|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 20:56:18   
.malina
Me zanima, če je kdo, ki ni AP starš? Jaz očitno nisem taka mama, saj sem imela CR, nisem dojila, mala je imela dudo, smo jo navadili spat v svoji sobi, jo večkrat skregam, pogosto čez vikend spi pri mojih starših in neznansko uživa  ...
Madona, kako slaba mama sem. A jo imam drugače zelo zelo rada, veliko se cartava, in mi pomeni vse na svetu. A zgleda, da sem čist zafurala.

Nisem si mogla kaj, da ne bi napisala, ker me je zbodlo ...
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1305665
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:00:06   
Primoza
Ne razumem po čem lahko sodite, da niste AP? Pa malo napačen forum ste si izbrali, na AP ravnokar modrujemo kaj pravzaprav je sploh AP. Za zdaj vse tako kaže, da večina staršev, ki pri vzgoji svojih otrok ne upoštevajo knjig in nasvetov drugih upošteva osnovno navodilo AP. Oziroma je zelo težko opredeliti kako drugo definicijo.

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:14:40   
.malina
Mislim, da sem si izbrala popolnoma pravi forum, saj bi se rada pogovorila s starši, ki ne sledijo slepo ideologiji povezanega starševstva in se kljub temu ne čutijo slabe starše.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:22:35   
Primoza
Saj sem vam napisal, da pri razlagi teorije AP stvari niso tako črno-bele. Navajajo neke oporne točke, vendar pa se zdi, da jih pravzaprav le redki uresničujejo. Prav iz tega razloga, ker neko slepo sledenje povzroča dodatne frustracije pri vzgoji, je osnovno sporočilo AP, da je treba pri vzgoji poslušati srce, oziroma ravnati po občutku. Pri tem je najbolje prebrati čimmanj knjig o vzgoji, če pa jih že prebereš, pa biti dovolj kritičen, oziroma jih jemati bolj za razvedrilo.

Razne zadeve, ki jih povezujejo z AP so pa strogo ekstremistične, nekatere pa tudi zelo komercialne, tipično za ZDA.

Vsi starši, ki vzgajate otroke tako, da poslušate pri vzgoji svoj nagon ste AP, če že uporabljamo to kratico!

< Sporočilo je popravil primoza -- 3.2.2007 21:24:08 >

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:23:47   
Marogica
AP ali povezano starševstvo je zame samo "besedna igra" oz. dodatek besed v mojem slovarju. Sama osebno se čutim povezana z mojima otrokoma in to na način, kakršnega pač imamo mi, v naši družini, brez AP-"dodatka v stavku. Je pa dejstvo, da pri nas ni ENOSTRANSKEGA prilagajanja. Včasih se prilagajam jaz, včasih pa moja otroka. In funkcioniramo dobro, najbrž zato, ker se čutimo in ne zato, ker živimo po nekih načelih in se ne obremenjujem s tem, ali sem vsak dan izpolnila vseh teh osem načel ali ne.

Zame osebno so AP- starši isto ljudje, ki si niso sposobni priznati, da pač dolčenih stvari ne zmorejo ali pa se jim ne da. Torej se v ničemer ne razlikujejo od nas "normalnih", le da svoje nesposobnosti "skrivajo" za nekimi teorijami. Mi (oz. vsaj jaz) pa stojim za dejanji, tako dobrimi kot slabimi in pač živimo po načelu, da smo samo ljudje z napakami, torej, da nismo popolni.

To je moje osebno mnenje, za katerim stojim in ne čutim se nenesposobne, ne da sem slaba mati ali kaj drugega. Sem "samo" mama in za moja otroka edina. SEm mama, ki se za svojega otroka ne žrtvujem, saj ga nimam zato, da bi iz lastnih, egositičnih namer, to komurkoli dokazovala. Sem mama, ki želim svojima otokoma najbolje, vendar ne za vsako ceno. Sem mama, ki živi tudi svoje življenje in le tako bom lahko vzor svojima otroka, da ga bosta tudi onadva znala. SEm mama, ki ne pretirava v ničemer-ne v slabem, ne v dobrem. In "biti mama" je poslanstvo-odvisno samo, kako si ga razlagamo.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:26:35   
Anonimen
ja malina..nekaj punc, ki kao nismo ateč mame smo že razmišljale da bi dale pobudo naj odprejo še za nas en podforum z naslovom egoistična mama user posted image  bi se nam pridružila? tam se bomo zbirale zgolj mame, ki včasih z užitkom prepustimo za kako uro v varstvu očetom??!!, mogoče celo babici, ooo hudiča včasih celo čez noč in to brez slabe vesti.  in to samo zato, da gremo lahko zvečer ven z drugimi babami, mogoče celo s partnerjem al pa k frizerju če si celo ne drznemo it h kozmetičarki. nekatere si celo drznejo otroka pustiti babici za več kot en dan in same s partnerjem odpotujejo kam na lepše. pa tiste, kerih otroci spijo v svojih posteljah, jejo po žlici in flaši, tiste katere cele dneve ne nosimo svojih 18 kilskih dvoletnikov in nimamo rok do tal in tudi vse tiste ki včasih celo povzdignemo glas, če ne pripeljemo čez rit. aja pa še tiste, ki že skoraj pop*** ko v eni noči že miljontič popraviš dudo svojemu mulcu in te spreleti grešna misel da bi ga v tistem momentu najraje komu posodil do konca noči. ja take smo egoistične mame!

