|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 11:14:39   
ronja
Sem pisala objavo na blog, pa sem se spomnila, da bi tu dobila več odgovorov, zato vprašam še tu:

Vzgojiteljice, učiteljice, kaj si želite ob koncu leta? Zares želite? Ne politično korektno: jaz si želim samo, da so otroci zadovoljni, da se imamo lepo, da se s starši razumemo itd... Ja, seveda je to najpomembnejše, vendar na drugi strani imamo starše, ki so prepričani, da si želite toplice ali bone za trgovino, da si boste lahko zbrale kaj po svoji izbiri in tiste, ki mislijo, da je to neosebno, pa še tretje, ki mislijo, da so kupljena darila nekak neetična - torej:

ali si želite na koncu tudi materialno darilo in kakšno (ali vsaj približna vrednost)...
Bi bile vesele bona za spa za 25, 50, 80€, ali bi vas to spravilo v zadrego? So vam všeč boni , ker si lahko izbereš, kar si želiš ali vam je to neosebno in se nikoli ne spomnite, da je to pa nekaj, kar so vam dali vaši mali...

Imate poln kufer nerodno izdelanih otroških praholovcev ali so to še stvari, ki vam spravijo solze v oči, ker se je vaš varovanček tako zelo potrudil? Da ne bo pomote: razumem obe strani, ker se sama znajdem na eni in drugi večkrat doma;). Zato se pri obdarovanjih trudim najt način, kako bi te stvari bile vseeno uporabne in včasih uspe:). Ne rečem pa, da je to najboljši način, ker ste vzgojiteljice zelo različne.

So vam doma narejene stvari všeč ali bi vseeno rajši kaj kupljenega, ker je dostikrat lepše? Vam je najbolj všeč kombinacija ali se vam zdi, da otroci potem stvar samo uničijo , da je ne morete nikamor nosit? (Vem, da ne smete tako rečt, da otroci uničijo izdelek;), ampak saj veste, kaj mislim: da potem te torbice/majice ne boste nikamor nosile in bo šalčka stala nekje čisto zadaj v kredenci;).

Dobite rajši več malih daril od svojih malih ali eno veliko od cele skupine?

Si res želite šopek rož in čokolado vsako leto? Ok, za čokolado si lahko predstavljam:D. Bi katera rajši lončnico kot rezano cvetje? (stane približno isto lončnica ali šopek, sem delala v cvetličarni;)

Z besedo na dan, sem prepričana, da nisem edina, ki jo to zanima... Starši ne želimo spravljat kogarkoli v zadrego, vem pa, da se to včasih zgodi, ker niste vse enake - nekatere si želijo čim večja darila, drugim je čez 20€ preveč... Kje ste vi? Da dobimo starši malo občutek, koliko bi vam bilo še ok, kaj bi bila zaželena vrednost? Prosim, bodite čim bolj jasne: -

"želim si: rože/čokolado/knjigo/bone/kavo/nekaj tretjega, kar si pač želite... v skupni vrednosti od x do y €."

Med starši namreč zaradi teh obdarovanj nastajajo prave male vojne in meni se zdi škoda, ker te stvari naj bi skupino povezovale, ne pa razdvajale... Zato lepo prosim, pomagajte, da bomo vedeli, ok?

< Sporočilo je popravil ronja -- 15.6.2016 11:15:27 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 11:22:21   
RIJA*
https://www.facebook.com/Ninushual-119169694815017/

evo...nisem učiteljica, ampak dve leti zapored smo kupili našim vsaki eno torbico....in če vidim, da jih vse redno nosijo vem, da smo zadeli žebljiček na glavico :)

evo...točno tole je dobila ena mlada :)

https://www.facebook.com/119169694815017/photos/a.699803276751653.1073741839.119169694815017/876628995735746/?type=3&theater

