|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za dame
19.2.2016 13:41:48   
notkar
Pred kratkim smo s prijatelji sedeli ob pivu in kramljali. Pogovor je nanesel na temo, ki govori o komunikaciji med partnerjema. Vemo, da je v zvezi slaba komunikacija vzrok za nesoglasja ali celo katastrofe. V mislih smo imeli moškega, ki je skušal ženi dopovedati, da ni zadovoljen s kvantiteto in kvaliteto njunega seksa. Ker je besedna komunikacija odpovedala, se je domislil namigov. Za nek njen praznik ji je podaril komplet erotičnega perila. Ker ni bilo reakcije, je nadaljeval in ji za njen naslednji praznik kot drugo darilo kupil knjigo Popolna ljubimka, in da nebi zgledalo preveč očitajoče, sebi Popoln ljubimec. Tudi knjiga ni obrodila sadov. Potem se je odločil za vibrator. Popolna katastrofa. Epilog je bil naslednji. Erotičnega perila ni oblekla nikoli, niti ni prebrala knjige, vibrator pa leži v omari nedotaknjen. Sedaj pa imam vprašanje za vas, in sicer kaj menite o moškem in kako bi ve reagirale na taka darila. Hvala za mnenja, Notkar pa vas lepo pozdravlja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 14:45:10   
Anonimen
Midva sva imela tudi nekaj malih tezavic, sploh ker sem bila jaz bolj zadrzana pri teh stvareh.. pa sva se pogovorila o tem in sem mu to tudi priznala in sva pocasi sla naprej. Najprej prizgana luc, potem drugacni polozaji, igracke in potem se igranje vlog...
Predvsem pa je bilo fino, kadar sva si vzela kak vikend zase, si privoscila kak kozarec vina in potem seveda sem se tudi jaz malce bolj sprostila.

Danes imam bozanski seks, moram pa priznati, da je bila pot do tu dolga in pa, da je najbolj ucinkovalo to, ker sva sla korak za korakom naprej...

(odgovor članu notkar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 17:39:53   
patrino
Zakaj je besedna- verbalna komunikacija odpovedala? Mogoče zato, ker se o teh , posteljnih zadevah, nekateri ljudje težko pogovarjajo?Kakor že,pravijo, da dejanja povedo več kot tisoč besed. Če že nista našla skupnega jezika oz. nista prišla do rešitve problema ob normalni verbalni komunikaciji, je ob darilih, ki jih je dobila ženska , zagotovo morala razumeti, kaj moški od nje hoče. Problem je v tem, če ona sploh želi razumeti oz. kaj izboljšati na tem področju.
Osebno menim, da je komunikacija - takšna in drugačna - v partnerstvu zelo pomembna. Vsaj pri nama. Kadar je oslabljena oz. je primanjkuje, se takoj pozna na odnosu. Je pa tako, da se , če si pozoren in odprt v smislu, da je v postelji obema lepo, o tem ni treba posebej pogovarjati. Če je odnos odkrit in nesebično usmerjen, se da dobro opaziti, kaj partnerju veliko pomeni, česa si želi,kaj mu je všeč in v čem resnično uživa. Takšna in drugačna darila, so v takem primeru le začimba, višnja na vrhu sadne kupe...
Moški iz posta se očitno trudi partnerki dopovedati, da bi rad več na področju seksa. Če o tem nista uspela govoriti, oz. če ona tega ni razbrala iz samega odnosa, dvomim, da ju bodo naprej in na bolje ponesla takšna darila. Po moje ženska dobro ve, kaj ji on želi povedati, pa nima interesa tega izboljšati. Za kvaliteten seks ne rabiš ne vem kakšnih dodatnih stimulansov in motivatorjev. Vsaj med dvema, ki se privlačita in si žeita medsebojno dajati in sprejemati- ne. Če privlačnosti in želje ni, ne bo pomagalo na tone dildotov. To bo žensko, ki ji to področje ne sede , še dodatno odbijalo.
Predstavljaj si, da ti nekdo , ki te ne privlači oz. s katerim nimaš posebne želje spati, navaljiva s takimi darili. Seveda, se ti še bolj upre.
Predenj zapravi celotno premoženje v seks šopih in podobnih štacuncah, naj se najprej prepriča, če si ga partnerka sploh želi oz. če si želi sprememb v pozitivo.
Pa še to- ta darila, ki jih je tipson kupil, so bolj kot ne brez romantične note in bolj v smislu zadovoljevanja moških kot ženskih potreb. Ženske ponavadi takšen direkten erotični namig raje odbija kot pa privlači. Oz. takšna direktna darila, ki ne puščajo veliko dvoma, pridejo bolj v poštev, ko je seks na dobrih temeljih in si ga želita še malo popestriti. Če pa zadeva šepa že pri sami osnovni izvedbi, je pa treba k temu, po moje pristopiti malo bolj po ovinkih oz. prefinjeno in ne kot mutav na banano. Žensko, ki se ji ne da pogosto in razuzdano seksati, bo en umeten dildo prej prestrašil in ji zadevo še dodatno zagabil , kot pa da bi jo vzburil. Vsaj po moje. Če bi se zadeve lotil bolj v smislu, da bi se on potrudil zanjo oz. ji s svojimi dejanji dvignil poželenje po njem ( s kakšno prijetno in preprosto masažo v domači spalnici, z intimno večerjo v dvoje,ne tako direktnimi erotičnimi namigi čez dan, ...)bi znal imeti več uspeha.
Kaj menim o takšnem moškem ?
Moški se mi zdi čisto ok in si ženske očitni želi.Žal pa je zame bolj podoben seksualnemu bagerju kot pa prefinjenemu ljubimcu.
Kako bi reagirala na takšna darila?
Če se mi ne bi dalo seksati s tipom, bi ob takih darilih še bolj hvatala krivine.Če pa pogledam na osebno področje, pa načeloma nimam nič proti takšnim darilom, čeprav meni osebno pritisk na tem področju dvigne marsikaj drugega, kot tovrstna darila.