(odgovor članu .malina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:30:55   
Anonimen
evo marogica čestitam, končno je ena najdla zelo elegantne besede, ki jih sama iščem že od včeraj. podpišem se pod tvoj post. predvsem pod tisto, da se prilagajamo vsi en drugemu in ne enostransko jaz otroku. kaj pa dosežem s takim početjem, da mu vse vtaknem v rit...ne vem..to da bo ostal večni otrok odvisen od svoje mame oz če bo dovolj intelegenten me bo selj al prej začel izkoriščati. saj nisem po žup priplavala. ravno tako imam egoistične potrebe jaz kot jih ima moj otrok. s tem da je moj otrok veliko bolj usposobljen pri doseganju teh ciljev ki se jih je zadal kot pa jaz. zato še prehitro dobi vse kar si želi. v žovljenju se je treba naučit prilagodit, počakat, spremenit mnenje, si kako zadevo prikrajšat ne pa bit od malega navajen da ti je vse prineseno na pladnju ker enostavno v življenu potica ni na dohvat v vsakem momentu. žal je tako

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:32:29   
Primoza
Ljube duše, AP samo pravi, da se to ne sme dogajati pogosto in poleg tega omenja daljša časovna obdobja, ko je otrok sam.

Se strinjam, da je vzgoja občutljivo področje in da si vsak želi najboljše za svojega otroka. Vendar pa so te vzgojne struje (Raho mi bo izraz morda korigirala) več naredile slabega kot dobrega. Mame poslušajte pri vzgoji svoj nagon, navsezadnje smo še vedno živali, čimmanj premišljujte o nekih teorijah, pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:32:54   
.malina
ja, lara, si me nasmejala. user posted image
potem sem spadam tudi jaz. Eh, saj nočem nobenih prepirov al karkoli. Me je pa prijateljica napotila sem, češ, da naj grem na forum Poveezano starševstvo, pa sem samo zijala, kaj berem. Mislim, če je to res, da je otrok nad vse in se mu moraš ti kot starš popolnoma podrediti, potem sploh ni čudno kam naša družba drvi. Otroci brez vseh mej, navajeni, da dobijo, kar si želijo in takoj, ko si želijo ... no , saj taki so že nekaj časa v naših šolah in mislim, da se družba sprašuje, kako jih ukrotit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:41:50   
Dashenka
Izbrala si kar pravi forum.
Na tem se namreč posti, ki niso najbolj po godu moderatorja ne brišejo kar povprek....

Naj te potolažim, tudi mi smo večino točk oz idealov, kot jim je (malček neposrečeno) rečeno sfalili.

Vzgajava po feelingu in lastni pameti, nikoli nisva slepo sledla trenutnim smernicam, ali po domače rečeno modnim muham. S trenutnim rezultatom pa sva več kot zadovoljnja.
Otrok je pri 2 letih samostojen, samozavesten, spreten, govori praktično vse. Še vedno spi v svoji postelji, brez zbujanja celo noč. No ja, včasih jo sicer ponoči slišim iz sosednje sobe, da se zbudi, takrat nekaj zabrunda in zaspi nazaj.

Z odhodom v varstvo nimamo težav, prav tako z največjim veseljem prespi kakšen vikend pri babici.

In po logiki novopečenih fenic AP, bi se morala zdaj full zasekirat.
Zakaj že?






(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:48:38   
Primoza
No na tistem forumu je debata res malo preveč razplamtela, moderatorji so zato, da debate umirjamo. Zdaj se nadaljuje na forumu AP debata na kulturen način, celo zanimiva je. Saj se je tudi tu že kaj brisalo.