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 15.6.2016 11:28:12 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 11:47:25   
ronja
V bistvu mi ne manjka idej, kaj, bolj zanima, kaj se njim zdi primerno darilo in pa vrednost, ki jim je še fajn... Ker če bi bila sama na tem mestu, si ne bi želela nekih dragih reči... Tudi če bi mi šef iz svojega žepa hotel dat neko nagrado v obliki bona, ne bi bila preveč srečna... Vendar sem lahko zelo čudna in si večina res želi dragih materialnih reči (kot so torbice;), zato pa sprašujem...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 13:04:07   
nejcko
Jaz lahko samo zase povem, da si v svoji učiteljski karieri nisem nikoli ničesar želela niti pričakovala.
Meni je resnično najlepše darilo, da se me otroci (nekateri so zdaj že odrasli) po vseh letih še spomnijo, me pozdravijo, kakšno rečejo z mano.
Karkoli sem kdaj dobila od učencev, sem seveda shranila in sem bila vsega vesela, vendar moja kariera je bila dokaj kratka - si ne predstavljam ene učiteljice, ki je tik pred penzijo, kam vse to shranjuje user posted image

Skratka, če že kaj mora biti, bi bila jaz povsem zadovoljna s kakšnim šopkom ali kakšno lončnico, morda še eno vizitko, na katero bi se vsi učenci podpisali (to zavzame najmanj prostora user posted image ), da lahko vsake toliko časa pokukaš notri in se skušaš spomniti obrazov, kakšnih dogodkov, to je pa tudi vse.
Popolnoma resno in čisto iskreno.


P. s. Razna darila, ki presegajo večje zneske, itak niso dovoljena, naj bi jih učitelji prijavljali, predvsem pa se mi osebno zdijo popolnoma ... ne vem ... koliko ljudi hodi v službe, pridno in pošteno delajo, pa zato od nikogar ne dobijo niti deset dek kave v zahvalo. Ne vem, v čem naj bi bili učitelji in vzgojitelji v tem tako zelo izjemni.
Kot sem rekla, največ šteje, če te ljudje ohranijo v lepem spominu. Vsaj meni.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 14:03:57   
ronja
Letos so v vrtcu zbrali več kot 170€... Res imamo 3 vzgojitelice, vendar vseeno - meni se zdi to pretirano... Pobirali so po 10€ po glavi, midva bova prispevala potiskane vrečke, ker sem mu že prej obljubila, da bova naredila darilca - uporabna in da jih on pomaga delat, tako da se nisem vpletala v te debate, sploh ker so me na začetku po nesreči izpustili iz mailov in so bili oni že vse dogovrjeni, midva pa tudi:D, tako bomo samo združili vse skup, pa je. Saj denarno je približno isto, vendar se mi zdi kljub temu drugače...
Vem, da če bi bila sama na tem mestu, si ne bi želela takih daril... Vendar je pol staršev drugačnega mnenja in se jim je zdelo bogokletno, če ne bi dobile vzgojiteljice vsaj enega bona zraven darila... No, saj bom dala celo štorjo na blog... Me pa res zanimajo odzivi, ker ne vem več, ali sem jaz čisto za luno ali je ta vzorec čuden ali se samo vsi ostali ne upajo oglasit...

< Sporočilo je popravil ronja -- 15.6.2016 14:05:44 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 14:27:09   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Letos so v vrtcu zbrali več kot 170€... Res imamo 3 vzgojitelice, vendar vseeno - meni se zdi to pretirano... Pobirali so po 10€ po glavi,


Tako, pravzaprav še huje, je bilo pri srednji hčeri ob zaključku vrtca. Meni se je zdelo, da so nekateri starši takrat popolnoma zgubili stik z realnostjo. Ne bom pisala podrobnosti, ampak bilo je naravnost bolno že vse skupaj. Ker sem se takrat edina upala glasno povedati, da se z vsem skupaj ne strinjam, me nekateri starši tudi pozdravili več niso.