< Sporočilo je popravil patrino -- 19.2.2016 17:43:11 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 19:15:41   
mateyka
vprašanje se mi zdi čist sfaljeno. ni problem v darilih, reakcija na darila so samo simptom.
če ne gre ne tako in ne drugače in ne znata sama rešit problema, je naslednji korak terapija. specializiran svetovalec bo imel več izkušenj in bo znal svetovati veliko bolje kot mi. je pa tako; če žena ni zainteresirana sodelovat v terapiji niti v rešitvi problema, je bore malo možnosti za kakršenkoli uspeh. v tem primeru se mož odloča med statusem quo ali ločitvijo, če mu tak način življenja ni sprejemljiv.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 19.2.2016 19:16:43 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 19:18:15   
BalkanZar
pogovor o seksu ne reši ničesar..

tip mora najprej narediti vse da bo žensko bolj privlačil (boljši izgled, dominantno obnašanje v vsakodnevnih situacijah, da je zanimiv za druge ženske)

potem pa v postelji počasi pokaže kaj bi rad (brez besed)...ženske si v osnovi želijo biti seksualno podrejene "tapravemu" moškemu...

pa s tem ne mislim da jo sili v karkoli, če reče NE, to spoštuje...ji pa na pozitiven, samozavesten način nakaže česa si želi. Alfa moški, pravičen voditelj, miren in zabaven :)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
19.2.2016 19:44:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BalkanZar)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 20:08:53   
BalkanZar
my bad..nepopolne informacije

ob tem da ga opazijo druge ženske mora on nedvoumno pokazati da je ona njegova ženska in nima razloga za ljubosumje...

pozornost drugih žensk, na podzavestnem nivoju, ženi da vedeti da je njen mož zaželjen in da njegova pozornost njej ni samoumevna...upam da sem dovolj jasen :)

vedno je v odnos treba vbrizgati dovolj beta moškega (skrb za njo in družino, pripravljenost na poslušanje)...meni osebno manjka alfa, zato se, pri priporočilih, na beta aspekte ne osredotočam :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 20:40:33   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN

P.s. dvomim da bi zenska imela več strasti in bila bolj želna sexa zarad tega ker bi druge ženske uč metale nanj. To bi prej povzrocil ljubosumje in slabo energijo.