Drugače pa AP zagovarja naravno vzgojo po občutku. Če vam feeling dela iz samih sebe, ne iz knjig, družbe ali staršev, potem je pravi in ste na pravi poti. Taka vzgoja je sama po sebi "obsojena na uspeh".

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
3.2.2007 21:50:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu .malina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 21:54:22   
Dashenka
tam se bomo zbirale zgolj mame, ki včasih z užitkom prepustimo za kako uro v varstvu očetom??!!


Točno to.
Največji štos pa je to, da večina novodobnih modnih muh (dojenje do **** let, spanje v skupno postelji z otrokom - če je treba pa moža na kavč, povsod in vedno z otrokom........) očete in može na tak ali drugčen način izključuje.
To, pa ne le da ni prav, tudi prav zdravo ni, niti za moške, še manj pa za otroke.

Zato imam pogosto občutek, da vse zgoraj našteto ni nobeno brezkompromisno in brezmejno razdajanje za otroka, pač pa kompenzacija za neko praznino v življenju teh žensk.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:00:12   
Primoza
Mislim, da ne razumete povsem AP. Preberite si izmenjavo mnenj na osem idealov povezanega starševstva, pa boste videli, da so stvari pravzaprav kristalno enostavne. Čim manj kompliciranja pri vzgoji, čimmanj skakanja po knjižnicah za knjigami prisluhnite sebi pa boste uspele.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:00:46   
Anonimen
vprašanje, da mi ne bi odgovarjale mame po "načelu AP")... tamala mi je dve leti spala v svoji sobi, braz prebujanj (OK, pustimo začetne mesece), zdaj pa me že cel mesec vsak večer meče iz postelje na dve uri. Ker nisem sposobna vstajati tolikokrat jo posledično preselim v najino spalnico. Ne rečem, da mi ni lepo spati z njo... ampak vsako noč pa res ne. In še vedno imam tako slabo vest, da delam narobe. Upam seveda na odgovore v smislu "Saj je samo obdobje" (malo heca), ampak res je ne bi rada navadila na vsakonočno spanje v najini sobi. Nimam rešitve. HELP!!! Ne morem jo nazjati,ker ne vem ali ima nočne more... ne vem če se zdaj boji teme, ne vem ali ji je začel delati tale lulalni mehanizem in se zato posledično zbuja, ker jo lulat... ne vem
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

ne vem koliko kaj komunicirata..če jo vprašaš kaj ti reče? kaj pa hoče ko se zbudi?
no jaz nisem ateč perent kao ampak imamo skupna ležišča..po sili razmer...ker pač ni placa da bi imeli svoji sobi obedve smrkljici pa še midva. tako je od tavečje postelja čisto zraven najine in se zgodi da se prevali k meni v posteljo. seveda jo stisnem k sebi, saj ni lepšega. ampak jaz sem človek ki ne more dolgo ležat skupaj z drugim tudi z možem se nikoli nisva stisakala v postelji. in tako če me že vse boli jo samo porinem nazaj v njeno posteljo. ponavadi se še zbudi ne. zadnje čase pa spim v sendviču na eni strani tavelka na drugi tamala jaz pa čisto trda od negibnega ležanja. sem po pravici povedanamalo sita tega že, ker bi se rada tudi jaz enkrat dobro naspala ne samo mulci! sori ampak tudi jaz sem samo človeško bitje in ne super mama. še dobro da me nobena ponač ne slači pa mi vii na joški celo noč. tko lahko vsaj dec ustane pa tamalo nafutra če jo je treba. in tako je tudi dec ateč, ne samo jaz. :) v glavnem..no do sedaj nisem kaj dosti odgovorila na tvoje vprašanje. probaj ugotovit zaaj se zbuja potem bo pa lažje rešit problem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:02:20   
eva1
Še vedno sicer ne vem točno kakšni naj bi bilo AP starši-se mi ne da vsega brat, pa vendar...glede tistih načel, kr neki za moje pojme...kaj pa pomaga mami, da cel dan nosi otroka okoli, pa da cel dan visi na joški, pa da tudi umiru ne more na kavo za 1 uro-pomoje vse skupaj povzroči le veliko utrujenost in takšne in drugačne težave!

Lukrecija-če ti kaj pomaga-naš je začel to delati pri cca.18-19 mesecih-ravno na sredini moje nosečnosti...sedaj pa sem naredila tako da sem njegovo postlo prestavila v najino spalnico in sedaj spet spi skoz v svoji postli(čeprav je od 8 meseca spal celo noč v svoji postli v svoji sobi)...no meni to ful pomeni ker imam vsaj ponoči mir in ni tistega premetavanja pa brcanja....vsaj malo miru! vem da to ni rešitev, ampak enkrat ga bomo že prestavili nazaj...