Skratka, nekateri starši resnično ne vedo več, kako bi še pretiravali in se dokazovali. HB se potem na predmetni stopnji take neumnosti nehajo, hehe.
Pri naši prvošolki se mi zdi, da je zadeva še v mejah sprejmljivega. Rož´ca pa to user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 14:37:18   
ronja
Hehe, tako je bilo mišljeno pri prvošolki, ja:). Potem je pa rožca morala orhideja ratat itd;)... Ampak ajde, ni tako pretirano, čeprav sama še vedno ne maram, da se pobira denar ne glede na vse, za vse... Rajši bi, da bi obdarovali z neko osebno pozornostjo tiste, ki res dobro delajo, ne pa da je to folklora, ne glede na to, kako kdo dela... Mogoče se bo kaj spremenilo, samo dvomim, da v času šolanja mojih treh... Če bi mela zdaj kakega mogoče:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 16:23:53   
Vijoličarka
Sicer nisem 'od foha', ampak imam v familiji vzgojiteljico, že tik pred penzijo in ona je 'malo' proti računalnikom in mislim tudi, da ne ve, kaj je to 'forum', pa bom kar jaz zapisala njeno mnenje.

Ona in marsikatera njena kolegica jemlje ta darila kot breme. Raje bi videla, da jih ne bi bilo. Zanjo bi bilo največje darilo, če bi se dalo z vsemi starši normalno pogovarjati. In ja, ogromno ji pomeni, ko jo srečujejo zdaj že odrasli ljudje in malo počkvekajo s svojo bivšo vzgojiteljico in o svojih lepih spominih na vrtec. Ali če sreča starše in ji povedo, kako njen bivši varovanec napreduje.

Pa primer moje razredničarke iz osnovne šole. Na vsake kvatre se še vedno dobimo in povabimo tudi njo. Rada pride. Najbrž je bila ob zadnji priliki zadnjič in je prinesla s sabo kartico, ki smo ji jo napisali, ko smo šli vsak po svoje. Zanimivo, da sem jo napisala jaz, pa se nič ne spomnim, in tudi ta trenutek se spet ne morem spomniti, kaj je pisalo, ampak ko mi jo je pokazala, sem se še sama malo zjokala. Pravi, da ji prav ta kartica največ pomeni, da jo večkrat prebere in da se počuti nagrajeno, izpolnjeno, lepo. In mene je to ganilo. Je nekaj posebnega občutek, da si se tako dotaknil srca in da se nekdo zaradi tebe že leta in leta dobro počuti.

Pa moja učiteljica v drugem razredu. Ona je odločno povedala, da je za svoje delo plačana in da ne sprejema nobenih daril in pika. Kljub temu so nekateri vztrajali, da moramo in ga ni hotela vzeti. Potem so ji zamerili, češ če je že kupljeno, da bi morala vzeti. Pa ni.

Mogoče je problem, ker se vedno najdejo ljudje, ki menijo, da tako mora biti, torej mora biti darilo in čeprav se mogoče celo večina preostalih z njimi ne strinja, nekako nimajo glasu ali pa si ne upajo ugovarjati. Ne vem. Ampak marsikdo mora danes dvakrat obrniti vsak evro, da nekaj zaleže in so družine, kjer 10 EUR veliko pomeni. Mislim da tudi vzgojiteljice in učiteljice ne bi želele, da ljudje, ki že tako težko shajajo, potem dajejo denar za njihova darila.

V končni fazi tudi ni vzgojno. Ljudje so za svoje delo plačani in ni jim treba kupovati ne vem kakšnih daril, ker pač delajo na nekem delovnem mestu. Lepa kartica s posvetilom, podpisi, nekaj kar ima čustveno vrednost, lahko ohrani to vrednost leta in leta. Ne vem. Mar ni to neke vrste vzgoja za bodočo korupcijo, kjer Slovenija kraljuje na prvih mestih? Ne vem.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 18:54:02   
liliana
Učiteljica in vzgojiteljica opravlja svoj poklic......njeno delo ni v ničemer bolj izjemno od kateregakoli drugega dela, zato se mi zdi to obdarovanje učiteljic in vzgojiteljic ob koncu leta brez veze in bolj podobno "lezenju v rit".....

Na žalost se večina staršev v vrtcu in šoli z mano ne strinja in smo vedno dali učiteljici in vzgojiteljicam (v vrtcu na srečo le ob koncu vrtca) neko simbolično darilo.......tam nekje od 10 do 20 EUR......

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 22:17:11   
Vijoličarka
Sama imam občutek, da je veliko več ljudi proti temu obdarovanju, kot za, samo da pride potem pritisk, da si skoraj slab človek, če si proti.