Ne bi ga jemala kot samoumeven objekt v svojem življenju.....kot rutino, ki je pač "silom prilike" tu....

V bistvu včasih ravno nek "šok" lahko povzroči prebujenje iz otopelosti in rutine......in ta šok je lahko tudi spoznanje, kot pravi moj predhodnik, da poleg beta obstaja tudi alfa.....user posted image





< Sporočilo je popravil liliana -- 19.2.2016 20:42:19 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vprašanje za dame
19.2.2016 21:56:57   
josephine27
V glavnem se strinjam z vsem kar je napisal BalkanZar.

_____________________________



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 11:28:27   
patrino
Mene pa - tako izven dotične teme, pa tudi ne ravno čisto izven- že od nekdaj nekaj zanima. Ali bi ve res odšle k strokovnjaku oz. terapevtu, če vama s partnerjem v postelji ne bi šlo? Ali bi iskale strokovno pomoč, če med vama ne bi bilo iskric, poželenja, strasti? Mogoče sem res malo čudna, vendar po moje, se to ja občuti. To je stvar dveh, stvar njunega odnosa, ki ga sama nosita in občutita. Ne vem, kaj bi lahko neka tretja oseba v vlogi terapevta tu naredila. Ja, pogovor, svetovanje, itd. Vendar po moje vse to na sam seks ne bi imelo nekega vpliva, če nekdo nekoga ne privlači. Razmišljam.

Glede alfa samca...Ko se malo ozrem takole okrog, lahko na prvo žogo rečem, da smo si zelo različni. Tako in drugače. Tudi glede svojih pričakovanj v partnerskih odnosih. In zato jaz ne bi mogla kar tako povprek govoriti, da vse ženske privlači nek alfa moški. Tak pokončen, zaščitniški, avtoritativen ...alfa samec. Niso vse ženske take in tudi vsi moški ne čutijo želje po takšni vlogi v partnerstvu. Kaj je temu krivo ne vem. Mogoče izkušnje iz otroštva v primarnih familijah, sama osebnost...Vem le to, da so v mnogih partnerstvih vloge obrnjene in da jim to vozi, jih zadovoljuje, osrečuje. Zato sem mnenja, da enotnega recepta ne more biti, ker ljudje nimamo enotnih želja in potreb. Zdaj koliko so ene naravne in druge ne, je čisto stranskega pomena in ne bistveno v tem trenutku. Bistvo je to, da je važno spoznati , kaj dva človeka od nekega partnerstva pričakujeta oz. v konkretnem primeru, kaj ju dvigne v postelji. Nekoga lahko en stvar , drugega druga. Bistvo je to, da prideta skupaj dva, ki se poklapata. Simpel. Lahko je nekdo še tako alfa super samozavesten samec, za katerim se obračajo ženske, če je njegovi partnerki všeč bolj poženščen, ponižnejši tip moškega- bo v postelji žalost.
Kakor že. Še vedno sem mnenja, da je v partnerstvu in posredno za posteljno življenje, ključna komunikacija. Ne nujno verbalna. Če pa med dvema to dobro gre, je pa tudi to fino. Osebno mi je precej bistvenejša tista neverbalna. Tista , kjer se dva opazujeta, spoznavata , občutita in na tak način prideta do odnosa, ki si ga želita oz. ob medsebojnem spoznavanju do ugotovitve, da nista za skupaj. Nekaterim služijo kot komunikacijsko sredstvo darila, ki jih omenja avtor teme. Zagotovo so takšni pari, katerim to to super teče, ker jih takšen način komunikacije zadovoljuje. V avtorjevem primeru očitno to ni tako, saj bi drugače že prišlo do nekih pozitivnih premikov.