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:07:32   
Anonimen
Čim manj kompliciranja pri vzgoji, čimmanj skakanja po knjižnicah za knjigami prisluhnite sebi pa boste uspele.


Ja, porkaš, primoza, pa non stop neke knjige oomenjate, ki so v knjižnicah še skoraj nedotaknjene, ker jih ne AP starši pač ne znamo uporabljati, pa neke avtorje od AMerike do ne vem kje še....bla, bla, bla...Pa izobrazbe verjetno tudi nimamo dovolj, ker v tistem pet strani dolgem postu vsak, ki vstopi v debato poudarja, kakšno iobrazbo ima, katere predmete je imel na faksu, kje je delal....daj no daj.

Kmečka pamet je še vedno najboljša. Pa mi je ne rabi nihče zasoliti z neprebranimi knjigami, katerih glede na to, da nimam izobrazbe, sploh ne bi razumela.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:16:57   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Zato imam pogosto občutek, da vse zgoraj našteto ni nobeno brezkompromisno in brezmejno razdajanje za otroka, pač pa kompenzacija za neko praznino v življenju teh žensk.




Vraga, ko ne znam tak lepo napisat kak razmišljam, pa sem na koncu preveč žaljiva...

No, z zgoraj napisanim se tudi jaz strinjam.

Preveč knjig tudi škodi, ja ja...

LP (marca se vam pridružim z izkušnjami)

< Sporočilo je popravil primoza -- 3.2.2007 22:25:59 >

(odgovor članu Dashenka)
Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:20:30   
teta beta
Tudi jaz se raje pridružim sem kot med AP. Pa čeprav v bistvu moram priznat, da pri nas furajo skoraj vsa načela Ap-ja - še vedno dojim 1x do 2x dnevno (16 m), flaše ni imela, dudo ima, porod delno naraven (z umetnimi in EA), veliko sem jo prenosila, tudi v slingu, še zdaj v nahrbtniku, ko peljeva psa na sprehod, dostikrat polovico noči prespi z nama (se mi pač ne da kaj drugega), midve sva skoraj nonstop skupaj, ker jaz delam doma...

Ampak ne gre se za to, pač pa za princip, da imajo tudi starši svoje življenje in svoje potrebe. Jaz bi dala tudi svoje življenje za svojo hčerko, če bi bilo to res fizično potrebno, ampak psihično sem pa jaz samostojna oseba in hočem to ostat tudi čez dvajset let, ko bodo otroci šli od doma, ne pa da bo takrat moje življenje prazno in se bom spraševala, kdo sploh sem. Tudi svojo malo bi rada vzgojila v samostojno osebo, kar nam doslej kar dobro uspeva. Čeprav sva veliko skupaj, mi je ni problem pustiti v varstvu očetu (za mene to sploh ni varstvo user posted image ) ali pa tašči, in da sploh ne omenjam, kako dobro se tam počuti. Tudi njej paše malo spremembe, ravno tako kot meni.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu .malina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 22:24:25   
Primoza
No kmečka pamet je že dobra, čeprav mi je ljubši kak drug izraz morda nagonska vzgoja. Vsaj tistih nezrelih makovih glavic v mleku se ne izplača uporabljati za boljši spanec, pa še kaj bi se našlouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:00:21   
viv_
primoza - do sedaj sem vas imela čisto za "fajn desca" in rada sem brala vaše odgovore. Ampak, tole mi gre pa sedaj na živce. In če sem bila jaz osebno v enem postu od skuštrane seznanjena s tem, da na forumu AP ne smem sodelovat, si jemljem to pravico in vas prosim, da tule nehate razpredat o AP-ju in pustite nam "egoističnim mamam" da imamo svojo debato! A lahko?

Evo, še ena, ki ji grejo ob AP kocine pokonci user posted image . Torej, moji dve obe punci sta zelo dobro seznanjeni z dudo in s flašo, spita vsaka v svoji postelji, ta velika celo v svoji sobi (maaaaaaaaaaaaa). Ker smo "blagoslovljeni" kar s tremi super babicami tudi velikokrat kje prespi (zaenkrat samo tavelika), včasih na svojo željo, včasih na željo babic. Z babico je šla tudi že na morje in 2x sva jo po 4 dni pustila v babičinem varstvu, midva pa sva šla na potovanje.