Tole sem našla:

http://tina-in-fantje.si/o-obdarovanju-uciteljic-ob-koncu-solskega-leta-2/

Predvsem je zanimivo, kaj zakon pravi o darilih za javne uslužbence. Več kot 69,50 EUR darilo sploh ne sme biti vredno, ker ga potem ne sme obdržati. Za darilo, ki je vredno več kot 20,86 EUR, pa mora izpolniti dohodninsko napoved in plačati dohodnino. Pa recimo, da se ji kupi nek praholovilec, ki stane cca 50 EUR, ni ji všeč, ne sme ga zavrniti, ker bi zato par mam dobilo živčni zlom, pojma nima, kaj naj s tem počne, pa še dohodnino mora plačati.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 22:44:52   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Sama imam občutek, da je veliko več ljudi proti temu obdarovanju, kot za, samo da pride potem pritisk, da si skoraj slab človek, če si proti.

Tole sem našla:

http://tina-in-fantje.si/o-obdarovanju-uciteljic-ob-koncu-solskega-leta-2/

Predvsem je zanimivo, kaj zakon pravi o darilih za javne uslužbence. Več kot 69,50 EUR darilo sploh ne sme biti vredno, ker ga potem ne sme obdržati. Za darilo, ki je vredno več kot 20,86 EUR, pa mora izpolniti dohodninsko napoved in plačati dohodnino. Pa recimo, da se ji kupi nek praholovilec, ki stane cca 50 EUR, ni ji všeč, ne sme ga zavrniti, ker bi zato par mam dobilo živčni zlom, pojma nima, kaj naj s tem počne, pa še dohodnino mora plačati.


Seveda velika večina tega ne odobrava, sploh tisti, ki ima(m)jo več otrok in nam potem te zadeve začnejo predstavljati že dobesedno breme.
Ampak tako kot vedno in povsod, si tisti, ki imajo in čutijo neko suvereno (pre)moč, jemljejo pravico, da diktirajo ostalim. In ker nihče od ostalih pač noče priznati oz. se počutiti manjvreden, zmaga volja (močne) manjšine.

To, kar sem jaz doživela pri srednji hčeri, je bil čisti teror par staršev, dokaj dobro situiranih, pretežno z edinci, nad veliko manjšino. Toliko posmeha, šikaniranja okoli enega darila vzgojiteljici oz. vzgojiteljicam, svoj živi dan nisem doživela, pa imam tri otroke. Kako se nekdo, ki se zaradi svojega statusa, premoženja, česarkoli pač, lahko počuti tako nad vsemi. Tudi opozorila, da se vzgojiteljicam z bogatimi darili lahko nakoplje težave, ker morajo taka darila po zakonu prijaviti, niso zalegla.

Hvala bogu, pri treh otrocih me je samo pri enem doletelo to. Me tolaži, da je velika večina staršev kolikor toliko pri zdravi pameti. Je pa hudič, če že v eni skupini naletiš na dva huda primerka, ki mislita, da sta prijela samega boga za jajca, ker sta/imata, karkoli pač sta/imata.





(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 23:20:51   
Plus minus
Glede obdarovanja je lahko zadeva v trenutku rešena. Vrtec/šola da javno objavo, da se učiteljev/vzgojiteljev ob koncu šolskega leta ne obdaruje in pika. Naštejejo lahko tudi razloge, ki ste jih podale, da je to itak njihovo delo in da ni nič več vredno kot ostalo. Ne vem zakaj se tega ne naredi, glede na to da je večini prejemnikov neprijetno ob prejemanju daril. Sej imajo sestanke in naj ravnatelju to predlagajo.
Jaz sicer nimam nobenih negativnih izkušenj, vse so bile vsega vesele, denar pa je dal tisti starš, kateri je to želel. Nobene prisile. In prav je tako.
Se mi zdi, da se vsako leto ob koncu šolskega leta o tem dramatizira, kot da bi res šlo za neko veliko stvar ali najmanj davek, hihihi.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 23:22:43   
Kerensa
Poskušam se spomniti, kako je bilo z darili, ko sem jaz hodila v OŠ... pa zdaj ne vem, al' sem jaz tako sklerozna, da se ničesar ne spomnim al' pa daril enostavno nismo dajali. user posted image