V bistvu včasih ravno nek "šok" lahko povzroči prebujenje iz otopelosti in rutine......in ta šok je lahko tudi spoznanje, kot pravi moj predhodnik, da poleg beta obstaja tudi alfa.....user posted image

Ja , tudi po moje je tako. Vendar se po moje ne bi smelo pozabiti na tisti včasih, ker v vseh primerih ni tako. Za marsikater partnerski odnos oz. situacijo je pa lahko takšen šok zadnji žebelj v krsti.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 13:10:08   
liliana
Glede alfa samca...Ko se malo ozrem takole okrog, lahko na prvo žogo rečem, da smo si zelo različni. Tako in drugače. Tudi glede svojih pričakovanj v partnerskih odnosih. In zato jaz ne bi mogla kar tako povprek govoriti, da vse ženske privlači nek alfa moški. Tak pokončen, zaščitniški, avtoritativen ...alfa samec. Niso vse ženske take in tudi vsi moški ne čutijo želje po takšni vlogi v partnerstvu. Kaj je temu krivo ne vem. Mogoče izkušnje iz otroštva v primarnih familijah, sama osebnost...Vem le to, da so v mnogih partnerstvih vloge obrnjene in da jim to vozi, jih zadovoljuje, osrečuje.


Ne moreš tega vedeti, če jih to osrečuje, izpopolnjuje.....ker ljudje izredno redko, tudi pred prijatelji, pokažemo pravo "naravo lastnega razmerja"....in igramo igro "vse štima, srečni smo".....ker tako pač mora biti, moramo igrati popolno družino......

Če gledaš tu na RR, večina se na temi o spolnosti skrije za anonimnostjo, ko kaj konkretnega zapiše, kar ni v skladu s steptfordsko predstavo idealnega razmerja......pa smo itak že z niki koliko toliko anonimni.....tisti, ki pa pišemo s svojimi "pravimi niki" pa smo vseeno izredno pazljivi pri tem, kaj zapišemo......



< Sporočilo je popravil liliana -- 20.2.2016 13:11:00 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 14:38:43   
patrino
Ja saj je res. Odnosi, še posebej spolni, so dostikrat bolj kot ne tabu tema oz. se o problemi v zvezi z njimi ne pogovarjamo tako odkrito, kot o drugih.
Vendar čisto vsega se tudi ne da skriti in včasih bolj ali manj marsikaj prikuka na plan. Še posebej tako iz oči v oči. Ženske ponavadi ob kakšni kavi ali kaj podobnega. Ali pa tako ob opazovanju večletnega partnerskega odnosa v svoji bližini. Sama lahko rečem, da sem po svoje blagoslovljena s kar nekaj takimi prijatelji in prijateljicami, ki se družimo že od vrtca. O njih in oni o meni vemo marsikaj. In ponavadi se ob različnih temah tule gor, v mislih marsikdaj prikrade, kot primer, kdo od njih.
Kako resnično srečni smo v odnosih, pa velikokrat še sami ne vemo, si ne priznamo oz. se mogoče sprenevedamo . Še posebej v takšnih dolgotrajnih, ko se človek počasi prilagodi, obrusi in navadi...je pa zanimivo, da se marsikakšen primanjkljaj v medsebojnih odnosih, v vsakdanu in njegovi rutini , nekako lahko lažje spregleda,se mu izogne in se ga pusti nerešenega, ko pa zaškripa med rjuhami, pa se tega ne da kar tako dolgo skrivati in se delati, da ni nič narobe.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 16:35:02   
BalkanZar
Ko se malo ozrem takole okrog, lahko na prvo žogo rečem, da smo si zelo različni. Tako in drugače. Tudi glede svojih pričakovanj v partnerskih odnosih. In zato jaz ne bi mogla kar tako povprek govoriti, da vse ženske privlači nek alfa moški.


Ja če zreduciraš vprašanje spolnosti na "vsak je zgodba zase" potem lahko debate o tem na forumih kar zaključimo, Tudi svetovalci ne pridejo v poštev, ker nikoli nihče ne pozna celotne zgodbe.

