%)

naj dela kar hoče (21%)

sramovala se ga bom (1%)

nevem (12%)


Število vseh glasov: 1348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!