Pri mojih dveh potomcih pa sem na srečo zaenkrat dobro "prišla skozi". V OŠ, kamor je hodil Pubertetnik, se je mogoče 2x v 9-ih letih zgodilo, da se je na zadnjem roditeljskem sestanku pobiral denar za skupinsko darilo razredničarki. Nikoli mi ni bil problem dati tistih nekaj par €, ampak je pa res, da mi tisto obdarovanje ni nič pomenilo (Pubertetniku samemu pa še manj). Jaz sem navajena dajati darila ljudem, ki so mi blizu in/ali ki mi nekaj pomenijo. Ne trdim, da Pubertetnik v vseh 9-ih letih ni imel učiteljice/profesorice, ki si darila ni zaslužila (s svojim dobrim delom), ampak na učitelje nikoli nisem gledala kot na osebe, ki bi jih morala obdarovati oz. se mi nikoli ni zdelo, da me bo kdo postrani gledam, če darila ne bom prinesla oz. prispevala zanj. No, pa četudi bi me kdo gledal postrani, bi mi bilo vseeno.

V OŠ, kamor sedaj hodi Mladič, pa za darila niso zbirali niti 1x, pa zdaj zaključuje 5. razred.

Za Pubertetnikov vrtec se prav tako ne spomnim več (je že 15 let od tega, pišuka - morda sem pa res sklerozna?), pri Mladiču se pa je zbiralo. Ampak spet simbolični zneski. Jaz sem dala tisti drobiž, pa naj potem predstavnik staršev kupi, karkoli hoče, ampak sem se pa na zadnji dan pred počitnicami, ko sem Mladiča zjutraj peljala v vrtec, vedno ustavila v cvetličarni, ki je bila tik ob vrtcu in sem kupila 3 vrtnice.

Ne za vzgojiteljice, ampak za kuharico, za njeno pomočnico in za čistilko. Na njih se vse prevečkrat pozabi, pa čeprav bi bili vrtci/šole brez njih popoln đumbus. Vzgojiteljice in razredničarke dobivajo darila - kaj pa tiste učiteljice/profesorice, ki niso razredničarke? Nima namreč vsaka svojega razreda (vsaj tako je bilo na teh dveh OŠ, s katerima imam izkušnje) in takšne izvisijo. In to mi ni všeč.

Zato bom tudi letos naredila enako. Rožica s posvetilom za prej omenjene tri.

_____________________________

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 23:42:12   
nejcko
Sem šla prav poiskat temo, ki sem jo pred leti odprla na enem drugem forumu na temo obdarovanja vzgojiteljic (moje srednje hčere). In me je spet zaslabilo (ker sem vmes znesek že pozabila, spomnim se le, da je bil visok) - že takrat, 6 let nazaj, se je zbiralo po 50 evrov po glavi. Ker so eni starši poblazneli.
Ja, ko enkrat daš to čez, nobena norost človeštva ni več človeku tuja user posted image

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 23:49:54   
Plus minus
Glede tega, da se bodo tukaj javile učiteljice/vzgojiteljice in povedale svoje želje, pa se mi zdi malce naivno. Pa tudi, če bi, to ne bi imelo nobene veze z vašimi. Vsak človek ima drugače želje. Sicer pa, če si med letom pozoren, lahko marsikaj sam opaziš, kaj bi obdarovanki ustrezalo. Je bolj športna, umetniška, urejena, .... whatever in potem se kupi temu primerno. Da bi pa po sebi sklepala, kaj učiteljici odgovarja, pa se mi zdi sploh čisto mimo, ker sva lahko glih kot noč in dan :).
Sicer, če so starši bolj zmerne narave so tudi zneski bolj zmerni, čeprav še nisem slišala, da bi katera učiteljica v resnici kakšno davčno izpolnjevala ali kaj podobnega. Sej, če ni glih bon, ne ve koliko je darilo bilo vredno, vsaj pri nas se ni dalo zraven računa user posted image .