Lahko pa prepoznamo določene vzorce in na njih gradimo teorije, ki v veliki meri dajejo točne rezultate. Oziroma lahko na podlagi opažanj delamo določene zaključke (ki pa res niso vedno točni..izjeme/pravilo pa to)

Npr. Dan traja 24 ur...je res? Če smo čisto natančni ne...odvisno od mase, ki je bližje oziroma dlje od središča zemlje, se hitrost vrtenja spemeni (torej če ležiš se zemlja vrti hitreje kot če stojiš) razlike so tako majhne da tega ne opazimo in lahko brez hujših posledic rečemo da traja 24 ur in se po tem ravnamo.

Seveda ni res da imajo vse manekenke bulimijo ali anoreksijo, ampak v večjem procentu kot vozniki avtobusov, kajne?? Upam da sem razumlivo predstavil v katerem tiču gmi zajec user posted image


Torej 50 let emancipacije ne spremeni cca. 200.000 let evolucije...in zaradi tega lahko delamo neke določene zaključke (ki seveda ne držijo vedno, ampak v večini) in se po njih ravnamo...

In jaz trdim da se večina žensk (upam celo trditi da velika) pozitivno seksualno odzovejo na alfo moškega (pozitivne in negativne lastnosti - lep primer so badboy-i)...Zato da pa z njim vztrajajo v razmerju pa mora ta imeti tudi druge nealfa lastnosti. Na kratko:

rajši bo seksala z nekom ki obvlada motor kot z nekom ki obvlada likalnik :) to je narava privlačnosti in ne zavestna odločitev



To kar ženske mislijo da hočejo in to kar jih v resnici privlači sta dve različni stvariuser posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 16:38:31   
BalkanZar
tipkarske napake...sedi 1 user posted image

(odgovor članu BalkanZar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 18:16:36   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: BalkanZar

In jaz trdim da se večina žensk (upam celo trditi da velika) pozitivno seksualno odzovejo na alfo moškega (pozitivne in negativne lastnosti - lep primer so badboy-i)...Zato da pa z njim vztrajajo v razmerju pa mora ta imeti tudi druge nealfa lastnosti. Na kratko:

rajši bo seksala z nekom ki obvlada motor kot z nekom ki obvlada likalnik :) to je narava privlačnosti in ne zavestna odločitev


To kar ženske mislijo da hočejo in to kar jih v resnici privlači sta dve različni stvariuser posted image


V tem sem jaz videla fenomen knjige 50 odtenkov sive.....nobena ni kao knjige brala, če jo je že, je za javnost bila "knjiga brezvezna"....

v resnici pa jo je pa prebrala v enem ali dveh dnevih....na šus......kot pač prebereš knjigo ob kateri uživaš.......

(odgovor članu BalkanZar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 18:43:40   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: BalkanZar
tip mora najprej narediti vse da bo žensko bolj privlačil ...
dominantno obnašanje v vsakodnevnih situacijah...
pogovor o seksu ne reši ničesar..
...ženske si v osnovi želijo biti seksualno podrejene "tapravemu" moškemu...



user posted image

narobni nick - afganistan zar imo user posted image

(odgovor članu BalkanZar)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 18:59:28   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Mene pa - tako izven dotične teme, pa tudi ne ravno čisto izven- že od nekdaj nekaj zanima. Ali bi ve res odšle k strokovnjaku oz. terapevtu, če vama s partnerjem v postelji ne bi šlo? Ali bi iskale strokovno pomoč, če med vama ne bi bilo iskric, poželenja, strasti?


kolikor jaz opažam, je tako, da je "pomanjanje poželenja in strasti" ponavadi simptom. ni tako da "problem" pri spolnosti nastane iz nič (oz. da je tam brez razloga - ali žena se je zredila za 10 kil, itd.). na področju spolnosti se samo odraža.

v tujini poznam dosti ljudi, ki to rešuejo s terapevtom, v sloveniji je še vedno izjema in nenavadno. vedi, da se terapevt vzame v ozir, če sama ne moreta ali ne znata popravit zadeve. in pomisli, lahko da bo terapevt pomagal pri neverbalni komunikaciji - oz. poskušali bodo ugotoviti kje se zatika in odpravit težavo, ki je nastala. sama je nista mogla - torej? kaj je za zgubit?