Tako kot pri Dashenki sva do sedaj zelo zadovoljna z rezultati najine vzgoje. Da sta punci fajn, lahko potrdijo tudi dekleta iz RR, ki ju osebno poznajo, denimo LARA ali pa Pajaca. Od nekaterih zagrizenih zagovornic AP-ja sem pa že parkrat dobila tule na netu odgovore v stilu "viv, lahko je tebi, ker imaš nezahtevne otroke". Da nima slučajno tudi način vzgoje kaj pri tem???

Punce, lepo, da smo se našle!!!user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:05:39   
Primoza
Uporabnica skuštrana ni nikakršen element in je tudi sama obvezana k pravilom lepega vedenja in strpne komunikacije. Tole razpredanje o AP pa je kar na mestu, ker se je ugotovilo, da marsikdo niti ne ve kaj sploh je AP. Med drugim tudi nekatere t.i. zagovornice.

Bi pa prosil, da ostane debata na nekem kulturnem nivoju v izogib nepotrebnim čistkam.


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:11:27   
muki1
Tukaj pa ena, ki je mislila da je kao AP starš, pa so me gospa Skuštrana vehementno seznanili, da sem lena mama, ker ima moja hči dudo user posted image  user posted image  user posted image .
Torej ne spadam nikamor.....sem v materinskih vicah user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:13:58   
Bubamaraa
Jaz pa sploh ne vem več kje naj kaj napišem......user posted image

Svojega otrok sem si želele iz srca...Ko sem zanosila sem bila najbolj srečna na svetu in mislim, da ta občutek poznate vse tle na rr-ju, ki ste že mamice, ali pa ki ste noseče...

Kaj naj rečem res na te debate, ki so zadnje čase največji razlog za štrajt in kreg na RR-ju...

V nosečnosti sem si želela roditi po naravni poti...Samo, ko sembila v porodni sobi je Danaji padel srčni  utrip in bi mi lahko v 15-ih minutah umrla... Zato so mi nujno naredili CR...Zato je dojenje steklo težko, a sem se kljub vsemu matrala 4-5 mesecev ter dojila z nastavki, ker sem vmes fasala unetje dojk in resnično uživala v vsakem dojenju posebej, ker mi je bil to en zelo lep stik med otrokom in materjo... Glede  DUDE... JA HALO... da sem bila lena mati,ker sem ji dala dudo.....bi lastnoročno zavila tisti vrat, ki bi mi to upala reči v obraz...da sem lena mati zaradi tega, ker je imela Danaja eno leto dudo.... Kaj naj rečem na to, ko ima danes pri 2,5 letih flaško....In se z njo zelo rada crklja....da sem še bolj lena....da od lenobe smrdim....mislim...kam to pelje... glede spanja...ko je bila majhna je velikokrat si zaželela, da bi spala pri nama in sva jo vzel k sebi, kjub temu,da sva bila oba zlomljena zjutri, ker sem jo rada celo noč stiskala k sebi in crkljala...Skratka nosim in crkljam jo zelo rada in tudi sama se vsak dan stiska k meni.... samo, ko ji je pa moj ati naredil pojstlco, na kateri je njeno ime, in ki je samo njena pa ni variante, da bi spala pri nama...mora res imeto dobr dan,da bi si ponoči zaželela spati pri nama..in tako smo resnično vsi srečni...  Z enim letom sem jo dala k tašči čez noč...In Danaja je zelo uživala in rada gre k njej..In zgleda, da semspet slaba mami....kr neki....no pika na i... še bolj sem slaba, ker sem jo letos za silvestrovanje pustila doma in šla za 4 dni dni  silvestrovat v Bratislavo..... res sem slaba...za nekatere.... drgač pa tudi mene pozna veliko punc iz rr-ja in tiste ki  me resnično poznajo tudi vedo, da sem dobra mati in da jo lepo vzagajam in se resnično maksimalno z njo ukvarjam...

Romana




_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vse, ki niste AP starši
3.2.2007 23:15:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Uporabnica skuštrana ni nikakršen element in je tudi sama obvezana k pravilom lepega vedenja in strpne komunikacije.

Očitno je človek lahko tudi na lep način zelo agresiven. Sicer mi je filozofija AP čisto všeč in za moje pojme delam po njej, pa vendar se po dejanjih v več primerih najdem tule, na tej temi, kot pa v tistih 8 načelih, ki jih nekatere tako zagriženo forsirajo, kot da so neka nova religija. Se imam za AP starša, ker pravilno razumem vso filozofijo, samo ne grem se pa na tak posiljen način, kot je nastal na tistem podforumu. Čudno ne, imam se za AP starša, ampak v tisti temi se pa ne najdem. S popolnostjo pač nisem obsedena.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?