< Sporočilo je popravil Plus minus -- 15.6.2016 23:54:21 >

(odgovor članu Plus minus)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
15.6.2016 23:58:53   
Plus minus
Vzgojiteljice in razredničarke dobivajo darila - kaj pa tiste učiteljice/profesorice, ki niso razredničarke? Nima namreč vsaka svojega razreda (vsaj tako je bilo na teh dveh OŠ, s katerima imam izkušnje) in takšne izvisijo.


Tiste so verjetno najbolj proti darilom. Faušija kaj češ. user posted image

Hec. Sej se tistim, lahko tudi kaj kupi na koncu OŠ - če si zaslužijo user posted image .

Drugače pa si sigurno razredničarka najbolj zasluži, jih je le 4 leta "prenašala".

< Sporočilo je popravil Plus minus -- 15.6.2016 23:59:15 >

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 0:41:52   
liliana
V bistvu bi morali ravno učitelji, ki so tako proti darilom, biti prvi, ki zavrnejo darilo, še posebej zato, ker predstavljajo intelekt in razum, ki ga prenašajo na naše otroke tudi profesionalno.....dva krat bi to nekdo storil, bi se dalo v javnost in starši ne bi več "noreli"......potem pa imamo preseravanje zakompleksanih staršev......učiteljica in vzgojiteljica opravljata svoje delo, tako kot čistilka v javni upravi in babica na porodniškem oddelku.....pa njih ne obdarujemo......dohtorje smo nehali obdarovati (verjetno je vplivala na to javna objava njihovih plač), pri učiteljih pa še vedno "izkazujemo pozornost" (verjetno vpliva na to tudi javna objava njihovih plač in njihovo konstantno jamranje o tem, kakšne žrtve sistema in staršev, da so)

(odgovor članu Plus minus)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 8:49:40   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Sem šla prav poiskat temo, ki sem jo pred leti odprla na enem drugem forumu na temo obdarovanja vzgojiteljic (moje srednje hčere). In me je spet zaslabilo (ker sem vmes znesek že pozabila, spomnim se le, da je bil visok) - že takrat, 6 let nazaj, se je zbiralo po 50 evrov po glavi. Ker so eni starši poblazneli.
Ja, ko enkrat daš to čez, nobena norost človeštva ni več človeku tuja user posted image


50 eur po glavi????'

madonca no...m zbiramo malo čez 2 eur....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 12:49:29   
Bluegirl
Zdravo,

sama sicer s tem še nimam izkušenj, ker je moj sin še majhen, a priznam, da bi me skoraj kap ob vsem prebranem. Tudi Tina Deu je na blog napisala novo objavo o tem: http://tina-in-fantje.si/ucitelji-si-ob-koncu-solskega-leta-zelijo-darila-ki-se-ga-ne-da-zaviti-v-celofan/

S knjigo (če se že gremo darila) res težko zgrešiš.

Lp

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 12:59:40   
kalbo
Tole s temi darili za učiteljice je šlo čez vse razumne meje. Ve se koliko je meja vrednosti darila javnemu uslužbencu in to je to. Pri nas pa nabirajo po 10 EUR na učenca, že mesec dni leti na desetine mailov na dan in se sploh ne ustavijo. Men gre to tako zelo na jetra, da imam kocine pokonc že cel mesec. Ja madona, sej hodjo otroc sam v šolo. In sploh ne prideš do konca, se dobijo tri brihtne in se odločjo in pobirajo, mnenja drugih jih ne zanimajo. In to pomnožiš s tremi froci, ma da se ti zmeša.

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 14:11:31   
nejcko
Naj vas potolažim, praviloma se to obdarovanje neha s prehodom otrok na predmetno stopnjo. Tudi razredniki niso obdarovani. Pri obeh mojih starejših otrocih se je obdarovanje nehalo s 5. razredom.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 14:40:04   
ronja
Glede obdarovanja je lahko zadeva v trenutku rešena. Vrtec/šola da javno objavo, da se učiteljev/vzgojiteljev ob koncu šolskega leta ne obdaruje in pika.

Se strinjam, to so naredili v prejšnjem vtrcu in smo lahko dali samo, kar so otroci sami naredili. In je bilo tisto zadnje leto super! Ampak tu mislim, da ni ne šoli, ne vrtcu to v interesu;).