da vlečem eno banalno primerjavo - npr. PTSD; a je kdo sistematično zdravil partizane po vojni? ali po WW1? ali kjdakoli prej? zdaj pa majo to skoraj kot stalno prakso v vojski. zakaj? ker smo pametnejši. zakaj ne bi bilo isto pri težavah v partnerskih odnosih? ta primer dajem samo kot izhodišče za premiso, da ni nujno slabo vzet nasvet koga drugega, ki ima več izkušenj s tem s čim imaš ti trenutno težave (v tem primeru terapevta)...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 19:11:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
V tem sem jaz videla fenomen knjige 50 odtenkov sive.....nobena ni kao knjige brala, če jo je že, je za javnost bila "knjiga brezvezna"....


jaz sem jo. čist iz firbca. plus ne da se šimfat, če ne veš zakaj se gre. pa sej je vse res - to je pravi brezvezni kič. user posted image
čaki mam en link do najbolj fantastičnega povzetka ever - priporočam!
tale:
https://www.goodreads.com/review/show/340987215


v resnici pa jo je pa prebrala v enem ali dveh dnevih....na šus......kot pač prebereš knjigo ob kateri uživaš.......


a dej no, sej ni tok debela, kot vojna in mir. in res na izi je napisana. nobenih kompleksnih opisov in čustvenih razglabljanj. probaj brat Goethejevega ubogega trpečega Verterja - ima manj strani kot 50 shades pa rabiš celo večnost da prebereš do konca to ponavljajoče se, dolgočasno travmiranje, ki ne vodi nikamor - razen do samomora. Verterejevega ali tvojega, take your pick. user posted image
kdor rabi več kot nekaj dni, da prebere unih izi 300 strani (če ni workaholic in dela po 12 ur na dan), rabi it nazaj v šolo...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 19:35:32   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


a dej no, sej ni tok debela, kot vojna in mir. in res na izi je napisana. nobenih kompleksnih opisov in čustvenih razglabljanj. probaj brat Goethejevega ubogega trpečega Verterja - ima manj strani kot 50 shades pa rabiš celo večnost da prebereš do konca to ponavljajoče se, dolgočasno travmiranje, ki ne vodi nikamor - razen do samomora. Verterejevega ali tvojega, take your pick. user posted image
kdor rabi več kot nekaj dni, da prebere unih izi 300 strani (če ni workaholic in dela po 12 ur na dan), rabi it nazaj v šolo...


Običajno smo ljudje nekje 10 ur "v službi".....pot v službo, prej razvod in odvoz otrok, malica, pot domov.....torej ne bereš knjigo 24 ur na dan.....

Ja, 50 shades je poenostavljeno zapisana.....je čtivo za lahko noč, za sprostitev....kot včasih tudi seks.....tudi pri seksu ni treba vedno kompleksnih opisov in čustvenih razglabljanj.....

Sicer je pa moj point bil čisto drugje.....in ne v literarni in intelektualni vrednosti knjige.......user posted image



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 22:11:24   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: BalkanZar

Ko se malo ozrem takole okrog, lahko na prvo žogo rečem, da smo si zelo različni. Tako in drugače. Tudi glede svojih pričakovanj v partnerskih odnosih. In zato jaz ne bi mogla kar tako povprek govoriti, da vse ženske privlači nek alfa moški.


Ja če zreduciraš vprašanje spolnosti na "vsak je zgodba zase" potem lahko debate o tem na forumih kar zaključimo, Tudi svetovalci ne pridejo v poštev, ker nikoli nihče ne pozna celotne zgodbe.

