|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razliko ...
27.8.2007 12:52:41   
Vilma
Najbolje, da vprašam kar tukaj.
Doma imam skoraj 9-mesečnega fantka, marca pa pričakujemo novega člana. Razlika med malčkoma bo manj kot 16 mesecev. Zdaj pa me zanima milijon stvari, predvsem glede organizacije. Določenih stvari si sploh ne predstavljam, kako bodo potekale.

1. Kakšen voziček imate? Za dvojčke ali ima vsak otrok svoj vozek? Me skrbi, kako bom hodila ven z obema, ko bom sama. Varianta na začetku je tudi ta, da dam mlajšega v kengurujčka, starejšega pa v voziček. Za kasneje pa si ne predstavljam, kako to zgleda.
2. Kakšne posteljice imate za oba otroka? Mi imamo zdaj 120X60, zdaj pa ne vem, kaj se mi bolj splača. Kupit še eno tako zagotovo ne. A naj kupim raje 140X70 al kar mladinsko posteljo?
3. Imamo eno otroško sobo, v njej že spi Dominik sam. Si predstavljam, da bom novorojenčka imela prvih 6 mesecev pri sebi, potem pa?! A lahko sploh taka dva majhna otroka spita v isti sobi? A če se zbudi en, se tudi drugi? Kako to poteka pri vam?

No to so taka generalna, tavelika vprašanja. user posted image  Sicer jih imam še milijon malih, od previjanja, kopanja, ma tisto bom že nekako, se mi vsaj približno svita, kaj narest. Za ostalo, kar je napisano zgoraj pa vsi nsveti izredno dobrodošli. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 13:08:20   
taška30
Pri nas je razlike 24 mes.
Odgovori pa sledeči:user posted image
1. Kupili smo buggy board, to je tista stopnička za vozičkom, aktualen je bil 2 meseca, potem se je tastarejša odločila, da je 'velika' in hodi zraven. Zdaj imamo tudi kenguruja, ampak ga še ne prakticiram za daljše sprehode, ker se mi zdi, da tamala še vedno nima povsem 100% glavce pokonci za v kenguru (4 mes). 

2. Imeli smo 140x70, pa smo tavečjo pri cca 18mesecih preselili v novo mladinsko (95x190). Jo je super sprejela, tamala je pa v njeni bivši v spalnici. Za prihodnost planiram pograd.

3. Tudi pri nas je tako kot pri vas. V skupno sobo ju bom dala, ko bo tamala nehala jest ponoči, upam, da enkrat tam okoli 6-8 mesecev, vsaj pri taveliki je bilo tako, se mi pa nič ne mudi, ju je lažje dajat zvečer spat v ločeni sobi (ati tavečjo, jaz tamalo).

4. Kopanje: imamo super rutino. Naznanim, da se gre tamala kopat, tavečja vsa navdušena, mi pomaga nalit vodo, jo mal 'umije'... tamalo vzamemo iz vode, jo damo na previjalno, tavečjo pa v banjo. Ko je tamala urejena, rečem, da greva midve zdaj jest in spat, se posloviva lahko noč in na sceno (v kopalnico) vstopi ati in tavečjo obrihta do konca in da spat, jaz se ta čas zadržujem v spalnici. To je, če smo vsi štirje doma, če smo same, je mal težjeuser posted image , k sreči zelo malokrat. Takrat sem s tamalo v naročju spravila tavečjo v posteljo, zapela vse uspavanke in potem šla uspavat še tamalo.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 13:12:03   
piščanc
nimamo ravno majhne razlike, ampak nekako takole je bilo:

- voziček za dvojčke, ali kenguru za malega ali nahrbtnik za velikega (pri nas se je nahrbtnik super obnesel), mi smo starejši tudi tako naštimali provizori sedež na ročaju od vozička (z nahrbtnikom)

- oba otroka sta v eni sobi, spita na pogradu (mali ni hotel biti za rešetkami posteljice). raje kupi večjo mladinsko posteljo za velikega. imata različne navade spanja in se ne budita, pa veliko laže zaspita, ker sta skupaj.

- kopata se skupaj (na začetku je bila večja v bani, mali pa v banjici na robu banje)

marec je pa še daleeeč

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 13:16:24   
monja79
Mi imamo 18 mesecev razlike. Me je tudi bilo najprej strah kot user posted image  kako bo, še posebej ker je prvorojenec precej zahteven fantič in ves čas rabi akcijo in tako. Pa ti povem, da pol nekako kar gre in sploh ni panike. Samo malo si je treba znat organizirat in stvari "pošlihtat". Je pa res, da je drugorojenka zelo, zelo pridna in potrpežljiva user posted image . Nam zelo dobro ratuje, pa še mami dela podiplomca zraven ...

