|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
20.11.2012 15:14:38   
Livija Lily
Pozdravljeni,

še tukaj postavljam vprašanje, ker imate verjetno veliko izkušenj z vrtci. Sem bodoča mamica. Moj oz. najin otroček se bo rodil v januarju 2013. To je najin prvi otrok. Moj porodniški dopust se bo začel v sredini decembra. Otrok bo torej v začetku decembra 2013 rabil varstvo. Ker nimava staršev v bližini se že zdaj zanimam glede vrtca. Vem kakšen problem je v Lj. Glede na to, da imava stalno prebivališče v Lj prijavljeno šele od junija 2012 je najbrž kar malo utopično računati na to, da bo otrok dobil vrtec. Ima kdo kakšen nasvet glede tega? Vem, da ste že pisale o tem, da so čakalne vrste v vrtcih različne. Glede na to, da bomo vrtec resnično potrebovali bi vas prosila za mnenja in izkušnje. user posted image
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
20.11.2012 20:48:06   
mistina
Mi smo bili na istem letos marca. Javnega vrtca mali ni dobil, tako da sem iskala kakšen zasebni vrtec. Vpisali smo ga v zasebni vrtec Znajček (v Zalogu). Nočem delati reklame, ker od tega res nič nimam, ampak mi smo super zadovoljni. V septembru so dobili tudi koncesijo, tako da je plačilo odvisno od razreda, v katerega padeš (prej je bila cena za vse enaka). Se pa od takrat pospešeno polni, tako da, vprašanje kaj bo naslednje leto. Jaz sem bila pač bolj pristaš zasebnega vrtca kot zasebnega varstva, je pa konec koncev tudi to ena od možnosti.

Sicer pa v vsakem primeru izpolni in pošlji vpisni list za javni vrtec, če ne drugega zato, da dobiš dodatnih 10 točk za uvrstitev na centralni čakalni seznam, ki ti bodo prišle prav leto za tem.

(odgovor članu Livija Lily)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
21.11.2012 8:19:17   
petruska
Javni vrtci so res najboljši, če ga ne dobiš potem ga za eno leto daj v kakšen zaseben, ampak takoj ko bo možnost ga prepiši.
Če si iz Šiške ti priporočam vrtec H.C. Andersen, preverjeno odličen!

(odgovor članu mistina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
21.11.2012 8:48:47   
mistina
No, s tem se pa ne bi strinjala. Mi smo letos s septembrom dobili javni vrtec in to v vrtec, katerega smo želeli, pa ga nismo vpisali. Smo tu zadovoljni, poleg tega pa nisem hotela malega prepisovat v drug vrtec. Meni je pomembno to, da je v vrtcu več vzgojiteljic na voljo, da 14 otrok cel dan čuva več kot ena vzgojiteljica (kar v javnem vrtcu ni - po spanju jih rihta samo ena, ki ima s 14 enoletniki res ogromno dela). Težko bi sodila, kateri je boljši, ker imam z javnim vrtcem izkušnje samo iz obdobja, ko sem v vrtec hodila sama (pa mi je bilo tudi super). Nam je bil ta vrtec izhod v sili, naslednje leto pa bomo vanj vpisali še enega sina.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
21.11.2012 9:38:53   
Livija Lily
Hvala obema za odgovore. user posted image Vpisni list za javni vrtec bom oddala v marcu 2013 že zato, ker verjetno lahko pričakujem, da bo otrok vrtec dobil septembra 2014. Vsaj upam. Zanima me še koliko plačujeta za zasebni vrtec s koncesijo? Res se čisto nič ne spoznam na to, zato mi vsaka informacija prav pride. Pa še eno vprašanje imam glede prepisa otroka v drug vrtec...npr. moj otrok dobi javni vrtec (ko ga pač enkrat dobi) na Viču. Plan je, da se bomo v odselili v svoje stanovanje enkrat v roku dveh let. Kako je npr. z menjavo vrtca, ker skoraj sigurno ne bomo ostali v tem delu LJ? Glede na to, da sama za prevoz po mestu uporabljam kolo (pozimi bus) bi precej časa izgubila, če bi otroka vozila npr. v Dravlje v vrtec...

(odgovor članu mistina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
21.11.2012 11:38:47   
darhaha84
Koncesijski vrtec pomeni, da se plačilo programa obračuna enako kot v javnem vrtcu in je odvisno od višine bruto dohodka na družinskega člana. Polna cena našega koncesijskega vrtca je 543 €. 
En mesec pred vključitvijo otroka v vrtec moraš na CSD oddati Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev (po domače za znižanje lačila vrtca), na podlagi katere si uvrščen v enega izmed 9ih plačilnih razredov.

(odgovor članu Livija Lily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanje glede vrtca v Ljubljani
21.11.2012 11:46:07   
Livija Lily
Super! Hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?