Plus minus, pri nas krožijo vsak dan maili, kdo je že dal, kdo še ni dal... in nekak nimam občutka take strašne prostovoljnosti;). Pri puncah pa tudi tako... ne vem, ni čisto tako, no... Jaz za eno učiteljico ne bi dala, ker je zanič. Vendar so pobirali in pač zahakljali lubija:D.

Kerensa, nisi sklerozna, v jugi nismo obdarovali učiteljic, razen mogoče kdaj da smo otroci sami kaj zbrali. Mi smo obdarovali svojo razredničarko konec srednje šole -smo ji kupili zlato verižico z obeskom in posvetilo gor. JI je bila zelo všeč, pa dejansko ni bila nič dražja od teh reči danes:D.

Glede tega, da se bodo tukaj javile učiteljice/vzgojiteljice in povedale svoje želje, pa se mi zdi malce naivno. Pa tudi, če bi, to ne bi imelo nobene veze z vašimi. Vsak človek ima drugače želje.

Vem, sem naivna in vem, da so različne, sem to vse napisala na blogu, samo za sem je bilo predolgo... Vseeno sem želela dobit neko sliko... Kaj komu odgovarja, že lahko ugotoviš, vendar je malo težje ugotovit, ali si želi dobit materialno kupljeno darilo ali ne... Ker vse si ga ipak ne in enim je zoprno (meni bi bilo tudi, sploh tako drago).

V bistvu bi morali ravno učitelji, ki so tako proti darilom, biti prvi, ki zavrnejo darilo, še posebej zato, ker predstavljajo intelekt in razum, ki ga prenašajo na naše otroke tudi profesionalno.....dva krat bi to nekdo storil, bi se dalo v javnost in starši ne bi več "noreli"...

V bistvu bi bilo dovolj že, če bi na roditeljskem povedale, da nočejo daril na koncu in pika. Vsaj meni bi bilo to dovolj, kot je naredila tista vzgojiteljica (tanajtaboljša;).

Lili, v Lj. babice pogosto obdarujejo, skoraj vsi! Jaz sem bila ful čudna, ker jih nisem...

Kalbo, podpis...

nejcko, jaz ne bi čakala do takrat... vsaj ne s temi zneski... Mislim, da bi morala bit obdarovanja simbolna, ne pa da daš za 3 otroke toliko kot bi za letno vstopnico za zoo. To mi je mimo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Plus minus)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 14:42:24   
ronja
Drugače pa si sigurno razredničarka najbolj zasluži, jih je le 4 leta "prenašala".

Naš razrednik si ni! Niti pod razno! In mi ni bilo všeč, da smo ga "morali" obdarovat. In počasi imam dovolj tega, da se obdaruje vse po vrsti, ne glede na to, kako delajo. Če že obdaruješ, daj tiste, ki so res dobri, da imajo darila nek smisel. Ne pa da tanajboljši ne marajo daril, tisti po liniji najmanjšega upora, pa seveda radi vzamejo in zato tudi dobijo... To je vendar čisto skregano z logiko!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Plus minus)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
16.6.2016 21:31:28   
Stanislava_
Ma prav vseeno mi je, če si kaj želi ali ne, samo zahvalila se ji bom, enako kot med letom.

Pa upam, da je tudi ona srečna, da so počitnice user posted image .


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vzgojiteljice/učiteljice - kaj si želite?
19.6.2016 8:30:07   
astrid1
Mnei je bilo najlepše darilo, mojih devetošolcev na valeti 17 uokvirjenih zahval (bila sem razredničarka 17. učencem) in10 majhnih kuvert na katerih piše "Odprite, ko boste žalostni, ...ko nas boste pogrešali,....ko boste veseli,....). Dobila sem tudi od vsakega posebej eno vrtnico in zahvalo. Presenetili so me kar sredi programa, ko so vstali in se zvrstili pred mano. To je bil čustven trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabila. Sicer so mi še podarili en dober kuli in sliko, ker brez tega očitno oni ne morejo.

Iskrena zahvala mi največ pomeni. Pri darilih materialne vrednosti pa mi je vedno zelo nerodno in jih najraje ne bi sprejela.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?