Mi za sprehode, kadar grem sama, prakticiramo sistem voziček + buggypod ( http://www.revelo.co.uk/index.htm ). Če sva pa dva sprehajalca, pa če kam gremo, pa dva vozička (zapp z jajčko ali navaden voziček + navadna Hauckova marela). Mi brez vozičkov ne pridemo nikamor, ker gre tavelik dva koraka naprej in pet nazaj, pa še vse kamenčke moramo vmes pobrat user posted image . Če boš hotla sama kam z obema na sprehod, si boš po moje morala umislit ali tandem voziček (za otroke z majhno starostno razliko) ali voziček za dvojčke ali kaj podobnega (buggyboard, buggypod ...).

Zaenkrat imamo zibelko (ker je user posted image  stara dva meseca) in otroško posteljico 120 * 90.  Ko bo user posted image  zibelko prerasla (nekje pri šestih mesecih), jo bomo prestavili v otroško posteljico, tavelik pa bo dobil novo posteljico (večjo). Potem bomo dokupili še eno posteljo in to bo to.

Glede spanja pa ti ne morem še nič svetovat, ker user posted image spi v zibelki v spalnici, tavelik pa naj bi v svoji sobici (ampak sredi noči priropota k nama in potem big happy family spi v eni sobi) user posted image . Pa ko se eden zbudi in joka, drugega navadno ne zbudi. Tako da mislim, da tudi če spita v svoji sobi ni večja panike.


Pozdravček.


(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 13:27:08   
monja79
Aja, pa previjanje. najprej enga pol pa drugega, kot po tekočem trakuuser posted image . Imamo pa tako veliko leseno previjalno, da če je sila in oba sitnarita, dam oba gor potem se pa gledata, jaz pa previjamuser posted image .

user posted image  navadno kopam, ko tavelik spi ali je v vrtcu, da imava mir za obred. Tavelikega pa večinoma vsak večer, tudi če smo sami doma. Ima user posted image  tak ritem, da takrat navadno spi ali pa je pridna in opazuje okrog, da jaz tavečjega skopam in dam spat. Za spanje jo navadno vzamem s sabo, pa če je sila na zizo ali pa dudo v usta, ker zana pri našemu tavečjemu včasih kar dolgo trajat preden zaspi.

Pa saj kot sem že prej napisala. Sploh ni panike, se potem tako zverziraš, da bi tri zrihtala in pošlihtala in ne samo dvauser posted image .

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 15:34:32   
Anonimen
Razlika 18 mesecev:
1. kupili smo buggy board, tastarejša se itak noče več v vozičku vozit, tako da ni problem, če bi jo kdaj še pičilo, imam pa tudi sling za nošenje ta malega.
2. hčerka je šla v veliko pojstlo (160x70) pribl. en mesec, preden sem rodila. Ima visoko ograjico naštimano na stranico postelje, da ne pade dol, tako da ni problema. Mali je pa v pojstlci 100x60.
3. vsi spimo v isti sobi, ker imamo malo stanovanje. Je kriza z zbujanjem in smo velikokrat ponoči vsi štirje pokonci, samo gre počasi na bolje.

(odgovor članu monja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 15:36:07   
Anonimen
Aja, previjanje ni tak problem, kopanje imamo pa tako uštimano, da vsak enega zrihta. Večja se itak tušira, jo je oči tako navadil in jo on tušira, če je doma, malega pa jaz kopam. Če sem pa sama z obema, potem pa en dan enega zrihtam, drug dan pa drugega. Mi ne znese drugače.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 15:53:03   
barrbara
Razlika 20 mesecev, imamo dva ista vozička, ki se jih da spet skupaj s sponkami, ampak večinoma gremo v kombinaciji voziček+buggy board. Kopamo najprej user posted image  in potem starejšega, in funkcionira super.
Postelje: mi smo kupili tamalemu večjo posteljo, in mu zelo všeč, spita pa skupaj v sobi tudi brez kakšnih večjih problemov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 15:56:56   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Razlika 18 mesecev:
1. kupili smo buggy board, tastarejša se itak noče več v vozičku vozit, tako da ni problem, če bi jo kdaj še pičilo, imam pa tudi sling za nošenje ta malega.


Tašonka, kje ste kupili buggy board in kakšna je cane? Jaz tudi razmišljam o tem, ker bo tudi razlika 18m. Tamala že zdaj protestira, ko jo dam v voziček, samo, da bi pa ona zraven peš hodila, si pa tudi ne predstavljam, kako bi kam prišli. Ker hodi dva koraka naprej, tri nazaj, pa vsi kamenčki so za obgledat.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 15:57:52   
u04111976
Mi imamo razliko 15 mesecev, zdaj sta stara 9 in 8. Imeli smo en voziček, starejšega sem napakirala na tricikel z ročko. Zadnjič sem videla eno mamico , ki je imela nekakšen priklop za voziček, ki zgleda kot sedež in  zadnja guma kolesa in se priklopi ob stran vozička, tako da sedi vštric s teboj. Posteljo smo mi kupili večjo, kar se je izkazalo kot dobra rešitev, spat pa smo ju dali skupaj v sobo, ko se tamala ponoči ni več zbujala, še zdaj z veseljem spita skupaj. Najbrž bo veliko odvisno tudi od otrok, pa najbolje, da kar po občutku, je pa pri nas blo zlo fajn, oba naenkrat od dudke, oba naenkrat iz plenic (starejši malce kasneje, mala pa prej kot vrstniki!!). Je še zdaj tako, da vse dela zraven njega, ko se on uči za šolo, se vse ona uči zraven, ji je v veselje, da mu skoz za ritjo stoji!!!!!!! Nam je fajn, bi še enkrat isto. Zdaj čakamo 3-jega. 