Lahko pa prepoznamo določene vzorce in na njih gradimo teorije, ki v veliki meri dajejo točne rezultate. Oziroma lahko na podlagi opažanj delamo določene zaključke (ki pa res niso vedno točni..izjeme/pravilo pa to)

Npr. Dan traja 24 ur...je res? Če smo čisto natančni ne...odvisno od mase, ki je bližje oziroma dlje od središča zemlje, se hitrost vrtenja spemeni (torej če ležiš se zemlja vrti hitreje kot če stojiš) razlike so tako majhne da tega ne opazimo in lahko brez hujših posledic rečemo da traja 24 ur in se po tem ravnamo.

Seveda ni res da imajo vse manekenke bulimijo ali anoreksijo, ampak v večjem procentu kot vozniki avtobusov, kajne?? Upam da sem razumlivo predstavil v katerem tiču gmi zajec user posted image


Torej 50 let emancipacije ne spremeni cca. 200.000 let evolucije...in zaradi tega lahko delamo neke določene zaključke (ki seveda ne držijo vedno, ampak v večini) in se po njih ravnamo...

In jaz trdim da se večina žensk (upam celo trditi da velika) pozitivno seksualno odzovejo na alfo moškega (pozitivne in negativne lastnosti - lep primer so badboy-i)...Zato da pa z njim vztrajajo v razmerju pa mora ta imeti tudi druge nealfa lastnosti. Na kratko:

rajši bo seksala z nekom ki obvlada motor kot z nekom ki obvlada likalnik :) to je narava privlačnosti in ne zavestna odločitev



To kar ženske mislijo da hočejo in to kar jih v resnici privlači sta dve različni stvariuser posted image

Zakaj imam jaz ob tehle tvojih zapiskih ves čas občutek, da se ti zdimo ženske ene praznoglave goske brez hrbtenice in sposobnosti presoje, ki smo mokre tam spodaj, zgoraj in za ušesi, če le vidimo enega nabildanega kmeta, ki z levico vrže kopico gnoja čez plot !?
Sori, saj ne rečem, da je vse tvoje pisanje mimo, vendar na trenutke tako šovinistično zasmrdi, da me kar zvije...

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu BalkanZar)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vprašanje za dame
20.2.2016 22:13:39   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....tudi pri seksu ni treba vedno kompleksnih opisov in čustvenih razglabljanj.....


ja, ker ni literatura. user posted image

Sicer je pa moj point bil čisto drugje.....in ne v literarni in intelektualni vrednosti knjige.......user posted image


mogoče je bil point drugje, samo ko omeniš hitrost branja kot del pointa, moram pač pripomnit, da hitrost branja ni zaradi superiornega in fantsatičnega opisa seks scen, bolj zaradi enoličnega ponavljanja izrazov pri opisu le teh... user posted image
sej veš.....
Word Count:
"Oh My" - 79
"Crap" - 101
"Jeez" - 82
"Holy (shit/****/crap/hell/cow/moses)" - 172
"Whoa" - 13
"Gasp" - 34
"Gasps" - 11
"Sharp Intake of Breath" - 4
"Murmur" - 68
"Murmurs" - 139
"Whisper" - 96
"Whispers" - 103
"Mutter" - 28
"Mutters" - 23
"Fifty" - 16
"Lip" - 71
"Inner goddess" - 58
"Subconscious" - 82

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vprašanje za dame
21.2.2016 6:22:24   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Zakaj imam jaz ob tehle tvojih zapiskih ves čas občutek, da se ti zdimo ženske ene praznoglave goske brez hrbtenice in sposobnosti presoje, ki smo mokre tam spodaj, zgoraj in za ušesi, če le vidimo enega nabildanega kmeta, ki z levico vrže kopico gnoja čez plot !?
Sori, saj ne rečem, da je vse tvoje pisanje mimo, vendar na trenutke tako šovinistično zasmrdi, da me kar zvije...


Jaz recimo nisem dobila občutka, da bi se mu ženske zdele to, kar tebi.....