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 17:09:25   
Anonimen
Punce mene pa zanima kako je potekala nosečnost iz zdravstvenega pogleda (to se pravi nošenje prvega otročka, ki pač sam še ne hodi) v nosečnosti? kaj pa telo - je že pripravljeno za ponovno nosečnost po cca. 7 mesecih? So kakšni zdravstveni zapleti? Pa porod, manj boleč ali bolj boleč napram prvemu? Zanimajo me vaše izkušnje?

Hvala lepa za odgovore in vaša mnenja ter izkušnje ki jih boste delile z mano.

LP

(odgovor članu u04111976)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
27.8.2007 19:23:20   
katka37
Tudi mi imamo razliko manj kot 16 mesecev, pa je šlo.

1. Voziček smo imeli kar navaden športni, pa je starejši hodil zraven ali pa sem ga vozila stoje kar na tem vozičku.

2. Posteljici sta imela oba 140x70 (kinder pet, ki se potem spremeni v posteljico).

3. Po nekaj mesecih sta oba spala v eni sobi, ni bilo problemov. Redko sta se zbudila oba, če se je eden začel jokati.


Vse se da, zato pa smo mame mame,saj bo šlo,nič ne skrbi.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
28.8.2007 22:11:45   
Vilma
Kar nekaj predlogov ste napisale, hvala vam. user posted image
Predvsem tiste variante Buggypod so zanimive. Ampak ne bom prehitevala, vprašanje kako bo z Dominikom pri 16 mesecih. Lahko da se ne bo maral vozičkat in potem take napravice ne bi prišle v poštev.
Kar se tiče postelje bomo verjetno res kupili taveliko, mladinsko posteljo.
Glede skupnega spanja v sobi pa ste me malce potolažile, sem mislila, da je to misija nemogoče, no ena je napisala, da prav rada zaspita skupaj in da jih je tako manj strah. Super!
Na splošno ste me precej potolažile, vidim da je med nosečnostjo veliko mamic bilo strah, potem pa kar nekako gre. Tudi pri nam bo šlo. user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
28.8.2007 22:18:43   
malamisha
Pri nas je razlike 17 mesecev.

Kupili smo tandem voziček, ker drugače nikamor ne pridemo.

Imeli bomo tudi dva kinderpeta (zaenkrat še je mala v košku).

Za vse se še lovimo, ker je najmlajša stara šele 1 mesec in je zaenkrat še precej naporno...

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vprašanja za mamice, ki imajo majhno razl...
28.8.2007 22:59:01   
julam
Pri nas je razlike 16,5m.

1. naš je bil peško že zelo kmalu, tako da ni bil problem...mogoče ga začneš že prej odvajat od vozička user posted image

2. in 3. Zdaj sta stara 28m in skoraj 1 leto in sta cimra. Že pribl 4m. In je super. Mali je dobil 120x60 od bratca, tavelik pa 140x70. Če se user posted image  ponoči zbudi (na selitev smo počakali, dokler ni vsaj pribl prespal noči = če se je zbudil, je zadostovalo popraviti dudo), tavelik nemoteno spi naprej. Lahko te potolažim, da je bil naš prvorojenec navajen na sterilno tišino. Prvi dojenčkov jok ga je zbudil, potem pa je ratal gluh na to frekvenco. Pa tudi, ko ju boš dala skupaj, bo taprvi že tako velik, da bo z lahkoto nazaj zaspal (vsaj pri nas je tako). Najbolj se pozna zjutraj, ker en drugega zbudita,potem pa sta zadovoljna, da imata družbo en drugega in se znata tudi še 1 uro igrat - vsak v svoji posteljici user posted image user posted image user posted image .
Nekoliko težje je pri popoldanskem spanju, ampak počasi lovimo skupni tajming in nam že rata, da gresta skupaj spat.


4. Glede previjanja ni bilo težav. Tavelikega sem pogosto morala dat v njegovo posteljo, da je bil na višini in si je zadevo ogledal od blizu. Še rajši pa sem user posted image  odnesla na kavč in mi je veliki brat pomagal pleničko naštimat, ritko (ne pokakano, seveda) obrisat, s kremico namazat... .

5. Kopanje je užitek, če je očka doma. Ni panike. Najprej enega, potem drugega. Če sem sama z njima...ma, nisem, ker me je groza, ker sem 1x že dolgo nazaj probala in je bilo travmatično (hvala bogu, da je moja zlata mami blizu in pripravljena pomagat). Ampak to sem jaz user posted image !

Vse bo OK, nič bat. Nam je lepo, fanta se že lepo igrata, se stepeta, se cufata, se lupčkata, se režita in klepetata! Ne zamenjam!

Srečno!!!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?