Samo meni je tudi koliko toliko jasno, da Tina Maze in Lindsey Vonn moškega smuka tudi ne bi tako uspešno zvozili kot vozita oz. sta vozili ženskega.......user posted image



(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vprašanje za dame
21.2.2016 6:25:51   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: liliana
.....tudi pri seksu ni treba vedno kompleksnih opisov in čustvenih razglabljanj.....


ja, ker ni literatura. user posted image



Ko berem komentarje na RR včasih dobim občutek, da je....oz. da bi moral biti kot poezija.......user posted image

mogoče je bil point drugje, samo ko omeniš hitrost branja kot del pointa, moram pač pripomnit, da hitrost branja ni zaradi superiornega in fantsatičnega opisa seks scen, bolj zaradi enoličnega ponavljanja izrazov pri opisu le teh... sej veš..... Word Count: "Oh My" - 79 "Crap" - 101 "Jeez" - 82 "Holy (shit/****/crap/hell/cow/moses)" - 172 "Whoa" - 13 "Gasp" - 34 "Gasps" - 11 "Sharp Intake of Breath" - 4 "Murmur" - 68 "Murmurs" - 139 "Whisper" - 96 "Whispers" - 103 "Mutter" - 28 "Mutters" - 23 "Fifty" - 16 "Lip" - 71 "Inner goddess" - 58 "Subconscious" - 82





Ne mogoče......bil je.....če smo že pri sposobnosti razumevanja besed in pomena.....user posted image


< Sporočilo je popravil liliana -- 21.2.2016 6:26:16 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vprašanje za dame
21.2.2016 8:04:16   
josephine27
Zakaj imam jaz ob tehle tvojih zapiskih ves čas občutek, da se ti zdimo ženske ene praznoglave goske brez hrbtenice in sposobnosti presoje, ki smo mokre tam spodaj, zgoraj in za ušesi, če le vidimo enega nabildanega kmeta, ki z levico vrže kopico gnoja čez plot !?
Sori, saj ne rečem, da je vse tvoje pisanje mimo, vendar na trenutke tako šovinistično zasmrdi, da me kar zvije...


user posted image user posted image user posted image Kje si pa to primerjavo z nabildanim kmetom najdla. Jaz vsekakor tega občutka nisem dobila. Kar se tiče alfa moškega zame to ni v povezavi z mišicami (čeprav priznam da lahko prav pridejouser posted image ). Bi si celo upala trditi, da so vsi tisti, ki cele ure zapravijo v fitnesu vse prej kot alfa. Sicer partnerstvo ni samo spolnost in zato pač sprejmeš kakšen kompromis.

_____________________________



(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vprašanje za dame
21.2.2016 9:56:49   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: BalkanZar
tip mora najprej narediti vse da bo žensko bolj privlačil ...
dominantno obnašanje v vsakodnevnih situacijah...
pogovor o seksu ne reši ničesar..
...ženske si v osnovi želijo biti seksualno podrejene "tapravemu" moškemu...



user posted image

narobni nick - afganistan zar imo user posted image

No ob podobnih izjavah , ki jih je navedla Mateyka in tisti njegovi popoprani :
To kar ženske mislijo da hočejo in to kar jih v resnici privlači sta dve različni stvariuser posted image

meni njegovo razmišljanje kar dobro šovinistično smrdi.

Lili, tudi jaz vem da smo si ženske in moški različni v mnogih rečeh. Vendar sem mnenja, da tudi ženske prav dobro vemo, kaj nam paše in kaj hočemo in nam ni treba čakati na to, da to za nas ugotovi alfa samec med samci.
Tudi zame alfa samec ni nujno dedec s povdarjenimi radiatorčki in bicepsi itd. nikakor pa mi alfa samca ne predstavlja dečko, ki misli, da se lahko odloča zame in namesto mene.
Balkanski fant pa ne razmišlja tako.
Od tod mi tudi asociacija o razbacanem kmetu, ki kida gnoj in se senči v občudovanju svojih goskic.
Saj sem že rekla- določene zadeve čisto pametno napiše in misli.Vendar se ob nekaterih njegovih izjavah čedalje večkrat ujamem, da določene pa žal , vsaj pri meni, ne gredo skozi.

< Sporočilo je popravil patrino -- 21.2.2016 9:59:46 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?